0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Български Фън Шуй за дома
« Отговор #60 -: Ноември 14, 2012, 17:34:14 pm »
А според мен направо да се затвори темата, защото има само заяждане и нищо полезно, което да не може да се намери в интернет.
Може и така :)
Re: Български Фън Шуй за дома
« Отговор #61 -: Ноември 14, 2012, 20:45:12 pm »
Виждам желание за самообразоване от интернет. Ето два примера какво ще намерите там:
1. Секторът на богатството е на ЮИ, елемент дърво. Често се препоръчва там да се слагат метални монети, най-добре де са китайски, за да се активизира сектора.
Всеки, който поне малко разбира от Фън Шуй, ще знае, че метал и дърво си взаимодействат по контролиращия (разрушителен) цикъл, затова метални монети не са добро решение. По-добре е да се сложат банкноти, акции, дори и само листче с надпис "пари", защото хартията е елемент дърво и това поддържа допълнително сектора. Отделен въпрос е дали има нужда да се активира този сектор, защото промени се правят само тогава, когато е необходимо. Активация само на някои сектори води до дисбаланс.
2. Китайските монети трябва да се завързват с червена панделка с дължина (напр.) 9 инча.
Всеки, който поне малко разбира от Фън Шуй, ще знае, че червеното е представител на енергията на огъня, който разтопява метала (на монетите). Затова златна панделка или шнур е доброто решение, но само по отношение на монетите. Червената панделка идва от традиционните китайски вярвания и народопсихология.
Китайците отдавна са казали, че не се цени спечеленото без усилия, американците казват, че безплатен обяд няма, а българите знаят, че лесни пари бързо се харчат. На много хора, близки и познати, съм казвал какво да променят около себе си, но като ги попитам след време какво е станало, обикновено казват, че още нищо не са направили.
Затова курсовете са платени и безплатно обучение няма.
На отделни въпроси мога да отговарям, но цяло обучение няма как да се направи, няма и смисъл, защото никой не подхожда сериозно към такива събития. Когато платиш от джоба си, цениш знанието, което си получил.
Всеки ще прецени за себе си на кого да вярва и как да постъпи. Китайците са казали преди много столетия какво и как да се прави в определени ситуации, но не е задължително да им вярвате. Символичният Фън Шуй е измислн в края на ХХ век и на практика е позитивно мислене - ще си сложа сега тук един кон (например, може и жаба или костенурка) и всичко ще се оправи, пък като си закача 9 монети, ще забогатея.
Ако смятате, че е толкова лесно, действайте :):):)
*
Re: Български Фън Шуй за дома
« Отговор #62 -: Ноември 14, 2012, 21:03:32 pm »
Аз съм съгласна да се плаща за обучение било то Фен шуй, рисуване, фотография... Безплатен обяд няма и който е тръгнал да обучава също е положил усилия и финанси за да може да го прави.
Re: Български Фън Шуй за дома
« Отговор #63 -: Февруари 07, 2013, 15:10:52 pm »
Тогава, може ли да помоля модераторите да преименуват темата ми на "Фън Шуй за любители" и ще спре спора.
Re: Български Фън Шуй за дома
« Отговор #64 -: Март 08, 2013, 09:57:02 am »
Здравейте! Сега попаднах на този форум и се регистрирах :)
И ми потекоха някои идеи докато чета ...

Когато човек иска дете, на финно ниво кани Душата на детето да дойде при него. Концентрацията на "не става" не е мъдър подход. По-добре е да мислим КАКВО ИСКАМЕ, а не какво не става. Молитвите са добър подход в този план на мисли, според мен. Защото отклоняват вниманието в посока какво искаме и заявяват на Вселената нашето намерение. Ето една християнска молитва (за мен е малко архаична, но на някой може да му допадне) и една молитва от книгата "Лечение с ангелите" (кратка и ясна :) )

Молитва за божие благословение на бездетни съпрузи

Чуй ни, милосърдни и всемогъщи Боже! Бъди милостив към нашите молби и си спомни Твоите наредби за умножаване на човешкия род.
Преблаги Боже, Ти си сътворил човека по Твой образ и подобие и, като си взел едно от ребрата му, създал си от него жена и си я дал на нашия праотец Адам, благословил си ги и си рекъл: "Плодете се и се множете и обладайте земята!" Погледни милосърдно на тези твои раби (казват се имената), които са свързани със съпружески съюз и просят Твоята помощ да им дадеш плод на утробата, за да раждат и възпитават чеда за вечния живот. Освободи ги от всяко свързване, от всяко злодейство и чародейство на сатаната и неговите слуги.
Умилно Ти се молим, благоволи заради Твоя Единосъщен Син и заради Неговата Майка по плът преблагословената Дева Мария, заради молитвите на Светите праведни Йоаким и Анна, Захария и Елисавета, да се смилиш над тези твои раби (имената), които си съединил в брачно общение. Съживи утробата на тази съпруга, и им дай чеда, за да имат добри наследници на своя християнски дом за Твоя хвала и слава, със Сина и Светия Дух във вечни векове.Амин.

а това е от книгата "Лечение с ангелите":

Мили Боже,
имаме да дадем толкова много любов! С моя съпруг (съпруга) искаме да споделим тази любов с нашето бебе. Молим Теб и ангелите да ни помогнете да си родим дете. Молим Те, изпрати ни най-светлите и щастливи души, нека те да станат наши деца. Благодарим Ти.
Re: Български Фън Шуй за дома
« Отговор #65 -: Март 09, 2013, 09:30:27 am »
По-добре е да мислим КАКВО ИСКАМЕ, а не какво не става.
.....
:good_post:
Re: Български Фън Шуй за дома
« Отговор #66 -: Март 12, 2013, 13:58:32 pm »
м дааааааа :)

Днес е новолуние - време за заявяване на Намерения ...