Здравейте и от мен! Тази сутрин най-накрая се добрахме до УНГ лекаря, при когото ходихме преди 3 месеца. Беше ни изписал едни капки, но няма подобрение според него. Полипите в носа са си все така големи, имало детето течност в ушите и не чувал добре, както и би било полезно да се намалят сливиците с лазер. Та, така. Каза, че трябва да се направи операция. Била лека интервенция с пълна упойка, после трябва да остане 2 дена в болница. Питах го как децата понасят упойката. Каза ми, че добре. И да не се притеснявам. Щял да чува много по-добре след това и да говори много по-ясно и повече. На мен не ми се вижда да говори малко ...
Но вероятно няма да успеем преди януари. И баща му ще трябва да си вземе болничен (то и без това само 2 дена платен болничен годишно му се полагат за дете
) и вероятно още малко отпуска. Мъжът ми все пак настоява да чуем мнението на още един лекар. Вероятно ще го направим, въпреки че съм напълно склонна да вярвам на този.
Всъщност сега имам други неща на главата, ама се притесних тази сутрин. Докторът беше много спокоен, била малка рутинна интервенция, оперирал много деца и т.н., ама все пак си е моето дете. Поне имам късмет, че вече не боледува много (като минаха първите 14 критични месеца).
Иначе имам и хубави новини - намерихме едно момиче, което да се занимава малко с дребния и да му бърбори на френски, да го води на музика. Вчера дори искаше още да си играе с нея и се натъжи, когато тя си тръгна. Не че ще можем да излизаме с бебето, но целта е друга - някой да го занимава повече на френски, че сега немският му е дръпнал напред от само себе си.
Научи се преди месец да кара и колелото без педали - сравнително късно, но сега е като стрела. Баща му му купи и фарове за него, защото вече рано се стъмва и онзи ден, когато ходихме на разходка, всички се обръщаха да заглеждат малкото колело със силните фарове.
Иначе мъжът ми е решил за Коледа да му купува истинско колело, а аз го убеждавам да изчака поне до пролетта, но немска му работа - ако може от новородено колело да кара.
Желая ви хубав ден, честит празник на всички именици и всички болни деца и родители да оздравяват!