0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #980 -: Февруари 05, 2013, 00:04:03 am »
при мен кърмата слезе няколко дена след секцио и изведнъж посред нощ гърдите ми станаха като бетон....бебета не бяха при мен и добре, че имах предварително купена помпа която ме спаси на момента........иначе трябваше да вдигам аларма да ми купи някой помпа, което беше абсурдно да стане за половин час  :D
Дори в държавните болници имат "оборотни" помпи за такива ситуации. Не си си поискала, защото си имала своя, не че нямат и е нямало да ти дадат.

Аз също родих чрез секцио, бебето беше на три дни като започнах да го кърмя, на 4-я ден си бяхме у дома и от стрес и преумора ми секна кърмата за около 24 часа. Та съветът на Док да си имам кутия АМ винаги - тогава ме спаси, не тепърва в 5 сутринта да се чудя какво АМ и откъде, докато малкия пищи.
Помпите. Помпа номер едно - купена предварително, ръчна, на НУК, да имам там...наложи ми се да цедя два дни, заради доста разранени зърна. Ами след две ръчни помпания с това чудо, мъжат ми беше изпратен за електронна помпа. Електронната вече си е "друга бира" и доста повече пари разбира се..., но ако тогава имах сегашния си опит - поне онези 80лв. за ръчната щях да си спестя, не да бързам и да съм "подготвена". Е, пък с моята изобилна кърма в крайна сметка, бебето се оказа с хубав рефлукс и просто спряхме кърмата като нямаше и 20-ина дни...Та и помпите - "на компот".  :lol:

Момичета, не е въпросът имате ли пари, можете ли всичко да си купите предварително...и аз можех, но ето - оказва се глупаво и излишно в редица случаи. Тръгнете с минимума, пък после пазарувайте според конкретните нужди, които ви възникват. Няма страшно - ще има да пазарувате за децата, та пушек ще се вдига. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните № 84
« Отговор #981 -: Февруари 05, 2013, 00:07:51 am »
Бубулина, благодаря за бързия отговор :)
Аз може би не съм се изразила както трябва, но не си ме разбрала съвсем правилно, не говоря за определена болница, а за всички като цяло. Т.е. по мои сметки раждането в държавна болница излиза колкото в частна. В Майчин дом роди моя приятелка преди 2-3 седмици. Избора на екип беше 860 лв, допълнително дадоха 500 на ръка на лекаря, платиха си и вип стая - за 4 дена 280 лева. Дотук 1640 лева, а като сметнеш и допълнителните неща, които трябва да носиш в държавната болница от списъка (като к-т за изписване на бебето, нощници, лигнини и т.н.), които в частните клиники ти ги осигуряват, то като теглиш чертата пак става 2000 лева и по-добре да раждаме всички в частна клиника.
Аз съм с ин витро в Щерев и много се замислям дали да не родя там, ще ми е много полезна информацията ти :) Единственото, което ме притеснява е дали ще успеем да смогнем с тази сума до май месец и точно това, че там няма все още неонатологогично отделение.  Другия ми избор е Шейново, имаме много близък лекар и роднина акушерка, които израждат там, но ще останат само в случай, че не успеем да смогнем с парите дотогава и там ни излезе по-евтино. Не че им нямам доверие, но живеем доста далече от там. А без избоер на екип не ми се ще да раждам... А пък в Майчин дом съвсем... Преди две седмици ми се наложи да лежа в Майчин дом с бъбречна криза и като видях какво е отношението към "НЕплатилите" родилки се отказах да раждам там  8O