0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Вте4няване
« -: Февруари 09, 2005, 09:21:44 am »
Наи_ новото при нас е вте4няването. както каzа докторът _ няма вте4няване.
Кажете какво да правим? На какво се дължи? Има ли оправяне?
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Вте4няване
« Отговор #1 -: Февруари 09, 2005, 14:09:24 pm »
Неприятно. Но трябва да се уточни до кой час го няма. И дали се повтаря. Ако е трайно като проблем, трябва да се търси причината (простата?). И евентуално да се лекува. Или да се преодолее чрез обработка на еякулата.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Вте4няване
« Отговор #2 -: Февруари 10, 2005, 09:40:29 am »
Meli, още не са пратили спермограмата, не мога да цитирам цифри. Живея в Германия, тук не е като в България. Полу4ихме реклами zа витамини на адреса на мъжа ми, но никакви реzултати. На последната среща с доктора, тои 4ете от някакви листа. Аz исках копие, каzа 4е ще прати, но още го няма. Това, което zапомних е, 4е таzи спермограма /раzширената/ е много по_ лоша от предната, както подвижност, така и морфология. Наи_ лошото е, 4е има бактерии и няма вте4няане. Бактериите са иzследвани /иzвиняваи, 4е не zапомних, но името zапо4ваше с про.../ и реагират на  7 вида антибиотик. Мъжът ми ще прави втора спермограма zа потвърждаване на  реzултата. Заклю4ението е  - ICSI.

 :(