0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Алекс 77, много ти благодаря! Пожелавам ти много късмет :)

Naskomimi, и аз мисля като Алекс, обади се на д-р Персенска!
Момичета знаете ли цената на Пурегон пен в клиниката?Ще съм ви  благодарна  :bighug:
Биско, ФАР плаща за Пурегон 900 единици (предполагам че това е пен) 610 лева. Някъде около тази вероятно е и цената в клиниката за пациенти.
За по-сигурно се обади и попитай.

Успех!
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Здравейте, момичета!
Все пак се свързах с д-р Персенска и за мое огромно съжаление ще отложим трансфера и дай Боже ако е здрава и хубава яйцеклетката, да я замразим...Така ми стана криво...При мен има един момент, че много трудно се навивам за нещо, и после ми е много криво като се объркат плановете...Ето, вчера сутринта преди да ми се обадят ембриолозите си говорихме с милото и аз исках като че ли да замразяваме яйцеклетката, той искаше да я връщаме. Първо, че го е страх от близнаци, но да ни даде Господ да си имаме и второ, че щяло да се разбере проблема ако не стане още от този месец и т.н...
Обаче като се обади ембриоложката и като ми каза, че д-р Персенска иска да трансферираме още този месец на 5-ти ден и така се навих за събота...но уви...

Може би е по-добре така, защото така или иначе трябва да пия антибиотик, а да пия антибиотик, да правя трансфер и да се надявам да зачена...Аз като й казах, че е излезнал резултата и че имам стрептококи, я попитах нали няма да има проблем за трансфера? Тя ми отговори, че не, но като ме попита дали е значително количество и отговорът беше положителен, ми каза, че тогава ще я замразим. Попитах я сигурна ли е? Тя ми отговори, че така предпочита, така че й се доверявам изцяло. Искаше да ходя до София, за да ми изпише рецепта, но като й казах, че има и антибиограма, каза, че ще я погледне и по телефона ще ми каже какво да си взема...

И така - предполагам сега да спирам утрогестани и т.н. и да си почна пак инофолиците, л-аргинините и омега 3, за да се подсилвам отсега за хубава яйцеклетка другия месец. ...


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
Здравейте, момичета! Днес мина моят преглед и пак съм объркана, от пет месеца ходя всеки месец на  2-ри и 5-ти ден от цикъла на преглед. Единият месец не вижда нищо в ляво, а на следващия в ляво две кисти и после обратно , в дясно нищо и днес една прекрасна 24 мм киста. Пия и естрофем и дуфастон , като тях ми ги назначава от 7,8 или 9 ден от цикъла. Вече не знам какво да си мисля, какво да попитам, как да попитам и как да процедирам. Някой имал ли е подобен проблем и какво сте правили? Моля ви, дайте ми съвет!

Добро утро, момичета, честито на положителните резултати и успех на всички! Аз пак да попитам на никой ли не се е случвало подобно нещо и какво ще ме посъветвате?
Благодаря предварително и пожелавам успешен ден на всички!
*
Здравейте, вчера мина дългоочакваният преглед при д-р Шефкетова и аз естествено имам въпроси.  :D
Пуснахме трите хормона, които се проследяват между 3-5-ти ден от цикъла. Не съм погледнала на бланката за хормоните обаче, че за останалите 5 хормона, които се пускат в "чисти" дни се взима кръв до 10ч. сутринта. Записах си час за след обяд за преглед на 9-ти ден от цикъла. Чуденката ми е в колко часа сутрин най-рано мога да отида да ме боцнат? Клиниката ми е близо до вкъщи и ако мога да мина без да закъснявам за работа ще е най-удобно за мен. Иначе съм много доволна - всичко е толкова добре органзирано. Честно казано бях смаяна да видя, че над кабинетите има светлинни табла с поредните номера на пациентите - като в банка!  :D
Много съм развълнувана, въпреки че сме съвсем, съвсем в началото и изобщо не се знае как и какво ще е (не съм си правила никакви изследвания доста отдавна). Успех на всички! Поздрави!
Лабораторията работи денонощно, а резултатите излизат за около час. Направи сметка кога ще ти е удобно.

Много късмет!
*
little_rabbit, благодаря ти! Това наистина е чудесно!  :D
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Момичета, знаете в клиниката кой лекар се занимава с проблемна бременност?
Става въпрос за момиче с нормално забременяване, вродена тромбофилия и два пъти спиране на сърдечната дейност в 10 г.с., в Надежда има ли подходящ специалист?
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Освен д-р Михова не виждам кой друг!
Момичета, четвъртият ми стимулиран опит от общо 5, завърши по-безславно от всякога, даже и биохимична бременност нямаше. И по-добре де, че това каква мъка е...
Първи опит в "Надежда" ми е това, всички около мен гракнаха "Стига вече, мисли за здравето си, мисли за детето, което вече имаш".

Да, ама не е толкова лесно да се откажеш от мечта. Имам няколко замразени бластоциста, другата седмица ще имам коментар от д-р Персенска. Чудесна е, беше много лек и безболезнен опит, за това съм много благодарна.

Повечето хора, които познавам, сполучват от пъви, втори, трети опит. Всички ми казват да се откажа, че се съсипвам.

Naskomimi, не се шашкай! Много е важно всичко да е наред при трансфер. А и смесен е много добър вариант!

