Ще е амбициозно дете, Пеше
Не мога да ти дам акъл, не съм минала по този път.
Ама вие сте минали по моя и да ви споделя нещо, че ми е докривяло.
Последните дни все търчим някъде с Дани, все с колата го возя напред назад и преди да е станало време да се прибираме за обяд, като видим някъде хубава площадка с дечица, спирам малко да го напече слънцето и да поиграе. Ясно, че сме непознати за местните деца, майки и баби, ама нещо ми се струва странно отношение имат, особено бабите към вещите на внучетата си.
Понякога хвърлям в багажника по нещо, понякога не, но той Дани така или иначе с неговите си играчки не се заиграва, а все посяга към тези на другите деца. На 1г3м, не мога да му обясня, за да ме разбере, не мога да го накарам да не "иска" другите. Ние като вземем нашите, все другите деца играят с тях. Ей, Богу, не мога да си представя, че може да ми стане неприятно от това, че друго детенце играе с наша играчка или че идва при Дани, дърпат си нещо. Тия баби такъв егоизъм проявяват. Оня ден една пред очите ми, ама тя не видя, че съм зад нея и виждам, дръпна кофичката буквално от ръцете на Дани, набута ги на нейното момиченце и "айде, бабо, да си играеш"... замълчах си, само и се усмихнах "загадъчно" като се обърна и ме видя. На него не му се играе с тях, ама тя му ги бута в ръцете, сакън да не ги пипа моето дете. Разбирам да е някое мърляво дете, със сопола до брадата, а то не- винаги е чист, хубаво облечен, независимо дали сме за площадка излезли специално или както днес от някъде се прибираме. Какъв е проблема с тия кофички и лопатки, наистина не разбирам.
Днес чувам - "Айде да ни оставиш ПОНЕ лопатката, виж дадохме ти кофичката, ама остави ни лопатката"....
Никога не е отишъл сам да издърпа играчка (понеже е малък), а винаги взема нещо, което е захвърлено настрани и никой не играе с него. И точно тогава връхлита някой спасител!
Дайте някой акъл, права ли съм, не съм ли... ден пореден се чувствам много глупаво, а той добре че не разбира. Значи ако не съм въоръжена до зъби с кофички и лопатки не мога да припаря до никоя площадка, така ли?
Ще притръпна ли към този начин на комуникация или имат право тия родители да се държат така?