0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #140 -: Април 08, 2015, 14:34:57 pm »
Здравейте, Виена ин витро център.
Интересувам се донорска инсеминация. Търсих в сайта ви, но не открих никъде информация за такава. Ние сме с тежък мъжки фактор и на този етап нямаме шанс реален шанс за ин витро опит с наш материал. Интересуваме се и дали се правят генетични изследвания на донорите?
Също така бих искала и аз да прочета книгата за здравословното хранене.
Благодаря предварително!
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #141 -: Април 11, 2015, 21:24:30 pm »
Здравейте, Tea,
Според българската законодателство  е разрешено използването на донорски сперматозоиди и донорски  яйцеклетки, така, че няма пречки за извършване на такава процедура.
Преди да пристъпите към подобна процедура  е добре да бъде  проведена консултация  с генетик, който да даде компетентен отговор относно риска за предаване на наследствено заболявяне  в потомството във вашия случай.

Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #142 -: Април 11, 2015, 21:32:07 pm »
Здравейте, yli,
Ние използваме донорски сперматозоиди   от  датската  банка Cryos, където се работи с проверени донори. Информацията за донорите е  налична и достъпна  в сайта на Cryos и може да бъде видяна от всеки: https://dk-bg.cryosinternational.com/
Относно книжката за здравословното хранене -моля предоставете Вашия е-мейл адрес и ще Ви изпратим книжката в PDF формат.
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #143 -: Април 14, 2015, 18:58:14 pm »
Благодаря за отговора. Ще разгледам банката подробно ... а каква е системата, поръчам ги, плащам и те ги доставят до клиниката? Или има някакъв друг ред?
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #144 -: Април 21, 2015, 09:16:34 am »
Здравейте, yli,
Виена Ин Витро център разполага с определен набор от донори, закупени от Cryos.
Ако Вие, обаче, желаете  друг донор,  ние можем да го поръчаме и закупим.
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #145 -: Май 02, 2015, 22:57:49 pm »
Здравейте, на 24г, от 3г. се опитвам да забременея и не се получава. Правила съм всякакви хормони, всичко ми е в ред, снимка за проходимист на тръби също имам- проходими са, спермограмата също е добра. За съжаление посещавам общо практикуващи АГ и поради възрастта ми и факта че яйчниците ми изглеждали добре, не ми е правена фоликулометрия. Преди 2месеца направих и се оказа, че имам яйцеклетки 10мм без доминантен фоликул. Предписаха ми Клостилбегит този месец го започнах от 5ти до 9ти ден от цикъла. На 10тия ден( 15април2015)  отидох на преглед и се оказа, че стимулацията действа и имам 17мм фоликул, като Ову се предполага, че ще настъпи между 17ти и 21април.. Повече не съм ходила да се види спукал ли се е фоликула, а доктора препоръча на 27ми април, да направя Пролактин, Естрадиол, Прогестерон и да чакам цикъл и преглед. От няколко дни ми се гади,гърдите са ми напрегнати и ме доли ниско долу, днес правих тест за бременност но беше отрицателен.
Въпросът ми е удачно ли е лечението с Клостилбегит и нормални ли са резултатите, за които ми беше казано, че ще се разбере дали имам ОВу. Дали ми се гади от завишените хормони? Ето ги и тях. Правени са на 22ри ден от цикъла.

1.Prolactin-1456.00 mIU/l   М: 86 - 324; Ж: 127 – 637
2.Estradiol-2365.00 pmol/l  М:28-156;Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до201
3.Progesterone - 97.13 nmol/l М: 0.7-4.3; Ж: фол. 0.6-4.7, овул. 2.4-9.4, лут. 5.3-86, мен. до 2.5
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #146 -: Май 03, 2015, 23:09:32 pm »
Анита, не съм специалист, но според мен трябва да отидеш на еднокринолог и то да се занимава с репруктивни проблеми. Спази ли изскванията за изследване на Пролактин? Да не те плаша, но се консултирай със специалист. Иначе прогестерона е супер, според него си имала овулация. Друг е въпроса с проходимостта. Правила ли си някакво изследване за проходимост на тръбите преди стимулация с Клостилбегит. Прочети повече преди да се подлагаш отново на такава стимулация.

Виена ин витро център, благодаря за информацията. Последно да попитам, каква е сумата за инсеминацията с донор от датската клиника? Ориентировъчно. Може и на ЛС, благодаря отново!
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #147 -: Май 04, 2015, 18:21:23 pm »
Здравейте anita_mil,
при опити за забременяване от 3 години моят съвет е да се насочите към специалист по репродуктивна медицина. Вашият случай трябва да бъде разгледан в индивидуален аспект. При проходими маточни тръби, наличие на спермограма в норма и при липса на овулация може да се назначи  терапия с Clostilbegyt, като е необходимо да се извършват периодични ултразвукови прегледи- в началото на менструалния цикъл преди приема на Clostilbegyt, както и след  прекратяването му за контролиране на ефекта от приема му- големина на фоликули и дебелина на лигавица.  За по-точно определяне на овулацията може да се изследват нивата на LH  и Estradiol, а при нужда  по индивидуална преценка се назначава медикамент за подпомагане на овулацията. Около предполагаемата овулация се дават прероръки за полов живот, а след това  задължително е необходим ултразвуков преглед за да се провери  дали е имало овулация, но само изследването  нивото на прогестерона не е достатъчно за удостоверяване на овулация. Във втората –лутеална фаза на цикъла- е възможно да са налице  нормални прогестеронови нива без данни за овулация.
Пролактинът  е хормон, който се влияе от редица фактори (стрес, физическо натоварване, дразнене на  гърдите и зърната  и др.), затова Ви съветвам да направите повторно изследване при спазване на изискванията  за вземането му.   
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #148 -: Май 04, 2015, 22:31:19 pm »
Благодаря Ви, д-р Димитрова.