Heaven_New, много надежда има в тези замразени бластоцити, да знаеш. При нас след пет стимулирани опита и един на естествен цикъл, без никога да е имало дори и имплантация за кратко, при първия ЗЕТ на 3 балстоцита, имахме три предвид сака, само при единия от които не се разви сърдечна дейност. Другите двама растат вече седми месец в корема ми и вярвам, че ще де родят две прекрасни момчета. Така че обсъди с д-р Персенска има ли нещо, което можеш да направиш преди ЗЕТ, но не го отлагай много - само колкото да си почине организма ти от стимулацията и да ти се нормализира цикъла. И моето мнение, щом имаш няколко замразени /не пишеш колко/ трансферирайте само от тях, не го комбинирай с пункция на яйцеклетка на естествен цикъл дори и без стимулация да е. Когато е само ЗЕТ всичко минава толкова бързо и леко, не се чувстваш преуморена от прегледи, изследвания на хормони и пункция. Силно вярвам, че може и вие да успеете със ЗЕТ. Вярвай и ти!
Здравейте момичета. След дълго отсъствие от форума се записвам отново. Изчетох всички коментари по темата. Имам голяма надежда след като с трепет прочетох за сбъднатите мечти на повечето от вас. Да ви напомня накратко за нашият случай - след две спермограми с плачевен резултат, открито варикоцеле. След операцията му и 6 месечно чакане-същия отчайващ резултат. Сега надеждата ми е във вашият опит и подкрепа по отношение на ин витрото, както и в опита на д-р Стаменов, с който ще се видим на 23 този месец. И аз се насочвам към ин витро на естествен цикъл. Може ли да ме ориентирате какви изследвания се назначават в самото начало и кога ще мога да направя първи опит, докато чакам заповед от Фонда. Извинявайте за дългия пост и за може би глупавия въпрос, но какво означава ЗЕТ? Стискам палци на всички момичета, които в момента преминават през процедурата и съм сигурна в нашия успех !!!
*

    iva17

  • ****
  • 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
Heaven_New, аз имам 10 опита (4 стимулирани и 6 ЗЕТ) и 3 мисед аборта. Още десет обаче бих направила, за да сбъдна мечтата си да имам дете. Всеки си знае най-добре за себе си колко е неговият лимит, докъде би стигнал и кога е готов да се откаже. Аз истински вярвам, че ще успея, това ми дава сили и изобщо не може да ме разколебае нечие чуждо мнение съсипвам ли се или не. Успех ти пожелавам и дано следващият ти замразен трансфер да е твоят опит!

denviol, ЗЕТ означава трансфер на замразени ембриони. Ето един цитат, за да не преразказвам :) :
"В зависимост от индивидуалните особености на пациентската двойка, има случаи при които съществуват повече от този брой ембриони с добро качество. В такива случаи на пациентите се предоставя избор между това те да бъдат унищожени и това да бъдат замразени, като и двете се декларират с подписано информирано съгласие.
Замразяването на ембриони и тяхното съхранение осигурява възможност те да бъдат използвани след определен период от време. Ако при ин витро процедурата не е постигната бременност, те могат да бъдат размразени и трансферирани в жената няколко месеца след неуспешния опит, като предимството е, че в този случай жената не преминава нова яйчникова стимулация, а само подготовка на ендометриума и ембриотрансфер. В случаите, когато е постигната бременност, но жената има замразени ембриони, тя може да пожелае да ги използва след няколко години, когато желае отново да постигне забременяване. "
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
IVA, много благодаря за бързия и изчерпателен отговор. Прекланям се и се възхищавам на силни хора като теб. Казват че Господ обича силните. Сигурна съм, че твоето бебче чака подходящия момент за поява, а той ще бъде скоро. Обещавам да ви държа в течение и да пиша веднага след като мине прегледа при д-р Стаменов. Може ли да ме ориентирате с какви изследвания се стартира процедура на естествен цикъл, като имате предвид, че сме с тежък стерилитет (4 % нормални сперматозоиди и 13% подвижност). Ще ви бъда много благодарна и ако ми кажете приблизително колко време след първоначалния разговор с доктора ще можем да направим първия си опит.
*
denviol, всичко зависи от това в кой ден от цикъла ще си на преглед при д-р Стаменов. Ако си преди овулация и имаш хубав фоликул/и, можете да преминете към пункция веднага.
Ако на прегледа си изпуснала момента, трябва да изчакаш другия цикъл, а д-р Стаменов ще ти каже кога да отидеш - дали на 2-3 ден от цикъла, или на 7-8 ден.
Изследванията, които се правят на ЕЦ са Е2 и ЛН (обикновено 1 път са ми ги правили, но понякога се налага и 2 пъти). Преди пункцията трябва да имаш ПКК и вирусология за теб и партньора ти.
Късмет и дано да не ти се наложи да ползваш заповедта от фонда.

iva17, а ти на какъв етап си. Ще продължиш ли в клиниката или си се насочила другаде?


Много благодаря за пълните и изчерпателни отговори. Момичета, стискам палци на всички и следя с нетърпение опитите ви! :D :P
*

    iva17

  • ****
  • 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
mgstra, за сега почивам. При теб как се развиват нещата?
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
mgstra, за сега почивам. При теб как се развиват нещата?

При мен за сега всичко се развива нормално. Надявам се на успешен финал  :)