0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Честно казано и аз си мисля, че е от студеното време. Аз я извеждам всеки ден. Нейната кожа по принцип си е доста суха. Преди малко като й сменях памперса видях, че има и на сгъвките на крачетата ( зад коленете) зачервяване. Притеснена съм дали пък не е атопичен дерматит. Отложиха ваксината за след два дни и уж трябвало с кортикостероидния крем да мине. Честно казано в главата ми вече е компот и не знам какво да правя.

*
Добре си направила с отлагането на ваксината, не я слагайте, докато детето не се оправи напълно - даже и съвсем леко обривче да има. Много сме си патили и то от хепатитната ваксина - педиатърката и кожната бяха категорични, че можем да я сложим при активен дерматит, защото била мъртва ваксина и нямало проблем. Да, ама проблема беше голям...
Не мажете стероидния крем, посъветвайте се и с дерматолог, въпреки че и те изписват кортикостероидни кремове. Борим атопичен дерматит от доста време и проблема не е само кожен, но да не ви занимавам с подробности - дано при вас да не е това и бързо да мине  :bighug:
*
Reevs, вълшебния крем на почит тук е A-derma exomega.

това ли е вълшебното кремче или има специално за бебета?
http://www.amazon.co.uk/A-Derma-Exomega-Emollient-Cream-Omega/dp/B000Q37XLU/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1362490090&sr=8-1




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*

    gergana :-)

  • *****
  • 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Точно това е кремчето. И ние ползваме същото. Проблемът се появява само зимата засега и въпреки, че се повлиява за малко от крема след няколко дни пак същата работа...
*
Доста деликатен е въпроса относно АД и неговото лечение. Наскоро писах тук за помощ какво да правя с упорито сухо, грапаво и червено петно на задната част на бедрото. В крайна сметка се наложи мазане с кортикостероиден крем и мина, сега поддържам кожата А-дермата.

Reevs, щом има на сгъвките според мен много прилича на АД, за него е характерно точно това.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Reevs,, ние имахме подобен проблем. Нашата педиатърка ни препоръча Нахткерцен балсам: Подхранваща грижа за суха кожа с 1,5% линолова киселина и 3% урея. На нас това ни помогна, но както казаха момичетата А-дерма е много добър вариант


*
Пратих мъжа ми да купи а-дерма и ще пробваме още тази вечер с него. Ще я намажа цялата след баня. Дано да има ефект

*
за дерматита нищо не мога да кажа, но буболина, аз много препоръчвам судокрем, в момента, в който забележа зачервяване, мажа и на сутринта сме  готови. дано се оправят бързо.
Вчера купих препоръчания от д-р Бърди "Еритеал" -Klorane .Веднага подейства при нас , а до сега съм минала през всички видове кремове . При нас подсичането не е много , но все пак си е подсичане.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
За ежедневна употреба под пелените изключително доволна бях от един правен крем.Мисля ,че и други момичета са писали за  такъв крем  . Аз съм го купувала от една аптека в Хасково- "Попова "  , а Лиско май беше давала преди време копие на рецептата и писала за Варна в коя аптека го има. Препоръчвам го . Иначе сега ползвам Здраве ,понякога правения крем  , а  при проблем- судокрем .
« Последна редакция: Март 06, 2013, 11:14:47 am от nimika »


Доктор Бърди, имам към Вас едно питане във връзка с развитието на речта на бебе на 9 месеца.

Често като се опитва да изговори "нещо" гласът му излиза като на прегракнал човек или някой, който имитира мече. Това забеляза като притеснително мъжът ми и аз не знам има ли право.


Не изговора ясно срички като ма-ма, та-та, да-да. По-скоро казва съгласните Е, А, в комбинация с га, айде, бу, и нещо като бръм-бръм. Усмихва се, реагира с оживление на членовете на семейството, крещи. Но все още не изпълнява команди като къде е зайчето, къде са ти ушите /аз мисля, че е рано за това/.

