0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Има памперс-гащи на повечето известни марки. При нас - богатият асортимент на такива неща е в специализираните бебешки магазини за храни, памперси и шишета, а не в хипермаркетите (както вероятно очакваш). За София кои са тези мгазини - да кажат софиянки. Веднъж съм купувала такива гащи, от ДМ, бях много доволна и други доволни познавам от тях. Ама дневни ли са били, нощни ли са били - нямам идея. За плуване купувах на "Либеро" - също квалитетна марка, мисля че и те предлагат памперс-гащи. Ама...има, не е като да няма, ако не намериш позната марка - пробвай някои от тези дето ти ги писах.
Вярвам ти за сушилнята, че е много различна, но по обясними причини - не разбирам от какво си недоволна.  :lol: Аз от моята съм доволна, не мога да сравня с уреда, който там си ползвала разбира се, но не мога и да кажа, че нещо не ми е ОК с моя такъв. Ползвала съм все някога за сефте в живота си и друг вид уреди, от които не съм била доволна и съм ги сменяла после. Не защото сравнявам с нещо по-добро, което да съм видяла, а защото не работи така както аз очаквам и на мен не ми е нужно просто да ми "работи така". При положение, че пускам винаги една от най-дългите си програми за сушене, за да наблъскам всякакви неща накуп и тя е около час и 30 минути...не виждам кое е проблем?  Вади ги сухи и "изглдаени", хем са смесени материи. Ако сортирам по материи, мога да ги суша и за по 30 -40 мин. на партиди, но това ми е по-голямата играчка просто. Затова мятам всичко на куп и пускам програма, която да е ОК за всичко в барабана. Дълга е програмата, за да може разнородни материи - да се изсушат равномерно и нищо да не се скапе.
Каква сушилня купи все пак?

Това, че всичко ти малее - си е логично.  :D Напомняш ми на първия ми приятел кацнал от САЩ, след 10 години там без да си е идвал. И ми вика: "Излитам от "Кенеди", то си е цял град и кацам сред нощ на летище София и си мисля....това напомня на частните летища на колумбийските наркобарони, ама не е толкУ лукс.  :lol: Оттам хваща такси за Сливен (където е роден и живял) пристига сред нощ и..."Седя на улицата с два куфара, гледам тъпо и ми е адски несмилаемо, че 2/3 от живота ми е минал тук, а аз се чувствам на друга планета. Досрамя ме от мене си чак." Човек много бързо свиква с по-добрата и удобна битова среда, нормално е. Като даде назад към нещо уж познато, но тооолкова по-различно и неудобно - сигурно е много странно чувство, поне в началото.

Ако ще поръчваш контейнер с щатски вещи, в случай че оставате тук трайно - намери местенце за една такава сушилня и за мен, ще си платя целия масраф колкото е - направо ме закрасти да видя какво толкова им е различното на тях и да пробвам и такава.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Памперс гащи съм ползвала на Памперс и на Либеро, тук или са един вид, т.е. няма дневни и нощни или аз не съм разбрала за това. Памперс има и по хипермаркетите.
*
И аз съм ползвала гащи на Памперс и Либеро. Не си спомням да съм виждала нощен вариант, но съм ги ползвала инцидентно за спане и не е имало проблем. Купувам от Кауфланд.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Много благодаря, тази марка Либеро не я знам, Вчера видях някакви в Билла, които обаче бяха някаква друг марка ( забравих я) и понеже беше огромен пакет реших да питам, преди да купувам. Остава въпроса сега къде да ги намеря, защото ги няма навсякъде.



Вярвам ти за сушилнята, че е много различна, но по обясними причини - не разбирам от какво си недоволна.  :lol:
Отнема близо 2 часа да изсуша количество дрехи, които бих изсушила за около 40 минути. Повечето американски сушилня  нямат дори опция 2 часа - моята има максимум 70 минути ( там няма програми,  освен да нагласиш температура на духане и времето), които никога не съм ползвала. Преди да замина изсуших заедно 3 одеала и чаршафите  за 1 час . Освен това трябва да ги тръсна всяка дрешка по отделно, понеже ако ги бутна направо от центрофугата и оплетени една в друга, ги мачка и не ги разплита ( явно не духа достатъчно силно). Абе не знам как да ти го обясня, знам, че звучи като лигавщина, но ако ползваш един път, ще разбереш за какво говоря. Слаба работа са просто, вероятно умишлено, знам ли. Няма друга логика, защото дори и компании, които правят съвсем различни и прекрасни продукти за там, да правят за Европа такива сдухани  (спрямо онези) уреди. Очевидно технологията я имат в компанията, но за Европа не ги правят такива. Не знам защо. Разните глупост защита от пресушаване и нам какви си простотийки, просто въобще не ги разбирам, щото аз не мога да намеря една единствена причина да си суша дрехите, ама не съвсем. За мен сушилнята ми която в момента купих има 12 излишни програми ( от всичките 15) :-), само да пълни там списъка с опции (безсмислени). Защо примерно трябва да има програма за 15 минути, програма за 20 минути и за 40 и за 60 - ми не може ли да ми сложат 2 опции - да си наглася температурата и да си наглася времето, какво има да и мисля коя програма е, мога сама да цъкна минутите, прекрасно се справям с микровълновата :-).


