0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета, ето ни новата темичка :)

Дано донеса късмет на всички ни и тази тема да се изпълни с най-най-тлъстите ЧХГ-та  :bighug:

*
Re: Инсеминации - юли, август, септември 2012 година
« Отговор #1 -: Юли 04, 2012, 15:26:04 pm »
Честита нова темичка момичета! Пожелавам мнооого положителни тестове  :crossfingers:
Хайде да ви поръся малко прашец  :green_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1:

*
« Отговор #2 -: Юли 05, 2012, 14:09:33 pm »
И аз да се включа!
Успех на всички и хайде да ни е на късмет!
« Отговор #3 -: Юли 05, 2012, 16:21:20 pm »
Успех на всички и от мен!
« Отговор #4 -: Юли 07, 2012, 09:34:20 am »
И аз да се включа с пожелания за сбъдване на най- съкровената ни мечта  :bfp: Моята втора инсеминация предстои в понеделник, дано този месец е нашия :grouphug:

« Отговор #5 -: Юли 07, 2012, 20:32:33 pm »
Здравейте момичета,
Пожелавам много късмет на всички и много :bfp: тестове.
Аз днес бях на преглед и.... имаме си плодно сакче :)

*
« Отговор #6 -: Юли 08, 2012, 21:18:16 pm »
Успех на всички и от мен  :bighug:
*
« Отговор #7 -: Юли 09, 2012, 14:09:37 pm »
Здравейте момичета,
отдавна съм съпричастна към всичко написано от вас, следя ви и се радвам на всеки постигнат успех.
И моята история не е по-различна от вашите. Посещавам клиниката на доктор Владимиров от ноември миналата година. Правила съм една неуспешна инсеминация. На 7.7.12 направихме втората ни инсеминация, която се надявам да бъде успешна. Сега се започва голямото чакане - 14 дена до теста. Със съпруга ми опитвахме преди това една година. При нас проблема е моя нередовен цикъл, идва когато си иска, имам поликистозни яйчници. Стискам палци на всички ви да успеете възможно най-скоро! :D
*
« Отговор #8 -: Юли 09, 2012, 15:52:43 pm »
 :crossfingers:, bee!!! След две седмици с хубави новини! И бъди спокойна!
« Отговор #9 -: Юли 09, 2012, 20:31:09 pm »
Момичета, днес мина втората ми инсеминация, така че и аз съм в списъка на чакащите. Пожелавам на всички много  :bfp1:

*
Re: Инсеминации - юли, август, септември 2012 годин
« Отговор #10 -: Юли 09, 2012, 22:06:28 pm »
Благодаря ти много, Arika!  Дано да имам късмет този път, това време минава ужасно бавно, не знам как ще издържа още 12 дена. Момичета, в коя клиника правите инсеминациите си? Има ли някои при Владимиров?
Хубава вечер на всички

tesoria, желая ти много късмет. На спукани фоликули ли? Колко бяха?
« Последна редакция: Юли 09, 2012, 22:08:17 pm от bee »
*
« Отговор #11 -: Юли 10, 2012, 09:33:42 am »
Bee, на мен само първите дни след инсеминацията ми се сториха ужасно дълги, после вече се кротнах, така че търпение.. Ние пропускаме процедурата този месец, защото двете ми фоликулчета се пукнаха по-рано , а и на доста по-малък размер от необходимото. Разчитахме на клостилбегита от миналия месец дето го пих, но нещо не се получи, както се очакваше... Ама другия месец пак!
Tesoria, стискам палци  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Хубав ден на всички!
« Отговор #12 -: Юли 10, 2012, 10:07:05 am »
bee, инсеминацията беше на спукани фоликули. На 8 ден от цикъла на видеозон видяхме 4 в ляв яйчник и 4 в десен.На самата инсеминация беше останал само един в левия който беше 19 мм. Аз Ходя при д-р Л. Бойчев. bee , много късмет и от мен  :grouphug:

« Отговор #13 -: Юли 10, 2012, 10:09:57 am »
sisi_08, много се радвам за теб, ще стискам палци да се развива нормално и при следващия преглед пак да ни зарадваш  :D
bee, tesoria, стискам ви палци за успешна процедура! Успех и търпение, момичета!
Arika, може би така е трябвало да стане...късмет следващия месец!