...
Момичета, аз освен А-Дерма, ако има проблемни участъци по кожата, съм ползвала и П.О.Цинк на Био-Дерма, също се води за суха, атопична кожа. Имам добро мнение за този продукт от личния ни опит.
blueeyes, на 9 месеца какво да казват друго.
Мойта дъщеря казва МАМ, или МАМА , ама едва ли знае какво е това .
Ще ми е интересно и на мен какво ще каже доктора .
Дидомира, мерси! Ние се притесняваме всъщност за това "грачене", иска нещо да изговори, гледа ни радостно, а излиза като човек, който нищо не може да каже с пресипнал глас...
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
 Според мен, много е малка да кажеш, че има проблем с говоренето. Ми тя сега се учи да си ползва гласните струни за друго, освен плач.


  
*
То моя, където е на 1г.6м. не говори нищо. 9 месеца е мнооого рано според мен за какъвто и да е по-смислен говор. Това грачене едва ли е за притеснение. Ние сега от време на време пищим- разхожда си се и пищи, и си се кефи. :-)


*
о, това с пищенето е много неприятно, особено вечер като си уморена. ади още го парви от време на време.

блуайс, прегракването няма общо с речта. според мен детето експериментира с гласовият си апарат, както и боби ти е казала, а за реч сте даже и напред, ако мен ме питаш. радвайте си му се на детето и го оставете на мира.
  Здравейте момичета!
  Имам въпросче относно къпането на бебето и по-конкретно температурата на водата.
  Ако през зимата и в по-хладните месеци е препоръчително да къпем бебето с температура на водата около 37 градуса, с колко градусова вода къпете бебчетата си през лятото? Калина по принцип не обича топла вода и в студените месеци я къпех с около 34-35 градусова вода. Но честно да ви кажа нямам никаква идея на колко градуса да приготвя водата през лятото. Ясно е, че тя ще ми покаже дали и е топла или студена, но дори не знам с колко да започна?
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
  Здравейте момичета!
  Имам въпросче относно къпането на бебето и по-конкретно температурата на водата.
  Ако през зимата и в по-хладните месеци е препоръчително да къпем бебето с температура на водата около 37 градуса, с колко градусова вода къпете бебчетата си през лятото? Калина по принцип не обича топла вода и в студените месеци я къпех с около 34-35 градусова вода. Но честно да ви кажа нямам никаква идея на колко градуса да приготвя водата през лятото. Ясно е, че тя ще ми покаже дали и е топла или студена, но дори не знам с колко да започна?
Защо я мериш толкова точно? Гарантитирам ти тя не седи точно толкова, колкоти си я премерила вероятно и минута. Никога не ми е минало през ум да я меря точно колко е. Пипах да ми е добре на мен и така къпех.
 Ако все пак смяташ че е важно да си я премериш, то тогава не би трябвало да я сменяш, щото температурата на човешкото тяло е постоянна  и зиме и лете.


  
Д-р Бърди, вече се сдобихме със сиропа Примеран, а сега?
От както Рая пие АР Хумана преди лягане, съня й значително се подобри. От няколко дни даже спи непробудно по 4-5 часа и едва след това се буди няколко пъти. Друго което забелязвам не знам дали е от АР мляко или от това, че не давам кисело мляко или от друго, но преди като се будеше чувах как коремчето й "бълбука", сега това е много по-рядко, освен това я чувам много по-често да пръцка, което преди беше рядкост.
През деня също по-рядко чувам "глък" и има дни, в които не връща дори и водата :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Спрете киселото мляко за известно време.
Газовете са от състава на АР, и не са проблем.

Изчакайте 1-2 месеца с Хумана АР. Може да не се наложи нещо повече.
Загъвайте с топла кърпа след баня- някои деца изострят рефлукса от преохлаждане.
« Последна редакция: Март 14, 2013, 21:39:56 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.