y♥♥li  посещавам гинеколог-ендокренолог. Изискванията за изследване на Пролактин ги спазих (30мин. ме оставиха да полежа преди да ми вземат кръв). А колкото до въпроса с проходимостта - правила съм такова изследване и тръбите са ми проходими. Общо взето през тези 3г., както вече казах, всякакви изследвания направих(както и мъжът ми) и всички резултати са ми отлични, единствено откриха че нямам ову, поради което приемам от 1 месец Клостилбегит и може би заради неговия прием, са ми така завишени хормоните (и аз се учудих, понеже винаги са ми в норма).
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #149 -: Май 04, 2015, 22:52:45 pm »
Анита, дано са инцидент! Наистина са много завишени. Ендокринолога при който ходи ММ каза че Пролактин над 700 е опасен и трябва да се направи ЯМР за доброкачествени аденоми. Изследвай същите хормони и в месец без стимулация, за да си сигурна!
Как така нямаш О, а всички хормони са ти наред? Женският организъм работи като скачени съдове, един хормон предава щафетата на друг и така до подновяване на цикъла. Изследвала ли си ФСХ, ИнхибинБ и АМАХ? т.е. изследвала ли си яйчниковия резерв?
*
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #150 -: Май 05, 2015, 11:18:52 am »
Здравейте д-р Димитрова!
Бих искала вашето мнение относно следния казус:
1 опит ин-витро дълъг протокол с Гонал - 9 яйцеклетки, ИКСИ, на 3-ти ден трансфер на 3 ембриона с фрагментации (10-15-20%). Останалите не ставали за замразяване. Отрицателен резултат.
2 опит къс протокол с Менопур - 12 пунктирани, 9 оплодени ИКСИ, трансфер на 5 ден на 2 бластоциста(с кокултивиране), отново нищо за замразяване. Положителен кръвен тест на 7-ми ден, на 9-ти ден се увеличава и на 11 започна да спада. В последствие разбрахме, че на 3-ти ден всички ембриони са били с фрагментации.
3 опит къс протокол с Менопур (високи дози над 300) - 19 пунктирани, 17 годни яйцеклетки, 15 оплодени ИКСИ, на 3-ти ден само 1 ембрион без фрагментации(повечето от останалите с по 10-15-20 -25% фрагментации), трансфер на 5-ти ден на 2 бластоциста. Отрицателен резултат и замразени 3 бластоциста на 6 ден(всички са били фрагментирали на 3-ти ден, но са се развили).
4 опит дълъг протокол - силна стимулация с по 375/450 единици гонал и менопур /+ фостимон за няколко дни/, пунктирани 5 яйцеклетки, оплодени 4 ИКСИ, трансфер на 5 ден на единствена морула, останалите са спрели развитието си. отново отрицателен резултат.
В допълнение от 1 до 3 опит спермограмата бе Олиго, астено и т.н (малко подвижни и 2-3 % по Крюгер). При последният опит след прием на добавки морфологията бе 5% и подвижността повишена.
Въпросът ми е дали има смисъл да използваме замразените ембриони с оглед на тяхното развитие и цялостната картина от нашият опит? Дали лошото им качество преди достигане до стадий бластоцист не обрича замразения трансфер на провал?
Както и дали фрагментациите и забавеното/спрялото развитие се дължат на проблеми с качеството на яйцеклетките, а не на сперматозоидите?
Какво бихме ни посъветвали?
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #151 -: Май 08, 2015, 22:38:18 pm »
Здравейте д-р Димитрова,
Имам въпрос относно необходимостта от отстраняване на маточните тръби.
На 08.04.15 правих цветна снимка за проходимост. Резултатът е:"ампуларна непроходимост с формирани сакове и на двете тръби". Въпросът ми е трябва ли да направя ляпароскопия за отстраняване на тръбите преди ин витро.
Благодаря Ви предварително!
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #152 -: Май 10, 2015, 12:50:14 pm »
Здравейте, аtsan,
Относно Вашия въпрос дали има смисъл да правите размразен трансфер  на замразените ембриони на ден 6- ти  отговорът ми  е да, защото  в редки случаи  част от ембрионите могат да се развиват по-бавно, но важен и определящ  момент  е качеството на тези замразени ембриони.

В някои случаи е възможно  ембрионите да имат  да имат по-голям процент фрагменти и  това да не се отрази върху формирането на бластоцисти и реализирането на бременност.

