0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #840 -: Май 22, 2015, 00:01:49 am »
,защото нали лятото не правят никакви процедури и така.

кои не правят процедури ? Я , колко майски бебета се родиха тук.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #841 -: Май 22, 2015, 00:39:51 am »
Здравейте,
при мен новостите са доста объркващи...

Общо взето съм много благодарна на мои познати, които ми помогнаха доста бързо да се консултирам със специялисти от водещите инвитро клиники в София. При първият преглед, бях доста шокирана, сложи ми се диагноза ПКЯ, и чух дори, че съм забременялавала преди по случайност, защото съм улучвала Овулация без да искам и че генетично нося ПКЯ  8O Предложи ми да проследим О, и евентуално лапароскопия и хистероскопия 2 в едно. Каза ми - "днес те приемаме, утре си тръгваш!" Това доста ме шокира, но го приех - ако трябва, ще го правим :)  Също така, каза ми че приема на естрадиол е била тотална грешка и всеедно съм приемала противозачатъчни 2 месеца..... Блокирала съм овулацията с този медикамент и веднага ми каза да го спра.

Днес след много седене и много чакане, най-накрая ме прегледа и лекарЯТ, който аз много уважавам от много години, изцяло изключи вариант за ПКЯ и ми каза че имам 18мм фоликул и да очакваме О в събота :) За първи път от месеци чувам за такъв голям фоликул, принципно на 13ти ден са ми по 10мм, много съм щастлива и обнадеждена! дано дано дано дано стане този месец!!!

П.С Бях на църква днес, вярваща съм, но не съм най-вярващия човек на земята :), майка ми ми предложи и отидох. Отидох само заради детето, за да се запознае с църквата като цяло, много и харесваше, докато не дойде една жена и започна да ми крещи на детето " какво играе ТАЯ със свещи, това е свещенно!!!"   8O 8O 8O

Честно ви питам, каква е тази злоба?  Как е възможно към момиченце на 3 годинки такова отношение? И то в църква?!!
« Последна редакция: Май 22, 2015, 00:57:51 am от Krisi08 »


Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #842 -: Май 22, 2015, 11:46:38 am »
Криси,много се радвам,че все пак имаш вече повече яснота върху положението ти.Също подскачам и аз за фоликула,сега предстои хубавото,стискам ти много палчета и чакам подробности!Това за различните мнения на лекарите не ме учудва,а френския лекар е допуснал много неприятна за теб грешка,но важното е че сега има предпоставки за действие.
А колкото до посещението ви в църква,това е чудесно,а отношението на тази жена също не ме учудва,тук е Абсурдистан,казвам го със съжаление,че съм гражданин на тая държава дето злобата,липсата на култура и простотията взимат връх!
Крисче,много стискам палци и ДАНО се случи мечтата.


Илиана,объркването на цикъла е нормално в известна степен,сега след медикамента който си приела до 10 дни трябва да ти дойде и бъди подготвена,че ще тече различно,ще има различен цвят и т.н.Не се притеснявай от това,успокой се,изчакай да дойде този цикъл,наблюдавай го,както и себе си и после задължително се обърнете към специалист,не отлагай.И няма такова нещо за процедурите и лятото!



Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #843 -: Май 22, 2015, 12:13:38 pm »
Здравейте,момичета Hug
Включвам се и аз в темата,че от всичко най-много искам това лято и аз да видя  :bfp1:
Реших да ви попитам за съвет .
Преди година и половина ми правиха лапароскопия заради тубарна бременност.Благодаря на Господ,че имах късмет и не се стига до махане на тръбата .В епикризата пише,че са ми правени всякакви проверки на тръбата-milking на тръбата,лаваж с физ.р-р и хромопертубация с метиленово синьо и тръбата е наред.Всичко понесох доста смело и някак бях доста спокойно.Но...винаги има едно НО  :oops: Всичката тази смелост от после с времето взе да изчезва.Аз съм медицинско лице и сън наясно как се пишат епикризи и че не винаги са 100% достоверни или просто може би Тома неверни взе да се обажда.И така от този месец възобновяваме бебеправенто,но ме гонят едни мисли...Та исках да споделя с вас  :balk_104: Колебая се дали да не направя една консултация,дори съм готова да си направя още сега цветна снимка за проходимост,за да се отърва от натрапчивите мисли.
Е,мами,бъдещи и настоящи ще се радвам да чия и вашето мнение и опит.
Целувки и прегрътки на всички   :balk_64:
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #844 -: Май 22, 2015, 13:05:50 pm »
Доктор Георги Николов се казва от София идват заедно с Павлета Табакова.Днес ми направиха досие .Каза ,че по принцип може да няма никакъв проблем ,просто да си е подбор на природата.Но назначихме няколко изследвания генетични ,имунологични ,но каза че генетичните аномалии се случват изключително рядко ,но пак не е гаранция.Следващата седмица когато се върне от Варна ще ни вземе кръв и на двамата ,ще направи кариотип на двамата,пакета за тромбофилия и още някои други.Абе общо взето 300 -400 лв изследвания .Един час ми обяснява много неща и ме успокоява ,че щом забременявам толкова лесно,ще направи всичко възможно но аз от там да изляза с бебе на ръце в най-скоро време.Такова внимание досега не са ми обръщали другаде .Смятам само там да ходя занапред .В МБАЛ Бургас се намират.Вече съм по-спокойна.
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #845 -: Май 22, 2015, 13:17:05 pm »
Магнолийка,аз на твое място бих направила цветна снимка.Към момента да знаеш как стоят нещата с тръбите.
Ако нямаш други притеснения,направи снимката,аз съм "за" такава сигурност.
Успех,кураж и спокойствие ти пожелавам!

Шанелче,чудесно е,че си по-спокойна.Браво,че си намерила точните лекари,сега ще направите всички изследвания и вярвай в думите на лекаря.
Не са евтини изследванията,но дано ви е по силите.
Иначе това за природата звучи логично,вярвам,че няма да има друг проблем,а просто ще се окаже каприз на природата.И на теб пожелавам спокойствие,сили и много ти стискам палци :goodluck: :goodluck:



Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #846 -: Май 22, 2015, 15:36:42 pm »
Благодаря,Далинда. :bighug:
Някой подлагал ли се е на този тип изследване?И ако има мами от Варна нека пишат къде и при кого.Аз бях в Майчин дом,но ми се иска да отида и на друго място като втори консулт.
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #847 -: Май 22, 2015, 15:44:58 pm »
Shannel радвам се, че сте се харесали с док. много е важен този момент. Ние сме в съшата болница. Другият месец ми се иска да пробваме с една инсиминация. Някъде има ли отделна тема за тази болница ( Бургас) може да си пишем там?
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #848 -: Май 22, 2015, 16:07:52 pm »
Магнолийка,аз наскоро правих цветна снимка,но съм от София и не мога да помогна за Варна.Вероятно ще се включи някой със съвет.
Иначе има тема за цветната снимка,прегледай я,ще ти е от полза.На мен ми беше.



*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #849 -: Май 22, 2015, 17:05:23 pm »
Благодаря,Далинда. :bighug:
Някой подлагал ли се е на този тип изследване?И ако има мами от Варна нека пишат къде и при кого.Аз бях в Майчин дом,но ми се иска да отида и на друго място като втори консулт.
Здравей, препоръчвам ти МЦАР Варна в АГ Варна - д-р Александров.
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #850 -: Май 22, 2015, 18:40:39 pm »
Благодаря,Далинда,ще се позачета след малко.
Kati_vm,благодаря и на теб-др Александтеб-вече от в места ми го препоръчват,май ще взема да се обадя другата седмица :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #851 -: Май 22, 2015, 23:08:06 pm »
Много съм щастлива.Днес разбрах че ще ставам леля.Приятелката на брат ми била в 3 месец.Дай боже и на мен такова щастие скоро.
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #852 -: Май 23, 2015, 10:26:07 am »
Благодаря Далинда ще изчакам така или иначе трябва да ми дойде цикъла,но много се притесних защото преди като съм пила такива хапчета за предизвикване до 2-3 дни ми идваше а сега се забави.Насочила съм се към Варна д.р Александров защото нямам вече много време на 37 съм а опитваме от година и половина  и досега никога не съм забременявала.Притесненията са ми породени от това ,че мъжа ми отсъства по няколко месеца и незнам как ще се съчетаят нещата ако пристъпим към инвитро или инсеменция но първо трябва да отидем на преглед.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #853 -: Май 23, 2015, 15:57:06 pm »
Аз пак съм в супер чуденка...писна ми вече, точно си мислих, че всико е ок, уж и фоликул имам най-накрая, ама нещо май нещата пак не са на добре.

