0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Януарска тема :)
« Отговор #20 -: Януари 07, 2015, 14:59:38 pm »
Хахаха, точно тези дни съседката ми разказваше за народните танци в нашата градина. Дъщеря и е ходила на танци в 3-та група. Ходи тя, разказва, няколко месеца вече. Един ден реших да я накарам да ми покаже какво учат. "Раз, два, три - ихууу", това с три крачки напред и после обратно, друго няма  :lol: Няма ритъм, няма танц, само "ихууу"-то перфектно  :lol:

Честита нова година на малки, големи и още по-големи! Да сте много здрави и щастливи!
     
Re: Януарска тема :)
« Отговор #21 -: Януари 07, 2015, 15:17:04 pm »
Аз затова смятам, че заниманията в тази възраст са по-скоро забавление, отколкото нещо сериозно. Макар, че един добър специалист може да открие таланта у децата и да ги побутне в посока на развитието му.
<br />[link=http:
Re: Януарска тема :)
« Отговор #22 -: Януари 08, 2015, 07:41:46 am »
Честита Нова Година и честит Бабинден! :)
Моята Лора е на почти 3 години и до преди няколко дни почти не се напишваше в леглото. Обаче, в последните няколко нощи и следобеди не пропуска да се подмокри, а една нощ се наака.
Не мисля, че е стресирана, не ми се струва да прекалява с течностите...
Нормално ли е това? :(
*
Re: Януарска тема :)
« Отговор #23 -: Януари 08, 2015, 09:25:32 am »
Нат, да не те плаша, но моята Деси от 2 до 4 годишна, т.е. 2 от махането на памперса нямаше никакви проблеми и ей така изведнъж започна да се напишква вечер та до сега. Хубавото е че не всяка вечер, но пък няма как да предвидя с точност кога ще се напишка. Лятото не се напишква, може но есен, зима, пролет се. Известно време я изпишквахме в 12 часа като си лягаме ние, но стана голяма и тежка, защото това го правехме в заспало състояние, т.е. баща й я носеше до тоалетната и тя си спи и си пишка. Та от миналата зима започнах да купувам памперс гащи, на либеро 6-ца, добре че е кльощава та й стават. И за сега така си решихме проблема. Надявам се да го израсте. Брат ми се напикаваше до 4-ти клас, чичо й и отй до 4-5 клас. Та, доколкото четах има и наследственост :(
Re: Януарска тема :)
« Отговор #24 -: Януари 08, 2015, 10:21:05 am »
Стефи, аз си мислех дали не е показател за някакъв проблем, затова питам, ако на някой има идеи. Иначе, наследственост и при нас има, и не очаквам да спре скоро.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Януарска тема :)
« Отговор #25 -: Януари 08, 2015, 10:35:22 am »
Калоян лятото  беше почти винаги със сух памперс през нощта, но  със захлаждането започна  вечер , само вечер  да се напикава.През деня никога не е имало проблем Аз Либерото гащите не ги харесах  , много пропускаха . И аз съм била така до доста късно , така , че ме успокоявате.