  
*
Ами както и напред писахме - явно европейските уреди заради "еко-идиотщините" ги правят по-слабички, че да харчат по-малко ток (уж)...знам ли и аз. Макар, че по моята логика - дали ще изхарчи количството ток Х за 2 часа, или за 40 мин. - все ще го изхарчи пак същото. Може и да греша, ама колкото по-дълго бачка уреда - дърпа ток докато работи все пак. Ако "моментният разход" е по нисък, то "сумарният" - едва ли ще е по-нисък.

Не казвам, че се лигавиш за сушилнята. Ти имаш с какво да сравниш, аз като твоята не съм ползвала и щом намираш голяма разлика - ми сигурно е голяма. Но понеже за моите нужди, как работи моята - като време за сушене и качество на сушене - ми е напълно ОК и дали ще ми изсуши това количество дрехи така за час и 30 мин., или същото количество, до същия вид за 40 мин. - изобщо не ме бърка и не ми е важно. Когато пера и суша - обикновено съм си у дома часове наред и си домакинствам и без друго, та колко бързо ще ги врътне - все ми е едно. В 90% от случаите - тя сушилнята е приключила доста преди аз да съм си отментанала разни други дейности и лашка час-два дрехите (за да не се мачкат) докато сколасам да ги извадя и прибера.  :lol: Та и затова - няма как да ми се види нещо неудобна за ползване.

Относно това, че всичките ми уреди имат м'найсе програми, не само сушилнята...все си мислех, че съм калпава домакиня просто, щом не намирам за какво да ги ползвам въпросните. Пералнята ми има куп програми, пък настройка на градусите нЕколко варианта, пък настройка на обороти на центрофугата. Еми аз ползвам 2 програми и понякога смъквам обороти на центрофука, като пера плетени дрехи да не се разчекват от яко центрофугиране. Дъртата съдомиялна на село - има само една програма на миене и 2 температури. Това е. Мие в пъти по-добре от оная изгъзица у дома. Тази в къщи дето има 5 програми, че и някаква енергоспестяваща (еко разбирай) - и нея я пускам на една програма в общи линии. Мноооого рядко пускам и друга (30 мин., 50 градуса), като ми се съберат съдове нуждаещи се само от едно изплакване така да го кажа. Чаши в които съм сипвала вода и съм пила веднъж, купички в които съм сипала нещо за 5 мин. докато готвя....ей такива. Всичко друго по нея ми е излишно и не го ползвам. Сушилнята - същата раУта. Куп програми, пък н'ам какви настройки колко сухи да ги вади...ползвам две програми всичко на всичко и това е. Може би за хора, които имат различен гардероб от моя - и другите програми биха били от полза, знам ли. За сушене на коприни, пък за ризи (че да се гладели по-лесно)...ей такива. Ама аз се размитам предимно по дънки и фланелки и всичко ми е памук - та не са ми нужни на мен просто. Програмата за сушене на импрегнирани тъкани обаче ми е удобна, за ски-екипите. Ако ги пусна на програма за памук - ще се сбръчкат яко. Преди да имам сушилня - носех ги да ги почистват във фирмите за химическо чистене, че да не ги бастардисам. Пък да ги изпера и да ги чакам на сушилка да съхнат - по-скоро мухъл ще завъдят преди да се изсушат.  :lol:  Както и пухените възглавници и якета с гъши пух, ако не е сушилнята - нЕмат изсъхване тези неща.