В четвъртък (на 11ти) ден лекаря ми каза че има фоликул 18мм, и очаква овулация в събота...Сега правя тестове от 3 дни и всички са отирцателни, поне според мен  :x :x Незнам какво да си мисля, естествено в главата ми се въртят всякакви неща и най-вече че няма да се спука и този месец няма да има О...  :BangHead: :BangHead:

shannel Честито! Айде и ти с нея, та заедно да бременеете  preggo
 
незнаех къде да пиша, дали тук или в темета за тестовете, ама най-накрая реших тук...
« Последна редакция: Май 23, 2015, 16:06:55 pm от Krisi08 »


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #854 -: Май 23, 2015, 16:12:44 pm »
Krisi08, според мен си продължи с тестовете, може да е още рано за овулация, понякога фоликулът достига по-голям размер преди да се спука. Много индивидуално е с колко мм ще нараства фоликулът, средно с 1.5- 2мм за денонощие, затова лекарят е казал събота, но според мен това е по-скоро ориентировъчно. Може утре-другиден тестът да отчете пик на ЛХ. Успех!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #855 -: Май 23, 2015, 16:42:37 pm »
Krisi, не се филмирай толкова с тези тестове. На мен ми се е случвало на 16-17мм да ми отчете пик и до ден-два си я усещам овулацията (моите фоликули се пукат между 20 и 22мм). Забелязала съм, че ако в началото на цикъла фоликулите нарастват с около 1мм на денонощие, то последните дни преди ову, започват да нарастват по-бързо (с 1,5 - 2мм). Така че, действайте си и не се вглъбявай толкова. Успех! :)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #856 -: Май 23, 2015, 22:07:33 pm »
Благодаря Далинда ще изчакам така или иначе трябва да ми дойде цикъла,но много се притесних защото преди като съм пила такива хапчета за предизвикване до 2-3 дни ми идваше а сега се забави.Насочила съм се към Варна д.р Александров защото нямам вече много време на 37 съм а опитваме от година и половина  и досега никога не съм забременявала.Притесненията са ми породени от това ,че мъжа ми отсъства по няколко месеца и незнам как ще се съчетаят нещата ако пристъпим към инвитро или инсеменция но първо трябва да отидем на преглед.



С тебе имаме прилики доста,ще се подкрепяме и помагаме.А относно това със съпруга,да,ще ви е проблем отсъствието му.Когато с моята лекарка в началото обсъждахме тези въпроси и тя като разбра че мъжа ми е шофьор вика "Аааа не,ако пътува по-добро изобщо не започвайте",но той сега не кара,друга работа работи точно по тази причина.И така следваме заедно всичко което казва лекарката,той плътно до мен на всеки преглед, на всяко изследване.
Успех ти пожелавам и дано този проблем се разреши някак.

Криси,за да не се повтарям с момичетата,споделям мнението им.Успокой се и действате,когато най си мислиш че няма да се получи и хоп,изненадааааа.




Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #857 -: Май 24, 2015, 11:41:04 am »
Момичета,аз пак се включвам :) от вчера ме гони страшна умора и ужасно ми се спи и едни топли вълни... osi_11,вчера си помислих,че се разболявам,но температурата ми е 36,8,а и дори и да съм недоспала,бързо се събужда и после съм свежарка-т.е. това не е типично за мен osi_10. Минаха 8 дни след последния път,когато бебеправихме и 5 дни от овулацията има ли причина да мисля,че нещо е станало или просто карам нещо на крак  osi_10
« Последна редакция: Май 24, 2015, 11:42:56 am от Магнолийка »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #858 -: Май 24, 2015, 14:14:00 pm »
Магнолийка, според мен е твърде рано за каквито и да е симтоми. Това, което се случва с теб е най-вероятно т
нар. Пролетна умора. Тази година пролетта закъсня доста и умората настъпи средата на май. Мои колежки се оплакват от същото, от което и ти. Силно се надявам този месец да ви е донесъл късмет, но бих те посъветвала да не се вглеждаш толкова в тялото си, за да не се пренавиеш.
Стискам палци  да получиш най-голямата радост и да видиш мечтаните :bfp:


Всеки миг е още един шанс...
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #859 -: Май 24, 2015, 20:56:23 pm »
Благодаря,Синеочка  :bighug: Дай Боже!!!