0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Хетерозиготен носител на 20210G/A
« -: Май 28, 2014, 06:52:52 am »
Здравейте момичета, ето и моята история - на 35 г. съм живея в София. 2006 г. нормална бременнност и раждане, 2013 г. спонтанно забременяване и в последствие спрял пулс в 11 седмица и кюртаж, 2014 г. пак бременност и пак спиране на пулса в 10 седмица и кюртаж. Пуснах си изследвания в МД за вродена тромбофилия и излязоха вчера:
Хетерозиготен носител на 20210G/A
MTHFR мутация 6667Т - Хомозиготен носител Т/Т
Ако това е причината за спирането на сърдечната дейност на плода искам да попитам момичетата със същите ген. резултати ка протичаха при вас неуспешните бременности, аз се съмнявам че това е причината и предполагам сега като отида с тях при някой лекар ще каже - ето това е и няма да търсим друга при4ина.
1) Ако тазу мутация е при4ина за абортите, защо от 7 седмица запо4вам слабо кървене и зацапване чак до 10, 11
2) Как съм забременяла и износила без проблеми първата бременност, като тази мотация си е пожизнена - явно с нея съм се родила.
Покрай неуспешните бременности се отходих по лекари и явно не попадам на специалист, който да се вгледа и открие проблема, какъвто явно съществува, моля препоръ4айте къде да отида оттук насетне с тези резултати при генетик ли, при имунолог ли, изобщо някакво име. За кървенето през първата неуспешна бременност ходих във Фемина -едната док каза- Рани4ка на мат, шийка която кърви, другата каза - менструално кървене свързано с датата на цикъла, в друга болница казаха - шийката е плътно затворена нямап мато4но имаш вагинално кървене, с втората неуспешна бременност съпроводена с кървене пак ходих в Фемина - сега пък нисък прогестерон, без да сме го мерили (не зная изобщо мери ли се) слагах Утрогестан 2x1 и пак без резултат.
Моля споделете дали сте имали толкова дълго кървене преди спонтанния аборт, съмнявам се 4е има и друга при4ина при мен освен мутациите. Да отбележа 4е месец след първия аборт ходих на колкоскопски преглед и казаха 4е вси4ко е като по у4ебник и няма рани4ка на мат, шийка. Тогава от къхде кървях и двата пъти по месец след като няма рани4ки и канала на матката е напълно затворен????
Re: Хетерозиготен носител на 20210G/A
« Отговор #1 -: Май 28, 2014, 09:59:10 am »
Здравей, milamama!
За тези мутации трябва да се вземат мерки при следваща бременност. Дали те са причината за спонтанния аборт? Никой не може да каже сега. Но, дори да не са те причина, е добре да ти бъдат назначени медикаменти.
 Моето мнение (като жена, която е минала през това) е, че голяма част от спонтанните аборти се дължат на лошо качество на ембриона, което е по-често при жени на по-голяма възраст.
Може би, трябва да се обърнеш към лекари от друга клиника, за асистирана репродукция.
Аз лично имам спонтанен аборт, при който започна кървене в 6-та г.с. и продължи около 3-4 седмици. Имам такива мутации. Родих здраво дете няколко години след това. Пих фолиева киселина в по-голяма дозировка, бих си Фраксипарин.
*
Re: Хетерозиготен носител на 20210G/A
« Отговор #2 -: Септември 06, 2014, 20:06:02 pm »
Тромбофилията причинява проблеми с кръвоносните съдове в матката при бременност, а също и в коагулацията. Има много хубава статия за Тромбофилията и усложненията по време на бременност в Мединфо,заслужава си да се прочете.Там е обяснено защо спира сърчицето на ембриона.
 Когато си хетерозиготен носител, рискът да има усложнения е между 4 и осем пъти, а ако си  хомозиготен индивид рискът е 80 пъти.Може да имаш усложнения, а може и да нямаш, зависи от заобикалящите фактори.Ти наблюдавала ли си се дали вдигаш кръвно?
Кървенето сигурно идва от кръвоносните съдове.Според мен генетик трябва да разчете изследванията ти.
 След като направи изследванията, накрая нямаше ли забележка, някакво допълнение и обяснение, също така препоръки за консултация.
 И аз когато покажа тези генетични изследвания за тромбофилия, много акушерогинеколози не знаят за какво става въпрос,и така разбирам, че въпросния лекар не е моето доки. :)
Все пак това с тромофилията е открито преди има няма 20 години.
« Последна редакция: Септември 06, 2014, 20:07:35 pm от Kai »