*
« Отговор #14 -: Юли 10, 2012, 12:25:59 pm »
tesoriа, стискам палци в всички сили да се получат нещата и това да е твоята късметлийска инсеминация :) При мен фоликулите бяха два, пукнаха се в деня на процедурата, което ми дава повече надежда.
Arika, i аз бях стимулирана с Клостилбегит и Овитрел 48 часа преди инсеминацията. Ще видим какво ще се случи. И при първата бях на Клостилбегит, но имах само един фоликул :(
Ще се получи другия месец, сигурна съм! Само имай вяра, зная ще понякога е трудно, но не бива да губим надежда.
А, чакането наистина е изнервящо, но няма как, с тези процедури няма как да искаме да се случват бързо нещата и да имаме резултат на следващия ден, а би било толкова хубаво :)
Хубав ден, мили момичета :D
*
« Отговор #15 -: Юли 11, 2012, 08:41:59 am »
Здравейте, следя форума вече няколко години, но не съм се включвала до сега. И аз съм в отбора на чакащите резултат :) Това ми е втора инсеминация, направихме я на 6 юли.
Вее, аз съм в клиниката на д-р Владимиров, но ме следи д-р Белчева. Страхотна жена! И мойта инсеминация беше на спукани фоликули, но този път съкратихме времето на 43 часа след Прегнил. Този път не ме притеснява чакането, не го мисля особено много. Опитвам се да си намирам други задачки и да имам нещо за правене, и за момента дава резултат.
Стискам ви палци на всички! :)
*
« Отговор #16 -: Юли 11, 2012, 09:33:52 am »
Dizi,добре дошла. Желая ти много късмет! И мен ме следи д-р Белчева, но тъй като излезе отпуск, инсеминацията ми направи д-р Владимиров. Тя е наистина страхотна, много,много по-доволна съм от нея, отколкото от Димитрова. Ти какво ще кажеш? Колко фоликула имаше при тази инсеминация?Какви са проблемите при вас? Почти по едно и също време трябва да си направим теста, аз вече нямам търпение. Изписаха ли ти Утрогестан?
Дано да е била успешна и за двете, както и за всички чакащи момичета. :bfp:
*
« Отговор #17 -: Юли 11, 2012, 10:16:47 am »
Вее, имах 2 големи фоликула и 2 по-малки, които предполагам не играят роля. Нямаме установен проблем, вече повече от 3 години правим опити, изследвания и нищо не се случва. Аз май бях на последния ден преди отпуската на д-р Белчева. За д-р Димитрова няма да коментирам, но съм доволна от сегашния лекар.
Изписаха ми Утрогестан, през деня го пия, а вечер вагинално.
*
« Отговор #18 -: Юли 11, 2012, 22:49:41 pm »
Здравейте, мили момичета! Отдавна не съм се включвала, но сега искам да ви пожелая много късмет и поне по едно прекрасно слънчице.
За тези, които не ме познават, имам едно прекрасно момиченце, резултат от трета инсеминация, което вече е на 6мес и половина и дори е на обиколка из Европа с нас в момента!
Пиша ви от Будапеща и искам да ви изпратя много положителна енергия и дано всички чакащи скоро се похвалят с положителни резултати!
Знам какво е и съм с вас!
Поздрави и целувки от мен за всички!
*
« Отговор #19 -: Юли 12, 2012, 11:11:36 am »
Коалка  :balk_21: :bighug:  къде се изгуби миличка?

