0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Осиновяване на дете от българи, живеещи в чужбина
« Отговор #20 -: Февруари 27, 2016, 23:24:53 pm »
blue_sky много ще сме ти благодарни!  :bighug:
Една позитивна мисъл за утре, може да промени целия ти ден!
Re: Осиновяване на дете от българи, живеещи в чужбина
« Отговор #21 -: Февруари 28, 2016, 00:30:27 am »
Ние също не сме подали документите,вероятно идните месеци,не зная дали да кажа,че живеем в чужбина, за мен не е проблем,но фирмата на. Мъжа ми?Събирам информация,трудно и затова....Хубава вечер.Аз тъкмо мислех, че мога сама да осиновя,но разбрах от форума,че това вече е невъзможно. :D
Re: Осиновяване на дете от българи, живеещи в чужбина
« Отговор #22 -: Февруари 28, 2016, 00:55:51 am »
Аз ходих до Агенцията и ми дадоха списъка с нужните документи, които ще трябва да дадем. Споделих им, че мъжът ми в момента не е в България и ми казаха, че трябва да намери 3 дена да дойде, за да караме курса за осиновители. До тук - добре! Ще си вземе отпуск и ще дойде.
Искат и доход от мъжа ти, независимо че работи в чужбина.
Обаче със социалните как ще процедираме, ако държат на всичките срещи да присъства и той, незнам. Но да речем, че и с този проблем се управим, пак си остават законните 2 години, които детето да стои в БГ!
Ако има вариант, ние като си идваме в БГ да се срещаме със социалните, за което тайничко силно се надявам, ще е много добре :)
А това, за живота в чужбина и мен ме хвана страх да ги питам   :(
« Последна редакция: Февруари 28, 2016, 01:02:07 am от Пепилота »
Една позитивна мисъл за утре, може да промени целия ти ден!
Re: Осиновяване на дете от българи, живеещи в чужбина
« Отговор #23 -: Февруари 28, 2016, 23:46:10 pm »
Здравей Пепилота,аз не съм емигрирала заради финансови облаги,но ако сега съм на 20 г.ще го направя.Бих искала нашето дете да е в душата си българче,а къде ще живее, няма значение.Ние сме в Германия,самолетите отдавна не са скъпи,ако кажат,купуваме билет и се връщаме....но защо е тая игра на котка и мишка.В коя страна сте?пиши ми на лични, ако имаш желание.Ако така са ти казали социалните чудесно,това ми дава. Кураж.Вземат се и болнични и отпуска и знаеш ли тук хората са по социални,един работодател би подкрепил подобна кауза,въпреки, че е луд капитализъм...Ще се радвам да вървим заедно и да споделяме.Лека вечер.
Здравейте,

Също съм в това положение и никой не може да ми даде точен отговор.

Аз се интересувам да осиновя дете. От 15 години живея и работя в САЩ. Аз имам българско гражданство и адресна регистрация в България, която не съм губила. Бих искала да подам документи по вътрешната процедура, тъй като външната е по-тромава и се предлагат само деца отказани от българи. За съжаление доходът ми е от САЩ, а разбрах, че българите живеещи в чужбина се третират като чуденци. Други хора ми казаха, че само българско гражданство е достатъчно за вътрешната процедура.

За колко време е нужно да се прибера в България и за какъв период доходи трябва да представя в България? След осиновяването колко време е нужно да стоя в България за поещение от социален работник преди да подам документи на детето за емиграция (смятам да му запазя българското гражданство)?

Ще се радвам някои запознат или минал по пътя да ми пише.