Конкили с бекон и моцарелаза 250гр. конкили / 3-4 порции/:   
Доматен сос:4-5 скилидки чесън  се запържват в  2-3 сл зехтин,  добавя се 1 буркан домати /цели, намачкани леко / + черен пипер,  щипка чили, 1/3 чл риган, 4-5 листа босилек - ври 15 мин. на тих огън
Плънка:1-2 сл зехтин + 2-3 ск. чесън ,  добавя се:
300 бекон на кубчета
100 шпек на кубчета , пържи се до леко зачервяване
отцежда се от мазнината, добавят се 10 нарязани маслини, 4-5 листа босилек
125 гр прясна моцарела  - на кубчета
Сос Бешамел:20 гр. масло + 1 сл. брашно се запържват , добавя се 
250мл пр. мляко + сол,  черен пипер, малка щипка  инд. орехче  
Конкилите се варят  1/2 от посоченото на пакета време / моите бяха за 14 мин., варих ги 7 мин/ 
В тава: доматения сос , върху него се поставят Конкили пълни с:
- 1 сл плънка ,  отгоре по 
- 1 сл сос Бешамел
Моцарела за пици /200-250гр./ нарязана на тънки парчета се нарежда върху всяка Конкила.
Пече се 35-40 мин на 200 градуса.  Изважда се от фурната, консумира се  след 15 мин.