*
« Отговор #20 -: Юли 12, 2012, 23:38:54 pm »
Вестичка, писах ти на лични, да не спамим темата на момичетата
*
« Отговор #21 -: Юли 15, 2012, 20:54:19 pm »
Здравейте момичета,
загубихте се нещо, как сте? Починахте ли си събота и неделя?
Днес ми е 8ми ден след инсеминацията (не броя деня на процедурата) и имам доста сериозни симптоми. Моля, споделете дали някой от вас ги е имал, аз след първата, неуспешна, нямах почти никакви симптоми, а сега имам следните:
1.най-ясно изразено е честото уриниране, много по-често от нормално и през нощта ставам.
2. Ниско долу ме боли корема, особено отдясно, където бяха и двата ми фоликула.
3. От преди няколко часа вдигнах температура (четох, че и това е един от първите признаци на ранна бременност)37,2
4. Чувствам се много изморена почти непрекъснато.
Вие как мислите? Мога ли да се надявам на нещо хубаво :)

*
« Отговор #22 -: Юли 16, 2012, 23:25:14 pm »
бий, сложно е да се каже. Температурата се покачва от утрогестана. Изчакай си датата до теста и дано да е положителен!

*
« Отговор #23 -: Юли 19, 2012, 10:55:01 am »
Да се включа и аз в новата темичка, докато се усетя какво става...съвсем изключих, че вече е юли и старата тема не важи :lol: абе какво да ви кажа- блондинка по душа съм си явно  :lol:
sisi_08 много се радвам за теб, леко бременеене.
Аз и този месец пропуснах, защото имах 2 задържани фоликула по 29 мм и от 3 ден на цикъла съм на примолут нор за 20 дни и чакам следващия цикъл в началото на август, за третото инсе. Ама този мой цикъл нещо си прави каквото иска-дойде ми по-рано с 5-6 дена, точно на 2 ден от отпуската ми, прецака ми почивката, ама нищо де преживях го, то и с тези хапчета спря на 3 ден :(  Как мислите момичета, ако стане чудо и забременееш докато си пила примолут-а какво правим, опасно ли е?
Успех на всички и мнооооооооооооого :bfp: този сезон!
« Отговор #24 -: Юли 24, 2012, 08:03:52 am »
Момичета, и втората ми инсеминация е неуспешна... днес спирам хапчетата и чакам да ми дойде, а септември живот и здраве д-р Бойчев ще каже какво да правим. Най- искрено желая на всички вас много търпение и късмет  :bighug:

*
« Отговор #25 -: Юли 24, 2012, 08:51:48 am »
dizi , bee  къде се изгубихте момичета , не споделихте резултата
Sisi_08 при теб как вървят нещата?

*
« Отговор #26 -: Юли 24, 2012, 11:41:02 am »
Здравейте, и моят резултат е отрицателен  :( , но на есен с песен (надявам се).
tesoria, съжалявам за резултата и успех септември.
bee, в теб ни е надеждата за успех :)
« Отговор #27 -: Юли 24, 2012, 22:04:56 pm »
Здравейте,
tesoria,dizi съжалявам за резултата, успех следващия път!
Ние в събота чухме сърчице  :), но се оказа че имам отклонения в имунологичните изследвания и се налагат вливания.
Пожелавам на всички две чертички  :bfp:

