0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Таймиран цикъл и Дуфастон
« -: Юни 20, 2013, 07:15:22 am »
Здравейте,имам следния въпрос :

В момента правим таймиран цикъл и на 17-ден съм на фоликулометрия,но пия Дуфастон от 16-ти ден.Трябва ли да го пия този месец след като чакаме евентуално естествена овулация?Доколкото съм чела за Дуфастона той пречи на овулацията,Забравих да пипотам лекаря и сега не знам какво да правя.
Re: Таймиран цикъл и Дуфастон
« Отговор #1 -: Юни 20, 2013, 11:45:47 am »
Аз съм правила няколко пъти таймирани/контролирани цикли и протичаха по различен начин.
Прегледите с ехограф започваха много по-рано от 17-я ден - още в първите дни на менструацията, след това към 8-10 ден, после по преценка на лекаря. Целта на таймирането е проследяване на доминантния фоликул и таймиране на овулацията (в повечето случаи с Прегнил). Едва след доказване на овулация съм започвала прием на Дуфастон.

Дуфастона може да попречи на овулацията ако приема му започне значително време преди овулацията. Ако се говори за два-три дни може и да не окаже влияние.

Мила, лекаря обяснили защо те вика чак на 17-я ден?
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Re: Таймиран цикъл и Дуфастон
« Отговор #2 -: Юни 20, 2013, 13:17:36 pm »
Всъщност не ме вика чак на 17 ден.Започнахме още на 3-ти ден,след това на 12,но нямам още доминантен фоликул.И понеже цикълът ми малко по-дълъг каза и на 17 ден.Обаче аз в бързането не ми хрумна да попитам за Дуфастона,а сега и да се обадя по телефона мисля,че няма смисъл.По начало аз мисля,че това таймиране е безмислено,защото аз съм със СПКЯ и нямам овулация.Правили сме една стимулирана инсеминация до сега,която беше неуспешна,но поне реагирах много добре т.е. открихме точния препарат и доза.Не знам какво да правя!!!
Re: Таймиран цикъл и Дуфастон
« Отговор #3 -: Юни 20, 2013, 21:53:52 pm »
Най-добре е да звъннеш да питаш (той деня мина вече де...). Ако бях аз сигурно щях да изчакам до прегледа, не че е особено правилно, но съм си позволявала да правя неща на своя глава.

Иначе и аз съм с ПКЯ и рядко имам спонтанна овулация, но сме уцелвали такава и то около 20-ти ден на цикъла. При поликистозата леките стимулации могат да доведат до желания резултат.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!