0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Мами, ето ви една интересна статия колко често акат бебетата...
http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html
Рачко, благодаря за статията.

*
ивелинка, аз не съм лекар. Чела съм, че д-р Бърди не смята Био гая за нужна при такива малки бебета.
Доколкото тук се е обсъждало и съм попадала, не е проблем, ако няма изхождане всеки ден при кърмени бебета. А това с термометъра и глицериновите свещички ми се вижда напълно излишно, освен ако наистина консистенцията не е твърда. При моето бебе не мога да кажа колко често ходи по голяма нужда. Не е всеки ден. Друг път е по няколко пъти на ден. Вече е по-голяма и мога да й дам разхлабващи или запичащи храни, ако преценя.
Не се притеснявай излишно! Това е изводът от цялата тирада.

*
Аз съм давала Биогайя за нервността на бебето, също много повръщаше и акаше рядко. Нямаше никакъв ефект върху изхожданията, в някой дни ми се струваше по-спокоен, но сега не съм сигурна дали е помагала.
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Аз съм давала Биогайя за нервността на бебето, също много повръщаше и акаше рядко. Нямаше никакъв ефект върху изхожданията, в някой дни ми се струваше по-спокоен, но сега не съм сигурна дали е помагала.
М-и, при мен Биогайата помогна, мога със сигурност да го твърдя  :) Ивайло акаше почти след всяко хранене, от както започна приема, но той е на АМ, а както знаем, то не се усвоява така, както кърмата /напълно/.  :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

До 14 дни е описан случай на изхождане на кърмаче.Оставете кахърите и не тормозете децата.Не ви трябват био-мио.Мойта така е изкарвала до 9 дни и видимо си беше добре.Педиатърката каза:нищо не прави и не давай,нормално е.

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
Знам, че не сте лекар, но сте толкова начетена, че Ви сметнах за най-подходящия човек за съвет, както и другите локални модератори, след като Д-р Бърди се оттегли . Добре , някой знае ли колко е допустимо бебето да не се изака като дни 5-6-7, защото съм убедена , че моето ще издържи толкова ако аз не го изходя. Другото , което забравих да спомена е ,че на 4-5 ден той започва да се напъва и да се мъчи, но успява само да пръцка, и когато вече започне и да плаче, не мога да го гледам дълго как се мъчи. Пробвала съм и да го държа полу седнал, да притискам краченца към коремчето, но без особен резултат.
А био гая-та може ли да навреди на бебето по някакъв начин ако пробвам да я давам, щом помага и за повръщане няма да ни е излишно, но нали бил малък, споделете мнение скъпи ПОЛУЛЕКАРИ (наистина го мисля и го казвам като комплимент)

Последните два поста са публикувани когато аз съм писала този, така че считам че ми е отговорено на въпросите, за което безкрайно Благодаря  :youwoman:
« Последна редакция: Юли 31, 2013, 09:46:32 am от ivelinca »
Разбирам какво изпитваш,ivelinca.И аз преминах през много тревоги докато не получих съвет от педиатърката ни.Повярвах и и споделям опита си.Не знам за биогаята дали може да се даде.Знам,че след като видях,че издържа 9 дни спрях (по-скоро намалих)тревогите и вече броях дните по-спокойно.До мен застана и татко и.
Сега когато вече е на гърне дъщеря ми пак има задръжки за акането.Вчера една приятелка ми даде съвет за мушкато или термометър 8O и беше отрязана тотално.Аз не бих и причинила това!По-добре да пера насрани гащи докато преодолее ,отколкото да я стресирам...а тя не е малка.
Наистина не съм лекар,но минах по пътя ти.

. Другото , което забравих да спомена е ,че на 4-5 ден той започва да се напъва и да се мъчи, но успява само да пръцка,
Последните два поста са публикувани когато аз съм писала този, така че считам че ми е отговорено на въпросите, за което безкрайно Благодаря  :youwoman:

Нямат още изградена мусулатура,нормално е да се напъва и да се ядосва,че не става....не го боли,само тренира мускулатура :lol:
« Последна редакция: Юли 31, 2013, 10:28:09 am от kisela_2000 »

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
Увери се дали детето приема достатъчно количество кърма, защото това също е една от причините за нередовно изхождане., т.е. недостатъчното количество храна.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Знам, че не сте лекар, но сте толкова начетена, че Ви сметнах за най-подходящия човек за съвет, както и другите локални модератори, след като Д-р Бърди се оттегли . Добре , някой знае ли колко е допустимо бебето да не се изака като дни 5-6-7, защото съм убедена , че моето ще издържи толкова ако аз не го изходя. Другото , което забравих да спомена е ,че на 4-5 ден той започва да се напъва и да се мъчи, но успява само да пръцка, и когато вече започне и да плаче, не мога да го гледам дълго как се мъчи. Пробвала съм и да го държа полу седнал, да притискам краченца към коремчето, но без особен резултат.
А био гая-та може ли да навреди на бебето по някакъв начин ако пробвам да я давам, щом помага и за повръщане няма да ни е излишно, но нали бил малък, споделете мнение скъпи ПОЛУЛЕКАРИ (наистина го мисля и го казвам като комплимент)