*
« Отговор #28 -: Юли 25, 2012, 14:32:58 pm »
Момичета и моята инсеминация беше неуспешна..Дойде ми преди няколко дена, много сълзи изплаках и се разочаровах, но няма какво да се направи.
Tesoria, Dizi, много съжалявам за вашите отрицателни резултати. Дано следващият път да имаме късмет.
*
« Отговор #29 -: Юли 25, 2012, 20:28:51 pm »
Tesoria, Dizi, Bee, съжалявам за отрицателните резултати, момичета, надявам се скоро само хубави емоции да ви сполетят, а още по-скоро да успеете :bighug:
Sisi, много се радвам за теб, надявам се това да са дребни тревоги и бременността ти да мине спокойно и прекрасно!
Аз да ви кажа днес съм доста отчаяна... Първо, защото след поредното ни няколкочасово чакане и забележка от нас по повод организацията на приемане на пациентите ( а не по адрес на докторката), тя се понацупи и май лошо ме запомни, а и не била ни задържала като пациенти и т.н. Проблема е, че в клиниката има още много лекари, при които няма такова чакане, ама нямат и лимит за даден лекар за да не се претоварва при него, абе, организационна тъпотия, ама докторката лично го прие.
И основното- след като миналия месец фоликул или фоликулите ( щото вече не разбирам един или два са се пукнали тогава) се пукнаха по-рано и на по-малки размери, сега на 4-ти ден имам фоликул 16 мм.(демек задържан ли, какъв, не знам вече) и нищо, пак няма да се прави нищо. Много криво ми стана, а и се почувствах като да съм останала без лекар. Охленчих се, извинявайте, ама днес не ми вървеше хич.
Хубава вечер, пък и това ще мине! :)
« Последна редакция: Юли 25, 2012, 20:30:25 pm от Arika »
*
« Отговор #30 -: Юли 26, 2012, 11:33:28 am »
В коя клиника си Арика? Имам чувството,че клиника Щерев описваш  :) И да така е, човек го е страх да не каже нещо да не обиди лекаря, да не го запомни с лошо и после да не му обърне достатъчно внимание. И аз много съм се съобразявала въпреки торбите с пари , които се оставят в клиниките, ноо за съжаление така е в родната България.

*
« Отговор #31 -: Юли 26, 2012, 14:08:16 pm »
да, vesta, за клиника Щерев става въпрос, по принцип не казах коя е точно, защото не ми е негативно мнението за лекарите и персонала там и не искам да оставям лошо впечатление за тях. Просто е адски малоумно да чакам 4 часа и да ми кажат , че нямало скоро да ми дойде реда, което ми се е случвало, а в същото време при другите лекари няма наплив и влизаш 5 минути след като си дошъл, примерно. В книгата за оплаквания една пациентка се беше оплакала, че чакала половин час, Боже, аз ако чакам само половин час би било огромен късмет. Ясно ми е, че всички чакат, идват от други градове, работят, нямам претенции, въпрос на елементарна логика е да кажат , ами сега не записваме нови пациенти при еди кой си,защото графика му е претоварен, може да ви приеме този и този лекар... Както и да е, много мога да ви разправям, основното е, че останах без лекар сега и трябва да измисля при кой да се прехвърля на първо време в Щерев, защото алтернативата е да чакам до януари 2013 часа ми в клиника Надежда...
И да така е, човек го е страх да не каже нещо да не обиди лекаря, да не го запомни с лошо и после да не му обърне достатъчно внимание.
Точно това ми се случи вчера, аз вече си мислех че нещо не съм им симпатична, така като се замисля и аз го приех лично.

Извинявайте, че тук питам, но ако някой от вас е по-наясно с лекарите в Щерев, препоръчайте моля някой от не толкова претоварените при тях.
« Последна редакция: Юли 26, 2012, 14:10:44 pm от Arika »
*
« Отговор #32 -: Юли 26, 2012, 14:56:46 pm »
В никакъв случай не подлагам под съмнение професионализма на лекарите там - напротив, но организацията им ееееее...

