0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
А царевица и броколи няма никакъв проблем да ядете вече.
С царевицата бих изчакала, особено варена. Дадох я от пюре (бурканче) и при това по-късно.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Царевицата може да се въведе с каша -има комбинация ориз и царевица, безглутенова. Не виждам проблеми.
<br />[link=http:
Царевицата може да се въведе с каша -има комбинация ориз и царевица, безглутенова. Не виждам проблеми.
Царевичен грис на каша и аз знам, че може, но царевица на зърна се добавя по-късно в пюрето, защото е тежка за храносмилането.
В готовите пюрета количеството й е минимално все пак. Явно е съобразено това.

Момичета да знаете, че възрастта, която е указана на пюрето, напр. 4+ определя само това колко ситно/едро е смляно пюрето, а не е показание за това коя храна за коя възраст е подходяща. Това и аз го научих в движение. Пише го на бурканчетата, но не е от преведената на български информация на етикета.
Aз имах предвид само готовите пюрета, а не домашно приготвени. При домашното приготвяне много често остава част от люспата и трябва да се мине освен с пасатор и през цедка -изключително трудоемко. Аз съм захранвала само с готови пюрета и двете си деца, макар че с Явор пробвах да правя и някои домашни, за да видя адли ще яде или не. След 10-11 месеца съм им приготвяла домашна храна.
« Последна редакция: Януари 28, 2015, 11:43:06 am от meshko106 »
<br />[link=http:
Кога въвеждате риба?А дробче /имаме домашни пилешки и помня,че баткото слагах заради ниския хемоглобин/
Чудя се чушка дали да ползвам замразена или свекърва ми предложи от бурканче пюре-заготовка за лютеница и май е добра идея.Удобно е и сигурно ще е вкусно.
*
Риба аз след 1г съм въвела. Дроб по принцип не е добре да се дава.
Чушката в бурканче ако не е солена е ок, малко запичат.
И нататък:Масалце и сиренце от кога да добавям в зеленчуковите пюренца?Ами зехтин?
*
Масло и сирене някъде около осмия месец започнах (в зеленчукоите пюрета). Зехтин след деветия (в месните пюрета, сега и в супите).
Печената червена чушка нас ни разхлабва.
Риба още не съм дала, тези дни предстои, но знам, че може по-рано.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
На първите пюрета знам, че се слага олио от рапица като мазнина.

Зехтинът как е по-добре да го давам - сготвен, заедно със зеленчуците или да го добавям суров накрая?
*
Смайл, според мен както го слагаш на вас, някой ден той ще яде вашата храна.
Аз риба дадох на 9-10 месеца, масло и сирене горе долу в същия период. Самйли, зависи какъв зехтин ще ползваш. Но при всички случаи няма лошо да си го слагаш в началото, според мен. Дроб не съм давала. Знам, че дреболийте не се препоръчват поне до 3 годишна възраст.
<br />[link=http:
Здравейте момичета. Когато въвеждате нова храна /в моя случай зеленчуци/, по колко лъжички давате? Давах 4 дни тиква но не мога да разбера дали я харесва, защото се мръщи,  но яде.
*
Как кога я даваме? След кой ден ли? Аз съм въвеждала храните от 3 до 5 дни, т.е. като толкова дни съм давала новото нещо, вече въвеждам друго ново.
4 дни давах тиква, като се опитах да увеличат броя лъжички, но не успях. Днес ддадох картоф 5 лъжички и така ще се опитам да увеличат да пълна доза. Но когато например въведа морков, пак от 5 лъжички ли трябва да почна или може повече? Знам, че може да се смеси с вече въведена храна, но искам да дам чисто.
Аз процедирах по следния начин -въвеждам да кажем зеленчук за пръв път около 4-5 дни. Започвам с 2 лъжички и всеки ден увеличавах умножено по 2. Вторият зеленчук за около 3 дни, а всеки следващ за 2. Половината бурканче днес, другата половина утре. С дъщеря ми се получаваше чудесно, но синът ми ядеше по много малко голяма част от чистите зеленчуци въобще не ги харесваше, та смесвах всичко с морков. Винаги имах еднокомпонентно пюре морков вкъщи, дори когато беше захранен с по-голямата част от зеленчуците. Като не искаше нещо, смесвах с морков, така че да преобладава моркова. между отделните храни, пауза от 2 дни.
<br />[link=http:
*
Хейли, можеш към вече захранени неща да добавяш нови. Примерно захранила си тиква, вторият ти продукт е картоф, можеш да го добавяш към тиквата като първи ден 2л, втори 4 и така. Имам приятелка, която всичко въвеждаше в комбинация с тиква, защото детето и я харесваше и така не отказваше да яде. Не съм сигурна дали е правилно. Моето дете беше от злоядите, не е увеличавал много количествата и нямаше пълно заместено хранене дълго време.
Аз имам чувството, че моето дете все още не знае какво харесва,  та докато разбера май ще въведа няколко основни зеленчука.  :D
м - и,  благодаря
*
Сега вече като е минало мога да кажа, че захранването не е като управление на самолет, няма начин нещо толкова фатално да се обърка, но и аз доста съм се чудила и притеснявала  :lol:
Притеснението ми е да не му дам по - голямо количество от нова храна и да му се претовари стомахчето. Иначе наистина детето си показва и засега се ръководя по него. :D