0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Какво да правя?
« Отговор #20 -: Юни 09, 2014, 17:32:26 pm »
не, за съжаление нямаш право :(
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Какво да правя?
« Отговор #21 -: Юни 11, 2014, 18:55:47 pm »
Валерия, да, мислила съм и за вариант осиновяване. Но това едва ли ще премахне болката ми, че нямаме наше... Ще я приглуши, но не вярвам да я премахне... Знам, че ако си осиновим детенце ще го обичаме безмерно и ще дадем всичко от себе си за неговото добро! Но болката ще остане. Това е, което ме притеснява.
не съм психолог, но според мен, ако наистина мислиш, че това ще стане, не би следвало да осиновявате. Осиновеното дете е ВАШЕ. Ако вие го гледате и въпреки, че го имате, ви боли, че си нямате ВАШЕ дете, значи не сте го приели за такова.
Иначе и аз като Джам мисля, че не трябва да се отказваш.


  
*
Re: Какво да правя?
« Отговор #22 -: Юни 12, 2014, 10:44:57 am »
Горе-долу бях в твоето положение. И също си мислех дали осиновяването ще премахне болката /при мен/ от факта, че не съм усетила бременността и раждането.
От момента, в който осинових, нито за миг не се сещам за бременности и раждания и собствено дете. Безкрайно съжалявам, че не съм го направила по рано. И безкрайно много се радвам на всички бременни жени, и интересното е, че без грам болка обсъждам с тях проблеми около прегледите им, около кърмения  :lol:. Бих казала неведоми са мислите и чувствата на майчиното сърце и душа, независимо как е станало майка.
И моето мнение е да не се отказваш от още един опит, но мисля, че и не пречи да мислите и в посока осиновяване, може пък тази алтернатива да освободи психиката около инвитрото.  И аз не съм привърженик на живот без деца
Re: Какво да правя?
« Отговор #23 -: Юни 12, 2014, 11:44:11 am »
Аз съм кандидат осиновител и страховете и притесненият ми са страшно много, това е съвсем нормално. Но за да се реши човек да осинови трябва добре да премисли дали е готов на това, защото не е за всеки. Не е редно да се осиновява дете само за да кажеш, че си родител без предварително да обмислиш какви трудности ти предстоят и как бихте се справили с тях и то в чисто емоционално отношение. Осиновеното дете ще си е ваше и би трябвало да го приемате като биологично свое, а не да гледате като на чуждо, просто физически няма да сте го създали вие. Имам възрастни познати, които нямат деца и не са искали да си осиновят - ценя тяхното решение и ги уважавам заради това. Аз обаче не мога да си представя живота без деца, за това и след последното неуспешно инвитро си подадохме документите за осиновяване. Въпреки, че взехме това решение в деня на теста, смея да твърдя, че не е импулсно решение, защото след това със съпруга ми и всички около нас обсъждахме темата, както и по време на проучването ни си отговорих на много въпроси и вярвам, че това е правилното решение за нас и бъдещото ни дете/деца. В същото време не сме се отказали от процедурите и продължаваме да се борим. Знае ли човек може всичко на куп да ни дойде и ще е супер.
Re: Какво да правя?
« Отговор #24 -: Декември 04, 2014, 10:55:48 am »
Здравейте отново.
Малко ъпдейт от мен.

Докато събирахме средства за второ ин-витро, забременях спонтанно. Радостта ни нямаше предел.
Видяхме и чухме силно биещо сърчице миналата седмица. Казахме си, че този път Господ ни се е усмихнал....но не би!
Вчера, точно седмица след прегледа за сърчице, се установи, че ембриончето е спряло да се развива в 9 седмица ......
На болката ми в момента няма предел. ... Не зная как ще преживея това...отново, точно две години след предишното ми забременяване, завършило по същия трагичен начин....
Не мога да спра да плача, момичета, и само се моля да заспя и да е минало време... да е отшумяла тази болка. Изключително тежък миг. На никого не пожелавам да преживее това - безумна радост, и след няколко дни такава скръб...
Лошото е,че аз вече нямам надежда... И годините, и явно шансът не са на моя страна....
Пожелайте ми кураж и сила, за да премина през всичко това...защото не знам как ще оцелея..
*
Re: Какво да правя?
« Отговор #25 -: Декември 04, 2014, 23:00:46 pm »
Желая ти кураж и не се отказвай!

Re: Какво да правя?
« Отговор #26 -: Декември 04, 2014, 23:11:17 pm »
Не се отказвай.Дано дойде време,когато тези тежки мигове ще ти изглеждат като лош сън.