« Отговор #33 -: Юли 27, 2012, 19:39:50 pm »
Здравейте дами,
Тъкмо се регистрирах, връщайки се днес от клиниката на д-р Владимров. След прегледа и предложената от него опция тотално блокирах, така че на момента не се сетих какво да го питам....А сега изплуваха сума ти въпроси...Та обръщам се за малко помощ от Вас, за да осмисля какво ми предстои.
Проблемът ми е, че на скоро преживях извънматочна бременност с тежка животоспасяваща операция и премахване на дясната тръба. А това беше едва първият ни опит за бебе :( ... Сега се установи, че левият яйчник, който си има здрава тръба, не работи много добре и овулациите са все от дясно. Д-р Владимиров предлага да започнем със стимулация с лекарства и вътрематочна инсеминация. Идната сряда ще ми направят изследване за проходимостта на здравата тръба. Ако е ок, ще започнем с лекарствата....ако ли не....ще се стигне и до тежката алтилерия - ин витро...
Доста прочетох сега....и като цяло ми стана ясно какво трябва да се случи...обаче половинката ми е доста резервиран към последната част - инсеминацията. Не може да разбере защо е нужно изкуственото оплождане след стимулацията при мен (а и на мен не ми е много ясно) При положение, че при него няма проблем, и проходимостта на тръбата при мен е нормална, защо да не може да стане по естествен начин, само с приеманите от мен лекарства? Надявам се някоя от вас да може да ме "светне" по въпроса :)
Много ще съм благодарна!
*
« Отговор #34 -: Юли 28, 2012, 10:17:21 am »
Защото при инсеминация, след като си стимулирана и сте получили фоликули от лвата страна /правилната/, материала на партньора се обработва и остават така да се каже най-добрите бойци. И тогава шанса да се получи оплождане се увеличава многократно. Докато при нормален полов акт това може да не се случи и може да се изпусне момента и трбябва да се чакат фоликули следващи месеци от правилната страна. Макар, че стимулиране и после контролиран коитус никак не е изключено да се получи. Пожелавам ти успех каквото и да решиш.

« Отговор #35 -: Юли 28, 2012, 11:28:37 am »
Много благодаря! :bighug: :crossfingers: Нямам търпение да мине сряда и да видим какво ще става от там нататък...
*
« Отговор #36 -: Август 03, 2012, 13:44:32 pm »
Момичета, пред голяма дилема съм и незнам какво да правя :(
При предния МЦ имах задържани фоликули и пропуснахме, пих Примолут нор 19 дена и днес ми дойде. На ехото всичко е ок - може стимулация, която да започа в неделя за 5 дена. Дотук добре.
Обаче трябва да направим наново микробиологията. Това означава, че като я пуснем в понеделник-вторник ще е готова до петък и ако има някакъв проблем няма да правя инсе и стимулацията ще е напразно.Досега микробиол. са били винаги ок. Вариантите са:
1.да си започна стимулацията и да се надявам микробиологията да е ок.
2.да рискувам да правя инсе-то без микробиология /последната е от края на май/
3.да пропусна и този месец и малко преди следващия цикъл да направя микробиол., за да може ако има нещо да не се стимулирам и лекувам или ако всичко е наред да правя стимулация и инсеминация.
Само че при третия вариант ако пак имам отново задържани фоликули, пак ще пропусна инсето, отново ще пия Примолут нор и изследванията ще съм ги направила напразно /все пак си е финансово натоварващо с едни 160 лв. отгоре/ и при следващия пореден МЦ-отново МБ.
Оффф направо незнам какво да правя, много съм объркана, а трябва да реша до неделя какво да правя, какво бихте ме посъветвали? :balk_80:
*
« Отговор #37 -: Август 03, 2012, 15:32:45 pm »
Ами незнам какво да те посъветвам, само ще ти кажа, че аз не съм правила микробиоология преди инсе /имам 3бр./. Всеки път питах док няма ли да правим, а тя ми казваше, че за инсе не се изисква.Аз сама си пуснах веднъж, защото бях пила антибиотик да видя дали е чисто. Често ли задържаш фоликули, че се опасяваш от нов такъв? С какво ще те стимулират? Аз съм правила 2 пъти стимулация без да сме правили инсе /единия път бях образувала 6 фоликула и щях да умра от яд/ - отлагахме по различни причини, така, че и това не е голям проблем , освен това тази стимулация подпомага и следващия цикъл. Ти трябва да решиш как ще се чувстваш най-добре.

