0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Премахване на едната маточна тръба
« -: Август 05, 2011, 11:58:45 am »
Здравейте момичета,
До момента в живота си съм имала четири коремни операции :
-махане на апандисит - на 5 години съм била - където ми е била срязана и унищожена едната маточна тръба
-лапароскопия
-пластика на другата тръба
-секцио
За радост сега съм бременна за втори път ,но по време на бременността ми откриха ,че  прекъснатата тръба задържа течност или не знам какво се казва и се е раздула до размери 7 см на 4 см. Доктора каза ,че при второто секцио ще ми отстрани тази тръба/така или иначе тя не върши никаква работа ,а била само източник на инфекции .Въпроса ми е дали това няма по някакъв начин да повлияе на функционирането на организма.
Може ли яйчника да си съществува без тръбата и отделените от него фоликули къде ще отиват след като тръбата я няма / Простете за моето невежество по тази тема  :oops: :oops: :oops:
Цикълът ми пак ли ще е всеки месец ?
Ако някоя от вас го е преживяла моля да сподели
*
Re: Премахване на едната маточна тръба
« Отговор #1 -: Август 05, 2011, 12:48:50 pm »
Цикъла не ти идва от тръбите, а от матката, да ще имаш цикъл всеки месец, спокойно и яйчниците работят и без тръби.
Имам едно предложение, както виждам си майка и чакаш втора рожба, осведоми се за репродуктивната система на жените и мъжете, защото рано или късно ще трябва да обясняваш на децата си как се правят деца и от къде идват.Това го пише във учебниците по биология и съм сигурна, че си го учила в училище.

*
Re: Премахване на едната маточна тръба
« Отговор #2 -: Август 05, 2011, 14:03:26 pm »
Хи хи ,Vili, е ти си за втори път бременна ,при това с една тръба! До сега имаше ли проблеми??? :) МЦ идваше ли ти редовно,освен в случаите когато си бременна,предполагам?? :lol: Ако знаеш колко момичета чакат тук да им се случи твоито щастие,с една тръба...? А те всички са здрави и с редовен МЦ!!!! :wink:
« Последна редакция: Август 05, 2011, 15:58:39 pm от ra40 »
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Премахване на едната маточна тръба
« Отговор #3 -: Август 05, 2011, 15:37:32 pm »
Да имах проблеми ,затова и ходех по лекари.Както вече написах направиха ми лапароскопия на която се установи че имам една прекъсната и унищожена тръба /дотогава това не го знаех ......лекарят който ми е махал апандисита е направил тази беля ,но не е казал на родителите ми / и друга с пропускливост на капки.След това се подложих  на пластика на едната тръба .За сина ми който е на 4 години в момента чакахме да се случи чудото 3 години .Живи и здрави за бебчето в корема ми стана на 5 месец от както решихме да имаме второ детенце. Иначе МЦ ми идваше всеки месец и то на съответната дата.
Знам какво е да чакаш да забременееш и това като не става да ходиш постоянно по различни лекари с надеждата ,че все някой ще успее да ти помогне.Психическият тормоз е смазващ .
Re: Премахване на едната маточна тръба
« Отговор #4 -: Август 05, 2011, 15:58:21 pm »
Чакайте малко, защо нападате така. Аз също ходя по лекари вече три години, вярвайте познавам си тялото идеално и как функционира, но също ми е интерестно какво се случва с яйцеклетките, когато е извадено едната тръба. Предполагам се резорбират от организма ?  :D
*
Re: Премахване на едната маточна тръба
« Отговор #5 -: Август 05, 2011, 16:03:52 pm »
Ооооо,не бе,не нападам никой. Просто се зарадвах на успеха на Vili. Нали при отстраняване на една тръба  шансовете за забременяване се свеждат до 50%. А при нея просто нещата са се наредили съвсем нормално и си има и втора бременост. :D Какво чудо е природата?  :wink: Ние сме в същата ситуация,но не се получава! :wink: И все пак ,многото случаи като Vili  ме обнадеждават! А има случаи,в които при ову ,доминантаната/май така се казваше/ яйцеклетка,макар и от страната без тръба,пак се придвижва и става забременяване  :lol:! Е,а казват ,че не е възможно?? :o
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Премахване на едната маточна тръба
« Отговор #6 -: Август 05, 2011, 16:07:25 pm »

Цикълът ми пак ли ще е всеки месец ?



Ето точно това ме провокира, да ти отговоря така.Иначе ако се поразровиш из форума ще установиш, че има момичета с една други без нито една тръба, имат си цикъл.
Забременяването е мечта, за която се борим всички.

Чакайте малко, защо нападате така.

Повярвай ми не нападам, стана ми интересно какво сте правили в часовете по биология просто.

И аз съм с една тръба, след лапароскопия другата ми я прекъснаха.Вече не броя месеците и не гледам за симптоми, за естествено забременяване.Да стават чудеса както казва Рачо и аз се радвам на всяко такова.

*
Re: Премахване на едната маточна тръба
« Отговор #7 -: Август 05, 2011, 18:34:17 pm »
Независимо от наличието или състоянието на маточните тръби, при нормален хормонален баланс (функция на хипофизата и яйчниците), месечната менструация е отделяне на лигавицата от стените на матката чрез кървене.

Яйцеклетка, освободена при овулация, е миниатюрна и пътят й по тръбите или другаде при липсата/проблемите им няма отношение към кървенето и хормоналния цикъл.