Трудно е да се прецени каква  е причината за по-високия процент фрагментации  и за забавеното развитие на ембрионите.  За да се даде отговор на този въпрос  трябва да се действа по метода на изключване -например да се използват  донорски сперматозоиди  и ако ситуацията се повтори  отговорът ще бъде, че причината е в яйцеклетката,  а ако ембрионите изглеждат нормални, това означава, че причината  е била в сперматозоидите.   

При вас не става ясно на колко години сте, но трябва да се има предвид факта, че потенциала за забременяване след  35 години на жената започва да намалява , а качеството на яйцеклетките и съответно на формираните ембриони се влошава, а след  40 години драстично спада.
Наличието на мъжки фактор и степента на тежест  също влияе върху качеството на формираните ембриони и върху шанса за забременяване.

Моят съвет  е да направите размразен трансфер, а при липса на позитивен резултат- нов опит. Поради наличието на биохимична бременност ви съветвам  преди размразения трансфер и нов опит да направите консултация с генетик и изследване на маркерите за тромбофилия (ако не са правени). 
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #153 -: Май 10, 2015, 19:04:38 pm »
Здравейте, д-р Димитрова!
Очаква ли се скоро да има ден на отворените врати?
*
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #154 -: Май 11, 2015, 10:35:17 am »
Здравейте, аtsan,
Относно Вашия въпрос дали има смисъл да правите размразен трансфер  на замразените ембриони на ден 6- ти  отговорът ми  е да, защото  в редки случаи  част от ембрионите могат да се развиват по-бавно, но важен и определящ  момент  е качеството на тези замразени ембриони.

В някои случаи е възможно  ембрионите да имат  да имат по-голям процент фрагменти и  това да не се отрази върху формирането на бластоцисти и реализирането на бременност.

Трудно е да се прецени каква  е причината за по-високия процент фрагментации  и за забавеното развитие на ембрионите.  За да се даде отговор на този въпрос  трябва да се действа по метода на изключване -например да се използват  донорски сперматозоиди  и ако ситуацията се повтори  отговорът ще бъде, че причината е в яйцеклетката,  а ако ембрионите изглеждат нормални, това означава, че причината  е била в сперматозоидите.   

При вас не става ясно на колко години сте, но трябва да се има предвид факта, че потенциала за забременяване след  35 години на жената започва да намалява , а качеството на яйцеклетките и съответно на формираните ембриони се влошава, а след  40 години драстично спада.
Наличието на мъжки фактор и степента на тежест  също влияе върху качеството на формираните ембриони и върху шанса за забременяване.

Моят съвет  е да направите размразен трансфер, а при липса на позитивен резултат- нов опит. Поради наличието на биохимична бременност ви съветвам  преди размразения трансфер и нов опит да направите консултация с генетик и изследване на маркерите за тромбофилия (ако не са правени).

Благодаря Ви много за изчерпателния отговор д-р Димитрова!
Относно възрастта - двамата сме на 33-34 години. От повече от 5 години започнаха нашите неволи и сме правили и генетични и имунологични изледвания. И да - за мое съжаление съм хетерозиготен генотип и имам изменение в маркерите за тромбофилия.
Благодаря сърдечно отново!
*
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #155 -: Май 11, 2015, 12:08:05 pm »
Здравейте, д-р Димитрова!
Очаква ли се скоро да има ден на отворените врати?

Така като гледам последния е бил на 28 април, така че ориентировъчно трябва да е пак към края на месеца... дано да се включат с по-конкретна дата :)
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #156 -: Май 13, 2015, 16:37:08 pm »
Здравейте д-р Димитрова,
Имам въпрос относно необходимостта от отстраняване на маточните тръби.
На 08.04.15 правих цветна снимка за проходимост. Резултатът е:"ампуларна непроходимост с формирани сакове и на двете тръби". Въпросът ми е трябва ли да направя ляпароскопия за отстраняване на тръбите преди ин витро.
Благодаря Ви предварително!
Здравейте, petiofelia,
При патологична находка   от хистеросалпингография (цветна снимка) както е  във вашия случай :"ампуларна непроходимост с формирани сакове и на двете тръби" преди  ин витро   трябва да бъде направена лапароскопия. Наличието на хидросалпингс  намалява драстично шанса за успех.
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #157 -: Май 13, 2015, 16:38:40 pm »
Здравейте, д-р Димитрова!
Очаква ли се скоро да има ден на отворените врати?
Здравейте, little_rabbit,
Следващата седмица ще имаме информация относно следващия ден на отворените врати.   
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #158 -: Май 13, 2015, 19:03:44 pm »
Благодаря Ви за отговора д-р Димитрова!
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #159 -: Май 18, 2015, 13:28:30 pm »
Здравейте,
Погледнах на сайта ви, но не намирам информация., затова си позволявам да задам кратък въпрос. При тежка олигоастенотератозооспермия с единични живи сперматозоиди какви методи на оплождане прилагате? Намерих цена на Имси, но нищо не открих за ИМСИ + Макс. Ще съм благодарна за повече информация по темата при наличия на тежък мъжки фактор и евентуално очаквани успехи.
Благодаря!