0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ейййй няма такава смешна история като БГ- "медиите". От вчера като са захванали, ама ударноооо дали новите депутати щели да си дарят първите заплати за детето с ДЦП (Слави), или нямало... И така и един журналист не се намери да постави правилните въпроси и да потърси смислените им отговори. Първо - какво аджеба е ДЦП? Оттам и защо "Фондът за лечение на деца в чужбина" - не покрива "лечение" на такова заболяване. Ми не го покрива, просто защото няма лечение. Майката е майка. Тя като всеки родител - ще опита да обърне света, ще се хване и ще се пробва с всяка шарлатанщина, за да опита да помогне на детето си, това ми е напълно разбираемо. Но въпросната "московска клиника" е такава бездънна яма за смъкване на пари от отчаяни хора, че няма накъде... И това не е неизвестен факт за мен дори, ми журналята пък да си направят една справчица бе! Да се позамислят, защо ни една клиника в света не предлага "лечение на ДЦП", хем колко по-напреднали в областта "приложение на стволови клетки" има от руснаците...и това не е новина. Правилните въпроси са: Какво прави (т.е. не прави) държавата за децата с увреждания и техните родители. Защо не го прави. Колко струва адекватна рехабилитация и то ежедневна за едно такова дете? А помощните средства? Колко получава една такава майка, която се грижи 24/7 за такова дете. Кога ще се променят най-после тези неща? Имаме ли специалисти, които да се грижат адекватно за тези деца?
Е, от вчера насам - чух доста спам от журналисти и политици, но нищо по изредените въпроси. А те са важните все пак.  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Правилно думаш, Жбрул, деца...
Щото като навършат 18 г. , спират да съществуват за държавата.
Родителите да му мислят.
*
Жекова...то пък под 18 като са, че държавата като се загрижилааа - пушек се вдига чак от тая "грижа".
Този филм дето го въртят тези дни с детето...показва за пореден път и що за късогледо и тъпо племенце сме де. Заплатите на депутатите са ни дерта. То де да беше така.  :? Децата като Слави и изобщо всички хора с увреждания са "дерт" и мъка на цялото общество десетки години, но това същото общество - не се сеща за тях, освен когато не му удари една корелация някой с депутатски заплати... Бе идиотщина! За медиите - казах вече, то и това не е новина...

П.П. Мен лично ме е яд по самия проблем с това дете, как не се намериха специалисти, да се свържат с тази майка, да й обяснят, че тези пари ги набива в глупости и полза няма да има. Да й е живо детенцето й желая, но със 100 и кусур хиляди евро - би могла години напред да му осигури нужните за състоянието му адекватни грижи. (ДЪРЖАВАТА трябва да ги плаща тези неща и то 100% според мен, но тя не го прави налЕ...) Вместо да го разкарва до Москва и ако го върне живо изобщо - да е пак същото като сега и още по-безпарично за капак...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
П.П. Мен лично ме е яд по самия проблем с това дете, как не се намериха специалисти, да се свържат с тази майка, да й обяснят, че тези пари ги набива в глупости и полза няма да има.
Недей тръгва в тази посока.
Никой не знае как ще реагира, докато не види детето си безпомощно.
Познавам хора, които продадоха апартамент, за да плащат на псевдолечителка. Детето им беше болно от много коварна болест, за която няма лечение. Интелигентни хора.
И да й обяснят, тя пак ще отиде там. Нека не съдим.
И дано не ни се налага да разберем как ще реагираме ние.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Елфи, не мисля, че я съдим жената. Смятам, че специалисти биха могли да се свържат, да разяснят защо аджеба фонда не плаща и че затова не може държавата да ги спонсорира. Ама човешки с разбиране, а не "не плащаме и толкоз". Имам съмнение, че това не е направено като хората и затова сега слушаме разни популистки изказвания от всички страни, които само хвърлят масло в огъня и на никого не помагат.

А Жбрул, не заплатите на депутатите, не дори и това колко били лъжели и крадяли политиците е проблема на тази страна. Не знам дали вече го писах, но в случай, че не съм, ще го напиша пак. Моите наблюдения от както съм тук са, че има масова посредственост. Много хора не си разбират от собствената работа, която би следвало да им е експертизата. От лекари, през аптекари, та до продавачи. Масово е. После псуват политиците, че те им били виновни за хала. Жалкото е, че не съзнават какво им липсва, понеже всеки наоколо е така. Вчера в една аптека  три аптекарки единодушно се съгласиха една с друга, че от къде да знаели генеричните имена на лекарствата, които продават и ме пратиха да съм си ги търсела по интернет. Ми ако аптекар не е длъжен баш това да знае, какво друго по дяволите трябва да знае един аптекар? Да е касиер само?Това не идва от политиците, не идва от "скапаната" държава. 


  
*
Не съдя, нещо не ме разбра. Познавам хора (близки) с момиченце с ДЦП, които си продадоха апартамента, за да заведат детето си в същата тази клиника.  :? Тяхното дете, все пак е в по-добро състояние от Слави и познай дали нещо се промени в състоянието му, след "лечечнието". Освен, че сега живеят на квартира и изнемогват с плащане на наем, грижи за нея и грижи за братчето й (здраво за щастие). Да не говорим, че самото момиченце беше много травмирано от самите процедури, с месеци реагираше ужасно на докосване...абе трагедия меко казано.
Не, че не разбирам майката, опитите й да направи и невъзможното, за да бъде детето й по-добре. Напротив - разбирам, защото и аз съм майка все пак, както и ти. Но не съм малоумна и неграмотна, че да не осъзнавам, че за някои неща - ми няма ефективно решени засега и това е. Тази майка изглежда интелигентен човек, освен, че е много всеотдаен очевидно, за което мога само да й се поклоня. И мисля, че би взела от дума, ако някой (или няколко човека) с авторитет и по разбираем за лаик начин й обяснят защо това към което тя се стреми няма как да се случи просто.

Яд ме е, че тя е подведена в отчаянието си от едни измекяри и медиите и обществото - вместо да й помагат реално - засилват и нея и детето й към бездната още повече. ОК, ще се съберат тези пари (сигурно вече са събрани), ще идат в Москва, ако оттам тя се върне с живо дете изобщо - то ще е още по-зле от сега, ще има нужда от още повече грижи и средства... И няма да има никой тогава да даде едно рамо. За съжаление.


Боби, "какъв е проблемът на тази страна" - отдавна не се наемам да гадая дори.  :lol: То всичко и всички са проблем в тази страна... В случая - коментирах един от поредните проблеми и неговото малоумно "решение".
« Последна редакция: Октомври 28, 2014, 11:58:18 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50717.0 Пуснах нова тема, че тук направихме 50 стр. вече.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!