0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Не е задължително Персенска да ти го слага,единия път ми го сложи Шефкетова,а пък последния ми успешен трансфер д-р Райков,така че...не мисля,че и баните са добра идея,утрогестана се усвоява най-добре вагинално,не си прави експерименти на своя глава...успех
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Здравейте, момичета!
Обадиха ми се ембриолозите - само едната от двете се е оплодила, но пак се радвам. Тя втората така или иначе беше изненада, а и естрадиола ми беше само 178, може да не е била много хубава.
Живи и здрави!
Двечки, двечки със замразеното....само ще се моля сега на Бог прясното да продължи да се дели и развива, а замразеното да е качествено и да преживее размразяването..

Стискайте ми палци!
Целувки за хубав ден от мен!


p.s. Ей сега си видях резултата от МБ. Както и предполагах - пак бактерии в значително количество... :x И пак омагьосания кръг - на първата МБ - стрептококи гр.Б, на втората вече тях ги няма, а излизат стрептококи пневмония, а сега няма вече стрептококи, а има клебсиела пневмония. Всичките пъти пише, че ми липсват лактобацили....Как да си ги набавя? Първия път д-р Персенска ми изписа свещички макмирор, а след тях такива само от млечна киселина, заради лактобацилите. Пих три пъти на ден лактофлор био плюс... Не стана...Сега 14 дни слагах едни гилофилус глобиле, дето бяха само от естествени материали и с много лактобацили, но уви...Пак моя омагьосан кръг, дължащ се на гадните антибиотици...Ще видим какво ще ми каже утре д-р Персенска, но явно за мен лечението не трябва да е от антибиотици, а да подсиля организма си и да си набавя млечна киселина.
« Последна редакция: Юли 23, 2014, 11:53:05 am от naskomimi »


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
Здравейте момичета.Пожелавам ви на всички много късмет , успешни крайни резултати и кураж и сили, милички,борбата е много тежка.Моля се за всички вас.
Аз искам да ви попитам:знам,че клиниката излиза в отпуска август,а администрацията и те ли са в отпуск или ще работят?Благодаря предварително.
*
На мен днес ми казаха, че ще има дежурни и ще записват часове и там каквото е необходимо. А иначе моята пункция приключи безславно, имах яйцеклетка, но не е била качествена и не се е оплодила.

Днес се видяхме с доктор Персенска и за съжаление тя не е оптимист за моя случай.
*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
Здравейте,момичета :)!Вчера мина и моя преглед при Стаменов- оказа се ,че яйчниковия ми резерв си е ок - имала съм множество фоликули , но сега ме вика за лапароскопия  -  да ми види и ремонтира тръбите (на ХСГто и 2те пропускаха , но взимайки в предвид претърпените инфекции след 2те ми предишни лапароскопии иска проверка на тръбите и подготовка за догодина за инвитрото), междувременно чакаме и одобрение от фонда - в момента комисията разглеждала документите ни.Попитах на регистратурата как ще работят и те казаха ,че по принцип лабораториите и регистратурата щели да работят , но в намален състав и щели да започват по- късно от 8 -8.30 часа сутринта,щяло да има и дежурни лекари за спешните случаи.                                                                          naskomimi, стискам ти палци за успешна развръзка този път!!! :crossfingers:
« Последна редакция: Юли 24, 2014, 07:40:19 am от desi4ka »
Да се отчета и аз. През изминалите дни се случиха много неща. Първо, мина цветната снимка - много притеснения почти без основание. Наистина, както вие бяхте споделили има болка, но не нетърпима и съвсем краткотрайна - нямаше и минута. Резултата - проходими тръби. Доктора веднага предложи да пробваме инсеминация като за начало. Направихме една във вторник и понеже фоликула не се беше спукал - реинсеминация в сряда, когато вече нямаше фоликул. Д-р Стаменов обеща положителен резултат, за който се моли и моето семейство. Стискайте палци момичета. Благодаря ви за подкрепата и споделената информация - помага ми много. Добре че ви има!!! Вярвам в  успеха на всички нас  и за пореден път се убедих че са ни нужни много вяра, сила и търпение.
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Здравейте, момичета!
Десичка, благодаря за палците!  :bighug: Аз също си чакам заповедта по фонда, одобрена съм, но има още 1700 номера до моя, така че затова се решихме да пробваме с едно ин-витро на ЕЦ. Е, оказа се, че на ЕЦ си е игра на нерви и вече четири поредни месеца пункция, дай Боже сега да стигнем до трансфер! /Ще се моля на Бог утре ембриолозите да ме зарадват, че ембриончето се е разделило добре и ще се моля замразеното ми да издържи размразяването и да порастне до бластоцитче/

