кюфтенца от лапад и картофи
пържени чорбаджийски чушки с марината 
разядка от тиквички- сварени отцедени тиквички с майонеза, зехтин
С Калоян правихме много лесни и вкусни сладки , които баба му правеше :
Сиропирани турски сладки * Шекерпаре *Сироп : 1 1/2 ч.ч. захар
             1 1/2 ч.ч. вода
Сварява се сиропа и оставя да изстине.
ЗА сладките:
60-65 грама масло
1/2 ч.ч. захар
1 яйце   и един жълтък за намазване  / аз сложих белтъка от второто яйце в сместа/
1/2 пакетче бакпулвер
1 ванилия
1 пълна  ч.ч. брашно 
1/2 ч.ч.  грис
Размекнатото масло се разбива със захарта , яйцето  и се добавят сухите съставки . Омесва се тесто , от което се късат топчета  колкото орех  , присплескват   и редят в тава застлана с хартия  / за по -лесно 

  / . Намазват с е  с  разбития жълтък . Отгоре се слага ядка- орех , фъстък, бадем  .Пекат се  при 180 градуса  в предварително загрята фурна до порозовяване . Веднага след изваждане- още топли се заливат със сиропа и са готови на мига за консумация.
-Могат да се консумират и не сиропирани , но именно  сиропа ги прави различни 
-Може да сложите по няколко ядки  отгоре, ако обичате
-Сиропа в това съотношение захар  :вода е многоооо сладък -ако не обичате  чак толкова сладко намалете захарта.
Калоян правеше топчета , слагаше ядки и ето резултата  