За забременелите с една трудно пропусклива тръба вариантите са два: или състоянието на тръбата не е толкова лошо, или са извадили голям късмет (явление с малка статистическа вероятност). :D

За любознателните, информация има тук: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=177&Itemid=38
Re: Премахване на едната маточна тръба
« Отговор #8 -: Август 07, 2011, 10:23:32 am »
Така си е ..и с една тръба може да се забременее, стига тя да функционира правилно :D Имам позната, която е щастлива мама на две дечица.
*
Re: Премахване на едната маточна тръба
« Отговор #9 -: Септември 01, 2011, 12:11:16 pm »
Здравейте на всички момичета искам да споделя и моя проблем наистина имам нужда от помощ.Имам три извън маточни бремен... от първата загубих лявата тръба бях в 7г.с. След 6 месеца забременях отново съвсем нормално но в 6г.с направих спонтанен аборт ,починахме още 6 месеца и отново  хоп пак бременна но този път беше в тръбата бихами инжекции и всичко мина поне спасиха тръбата.Док. ми каза спокойно след 6 месеца пробвайте пак и така направихме но уви  пак се оказа в тръбата днес ме изписаха от болн...  бихамии отново тази въпросна инжекция с надеждата, че ще спасят тръбата..........Единствено искам да знам мога ли да имам една нормална бременност защото ми казват, че  вече нямам никакъв шанс след като сам прекарала две извън маточни док. казва ,че самата тръба е негодна  даже ми казаха че ако пак се повтори ще ми махнат тръбата   :balk_146:нямало значение че е здрава правила сам и цветна снимка всичко и е наред но защо не става моля помогнете........
*

    dida771

  • *****
  • 1165
  • Да ни върви по вода! Дай Боже!
Re: Премахване на едната маточна тръба
« Отговор #10 -: Октомври 14, 2011, 14:16:35 pm »
Здравейте! И аз се зблъсках с диагноза та тубарна бременност.След толкова години мечта за дете и накрая такъв ужас.В предишната ми връзка преди години поради мъжки фактор се подложих на инвитро, което бе неуспешно-преживях го! След още много нещастия в живота ми, срешнах сегашната ми половинка, решихме че и двамата искаме дете и след около 8 месеца работа по въпроса и притеснения защо не става-стана,видях положителен тест. Незнам дали съм го предчувствала но от самото начало неможех да се израдвам от сърце, все си мислих че до края на 3месец нищо не е сигурно и че може да стане нещо.Ами стана така, че да се чуда дали да се радвам или не.Разбраха, че съм с извънматочна бременност и то само по кръвните изследвания и по спешност ме вкараха в болница и ме оперираха.Върнаха ме от път. Понеже тръбата ми е била еластична и съм нямала нито болки, нито кървене и се чувствах добре не са разбрали по рано а вече в края на 7 седмица като не го виждаха ме накараха да дам кръв и разбраха ,че е голям ембрион и че трябва да се види някъде.Дадох кръв и на другия ден по обяд си взех изследването и докото се свържа с Д-ката вече пътувах. Като ме чу по мобилния и се развика веднага да се връщам и да отида в болницата а аз вече съм в Асеновград. Обърнахме колата и се върнахме. С направление веднага по спешност в Хирургиите,там на 3Д пак не се вижда и викат оставаш-това следобяд,на сутринта веднага на 4Д и по спешност в операционната ,че ембриона бил 1 см а на 5мм се пукали тръбите и едвам ги спасявали.....Докторката, която ме оперира приятелка на комшийката ми която и тя се разтърча и влезе с мен на операцията казали на мъжа ми, че просто съм имала голям късмет и съм се отървала от смъртта на косъм. До 12 часа максимум щяля да ми се пръсне тръбата и докато ме придвижат до болница съм щяля да си отида....та викали му нека да реве и да го преживее,че щяхте всички после да ревете, но напразно...та човек да се чуди да се радвали, да плаче ли.....Ами приех го и го попреудолях за сега.Иначе казаха , че за в бъдеще нямало да имам проблем с другата тръба и яйчник да си имам бебе,но за сега много да се паза и да изчакам 4-5 месеца да се възстановя и да почваме пак. Каквото е писано и късмет да става и ще стане вече се обедих, че е божа работа и от нас нищо независи.Ще права квото трябва а да става квото е писано.Можеше и по-лошо да е
Re: Премахване на едната маточна тръба
« Отговор #11 -: Януари 01, 2015, 20:40:44 pm »
Здравейте момичета омъжена съм от скоро и с съпруга ми искаме много да си имаме бебе , но има малък проблем преди година и половина съм правена операция на която са ми махнали единия яйчник и тръбата и въпросът ми е ше мога ли да си     имам бебе ?
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Премахване на едната маточна тръба
« Отговор #12 -: Януари 02, 2015, 00:05:41 am »
Здравей! С един яйчник и една тръба /особено ако са от една и съща страна/ можеш да забременееш, може би ще отнеме повече време по чисто технически причини, но иначе не би трябвало да има проблем. А защо са ти махнали яйчника и тръбата?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Премахване на едната маточна тръба
« Отговор #13 -: Януари 08, 2015, 12:50:10 pm »
Аз също съм с една тръба и имах спонтанни бременности, които не се получиха по други причини. Лявата ми тръба не е отстранена, а клампирана (прекъсната) при лапароскопия поради хроничен хидросалпингс. Причината да не се отстранява напълно е, че по нея върви кръвоносен съд, който захранва яйчника и може да повлияе на производството на яйцеклетки, но пък риска да се раздуе от хидросалпингс и евентуално възпаление си остава. Чисто статистически вероятността от естествено забременяване ти пада наполовина, но ако не смяташ да се възпроизвеждаш повече е по-правилно да се отстрани.