0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Лечение преди аборт
« -: Септември 19, 2013, 12:57:06 pm »
Здравейте! Зная,че това е форум,в който се дискутира преди всичко желаната бременност ,но реших да се обърна към вас. Последната ми менструация дойде на 17ти август и съответно очаквах следващата около 10/11 ,тъй като съм с кратък цикъл. Закъсня ми с 3/4 дена,при което си направих няколко уринарни теста за бременност и при тях се появяваше много бледо розова 2ра контролна чертичка,което беше ясен белег за бременност. Бях крайно шокирана,но не се изненадах,тъй като с приятеля ми не се бяхме пазили. Това е първата ми бременност,но уви е нежелана,поради редица фактори и лични причини. Консултирах се по телефона с  двама гинеколози,които ми казаха,че е рано за преглед ,но аз си записах гинекологичен преглед при АГ д-р Емма Добрева в болница Токуда. При прегледа тя ми каза,че не вижда още сак ,назначи ми ЧХГ и ми пусна МБ влагалищен секрет с намазка. ЧХГ-то ми беше положително -158.0 .

Вчера бях за разчитане на анализ на резултати при нея

 Резултат от посявка:
Няма растеж на аеробни бактерии и гъбички.
Микроскопски резултат:
Плоски епители, над 10 сегментоядрени левкоцита на поле (увеличение 40х), много анаеробни бактерии и коки, липсва млечнокисела флора.
Заключение:
Микроскопска насоченост за endocervicit.

Предписа ми 6 дневено лечение с Флажил и глобули Арилин рапид.  След лечението каза ,че ще ме прегледа на 25ти и съответно ако всичко е наред ще ми назначи аборт за около 2ри октомври. Това,което ме притеснява е,че много чета в интернет за жени,които не могат да се излекуват успешно след такова лечение и почват пак и пак да го лекуват безрезултатно. Ако и при мен така се получи,как бих могла да направя аборт,при положение,че има риск от пренасяне на инфекции. Какъв е шансът да се изчистят тези бактерии за този срок и кое е по-упорито бактериите или гъбичките (Аз нямам гъбички) .
*
Re: Лечение преди аборт
« Отговор #1 -: Септември 19, 2013, 17:37:34 pm »
Горещо ти препоръчвам да си представиш щастието и добрите неща, които биха се случили, ако износиш и родиш това дете.

Познавам хора с деца, родени и отгледани при много трудни обстоятелства. Познавам и други, които след доброволен аборт преди години не успяха да забременеят. Познавам и такива, които са родили въпреки трудностите, и след години не успяват да заченат отново, въпреки огромното си желание. Тук в Зачатие има много мъка и много изстрадано щастие. Дилемата е огромна, дано направиш разумен избор.
Re: Лечение преди аборт
« Отговор #2 -: Септември 20, 2013, 17:26:14 pm »
dessita85, моето мнение е идентично с това на цигу.
Помисли много добре дали аборта е единствения вариант за теб. От позицията на бореща се от години за рожба, бих те посъветвала да го задържиш, но крайното решение е твое.

 
*
Re: Лечение преди аборт
« Отговор #3 -: Септември 20, 2013, 17:51:07 pm »
Ние няма как да знаем колко бързо ще се излекуваш от инфекцията. Да, някои са упорити.
Аз не съм против аборта, дори нямам намерение да те разубеждавам и да ти описвам какво щастие е да имаш дете, всеки си взима решенията сам и никой никому няма право да съди. Обаче наистина има риск след аборт да се получат усложнения, особено в твоя случай. Предполагам това ти го е казала лекарката - ние няма как да ти кажем нещо по-различно.

Лекувай се и в зависимост от резултата, след консултация се с лекар(!!!), вземи решение. И ако това 85 в ника ти го тълкувам правилно

Казваш, че ти е къс цикъла, колко дни е? Правила ли си преди това хормонални изследвания?