0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*


Скъпи приятели и съмишленици, отново наближава Коледа. Отново много хора ще си пожелаят едно и също съкровено желание - да станат родители. Ние вярваме, че мечтите се сбъдват и знаем, че можем да помагаме на хората за това. Много малки слънчица са изгрели с подкрепата на нашата иницитива Коледно желание за финансово подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми.
 
Фондът за Асиситирана репродукция покрива три опита ин витро. Много двойки вече са ги приключили и трите, но резултат няма.  Има и двойки, в които партньорката е с изчерпан яйчников резерв и които по тази или други медицински причини могат да успеят само с процедура с донорска яйцеклетка. За всички тях не се предвижда финасиране на ин витро процедури от Център "Фонд асистирана репродукция".
 
Сдружение "Зачатие" ще подпомогне в инициативата  3 двойки, които не могат да се възползват от фонда за асистирана репродукция,  с ваучери на стойност 1800 лева.

В помощ на тези двойки Сдружение Зачатие  организира тази благотворителна инициатива.

За всички, които искат да се включат в инициативата Коледно желание и да подпомогнат семейство да се роди още едно дългоочаквано дете, могат да го направято до  10.12.2013 г. на банковата сметка на Сдружение Зачатие:
 
Банкова сметка: ПИБ - клон Витоша
Сдружение Зачатие
IBAN - BG10 FINV 9150 10BG N0JD TK
BIC - FINVBGSF
 
с основания:
 
- дарение за инициативата Коледно желание


 
 Условия за кандидатстване за финансово подпомагане с ваучер на стойност 1800 лева от сдружение "Зачатие":
 
Могат да се кандидатират всички двойки, които отговарят на едно или повече от следните условия:
 
- партньорката в двойката е с доказан изчерпан яйчников резерв и приложи становище от специалист и необходимите документи, които доказват диагнозата;
- двойката е изчерпала трите си опита към Център "Фонд асистирана репродукция" и нито един от тях не е бил успешен, като приложи документи за това;
- партньорката в двойката е на възраст над 43 г. и поради тази причина не може да се възползва от финансирането на Център "Фонд асистирана репродукция"

Задължително е участниците да са регистрирани във форума на Зачатие с дата, не по-късна от 29.10.2013 г.
 
---------------------------------------------------------------------
 
Формуляр за кандидатстване:

1. Име, фамилия, потребителско име във форума:
2. Телефонен номер:
3. Партньор (Име, Фамилия):
4. Пълен пощенски адрес:
5. E-mail адрес:
6. Правим опити за забременяване от .... години
7. Деца от настоящия или от друг партньор - да/не (оградете вярното)
8. Причина, поради която не мога да ползвам фонда:
.......................................................................
(изчерпан яйчников резерв и небходимост от донорска яйцеклетка, изчерпани три безплатни опита от фонда, възраст над 43 години)
9. Декларирам, че имам нужда от финансова помощ, за да продължа лечението си и ще я използвам по предназначение.
10. Напишете откъде научихте за благотворителната инициатива (сайт, форум, Facebook, приятел или медия).
 
--------------------------------------------------------------------
СБАЛГАР - Клиника „Малинов”  се присъединява към благотворителната инициатива на Сдружение "Зачатие" дарявайки една пълна ин витро  процедура с включени прегледи и лекарства. Участниците могат да включат във формуляра си и желанието си за участие в жребия за тази процедура.
Първа САГБАЛ "Света София"  се присъединява към благотворителната инициатива на Сдружение "Зачатие" с една ин витро  процедура без включени медикаменти и две инсеминации без включени медикаменти. Участниците могат да включат във формуляра си и желанието си за участие в жребия за тази процедура.
Виена Ин Витро Център - София   се присъединява към благотворителната инициатива на Сдружение "Зачатие" с една ин витро процедура - прегледи, стимулация, пункция, обработка, култивиране на ембрионите и ембриотраснсфер (без медикаментите за стимулация) .  Участниците могат да включат във формуляра си и желанието си за участие в жребия за тази процедура.
Ин витро АГ медицински център "Димитров" - София
  се присъединява към благотворителната инициатива на Сдружение "Зачатие" с една процедура по вътрематочна инсеминация. Участниците могат да включат във формуляра си и желанието си за участие в жребия за тази процедура.
Център за репродуктивно здраве "Надежда" - София се присъединява към благотворителната инициатива на Сдружение "Зачатие" с  две ин витро процедури с включени медикаменти. Двойките трябва да отговарят на изискването вече да са пациенти на клиниката. Участниците могат да включат във формуляра си и желанието си за участие в жребия за тази процедура.
СБАЛАГРМ "София"   се присъединява към благотворителната инициатива на Сдружение "Зачатие" с  една ин витро процедурa без включени медикаменти. От клиниката даряват и едно диагностично изследване за имплантационен прозорец ERA - за жени с неколкократни неуспешни опити инвитро. . Участниците могат да включат във формуляра си и желанието си за участие в жребия за тази процедура.
 