*
Re: Януарска тема :)
« Отговор #26 -: Януари 08, 2015, 10:55:27 am »
Ами да ти кажа, аз като видна хипохондричка съм й пускала изследване на урината, както и при един от прегледите на Елена помолих доцентката да види и нея на ехограф. Нищо й няма, перфектна си е, просто ще си се напикава докато го израсте. :?
Re: Януарска тема :)
« Отговор #27 -: Януари 08, 2015, 11:15:59 am »
Племеницата ми има такъв проблем. Тя е на 6 години. Сестра ми й дава някакви хомеопатични лекарства, от които има подобрение, т.е. вече не се случва всяка вечер, както преди. ще я питам за името  и ще ви пиша. При Мия се случва рядко, но винаги е признак, че се разболява след това.
<br />[link=http:
*
Re: Януарска тема :)
« Отговор #28 -: Януари 08, 2015, 13:08:59 pm »
има лечение да, но аз не мисля че е добро, нито вариантите с традиционната медицина нито другите. просто ще се израсте. и при деси не се случва всяка вечер, може и 10 дни да не се напишка, така че не е от хомеопатията :wink:
Re: Януарска тема :)
« Отговор #29 -: Януари 08, 2015, 15:37:11 pm »
alia_alia, ще ти напиша на личния това, което при племеницата ми е подействало. Няма да го пиша тук, защото в този форум думата хомеопатия винаги предизвиква лавина от отрицания. Аз исках да помогна, затова ще ти го пусна, пък ти ще си прецениш.
<br />[link=http:
Re: Януарска тема :)
« Отговор #30 -: Януари 08, 2015, 17:20:42 pm »
Meshko106, би ли го пуснала и на мен. Племенницата ми има същия проблем, а вече е в 7 клас  :(
*
Re: Януарска тема :)
« Отговор #31 -: Януари 08, 2015, 17:32:41 pm »
мешко, никой не подскача, напротив, още повече от както разбрах кое лечение ти наричаш хомеопатия :)
както си говорихме преди време билките са си билки и са добро лекарство, когато се използват правилно. Така че държа пак да уточня, нямам нищо против този тип лечение, предобедена съм към класическата хомеопатия, която е само захар и вода ама йонизирана :wink:
така че пусни го тук, със сигурност ще помогнеш на някой, а именно това е целта на форума ако не се лъжа.
Re: Януарска тема :)
« Отговор #32 -: Януари 09, 2015, 09:38:15 am »
 :) В случая обаче става дума точно за класически хомеопатичен продукт. Лекарството е предписано на племеницата ми след консултация с хомеопат и проследяване на историята в хронологичен порядък. Сестра ми изрично ме предупреди, че са й обяснили, че това не е универсално лекарство и не на всеки ще подейства. Дадено й е специално за нейното дете, вземайки под внимание всичко от бременността, та до момента. От какво е боледувала, как е била лекувана и какво ли още не. Факт е, че тя наистина вижда добри резултати и е доволна, защото беше изключително притеснена за наличието на този проблем на 6 годишна възраст.  Ще го напиша все пак, пък всеки сам ще си прецени как да процедира: нарича се tarentula hispanica 10m. Другото, което са й предложили като алтернатива е да пробва комбинация от шуслерови соли 2,7 и 10, но при тях трябва доста по-дълъг прием, преди да се търси резултат. При тях трябва да има известно натрупване в приема, за да се постигне желаната регулация в организма. За шуслеровите соли мога да споделя, че взех друга комбинация, която давам на Мия във връзка с изключителната й нервност и виждам, че има положителен ефект. Вече ги пие повече от месец и определено мога да кажа, че има подобрение в тази посока. Така, че вероятно биха били ефективни и за други проблеми.
<br />[link=http:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Януарска тема :)
« Отговор #33 -: Януари 09, 2015, 20:01:41 pm »
http://mashable.com/2015/01/08/parents-kids-sex-talk/#:eyJzIjoiZiIsImkiOiJfbHd5ZHB6eTNocWRqa2VvNyJ9

"Пчелите и птичките: първи разговори за секса"
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Януарска тема :)
« Отговор #34 -: Януари 09, 2015, 22:27:41 pm »
Да ви отклоня малко по друга тема.
Важно е за мамите с проблемни зъбки при децата.

Наложи се да посетим тукашен зъболекар, падна пломба правена първо в България и после от него. Та ни дадоха "направление" за специализирани детски клиники за зъби и ... нашият ад, емоционален, започна. Оказва се, че поради безфлоурната профилактика, и моята наследственост, такива бели сме направили със зъбите, че сега се налага да го поставят под пълна упойка, защото е направил инфекция, която върви към постоянните зъби. Тоест за времето от 6 месеца, освен новите му кариеси, е направил и беля с каналите, на 4 зъба. единия е особено тежък случай, за другите не дават гаранция, че няма да ги извадят, постоянните са тръгнали рано, а не изглеждат особено стабилни на рентгенографията.

Попитаха ме, защо не сме мили с ФЛОУРНА паста за зъби след втората година. Обясних, че е отречено в Бг. Те ми обясниха, че е задължително да се мие с флуор, еле пА при тази наследственост, както и да чистя с конец между зъбите. Защото сладко не давам, въглехидрати ограничавам, няма дори плака по зъбите. Но...дойде ми като емоционален шамар след всички грижи за зъбките на това дете, след като на всеки 6 месеца е бил на преглед и вече са му правени и кариеси, просто ми дойде като....

И така, на 29,01 ще го приспят за 5 часа и ако могат ще правят кореново лечение на зъбите+коронки, ако не могат ги вадят.
[/url][/url]
*
Re: Януарска тема :)
« Отговор #35 -: Януари 09, 2015, 23:00:56 pm »
Вени, съчувствам ти за проблемите и предстоящото лечение на Ники. Благодаря ти и за информацията.

Аз още мия зъбите на Марко с безфлуорна паста, а и той не може да плюе по време на миенето. Майките на по-големи деца имат ли съвети за приучаване?

Въпреки че водата ни е флуорирана, педиатърката редовно предписва таблетки с флуор за дъвчене. В нашия район било нужно.
Re: Януарска тема :)
« Отговор #36 -: Януари 09, 2015, 23:17:31 pm »
аз рева на пресекулки, кво даа ти кажа...вие имате прием на флуор, не е нужно явно флуорна паста. При нас няма добавен флуор във водата и в Бг също. това налага чистене със паста за зъби с флуор, на бебето ми казаха от първото зъбчево, с накрайник, с количество по-малко от лещено зърно да обтривам  зъбчето. Няма как едно бебе да изяде толкова паста за зъби с флуор, че да направи беля.
[/url][/url]
*
Re: Януарска тема :)
« Отговор #37 -: Януари 10, 2015, 00:43:32 am »
Здравейте :)

Дано са ни здрави дечицата през новата година!

Вени, разбирам те! Гледай да не се самообвиняваш. Ти си направила, каквото е било нужно. Понякога нещата опират до гени само, въпреки цялото миене и поддържане на зъбите. На една приятелка момчето е така и все с пълна упойка му работят зъбките. И тя се ядосва, сменя зъболекари, пие успокоителни. Тръгнаха му постоянните зъби на детето и са здрави.

Тези зъболекари в Канда да не се престарават нещо? В Германия бяха казали на друга моя приятелка, че има 14 кариеса и като си дойде се оказа 1, а другите 13 били потъмнели участъци от зъба, които се избелват. Няма ли при вас никаква вода, която да е флуорирана? Лекарства от рода на Зимафлуор?

Ние започнахме годината с падане от един стол. Никол се удари доста силно. И най-кофтито е, че едно дете я бутна нарочно. Много се уплаших и скокнах, та паднах и аз и сега и коленете и ръцете са ми насинени  :lol: Не бяхме в София, та полудях докато стигнем в Пирогов. Там лекарите се държаха прекрасно и за рентгена не чакахме, понеже лаборантът ни видя, че дете водим. Добре, че има такива чудесни хора! :)

Доста ме притесни факът обаче, че у малките деца има такава агресия! Родителите дори не му направиха забележка на това момиче, и детето не се извини за постъпката си. Утре пак ще бутне някого и ще удря безнаказано :(
« Последна редакция: Януари 10, 2015, 00:55:54 am от Раши »


Re: Януарска тема :)
« Отговор #38 -: Януари 10, 2015, 07:01:23 am »
Да ти кажа, не знам дали не се престарават, но щом съм тук, трябва да им се доверя, още повече две еднакви мнения имам. Лекарства като Зимафлуор се дават може би, ще видим, при дете в риск, ако традиционно лечение не помогне.

За Никол, ние имахме подобен случай с дете на съученичка на Ники, след което дребния се уплаши и не искаше да играе с деца. За съжаление и вие имате лош опит...какво да ти кажа, не правят забележка, не всеки път се извиняват децата, родителите...чат-пат. Майката не се ли извини?
Затова накрая аз започнах да се обръщам и да говоря с децата и като някое беше агресивно, не ми дремеше да му кажа, че така не се прави и сега Ники плаче заради него, че това е лошо и е редно да се извини. Родителите не смееха да ми се скарат, ами гледаха като попикано мушкато :? ама това стана след много време и много бой, който отнесе Ники, а уж не съм мека Мара.
« Последна редакция: Януари 10, 2015, 07:04:56 am от jasmin_veni »
[/url][/url]
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Януарска тема :)
« Отговор #39 -: Януари 10, 2015, 07:58:01 am »
Зъби и агресия, това е и моя родителски катарзис!

Вени, направете каквото е необходимо, а за упойката, нека е така, за да се свърши повече работа щом се налага.
След всяко посещение при нашата вълшебно-търпелива стоматоложка съм като след челен удар с влак.
Последно в сряда водих Калина, правихме кариес повърхностен .... 30 минути я увещавахме,
накрая седна в мен, а стола чисто нов импрегниран с някакъв химикал, съответно ми се обостри алергията,
ларингса ми се затвори ... майките сме порода "диВ да ме няма"
Издържах всичките 10 минути работа по зъба и пломбирането с едно пиене на вода.
Разказвам ти това не за да видиш каква съм ала бала велика, а само да знаеш,
че си направила каквото е нужно, вярвай ми, правя го всеки ден и за двамата....
На Митко му извадиха ноември и декември два предкътника, защото започнаха да се клатят
новите растат отдолу две години по рано от обичайното 10 11 години и да го боли и
венците му кървяха, докато разберем от какво е и пулпит направи на един съседен.
Няма да продължавам....

Раши, племенницата беше на около 3 години сбутали се бяха и другото детенце беше  от паднало от пързалката.
Първо брат ми беше се извинил 3000 пъти, после тя самата също, после аз съм била свидетел,
колко дълго и се говори да не го прави повече никога. А не го беше направила нарочно,
сбутали се бяха кой да е пръв.
От нас е всичко, агресията, лошия език, всичко е от родителите.
Средата в училище е другия фактор, но ние сме в основата и тази незаинтересованост,
ще "пребие" друго дете утре. Късмет, вие сте се отървали само с уплахата.

Скоро ми направиха комплимент, който си пазя и ме усмихва когато се сетя  :P
Бяхме на детски рд и след месец може би майката на рожденика ме вижда и ми каза,
- На нашето парти само Митака не говореше глупости, да усмихваше се, но една дума не каза.
Искам само едно от тях да са добри един към друг и благодарни и за малкия жест на внимание,
ако поне на 50 % успея да го възпитам в тях, ще съм щастлива!

Хубав ден, какъв пост написах ....  :lol:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)