Д-р Бърди не се е оттеглил. Поне засега. Зловреден слух е... . :)

Нормално е едно изключително кърмено дете да има изхождания на всеки 5-6-7 до 9 дена, стига да наддава добре, и да няма патологични симптоми.
При Вас вероятно следобяд кърмата леко не достига.
Нужно е да се прецени, дали детето не му достига кърма в следобедните часове, колко издържа между храненията и т.н. ( за това е писано подробно в "Оценка на Моториката".
НЕ ДАВАМЕ НИЩО друго освен кърма и АМ ( ако е нужно изобщо тук).
За никакви "Гаи" и РЕЧ не може да става.
« Последна редакция: Юли 31, 2013, 13:07:37 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
Само да споделя, че Злато като беше бебе, изцяло на АМ, акаше редовно на 5-6 дни. Не съм ползвала термометри и подобни. В началото се шашках, после установих, че просто си го усвоява и затова е така. Ама и той наддаваше с бързи темпове! Просто си бях направила календар и отбелязвах дните и часовете, в които ака  :lol: Много ми беше важен! Рекорда ни беше 7 дни неакане. Като захраних, започна по-често, но почти винаги е през ден, през два! Но пък и аз не съм от много редовните в това начинание, така че....... А, и акото ни не беше твърдо - с нормална консистенция си беше и не предприемах нищо .

Д-р Бърди не се е оттеглил. Поне засега. Зловреден слух е... . :)

Нямате представа колко ме радва това :) ! Много благодаря за изчерпателните отговори-далеч по-спокойна съм сега . Тя и моята педиатърка не иска да даваме на детето лекарства, но последния път аз я питах дали няма пробиотик , който може да помогне и тя ми каза да си взема гая-та , защото видя че аз настоявах. А иначе кърма имам и нашата док смята, че повръщането се дължи най-вече на прехранване, сега сме на вомитусхил капки, но не можем да го овладеем напълно. Педиатърката смята , че ако продължава така може да му давам по малко АМ- НАН АР, понеже щяло да натежава в стомаха и да не позволява да се връща кърмата нагоре. Иначе си наддаваме съвсем в нормата родихме се 3250, а сега сме 6500-6600 г а между храненията минават м/у 3 и 3,5 часа даже 4, но ако някога се разреве и на 2-рия аз пак му давам , а не го оставям гладен до точния час.
*
Ивелинка повръщането часове след хранене и като пресечено мляко ли е или след самото хранене примерно до половин час и си е мляко? В първия случай става въпрос за рефлукс, а при втория е прехранване. Всеки педиатър би трябвало да може да определи от какво е повръщането преди да е решил да го лекува.
Повръщаме по всяко време , в различно количество и консистенция- и веднага след хранене като прясно мляко, и час след това ,и два часа ,и преди следващото хранене като пресечено мляко , и само като водичка връща и водичка с парченца пресечено мляко.
Случвало се е да ми повърне 7-8 пъти  в периода между две хранения. Повръща и на фонтани и само като че все едно се изплюва и след оригване също. Какво ли не опитвах и прав да го държа , и матрака повдигах и всичко , което съм намерила във форума- ноо няма резултат. Аз за това и настоях да ми се предпише нещо, понеже си мисля , че ако беше само преяждане ще повърне да речем веднъж, а не 8 пъти за 3 часа. Сега с тоя Вомитусхил е мъничко по-добре т.е не повръща по 40 пъти на ден , а само по 10-15 пъти и забелязах, че от както ги пие тези капки повръща повече водичка , отколкото мляко, но все пак повръща. Щяхме да пробваме мотилиум сироп- оказа се ,че у нас не се внася. Имам познати в Германия и ги помолих да попитат, та там имало капки мотилиум, които ,обаче,  не били за бебета , а за 12 годишни деца и така ще се мъчим с "подръчни" средства.Само да уточня, мотилиум на прах не бил за нас каза педиатърката, понеже той бил за друг вид рефлукси. Другата седмица ще ходя да я питам да почвам ли тоя НАН, че ми се струва най-безобиден на фона на другите алтернативи. Вие как мислите м-и
 ivelinca, написаното от теб е все едно за моята Йоана. Тя повръщаше по 7-8 пъти между храненията и в същото време качваше по 1.000 - 1.200 кг на месец. Всичко приключи след като я захраних ( на 6 м. )Сега и Алекс повръща, но не чак толкова много. Качил е за 1 месец 1.250кг.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
Мами, ето ви една интересна статия колко често акат бебетата, която е придружена и със снимков материал как изглеждат акитата.  :lol: На мен поне ми беше доста полезна да се ориентирам поне в началото, а и после след захранването.
http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html

