0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Клостилбегит мнение...
« -: Декември 19, 2014, 12:59:19 pm »
Здравейте..Момиче на 21 год съм..От 7 месеца правим опити за бебе за сега безуспешно...Преди 10 дена бях на лекар видя ме на ехограф защото ми закъснявше и веднага заключи поликистозни яйчници и ме прати на ендокринолог изследвахме пролактин и щитовидни хормони бяха идеални и на другия ден при гинеколога..Каза че на 5 Януари ще пусне полови хормони и моя като направи спермотрама да идем..Направихме я и Понеделник отидахме...Лекарката вика-спермата на момчето е качествена и силни,жена с нормална овулация би я хванало от 1 път..ти имаш праблемна овулация,или нямаш такава..щом с идеална сперма и пролактин 337 не можеш да хванеш...Изписа от 5 до 9 ден от мензиса Клостилбигит...и от 11 ден Утрогестан вагинално тъй като се изтънявала лигавицата и ако евентуално съм хванела,да не го загубя...Според вас нормално ли е да ми го изпишат при такива обстоятелства ...някой да даде мнение за това лекарство..Каза ми да ида на 5.01за да ми пусне хормоните...до ден два ще дойде мензис,зацапва ми..и не знам дали да започна лекарствата..страх ме е...а толкова искаме това дете..
Живота е хубав!
*
Re: Клостилбегит мнение...
« Отговор #1 -: Декември 19, 2014, 14:48:41 pm »
Здравей, bebkaa93
Аз нямам опит с препарата, но от всичко, което съм изчела знам, че това не е шега работа. Като цяло, историята с въпросния лекар, която описваш, не ми се струва много читава работа. Не знам доколко е компетентен, но на мен не ми вдъхват доверие нещата, които ти говори и начина на лечение, който ти предлага. Можеш, най-малкото, да поискаш второ мнение при друг АГ доктор, ако се притесняваш да посетиш репродуктивен специалист. Ти си още толкова млада, а и правите опити от скоро. Бих те посъветвала да не избързваш с приема на клостилбегит - един месец повече или по-малко няма да е фатален, дори и да не заченеш. По-важно е здравето ти и правилното случване на нещата. Дано момичета, които са се сблъсквали с този стимулант, да се включат със съвет.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Клостилбегит мнение...
« Отговор #2 -: Декември 19, 2014, 14:50:29 pm »
Здравей, мило момиче!

Преди да се изписва Клостилбегит - това е лекарство за стимулиране на яйчниците - трябва да се направят още изследвания.

Лекарката, при която сте ходили, очевидно не е специалист по репродуктивно здраве. За да прави заключения, че имаш проблемна или липсваща овулация, лекарката трябва първо да ти направи поредица от ултразвукови прегледи по време на 1-2 месеца, за да види какво се случва с фоликулите - дали ги има, дали се развиват, дали се пукат. Това се нарича "фоликулометрия". Към това нещо трябва да се прибави и изследване на половите хормони (Естрадиол, ЛХ и ФСХ) на 3-тия ден от цикъла, плюс изследване на хормона Прогестерон 7 дни след датата на предполагаемата овулация.
Нужно е още изследване на Тестостерона при теб. Нужно е и да се провери проходимостта на маточните ти тръби.

Спермограмата на партньора ти трябва да е направена от специалист - не всяка лаборатория има такъв, нищо, че предлагат услугата.

Изобщо, пропуснати са много неща. Лекарите, които нямат опит със стерилитет, обичат да блъскат веднага с лекарства. Ти си млада. Моят съвет е да изчакате още няколко месеца без лекарства, след което, ако все още не става бебето, да се насочите към специалист, а не към случаен гинеколог. Тук ще те посъветваме къде да отидеш, според това в кой град живееш.

Потърси в сайта и форума на Зачатие - има писано много за Клостилбегита. Дори и в моя подпис ще видиш основните правила за използването на това лекарство. То не е безобидно и не се пие като витаминчета.

Ето една статия, която лично съм превела и много харесвам, защото обяснява чудесно защо не бива да вярваме на първия срещнат лекар, който ни изпише Клостилбегит:

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=561:---sp-359559301&catid=183:--sp-924&Itemid=150&highlight=WyJcdTA0M2FcdTA0M2JcdTA0M2VcdTA0NDFcdTA0NDJcdTA0MzhcdTA0M2JcdTA0MzFcdTA0MzVcdTA0MzNcdTA0MzhcdTA0NDIiLCJqYW0iXQ==
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!