"Либеро" имат в "Карфур". Просто в хипермаркетите опитах се да кажа - има много ограничен избор откъм марки и артикули на въпросните марки. Докато в специализираните бебешки магазини - се предлагат 90% от всчики марки и техните артикули, та би имала по-голям избор първо. И второ - там цените са винаги по-добри и постоянно нещо е на яка промоция. Затова ти препоръчах да потърсиш там. В много от тях - продават и на бройка т.е. можеш да купиш за тест кое ще ти хареса, не цял пакет, че ако не е ОК - да се набутваш. Има и такива гащи на БГ-фирми, аз съм купувала и с нищо не са по-лоши от скъпите и "марковите" апропо. Просто няма как да бъдат така скъпо и широко рекламирани. Нормално.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
To аз нямам проблеми с това, че има опции, а че ти внъшават, че едва ли не са нещо по-специално, от което са.  Една сушилня има  точно 2 параметъра, които и се сменят - температура и време ( и трети може евентуално ниво на сушене, макар за мен да е безсмислено). Ми това може да се постигне с три бутона, но вместо това те ти презареждат седемнайсет различни комбинации на тези 3 параметъра и ти викат, че е много велика, щото имала много програми. На мен ми е направо обидно да ми презаредят 4 еднакви програми с различни минути, вместо да ми дадат възможността аз да си наглася времето  :-) .


  
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Боби, за сушилните бях убедена, че ще кажеш така.
Многооо бавно сушат, много. В сравнение с тукашните.
Аз с моите купища дрехи за пране...
Иначе с другите неща ще свикнеш за две седмици.
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Ееее сега, три бутона стигали, ми къде ще ти сложат опцията за немачкане  :lol:  :lol:  :lol: 15, 20 минутните програми мисля се водят за освежаване. Сега ще те светна сигурно за още нещо дето го няма в щатите, не че аз го правя де  :lol: та обличани дрехи дето не са мръсни или пък поради някаква причина лошо миришещи ги пускаш в сушилнята с една кърпичка за освежаване и трябва да са ок  :D
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Ема, знам че ми каза, но понеже ти каза, че твоята била комбинирана, та се надявах, че може пък да не си наясно :-). Очевидно съм сбъркала :-).
А с всичко друго свикнах вече, просто споделям какво ми прави впечатление първоначално, не че ми е проблем.

м-и, това още утре, ако се сетя да ги взема тези кърпички, ще го пробвам, че днес хвърлих неносен пуловер и пижамата си за пране, че свеки ми ги умириса с пържено, а реално са чисти.


  
*
Кърпички има в ДМ, сигурно и на други места, но там съм имала време явно. Аз такива дрехи реално нямам, деля ги на два вида чисти и мръсни и това е  :D
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Какво е ДМ?


  
*
Това е търговска верига с много стабилни позиции в Европа (явно в САЩ  - не, щом не я знаеш). От личен опит - каквото съм купила от тях - все е било добро. Ето: http://www.dm-drogeriemarkt.bg/bg_homepage/

Сега се сетих по повод тия кърпички дето каза Маргото, че моята сушилня има едни програми за "обдухване с топъл въздух", "обдухване със студен въздух", дето ми беше чудно за какво са... Та нали знаеш как по нашите заведения "не се пуши".... Та зимата, си обдухвам така якетата пребивавали в някой бар, дето не са за пране реално, че да им изкарам тютюнените мизризми. Става за 15 мин. в сушилнята и за поне 24 часа на терасата. Та явно, някои ненужни функции -  не са толкУ ненужни у нас. При вас - са, защото наистина не се пуши. Но у нас...всичко си намира приложенията явно.  :lol: :lol:
« Последна редакция: Септември 26, 2014, 01:47:11 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Мерси.

Пак са си ненужни, щото тя по принцип докато суши именно това прави - обдухва. Просто си я пускаш на колкото минути искаш, с каквато температура въздух искаш. За како ти е "програма"? Нали това ти казвам -т е са 3 параметъра, които се сменят. Нямам нужда от специална програма, че да пусна сушилнята за 15 минути. Очевидно производителите в САЩ смятат, че дори и американците са достатъчно умни, че да си контролират сушилнята сами  :-).  Аз няма да се учудя, ако почнат да продават и микровълнови само с програми,да не можеш сам да си избереш времето.Ще я нарекат микровълнова със 70 програми :-)


  
*
Не съм се сещала за дрехи от цигари да пробвам, но аз все още избягвам тия заведения, та може и да не я пробвам скоро баш тази функция  :D
Боби, 5 годишната ми микровълнова май има едни 35 програми, по-новите може и повече  :lol: :lol:
*
ДМ ми е любим магазин и на мен.  :lol: Откакто и в София има, не ми се налага да влача по самолета разни неща, с които съм свикнала и позвам ежедневно. Просто възлагам на майка ми да напазарува и съм доволна.