Денвиол, стискам палци това да ти е първата и успешна процедура! Аз преминах през 4 инсета и всеки път надеждите ми бяха огромни, но явно това не е бил моят начин. Стискам палци това да е твоят път и да се получат нещата за радост на теб и всички твои близки! :bighug:

Иначе аз днес си бях за лепилото. Доста си почаках, около 2 часа закъснение, защото д-р Персенска се наложи да ходи до операционна и се забави. Като влязох и й казах за МБ никак не се зарадва и се чудеше какво да ме прави....а аз в началото се притеснявах, но сега вече нямам търпение и не искам да отлагаме. Каза ми, че ще ми сложат лепилото, пък ще го мислим. Да, но като й разказах, че не ми се случва за пръв път и няма оправия с тези антибиотици и че явно проблема ми е в липсата на млечна киселина, тя вика "Да си гледат работата от МБ", не можем да чакаме с месеци, за да стигнем до трансфер. Права е! Не за друго, ами аз ако съм сигурна, че с още един курс лечение ще мине, да го отложим, но вече три поредни месеца, три различни бактерии...едната минава, друга излиза и така до безкрай. Нямам гаранция, че пиейки АБ отново ще се изчистя. Реших сега ударно да ям кисело мляко, ще си правя и седящи бани от смрадлика, лайка и бял равнец. Пък и д-р Персенска ми каза да пия сега утрогестана, за да мога да слагам глобули бетадин до трансфера, а след трансфера можело да си слагам такива само от млечна киселина. Така и ще направя....по принцип малко ми се вие свят като пия утрогестана, но ще търпя.
Иначе сега се замислих....лепилото нали го слагат дълбоко в матката?
т.е. не би трябвало глобулите да го "отмият" нещо, нали? Защото тези глобули са само от йод и да не утрепят лепилото...Какво ще кажете?


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
лепилото нали го слагат дълбоко в матката?
т.е. не би трябвало глобулите да го "отмият" нещо, нали? Защото тези глобули са само от йод и да не утрепят лепилото...Какво ще кажете?[/color]

PBMC се поставя в маточната кухина.  Глобулите -- във влагалището.  Нищо няма да се отмие.  РВМС не е лепило, това са периферни клетки, които подготвят маточната лигавица за имплантация.  Много грубо казано.
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
лепилото нали го слагат дълбоко в матката?
т.е. не би трябвало глобулите да го "отмият" нещо, нали? Защото тези глобули са само от йод и да не утрепят лепилото...Какво ще кажете?[/color]

PBMC се поставя в маточната кухина.  Глобулите -- във влагалището.  Нищо няма да се отмие.  РВМС не е лепило, това са периферни клетки, които подготвят маточната лигавица за имплантация.  Много грубо казано.
Благодаря ти!   :balk_5:


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Добро утро, момичета!
Днес ще очаквам с трепет обаждането на ембриолозите! Стискайте ми палци!

Да ви попитам - сега като ще приемам утрогестана през устата, нали не се усвоява толкова добре? Дали ще има проблем ако пия и дуфастон 2х1 на ден? Преди в Пловдив като правих инсеминации след всяка докторът ми изписваше утрогестан 2х3 вагинално и дуфастон 3х1. Учудих се, защото нали и двата са прогестеронови препарати и защо трябва да ги пия и двете, но си ги приемах.
Та се чудя - дали ще е проблем да пия сега два пъти на ден и дуфастон? За да съм сигурна, че ще е достатъчно количество, тъй като утрогестана така няма да се усвоява достатъчно...