Акото на моето бебе отговаря на снимката, която показва как изглежда диарията. Тъмно зелено и много течно. Обаче изхожданията му са веднъж на 2-3 дни. Да го водя ли на лекар?
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IX
« Отговор #95 -: Август 01, 2013, 00:21:14 am »
М-и, ами то и моето дете връща мляко след хранене, а и след 2 часа -малко като пресечено мляко. Понякога повече, понякога по-малко; не съм забелязала да е на фонтан.Отдавам го и на това, че много трудно го оригвам. И в никакъв случай не става въпрос за 20 повръщания на ден-наяде се, върне малко и до там. Веднъж два пъти ми мина през ума за рефлукс, но реших, че си внушавам. Но пък сега се сещам, че понякога като си лежи в шезлонга се дави като че ли му се качва млякото в гърлото. Иначе си е спокоен,наддаде 1200гр. първия месец

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #96 -: Август 01, 2013, 00:49:57 am »
Повръщаме по всяко време , в различно количество и консистенция- и веднага след хранене като прясно мляко, и час след това ,и два часа ,и преди следващото хранене като пресечено мляко , и само като водичка връща и водичка с парченца пресечено мляко.
Случвало се е да ми повърне 7-8 пъти  в периода между две хранения. Повръща и на фонтани и само като че все едно се изплюва и след оригване също. Какво ли не опитвах и прав да го държа , и матрака повдигах и всичко , което съм намерила във форума- ноо няма резултат. Аз за това и настоях да ми се предпише нещо, понеже си мисля , че ако беше само преяждане ще повърне да речем веднъж, а не 8 пъти за 3 часа. Сега с тоя Вомитусхил е мъничко по-добре т.е не повръща по 40 пъти на ден , а само по 10-15 пъти и забелязах, че от както ги пие тези капки повръща повече водичка , отколкото мляко, но все пак повръща. Щяхме да пробваме мотилиум сироп- оказа се ,че у нас не се внася. Имам познати в Германия и ги помолих да попитат, та там имало капки мотилиум, които ,обаче,  не били за бебета , а за 12 годишни деца и така ще се мъчим с "подръчни" средства.Само да уточня, мотилиум на прах не бил за нас каза педиатърката, понеже той бил за друг вид рефлукси. Другата седмица ще ходя да я питам да почвам ли тоя НАН, че ми се струва най-безобиден на фона на другите алтернативи. Вие как мислите м-и

Да, видях че кърмите... .
Детето повръща доста, поне както го описвате.
Едно УЗ на коремче би било добре да направите, за да се изключи пилорна стеноза, макар че детето е големичко.

Иначе- може да вземете Хумана АР, да давате 50 мл преди кърмене ( 3-4 пъти дневно) и след това да кърмите. Има риск да намалее кърмата, но толкова чести повръщания не са добре. Редица бебета повръщат повече, ако се оригват между смяната на гърдите. За други- това е точно обратното- вижте какво за Вас работи!

Хумана АР е най-доброто антирефлуксно мляко в Европа.
За никакъв "вомитусхил" и реч не може да става в тази възраст!

Ако детето с АР е добре, и кърмата Ви не намалява, ще се помогне до времето за захранване.
Ако детето не се подобрява, и след изключване на всичко възможно като причина за толкова упорити повръщания, минаването само на АР мляко ( Хумана!) ще реши окончателно проблема- някои деца на кърма изобщо не могат да спрат да повръщат ако не се спре кърменето. Рядко е, но се случва.

Вземете всякакви мерки да не предизвиквате рефлукс ( смяна на памперси на нахранено дете с повдигане на крачката, притискане с ръка на коремчето, ексцесивен плач и т.н. всичко съм описал в "Оценка на Моториката").
« Последна редакция: Август 01, 2013, 00:59:05 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #97 -: Август 01, 2013, 09:01:51 am »
Поредно Благодаря , Докторе! Спирам капките тогава и отивам за АМ
« Отговор #98 -: Август 01, 2013, 16:06:52 pm »
Д-р Бърди имаме здравословен проблем с бебето.Поставена диагноза:Вроден мегауретер.На епикризата пише:Екскреторна урография-контрастната материя се отделя своевременно двустранно.Ампуларен тип на пиелоните двустранно.В ляво разширени калици,течност в пиелона.Уретера не е екстремно дилатиран,удължен и нагънат-мегауретер в ляво с хидронефроза синистра.Пикочен мехур в норма.Назначение за операция.Моля разяснете ми тази диагноза.Може ли да се отложи операцията примерно за след около година или наистина е належаща както ми казаха.
« Отговор #99 -: Август 02, 2013, 06:47:58 am »
Ние сменихме млякото от Фризолак на Аптомил заради повръщане,но сега акото стана твърдо и ака трудно как да се справим с това,педиатърката каза повече вода пием но не помага