0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: цветна снимка и хидротубация.
« Отговор #700 -: Май 24, 2016, 23:09:00 pm »
Таити, диагнозата е една и е ясна. Не мисля, че ние ще ти кажем нещо по-различно от това. Затова не виждам смисъл от повтарянето на едно и също от сто човека. Шансовете ви за естествено забременяване са малки, но не е невъзможно. Затова ви е препоръчал лекарят да опитате няколко месеца. Пък ако не стане, има и други начини.
Дано да имате късмет и да се похвалиш скоро!

*
Re: цветна снимка и хидротубация.
« Отговор #701 -: Май 24, 2016, 23:44:53 pm »
Имам пълно доверие на лекаря!
Едно споделяне или няколко на хора с подобен резултат никога не са излишни, нали затова сме тук да споделяме и да си помагаме.

Както казва Мели (която е един от твоите лекари) - "Драги пациенти - не си обменяйте диагнозите, леченията и медикаментите". Цитирам я не 1:1 в случая, но смисълът е този.
Имаш лекари, правят се изследвания, те се коментират с лекарите. Ако нещо все пак не си разбрала, не си успяла да попиташ, сетила си се по-късно - имат си телефони тези хора, ти си им пациентка, звъниш, питаш, изяснява ти се.

Това, че 10 човека (да кажем) имали сходни резултати от ЦС с твоите - с нищо не ти помага. Тези жени вероятно са различни от теб в куп други отношения - хормони, хронични заболявания, възраст, килограми и каквото още се сетиш. Добавяш и партньорите им, чието състояние вероятно е различно от това на твоя. И ако някоя с "резултати сходни на твоите" от ЦС - все пак забременее спонтанно, не забременее, забременее извънматочно - това не означава изобщо, че и при теб ще стане така. Само защото на ЦС ви излезли сходни резултати.

Чета те, внимателно. Ти не търсиш подкрепа, нито пък "да си споделяш просто". След като имаш разчитане на ЦС от лекарите си, дадени насоки как да процедираш оттук нататък, ти очакваш и искаш всякакви потребителки на сайта - да ти коментират снимката (все едно и те са лекари) и да ти кажат какво да правиш и какво ще стане (като метнат един боб ли, как?). Няма какво да се коментира по твоето изследване, то е написано черно на бяло все пак. Ако не ти се нрави съвета на лекаря ти за няколко месеца опити да забременееш спонтанно така, че ако не стане - да движите нататък - кажи му го. Той затова ти е лекар все пак. Твое право си е като пациент и да не желаеш да се опитва първо по-консервативно, а да искаш "по-крути" мерки, лапаро, и каквото се налага след него... Ако е така - просто го кажи на лекарите си и действайте.

В момента се опитвам да ти кажа как следва и как е в наша полза като пациенти да се държим, а не нещо да ти правя забележки какво пишеш, или питаш. И до догодина да пишеш такива неща - нищо няма да се промени за теб. Сайтът има страхотен раздел "Библиотека". За твое добро - седни, почети, запознай се поне с базови неща и така. Много повече яснота ще имаш след това. И какво да питаш лекарите си и какво и как да коментираш с тях по своите въпроси.

Успех!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: цветна снимка и хидротубация.
« Отговор #702 -: Май 25, 2016, 00:15:44 am »
 :P :P :P
Re: цветна снимка и хидротубация.
« Отговор #703 -: Май 25, 2016, 01:11:32 am »
Taiti мисля,че няма място за притеснение в снимката ти, действайте. Моите резултати бяха сходни на твоите, след 8 месеца повторна цветна снимка се оказа,че имам две проходими тръби.Може би лекарят ти дава шанс точно за това,че при снимката запушената тръба може да се е отпушила от самото налягане при вкарване на  веществото.
Успех и скоро очакваме добри новини.
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: цветна снимка и хидротубация.
« Отговор #704 -: Май 25, 2016, 12:51:36 pm »
Резултата от моята снимка преди броени дни;
http://www.img-share.eu/main/image_view/13235743_1353190491374562_896646172_nbY3ZTLa.jpg.htm
През април имам направена хистероскопия за премахване на  два полипа по 4 мм.
Пих и противозачатъчни два месеца.
Доктора препоръча няколко месеца  да пробваме спонтанно забременяване.

Здравей!
И аз си направих повторна цветна снимка преди няколко месеца (и аз минах през хистероскопия за отстраняване на полип), лявата ми тръба пропуска без проблем, дясната обаче е с нарушен релеф и пропусна контраста, но много трудно и бавно. Лекарят препоръча 1-2 месеца волна програма, за да видим дали нещата няма да се случат на собствен ход. При нас, уви, не станаха, но следихме фоликулите и използвахме здравата тръба, за да направим инсеминация. 
Успех!
*
Re: цветна снимка и хидротубация.
« Отговор #705 -: Май 25, 2016, 15:25:54 pm »
Възможно е контраста да е спомогнал, за леко отпушване на лявата тръба, с която има шанс за естествено забременяване макар и малък, но трябва да се има предвид и риска от извънматочна, и все пак успех  :wink:
Re: цветна снимка и хидротубация.
« Отговор #706 -: Май 26, 2016, 14:22:21 pm »
Имам правени две цветни снимки в рамките на два поредни месеца.Първата снимка:запушени тръби с хидросалпингс.Втората: проходими тръби с хидросалпингс и се чудех възможно ли е това,даже писах на предната страница.Сега най-вероятно ще правя лапароскопия,за да се види черно на бяло какво се случва с тръбите.  8O
*
Re: цветна снимка и хидротубация.
« Отговор #707 -: Май 29, 2016, 17:28:08 pm »
taiti_bali аз никога не съм правила такива процедури, но според моето виждане е възможно и да се получи спонтанно забременяване, контраста вероятно е повлиял на резултата и е спомогнал за леко отпушване на тръбата. Все ми се струва, по мнението което чета на steffie за лапароскопия.  :P
*
Re: цветна снимка и хидротубация.
« Отговор #708 -: Август 12, 2016, 15:56:24 pm »
Здравейте и в тази тема, момичета!
След 6 дни ми предстои ЦС в Щерев, ще ми я прави д-р Билчев. Засега настоявам за упойка, тъй като много се притеснявам от евентуален спазъм, който да изкриви резултата. много се надявам всичко да е наред и резултата да е добър. Вълнувам се и се моля за най-доброто!
Ако нещата при мен са ок, ще пробваме с инсе, тъй като при ММ нещата не са се подобрили особено при спермограмата.
Успех на всички, ще пиша скоро пак!
Re: цветна снимка и хидротубация.
« Отговор #709 -: Август 12, 2016, 16:18:59 pm »
Йоли,

На мен също др Билчев ми прави цветната снимка. Много внимателен и добър продесионалист. Въпреки, че много се страхувах от болка, не беше страшно. Едната тръба се оказа силно нагъната, но проходима, а другата беше ок.  Мисля, че ме напръска с локален анестетик, но не ми е слагал някаква силна упойка. После усещах тежест подобна на лека менструална болка, но не беше силна. Бях си взела обезболяващи свещички за всеки случай. Можеш да се консултираш с док предварително какво можеш да ползваш.
Кураж и ти желая успех!
*
Re: цветна снимка и хидротубация.
« Отговор #710 -: Август 15, 2016, 10:36:49 am »
Благодаря то много Mirracles, кураж имам, само резултатът да е ок!
Нямам време за консултация, днес си пуснах кръвните - има, няма 100 лева и почти нищо не минава по ДЗО фонда... Както и да е  :wink:
Днес трябва да си пусна микробиологията, та утре да отида на среща с анестезиолога. Процедурата е в четвъртък... Чудя се всички вие, които сте работещи жени, как успявате да съвместявате двете неща??  8O
Иначе, каквото и да покаже в четвъртък, ние сме на инвитро 100%. ММ не може да се похвали със завидни резултати от СГ... Но това е за друга тема, няма да ви спамя тук.
*
Re: цветна снимка и хидротубация.
« Отговор #711 -: Август 15, 2016, 11:37:38 am »
Йоли стискаме палци.Как съвместяваме, ами трудно.Много тичане, работене в почивни дни, ползване на болничен.Красоти общо взето.

*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: цветна снимка и хидротубация.
« Отговор #712 -: Август 17, 2016, 15:12:58 pm »
Здравейте и в тази тема, момичета!
След 6 дни ми предстои ЦС в Щерев, ще ми я прави д-р Билчев. Засега настоявам за упойка

Здравей, Йоли!
Не се страхувай от изследването - моята първа цветна снимка беше без упойка, усетих традиционни менструални болки (които  аз си имам всеки месец и принципно са доста силни), направих я в АГ-Варна при Александров - вариант за упойка не съществуваше. Казаха ми , че се прави без. Получих 1 снимка, която не беше с много ясни контури.
Втората я направих в Тутракан при Б.Бойчев - с пълна упойка за няколко минутки, събудих се облечена в моите дрехи, седнала до съпруга ми, нямах никаква болка след процедурата. Получих няколко снимки, на които се виждаше пътят на контраста + подробно обяснение.
Явно всяка клиника сама определя как да я направи, аз лично бих предпочела вариант с упойка (ако имам избор)
Дай Боже резултатът ти да е добър!
*
Re: цветна снимка и хидротубация.
« Отговор #713 -: Август 24, 2016, 15:09:23 pm »
Не си направих снимката.
В сряда ми излезе МБ и показа инфекция. При това положение, отложих процедурата, рзбира се.
Мисля, че изобщо няма смисъл вече да я правя тази снимка, само излишни нерви и пари ще хвърлям. Май е по-добре да пестя сили за инвитрото...
Re: цветна снимка и хидротубация.
« Отговор #714 -: Август 24, 2016, 15:36:22 pm »
Здравей yollie,
Цветната снимка е една много добра практика,не се отказвай от нея.
« Последна редакция: Август 24, 2016, 15:43:18 pm от bebeshok0326 »
*
Re: цветна снимка и хидротубация.
« Отговор #715 -: Август 24, 2016, 16:22:31 pm »
Не си направих снимката.
В сряда ми излезе МБ и показа инфекция. При това положение, отложих процедурата, рзбира се.
Мисля, че изобщо няма смисъл вече да я правя тази снимка, само излишни нерви и пари ще хвърлям. Май е по-добре да пестя сили за инвитрото...
Здравей, и аз така разсъждавах за цветната снимка, но наистина е важно да се направи. Така можеш да си спестиш наистина мнооого нерви.
Re: цветна снимка и хидротубация.
« Отговор #716 -: Август 24, 2016, 17:15:59 pm »
Йоли,

Струва се да се направи цветната снимка, след като си излекуваш инфекцията. Освен чисто диагностичния елемент, който може да потвърди какво е състоянието на тръбите и да помогне на лекарите и на теб да вземете правилно решение за следващите стъпки, има и един друг ефект. Цветната снимка спомага да се "стимулира" проходимостта на тръбите и има момичета, които са забременели спонтанно след такава процедура, при положение, че няма други пречки, а са ги готвили за инвитро. Мен също ме готвеха а инвитро, но в крайна сметка забременях спонтанно няколко месеца след цветната снимка и хистероскопия за премахване на един малък миомен възел.
При това овулацията е била откъм тръбата, която снимката беше показала като проходима, но силно нагъната и не се възлагаха особени надежди за спонтанно зачеване точно през тази тръба.

Видях назад в постовете ти, че се притесняваш за морфологията при мъжа ти. Ако не сте правили консултация с уролог-андролог си струва да се направи такава. При нас морфологията също беше кофти при първите спермограми, но получи значително подобрение след две лечения с Ортомол Фертил + и Андрозитол. Разбира се андрологът е този, който най-добре може да прецени дали има други фактори, които да влошават морфологията и дали такова лечение с добавки е подходящо. Това разбира се отне известно време, защото спермогенезата трае близо 60-70 дни, което значи, че такъв е най-малкият период след който може да се очаква подобрение, но си струваше, защото инвитрото ни се размина.

Често се появяват перипетии по пътя, но не се предавай! Кураж и успех!
« Последна редакция: Август 24, 2016, 17:24:30 pm от Mirracles »
*
Re: цветна снимка и хидротубация.
« Отговор #717 -: Август 25, 2016, 17:15:06 pm »
Привет,
ще поразсъждавам над темата, благодаря.
Разчитам на новия док да ме насочи в правилната посока. До момента само се лутам като пиле в калчища! Всеки поглежда набързо и толкоз.
Сменихме андролога, защото предишния обяви, че "няма какво повече да се направи", дори за инсе не стигали... Аз се бях засилила за снимка заради "отпушващия" ефект и с надеждата за инсе...
Сменям си моята АГ, сменяме клиниката!
Надявам се на новото място да се почувстваме по спокойни и уверени. Знам, че не сме единствени, но предизвикателството е сериозно и се разчитам на повече загриженост от страна на специалистите.

ММ започна Ортомол Фертил също и нова рецепта за бърканица с мед. Съвсем ограничи алкохола и започна да спортува в парка. Ако можем да минем с тичане в парка и ядене на мед, вместо на игленик да ставам, повярвай ми, ще избера този вариант! :)

Благодаря за подкрепата! Ще пиша като се видя с док в средата на септември :)
*
Re: цветна снимка и хидротубация.
« Отговор #718 -: Май 22, 2017, 09:10:45 am »
Здравейте има ли проблем ако цветна снимка ес направи след 11 ден на Мц, поучих информация че мога да ис закупя ваучер от тук https://www.ofertomat.bg/offers/comments/4363.html
Знам,че се използва контраст, писах до клиниката, понеже незнам ако се рeша дали ще трябва да го закупувам. Благодаря.
Re: цветна снимка и хидротубация.
« Отговор #719 -: Октомври 26, 2017, 00:58:15 am »
Здравейте, момичета
искам да попитам за съвет и мнение. Преди няколко дни си направих ЦС, резултата от която е 2 запушени тръби. Пред 2 години забременях, но плода падна и съответно не стигнах до така желаният от нас резултат. Та въпроса ми е възможно ли е според вас за 2 години тръбите ми да се запушат напълно /не че зная какво е било състоянието им преди две години, но все пак имах спонтанно забременяване/ или мога да мисля за така обсъжданите от много хора маточни спазми, които да доведат до този резултат