Какво ще ме посъветвате?


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
Какво ще ме посъветвате?

Моят съвет е да попиташ д-р Персенска за това, а не нас. Само нейното мнение е важно.

Стискам палци да се развиват добре ембрионите  :goodluck:
*
И според мен не трябва да приемаш нищо без да ти е изписано от д-р Персенска.
Аз също пиех утрогестана, дуфастон ми включиха едва след като имах положителен тест, после го спрях преди утрогестана. Но всичко е по преценка на доктора и според индивидуалния случай.
Дано имаш хубави ембриончета и да има трансфер  :)


*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Благодаря ви, момичета!
Мислех си, че няма да навреди...не ми се иска да я притеснявам по телефона...Все пак за да ми изпише утрогестана за пиене, би трябвало да е преценила, че ще е достатъчен. Дори като ме пита как се чувствам и като й казах, че ми се вие свят, но за кратко, тя ми каза да не го пия 3х2, а 3х1, което е още по-малка доза, но аз си го пия пак 3х2  :oops: ....ще търпя....вместо да се притеснявам, че няма да е достатъчно...


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
Аз искам да изкажа цялостно мнение за моите дълги преживявания в клиника Малинов и екипа Стаменов, Персенска и компания,а те са 5 години(от 2008 до 2014г). И съвсем не са приятни и розови !! Първо, аз съм от един възможно най-отдалечен град от София и само пътя ми е ужасно дълъг, но всички тези години поне веднъж в месеца съм ходила до там. да не говорим колко инфарктни състояния съм имала с невъзможността си да си запиша час по телефон (никой от регистратура и дори докторите не ми вдига телефони), или са ми казвали в последния момент : "....след 5 часа - утре сутринта идвате за процедура", където аз без кола и в ужасно напрегнато психическо състояние намирам някакъв начин посред нощите, съпругът ми(понеже трябва пресен материал) буквално се 'чупи' от работа и хуква на повикване да бие повече от 500 км, защото всичко това става в последния момент от недоглеждане и несистемност на болницата !!! Не,не съм доволна от Д-р Стаменов ! Той е на настроения. когато е в добро настроение и можеш въобще да се добереш до него добре,но когато не е може да остави дълбоки травми в съзнанието ти с грубостта и обвинителния си тон към пациента...Няма нужното персонално внимание към пациентките, доста често забравя за тях, и какво е правил дотук с тях, обърква ги и ги принуждава да се въртят с години в един и същ омагьосан кръг !!! Аз съм такъв пример - имам няколко опита инвитро, първоначално  със стимулация,после без, събирах яйцеклетки цели години, какво ли не правих - БЕЗУСПЕШНО ! За пет години съм наляла повече от 20 000 лв в тази клиника, и от миналата година решихме да приключим посещенията си в 'Малинов' и се ориентирахме на други места. Огромното ми възмущение, което преля чашата ми и ме накара да постна цялата тази информация(която досега съм спестила) беше когато преди няколко дни на съпруга ми се обади някаква жена-бирник от клиника Малинов и каза,че имаме незаплатено задължение от 200 лв за замразен еякулат преди години и заплаши,че ако не платим ще ни съдят....Мога само да им кажа нецензурното 'м....ната им" !!! Моето мнение е: "момичета, който е там, бързо да се преорентира към други клиники !!!"
   Съжалявам за грубия тон,но от всички години натрупване на негативизъм имах нужда да споделя това.....
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Здравей, Моли!
Не съм съгласна с мнението ти, но всеки има право на собствено мнение. Аз срещам винаги разбиране, не съм имала проблеми със записване на час....звъня рано в 9 часа и винаги си записвам без проблем. Не са ме препирали да плащам оплождане и замразяване...само за пункция  съм плащала. Отношението на д-р Персенска е винаги много внимателно и с грижа за нас...ето защо й се доверявам напълно. Виждам, че явно си от доста години от тази клиника. Като не си доволна защо не се преместиш и да спестиш тези пари, които си дала. Аз вече не ги броя - знам, че трябва да ги давам, ако искам да имам надежда. Лекарите не са Бог и правят каквото е по силите им, но не мисля, че трябва да правим такива обобщения....най-малкото има хора, които от такива постове се отказват, още преди да се срещнат с лекарите и клиниката. Никой не ни кара насила да плащаме тези пари. Правим го по собствено желание като надеждата ни е голяма, че ще се случат нещата. Всичко това ти го казвам с най-добри чувства и ти желая в която и клиника да си да се довериш на лекаря си и да имаш най-сетне положителен резултат.  :bighug:

