0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

нередовен цикъл
« -: Септември 14, 2014, 20:59:21 pm »
Здравейте момичета, искам да споделя проблема си с вас .От февруари месец имам проблем с цикъла т.е закъснения без бременност а тя е желана.При първия преглед след 2 седмично закъснение се оказа фоликулярна киста ,която изчезна без лекарства но пропуснах един месец.След това имах два нормални цикъла май и юни и за следващия пак закъснение последвано от посещение при лекар,които не видя никаква причина освен лигавицата която е 9 мм.Изписа ми този път хапчета да го предизвикаме но така и не можах да ги започна защото ми дойде.Този месец пак имам закъснение от 2 седмици и съответно отидах при същия лекар ,прегледа ме няма кисти и други изменения но лигавицата този път е 7 мм.Започнах да пия хапчетата за предизвикване т.е противозачатъчни и чакам да ми дойде.През всичкото това време не са ми правени никакви изследвания освен цитонамазка която е нормална.Мисля да си направя изследване на 2 хормона и да си го платя защото нямам вече направление за да видя дали са в норма. Естроген и прогестерон ще изследвам по време на цикъла от 3-5 ден както се прави но те няма да са много паказателни защото ще са на предизвикан цикъл не нормален.Ако някоя от вас е имала подобен и същия проблем моля да коментира и ако имате някакви наблюдения за добри лекари от Пловдив или Варна да ми кажете.
« Последна редакция: Септември 14, 2014, 21:12:00 pm от liliana_78 »
*
Re: нередовен цикъл
« Отговор #1 -: Септември 15, 2014, 00:26:01 am »
Съвет не мога да дам, но за прогестерона знам, че се изследва на 21ви ден (поне мен ме караха тогава да го изследвам). И може би да смениш лекаря. 3 години изгубих с това предизвикване на цикъла, без да се търси причина за закъснението, а като смених лекаря (при него седмица преди посещението ми при спец. по репродуктивна медицина, яйчниците ми бяха перфектни) още на първия преглед се видяха кистите и по двата ми яйчника. Не ме разбирай погрешно, надявам се при теб нещата да не са такива, но факта, че имаш такива закъснения говори, че нещо не е както трябва. Успех!
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: нередовен цикъл
« Отговор #2 -: Септември 15, 2014, 09:39:57 am »
Илиана, здравей! Вероятно имаш СПКЯ, а може и ЛУФ синдром. Аз също правех такива закъснения от време на време и все имах задържани фоликули /ЛУФ синдром/. За щастие не се е налагало да предизвикам цикъл. Определено трябва да смениш лекаря и да направиш изследване на хормони, но на доста повече от 2. Подкрепям new3, Прогестерон се изследва 7 дни след ДОКАЗАНА овулация, за да е реален.
Мога да ти препоръчам лекари и в двата града, лично проверени :lol: Във Варна д-р Александров в АГ Варна - http://www.invitro-varna.com/, в Пловдив - Д-р Даскалов - http://www.invitro-plovdiv.com/, той работи и в новата клиника New life.
И двамата са отлични специалисти, препоръчвам ти ги най-отговорно с две ръце!
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: нередовен цикъл
« Отговор #3 -: Септември 15, 2014, 15:47:31 pm »
Илиана,здравей и от мен! Аз също имах големи закъснения,предизвикване на цикъла,поликистоза която лекувах три години с противозачатъчни и след това ми идваше през 15 дни изгубих около пет години,така,че смени лекаря както са те посъветвали и другите...успех
Re: нередовен цикъл
« Отговор #4 -: Септември 15, 2014, 20:21:20 pm »
Благодаря момичета със сигурност вече може да се каже ,че съм сменила лекаря но поликстоза нямам за това съм сигурна.Ще направя изследването на хормоните като ми дойде цикъла и ще видим какви ще са резултатите.благодаря ви и за препоръките на лекари в Пловдив и Варна ,за Александров съм чела и в други теми явно е добър.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: нередовен цикъл
« Отговор #5 -: Септември 16, 2014, 00:32:05 am »
Защо си сигурна, че нямаш поликистоза? Дано наистина е така, но все пак, откъде тази сигурност? СПКЯ се доказва/отхвърля с определени изследвания, а ти казваш, че такива не си правила.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: нередовен цикъл
« Отговор #6 -: Септември 16, 2014, 10:26:08 am »
Казвам ,че съм сигурна защото при всичките ми прегледи никой от лекарите не са ми поставяли такава диагноза и съмнения даже не са изказвали.И поликистозата се вижда до колкото съм чела при ехографски преглед при мен не е имало.Една фоликулярна киста след февруарския преглед след това беше изчезнала и на следващите 3 поредни прегледа през месеците до сега не са ми казвали ,че имам кисти по яйчниците .Затова съм сигурна и се съмнявам ,че проблеми ми е хормонален след като няма физическа причина или някакво изменение на органите като матка,яйчници тръби и т.н.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: нередовен цикъл
« Отговор #7 -: Септември 16, 2014, 11:46:08 am »
СПКЯ не се установява или отхвърля само с ехографски преглед.
Тръбите не се виждат на ехограф.
Отиди на преглед при лекаря, който си избрала, пуснете изследвания и тогава ще коментираме. Сега няма как да кажем каквото и да било, защото на практика нямаме нищо :D
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!