Медицински комплекс "Д-р Щерев" - София се присъединява към инициативата с eдна ин витро процедура с включени  ултразвукови прегледи по време на стимулацията, консултация с анестезиолог и интернист, ЕКГ, пункция на фоликули под анестезия, ин-витро/ICSI оплождане, прилагане на допълнителни техники IMSI, Spindle View, Ембриоскопия (ако са приложими при съответната двойка), култивиране и проследяване на развитие на ембриони (3-5 дни), ембриотрансфер. (без включени медикаменти и хормонални изследвания) и две съпружески инсеминации с включени ултразвукови прегледи за цикъла, обработка на материала, вътрематочна инсеминация (без включени медикаменти и хормонални изследвания). Участниците могат да включат във формуляра си и желанието си за участие в жребия за тези процедури.
 
 




 Сдружение "Зачатие" изказва своята благодарност към екипите на клиниките за прекрасния жест към инициативата.


Формулярът изпратете на адрес zachatie@gmail.com  с тема на писмото "КОЛЕДНО ЖЕЛАНИЕ" до 10.12.2013 г. включително.
 
Ваучерите ще имат срок на валидност от 1 година, считано от деня на тяхното получаване. Двойките, които ще получат ваучер за лечение на репродуктивни проблеми, ще бъдат изтеглени чрез публичен жребий по време на пресконференция и тържество в средата на месец декември 2013 г.

Пожелаваме ви късмет в жребия и успехи във всичките ви начинания!
« Последна редакция: Ноември 27, 2013, 21:02:06 pm от cygnus »
*
[/

[url=http://www.zachatie.org/kz2013][img]http://www.zachatie.org/kz2013/ticker1.jpg[/img][/url]


[url=http://www.zachatie.org/kz2013][img]http://www.zachatie.org/kz2013/ticker3.jpg[/img][/url]
Здравейте кампанията е много хубава, дано се родят много бебчета в резултат от нея. Аз искам да се включа, с три неуспешни опита съм  финансирани от Фонда за асистирана репродукция, но се чудя какви документи да приложа за де докажа, че опитите ми са неуспешни
Куклена  молитва
Боже, Боже... Каква красива душа.
Като кукла! Като ангел! Като звезда!
Изпрати я, Боже в този светъл дом,
дай й път, любов, подслон!
ТЕ искат детенце да имат –
дари ги, Боже, направи ги трима.
Чудото светло скоро стори –
куклата тяхна по ангел прати:
близнаци, дъщеричка, син...
Да бъде, Господи! Амин!
*
neliana, попълни формуляра и го изпрати на посочения в първия пост мейл.
Здравейте! Кампанията Ви е чудесна, съвпадаща с коледните празници и вдъхващи вяра и надежда на много двойки с репрод. проблеми!
Аз според лекарите съм със ИЯР, но какви документи трябва да имам освен изледванията, който са ми правили и мога ли да си включа в кампанията?
Успех на всички!
*
moni_16, изпрати на мейла, който е посочен попълнен формуляр, заедно с документите, удостоверяващи ИЯР.
*
Здравейте,

В една друга тема момичетата обсъждаха дали изискванията за кандидатстване за определена клиника съвпадат с тези от инициативата на Зачатие. Аз поне така го бях разбрала, а май излиза че може и да не съвпадат изсикванията....може ли да разясните има ли разлика и ако да, то какви са условията за отделните клиники?

Мерси
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Изискванията на сдружение "Зачатие" за кандидатстване за подпомагане чрез Коледната благотворителна инициатива "Коледно желание" са изложени ясно в съобщението за кампанията и ще прилагат към всички кандидати.

Ако някоя клиника има допълнителни изисквания за своето дарение, то те ще се прилагат допълнително към вече подбраните съгласно изискванията на "Зачатие" кандидати. Клиниките даряват в рамките на благотворителната инициатива на сдружението и спазват изискванията на кампанията.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Поклон пред Зачатие и клиниките, включили се в инициативата!
Дано се родят много бебчета през Новата 2014!
*
Изискванията на сдружение "Зачатие" за кандидатстване за подпомагане чрез Коледната благотворителна инициатива "Коледно желание" са изложени ясно в съобщението за кампанията и ще прилагат към всички кандидати.

Ако някоя клиника има допълнителни изисквания за своето дарение, то те ще се прилагат допълнително към вече подбраните съгласно изискванията на "Зачатие" кандидати. Клиниките даряват в рамките на благотворителната инициатива на сдружението и спазват изискванията на кампанията.

Благодаря :)
И аз така го разбирам, но се притесних да не би да не съм разбрала :)
Страхотна инициатива и дано всички дарени процедури са успешни!  :pleasantry:
А защо не включите и двойките с генетични проблеми, при тях ФАР също не поема опити :?
*
Това е добра идея, ще имаме предвид за следващата кампания, за съжаление на тази вече не можем да променяме условията.
*
Здравейте, инициативата на Зачатие е страхотна. Включват се и още клиники, което дава по-големи възможности. Искам да питам колко пъти потребителят може да добавя/променя към първоначалния си формуляр желания за участие в жребия? От една страна е свързано с обработката на формулярите от екипа на Зачатие, а те го правят доброволно и отделят от собственото си време, от друга страна пък може да се включат още клиники, ако пък се изчака повече време - ще се струпат повече формуляри за обработка. Ами притеснявам се да не изглежда отстрани - този пък потребител не знае какво иска.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Искам да питам колко пъти потребителят може да добавя/променя към първоначалния си формуляр желания за участие в жребия?

тъй като участващите в кампанията клиники се добавят в течение на времето, правилно е кандидатстващите потребители да могат да променят първоначално подадените от тях формуляри, като отразят развитието на кампанията :)

не се притеснявайте да изпратите корекция на формуляра, ако това се налага.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Jam, много благодаря за отговора.  :)
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Въпрос!
« Отговор #15 -: Декември 02, 2013, 15:51:16 pm »
Здравейте!!! И аз първо искам да благодаря за благородната инициатива и Поклон!!
Може ли да попитам?
Формуляра просто трябва да си го препиша от това, което сте дали, или трябва да си го изтегля от някъде?
За ИЯР изседване за ФСХ достатъчно ли е, или трябва и становище от лекуващия лекар в клиниката, защото ще трябва да пътувам до София, за да го взема?
*
Просто препишете изискванията и срещу всяко едно отговорете.За ИЯР е достатъчно да изпратите сканирано изследвания на ФСХ.

Благодаря!!!
« Отговор #17 -: Декември 02, 2013, 16:26:08 pm »
Благодаря за отговора!!!
*
Резултати от жребия за определяне на двойките с репродуктивни проблеми, които ще получат подпомагане в рамките на благотворителната кампания "Коледно желание 2013 "на сдружение "Зачатие". На всички желаем тази помощ да им донесе дългоочакваната радост у дома!

1. Две процедури, дарени от клиника "Надежда" - jaki и mira_memish
2. Една процедура, дарена от САГБАЛ "Малинов" - nega03
3. Една процедура, дарена от "Виена инвитро център" - titita
4. Две процедури, дарени от първа САГБАЛ - iveto_m и pepssi
5. Една процедура, дарена от МК "Д-р Щерев" - rtfrtf
6. Едно изследване ERA, дарено от СБАЛАГРМ "София" - darina_nikolova
7. Едн процедура, дарена от клиника СБАЛАГРМ "София" - neliovu
8. Пет ваучера на стойност 1800 лева всеки, дарени от сдружение "Зачатие" - paele, cvetomira77, nadejda_sb, mira_iv, adde

Ще се свържем с всички изтеглени от жребия на посочените от тях имейли за по-нататъшни уточнения и информация.

Успех на всички спечелили!

Успех на всички спечелили! И много здрави бебчета да се появят през новата 2014 г.!