Иначе да се похваля - обадиха ми се преди малко ембриолозите. ембриончето ми се е разделило добре - на трети ден ми е разделено на 10 клетки, това сигурно е добре. :D Само дето ако не напомняш за някои неща може и да стане гаф, но не ги обвинявам, прекалено много пациенти и промяна на плановете в последния момент, така че нашите умове трябва да са на 6 и да мислим и ние за всички. Имам предвид, че тогава мислехме на 5-ти ден да правим трансфера на замразеното ми вече ембрионче. Но на трети ден ми се обадиха ембриолозите и ми казаха, че се е разделило много добре и е подходящо за трансхер на трети ден. Обясних, че д-р Персенска е преценила да го замразим и ембриолозите ми казаха, че ще го замразят същия ден - на трети. Онзи ден като ми се обадиха да ми кажат, че е оплодено им казах, че замразеното ми е на трети ден и трябва на трети да го размразят. Те оспориха и казаха, че е на пети. Аз им казах, че съм сигурна и да си проверят. Добре че днес се сетих да питам пак - пак ми казаха, че е на пети ден, пак им обясних, изчаках да проверят и казаха, че грешката е тяхна и наистина е на трети ден и че днес ще го размразят, за да продължи да се развива до пети ден. Добре че напомних. Иначе щяха да го размразят на пети ден и едното щеше да ми е морулка, а другото бластоцит и не знам дали щеше да стане проблем.
И така....Ще стискам палци всичко да е наред до неделя и най-сетне да направя първия си и последен успешен трансфер!
« Последна редакция: Юли 25, 2014, 12:53:59 pm от naskomimi »


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
Аз искам да изкажа цялостно мнение...

Моли, не е необходимо да заливаш целия форум с едно и също. Следващият твой постинг със същото съдържание ще бъда изтрит.
*
Naskomimi, ембриончето ти се дели перфектно. Дано и размразени да продължи да се дели правилно, двете да станат хубави бластоцисти и в неделя да има трансфер.
Много късмет!  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17


Наскомими,стискам палци ембриончетата да се развоват добре и да направите трансфера.После да се пихвалуш с резултата. :pleasantry: :bighug:
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Благодаря ви, милички!  :youwoman:
Дай Боже на всички от нас!
Ох, от сега се притеснявам за този кръвен тест  :oops: Страшно ме е страх от него.....За 7 г. и половина съм направила десетки такива и все с резултат под 0.10  :( Дано този път е различно, но много ме е страх...
Друг е въпроса, че като гледам самия тест трябва да е около 12-13 ако трансфера е в неделя, а аз ще си пътувам на Силистра на 10-ти и не знам там каква читава лаборатория ще има...Другият вариант ще е на 9-ти преди да тръгна, но ще е 13-ти ден...
Ох, слагам аз каруцата пред коня, но както казах - много ме е страх от този тест...защото този път надеждите са ми огромни....все си мислех, че проблемът при нас може да е в оплождането, а засега дай Боже там всичко е наред....ето защо толкова много се надявам....
Ще видим - то да мине всичко нормално в неделя и ембриончетата да ми станат хубави бластоцитчета...Обещавам да ги гледам добре- другата седмица ще си взема болничен, а от 4-ти излизам в отпуск, така че се надявам това да ми помогне...


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза