0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,
Имам удоволствието да ви съобщя, че Виена Ин Витро Център отново ще проведе Ден на отворените врати, по време на който ще можете да се запознаете с условията на работа в центъра и да проведете безплатна консултация с някои от нашите специалисти.

Отваряме вратите си за вас във вторник, 10 юни 2014г. от 17 до 19 часа.

С удоволствие ще отговоря на всички допълнителни въпроси, които бихте искали да отправите.

Очакваме ви на 10 юни в Болница Токуда, София - етаж 9.
« Последна редакция: Юли 11, 2014, 00:21:23 am от jam »
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #61 -: Юни 09, 2014, 18:58:37 pm »
Здравейте, д-р Димитрова,
съпругът ми е с тежки мъжки фактор - 84 %фрагментирани сперматозоиди, 0% морфология. Имаме редица неуспешни опити в Бг в различни клиники - 6 на брой всъщност, от които 2 със стимулации и 4 на ЕЦ, и един син след опит в Турция. За съжаление тук отново не ни дават надежди ваши колеги. Говорихме с ембриолози и разбрахме, че след ТЕСЕ качеството е по-добро. Вие как милсите можете ли да се справите с нащия "нерешим" проблем?
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #62 -: Юни 11, 2014, 11:26:48 am »
Здравейте  violla,
Първото, което бих Ви препоръчала е да се направи отново семенен анализ  за да се преценят точно   параметрите   на спермограмата ( вкл. брой, подвижност). Фактът, че имате реализирана бременност  след ин витро процедура  и раждане на дете показва, че имате реалния шанс да забременеете отново. Съветвам Ви да се насочите към ин витро процедура на стимулиран цикъл.
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #63 -: Юни 15, 2014, 16:12:57 pm »
Здравейте,имам 4 неуспешни инсеминации и едно ИКСИ със стимулация.Имам трансферирани 2 ембриона + 5 замразени.В момента химична бременност( отчте бета ЧХГ 19,310 НА 10 ДЕН,НА 16 5,130.В момента съм в цикъл.Док.иска да пробваме с ЗЕТ на този цикъл.
Имам тироид на Хашимото,хормоните ту в норма,преди месец 0,009 в момента 3,7.Лекувам и висок ПРОЛАКТИН,държим го в норма в момента 270.Тръби проходими,не са ми правени имунологични или генетични изследвания.Мъжът ми е с нормална спермограма.С неизяснен стерилитет сме от 4 год.Ембрионите ми ги трансферираха на 5ти ден- бластоцит,според ембриолога се развиват,но се развиват малко по-бавно.
Въпросите са ми?
Трябва ли да се направят други изследвания,преди ЗЕТ(замразен ембриотрансфер),нормално ли е ТСХ има ли нужда да изчакам да го сваля.
По-бавно развиващи се ембриони,какво означава?
Какъв е шансът да се развият тези ембриони след ЗЕТ,нали са същите ембриони,като предишните 2? ( по-принцип най-здравите са трансферирани) не се ли обезсмисля следващият трансфер?
Това са ембриони.които спират да се развиват на даден етап,или има шанс те да се развият?
Къде да търсим причините за неуспехите?
при нас имаше оплождане и на естествено инвитро и с ИКСИ,би трябвало да настъпи нормална бременност,но след толкова год.НЯМА.Няма открита причина за стерилитет,няма и бременност,а вече съм на 34 год.

Благодаря Ви предварително!!!

Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #64 -: Юни 17, 2014, 15:16:18 pm »
Здравейте Nadin 11,

При реализирана биохимична бременност, която е стопирала развитие, е уместно консултация с генетик и извършване на тестове за тромбофилия преди опит за следваща бременност.
При опити за забременяване и извършване на ин витро или подготовка за размразен трансфер на ембриони  съвременните тенденции са стойността на  TSH да бъде  по-ниска от  2.5 µIU/ml.
Относно  темпа на  развитие на ембрионите - в изолирани случаи  е възможно по-бавно развитие на ембрионите поради по-късно оплождане на яйцеклетките, но само след класическо ин витро оплождане. Този факт не винаги означава, че тези ембриони ще спрат развитието си. Като цяло  морфологичната характеристика  (качеството)  на бластоцистите е от съществено значение  за потенциала  им за по-нататъшно  развитие и реализиране на бременност, така, че най-точен отговор  може да получите от ембриолозите в клиниката, където сте провеждали процедурата. Във вашия случай има редица подробности в лабораторен аспект, които трябва да бъдат уточнени...
Освен това от Вашия пост  не става много ясно дали  е извършвана само ICSI процедура или делене на яйцеклетките на класическо ин витро и ICSI. Описвате, че параметрите на спермограмата са в норма. Когато няма отклонения в спермограмата бих препоръчала  класическо ин витро, където има естествена селекция на сперматозоидите, пред ICSI процедура, при която съществува субективна преценка на ембриолога за избор на сперматозоид.
 Необходима  е следващо ин витро със стриктен контрол  на всеки един етап от процедурата - от гинекологична и ембриологична  гледна точка.
*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #65 -: Юни 19, 2014, 19:58:07 pm »
Здравейте!Този септември навършвам 36 г.от месец май посещавам клиника по репродуктивни проблеми.Имам 2 лапароскопии първата е за премахване на 2 големи ендометриозни кисти по една във всеки яйчник 2012 г., втората- е за сраствания в следствие на първата.2013 г. Тази година за първи път пуснах хормонални изследвания ТАТ -29.92 при по- малко от 115  МАТ- 11.84 при по-малко от 34 ТСХ - 1.630 0.27-4.20  ФТ4- 15.01 12.00-22.00 Пролактин -403.90 127-637 правени са на 25 ден от МЦ  и Е2-75 ЛХ-8.48 ФСХ-13.62 правени са на следващия МЦ на 2ри ден доктора ми каза че са добри с изключение на ФСХ който бил леко завишен..От същия този 2ри ден съм на фемостон изпих вчера първата опаковка като по време на пиене пуснах на 13я ден от МЦ отново ФСХ -12.49.за да проверя как се движат нещата.Днес  на 2ри ден от новия  МЦ след 28 дневния прием на първата опаковка фемостон пуснах за трети път ФСХ-16.42 .Миналата година ходих редовно на прегледи имах антрални, фоликули,овулация всичко но не бях пускала хормоните.Тази година започнах с прегледите направо в клиниката и отново и този доктор каза че имам достатъчно фоликули  да не съм се притеснявала и при стойности 13.62 на ФСХ каза че малко бил повишен, но още не е виждал последното изследване , тъй като до 3.07 има много време още..Моля ви да ми кажете при това положение понеже съм в паника дали ми е изчерпан яйчниковия резерв и през колко време да го проверявам ФСХ - в кои дни има значителен спад и защо вместо да се понижи от фемостона , той се качва???Благодаря ви.
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #66 -: Юни 24, 2014, 09:31:54 am »
Здравейте Desi4ka,
Оценката на яйчниковия резерв е комплексна  и се базира   освен на изследване на FSF, LH, E2  в началото на менструалния цикъл (2- 5- ти ден), на ултразвуков преглед също   в началато на  менструалния  цикъл (2- 5- ти ден)  за точно  преброяване на антрални фоликули и на изследване нивото на AMH.  Единствено изследването  на FSH  не носи достатъчна и пълна информация за статуса на яйчниците.
При редукция на яйчниковия резерв  приемът на Фемостон  не може да повлияе на този процес.
При повишени стойности  на FSH с данни за редуциран яйчников резерв и редовен менструален цикъл Ви съветвам да се насочите към ин витро процедура.
*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #67 -: Юни 24, 2014, 17:52:10 pm »
Много Ви благодаря за отговора!
*
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #68 -: Юли 01, 2014, 17:59:15 pm »
Здравейте,

Имам удоволствието да ви съобщя, че от 7 до 25 юли, 2014г. с моите колеги ще проведем безвъзмездни консултации с ултразвуково изследване.
Необходимо е предварително записване на тел.: 02/ 420 0279 или 02/ 403 4227, а двойките с репродуктивни затруднения е желателно да носят медицинската си документация.
« Последна редакция: Юли 11, 2014, 00:19:12 am от jam »
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #69 -: Юли 25, 2014, 16:52:25 pm »
Здравейте,
благодаря за възможността за консултация от разстояние.

Вече съм на 44 години и имам 3 опита ин витро с ембриони от мои яйцеклетки-всичките завършили с положително ЧХГ на 14-тия ден и след това спада. Също един опит на естествен цикъл със замразени ембриони от мои яйцеклетки, но имаше забележки, относно доброто възстановяване, завършил с ЧХГ 0! Преди и между опитите са пускани рутинни кръвни изследвания, имунология, вирусология и т.н. С тубарен фактор съм - потвърден с ХСГ. Спермограмата на партньора ми е в норма. При втория опит имаше проблем с трансфера и се наложи ползване на твърд катетър след неуспешно прехвърляне с мек. Странното е, че точно тогава ЧХГ-то на 14-тия ден беше най-високо, в сравнение с другите опити (86). Последва хистероскопия преди другите опити, завършили с нормален трансфер и без резултат. Предвид вече напредващата ми възраст, докторите ми предложиха да опитам с донорска яйцеклетка, защото според тях в случая това било слабото звено в схемата - в матка, лигавица и т.н. нямало проблеми. Направихме го - 2 ембриона с донорска яйцеклетка и отново - положително ЧХГ на 14-ти ден и после спадащо, също труден трасфер с твърд катетър. Последва втора хистероскопия преди следващия трансфер на 3 ЗЕ на естестевен цикъл (много добре възстановени, според доктора и биолога), от който са минали 5 дни и не знам защо си мисля, че и този опит ще завърши като другите...
Моля за Вашето мнение по предприетите процедури и препоръки преди следващ опит (ако и сега не стане), който най-вероятно ще е последен.

Благодаря
*
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #70 -: Юли 28, 2014, 15:38:04 pm »
Здравейте,
бих искала да попитам, как стоят нещата с провеждането на процедури при пациенти, които не са от София? Възможен ли е болничен престой в Токуда срещу съответно заплащане? С оглед на това, че отсъствието от работа ще е по продължително, възможно ли е издаване на болничен от началото на стимулацията?
Благодаря предварително за информацията!
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #71 -: Юли 31, 2014, 17:55:21 pm »
Здравейте fiona_l,
Действително с напредване на възрастта качеството на генетичния материал  на яйцеклектките се влошава и оттам шанса за реализиране на бременност със собствени яйцеклетки след 40 год възраст драстично намалява. Колегите са Ви предложили разумното решение - програма с донорски яйцеклетки, при която  успеваемостта достига между 50 и 70 %.
По принцип  наличието на положителен ß- hCG (или т. нар. биохимична бременност) означава,  че има имплантация и проблемът не е в лигавицата или канала (въпреки трудния трансфер)  на матката, а по- скоро  в изменения генетичен материал на ембрионите, свързан с възрастта на жената.
Не съобщавате какво е било качеството на  2-та ембриона  с донорска яйцеклетка  и на кой ден са трансферирани. Отглеждане  на ембрионите до ден  5 (стадии бластоцист) дава най -точна информация за тяхното качество  и шанса за настъпване на бременност.
Поради реализирана биохимична бременност след  донорската процедура Ви съветвам  да направите консултация с генетик и назначаване на изследвания за тромбофилии.
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #72 -: Август 01, 2014, 13:15:11 pm »
Благодаря Д-р Димитрова,

ембрионите от донорската програма бяха на 3-ти ден с много добро качество, според биолога и доктора. В другата седмица ми предстои теста след трансфер на замразени 3 ембриона (замразени от донорската програма) на трети ден, също с уверения за много добро качество и възстановяване и ако нещата отново не се случват, задължително ще направя препоръчаните от Вас изследвания. Лекуващият лекар каза, че ще ми назначи и лапароскопия - според Вас необходимо ли е?

Благодаря за възможността да се консултирам с Вас!
« Последна редакция: Август 01, 2014, 15:09:59 pm от fiona_l »
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #73 -: Август 01, 2014, 15:17:57 pm »
Здравейте,
С огромна радост споделям изключително висока успеваемост във Виена Ин Витро Център и през първата половина на 2014 година -> http://www.vienna-ivf.com/in-vitro/novini/ivf-uspevaemost-2014/
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #74 -: Август 05, 2014, 15:41:04 pm »
Здравейте fiona_l,

При Вас е извършена  хистероскопия, която носи информация за лигавицата на матката. При процедура с донорски яйцеклетки  не смятам, че е  необходима лапароскопия. Наложителна е ако при ултразвуков преглед  има съмнение  за т. нар. хидросалпингс.
При следваща донорска  процедура (ако настоящата е неуспешна) бих Ви препоръчала отглеждане на ембрионите до ден 5 ( стадий бластоцист) за точна  селекция и трансфер  на 1 или 2 ембриона с добро качество.
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #75 -: Август 05, 2014, 17:46:35 pm »
Много благодаря! :)

Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #76 -: Август 19, 2014, 15:12:08 pm »
Здравейте kati_vm,

В нашия център съобразяваме провеждането на цялата  ин витро процедура  с ритъма на живот и ежедневието  на пациентите, без промяна в житейските им навици. По време на стимулация  прегледите са съобразени с работния график на пациентите и спазвайки точно записаните часове, не се налага отсъствие от работа. Единствено необходимо е  за деня на пункцията  да сте свободни  и да не сте ангажирани с други дейности, тъй като се прилага анестезия.
Съобразявайки се със съвременните тенденции  в репродуктивната медицина  и нашия опит, в деня на ембриотрансфера, както и дните след него до деня на теста за бременност, не трябва да лежите на легло и да променяте ежедневието си.
Ние нямаме практиката да издаваме болничен лист, защото  пациентите, които правят ин витро всъщност  не са болни. 
В Болница Токуда  има хотелска част, която може да бъде ползвана в случай, че пътувате от далеч  и  желаете да останете в София. 
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #77 -: Август 19, 2014, 16:19:20 pm »
Ние нямаме практиката да издаваме болничен лист, защото  пациентите, които правят ин витро всъщност  не са болни. 

Уважаема д-р Димитрова,

Ще си позволя категорично да не се съглася с Вас по този въпрос. В Международния класификатор на болестите, стерилитетът фигурира като номенклатурна единица. Методите на асистираната репродукция основно се използват за лечение на стерилитет поради заболяване, а не поради социални причини.
Нашата организация е организация на пациенти, а не на доброволно бездетни хора и винаги е застъпвала тезата, че безплодието е заболяване като всички други и трябва да може да се лекува, а лечението му - да се подпомага от държавата.

Именно с тази теза извоювахме създаването на фонда за асистирана репродукция, въпреки съпротивата на някои политици, които твърдяха, че безплодието било въпрос на "лайфстайл".

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #78 -: Август 19, 2014, 18:48:23 pm »
Уважаема д-р Димитрова, благодаря за отговора.
Jam, благодаря и на теб, за отношението по темата. Напълно те подкрепям. Аз например нямам физическо натоварване на работа, но за сметка на това, стресът може да стигне астрономически стойности, затова след трансфер със сигурно бих взела болничен, поне до деня на теста.
« Последна редакция: Август 19, 2014, 19:01:22 pm от kati_vm »
Re: Консултантска тема-Виена Ин Витро Център
« Отговор #79 -: Август 19, 2014, 19:07:11 pm »
Уважаема Jam,
Благодаря за уточнението Ви.
Идеята на консултантската тема на Виена Ин Витро Център е да бъде в помощ на пациентите с репродуктивни затруднения. Като специалист по репродуктивна медицина и медицински консултант в тази тема, винаги се старая да отговарям обективно на питанията на пациентите. В този смисъл, винаги се уповавам на своя собствен опит и международния опит на клиниката, която представлявам.
Международният ни опит се основава на фокусирана към пациентите медицинска грижа и адаптирането ѝ към техния начин на живот. Ние се стремим да информираме нашите пациенти за всяка стъпка от процеса на тяхното лечение и да спомогнем за техния психологически комфорт. Именно това е и контекстът на отговора ми към kati_vm.