*
« Отговор #38 -: Август 03, 2012, 16:02:24 pm »
Ами Веста какво да ти кажа...много съм объркана този път, едната МБ май месец я правих по същия начин като сега- предния цикъл на примолут нор, дойде ми МЦ на 17.05, от 2 ден стимулация с клостилбегит и по това време ми правиха МБ, не преди цикъла. МБ излезе в деня преди инсе-то. А сега незнам или пак с клостилбегит или на Меногон или Мерионал - ще го решаваме.Някакви мнения за тези лекарства и задължително ли е при тях да се слага след това Прегнил, защото както бях писала преди нещо май не ми понесе добре и мн. се притеснявам? :balk_80:
Февруари пих клостилбегит без да правя инсеминация, април имах инсе на ест. цикъл - неуспешна, на следващия МЦ /27.04/ имах задържани фол-ли и пих Примолут нор 17 дни, на 17.05 ми дойде МЦ и от 18.05 стимулация с клостил и инсе. Юни май нямах задържани, но тогава пропуснахме, на 10 юли ми дойде и имах 2 задържани по 25-30 мм и пак на Примолут нор до 30.07. и снощи късно ми дойде МЦ /аз затова днес го броя за 1 ден/. Та като гледам как се развиват нещата има вероятност да имам и следващия път задържани фол-ли. Мисля, че и декември или януари пак имах 1 задържан, но не съм много сигурна. Уж умам ову, фол-те са спукани, а на следващия цикъл все изкачат 1-2 задържани с едни такива размери 10-20-30 мм. 8O  Май много се отплеснах, съжалявам за което.
Може би ще рискувам със стимулация и този път, МБ и трансмисивните ще ги пусна др. седмица, по време на стимулацията и ще се надявам и при двамата нещата да са ок. То при МБ само по полов път се предават нещата, нали? А за трансмисивните-е там вече не знам как стоят нещата, колко време важат, че нашите са от 25.03.12 г.
Голямо мислене ще пада тази вечер ми се струва, вече се чувствам емоционално изхабена. Дано след дългото мислене да взема правилното решение и да не съжалявам след това, че то при мен психозата и паниката са май по рождение :)
И един последен въпрос: трансмисивните /спин,БМТ за сифилис, HBsAg, HBc IgM r ICV/ дали се поемат от ЗК и за колко време излизат резултатите?
« Последна редакция: Август 03, 2012, 17:54:32 pm от katya »
*
« Отговор #39 -: Август 03, 2012, 22:41:44 pm »
Да поемат се, но не всеки личен лекар ги изписва.

*
« Отговор #40 -: Август 19, 2012, 08:14:19 am »
Здравейте, на мен на 16 и 17 ми беше 3-та инсе. Незнайно защо сега освен утрогестана, трябва да пия и Нош-па и през 5 дена Прегнил 5000. :balk_134: Само че Прегнил неможах да намеря и първия път взех Овитрел, ама вери ексенсив този овитрел. Някой има ли инфо откъде мога да си намеря, имало по клиниките, но само за момичетата, които са по фонд. Е то това вече е недопустимо, ние останалите какво да правим, освен че си плащаме всичко кеш и още 400 лв за инжекции, направо съм възмутена. Някой от вас била ли е на прегнил след инсе и не може ли без него?
*
« Отговор #41 -: Август 19, 2012, 10:09:40 am »
Кате,чела съм,че Прегнил се намира в Гърция и Турция,ако имаш познати там може да помолиш да ти вземат.

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
*
« Отговор #42 -: Август 19, 2012, 15:58:22 pm »
Последно разбрах, че в Турция май нямало, а и да има вече то как ще ми ги пратят, трябва с хладилна чанта да се пренасят, а по куриер...незнам дали ще стане при тези условия.
« Отговор #43 -: Август 21, 2012, 15:03:26 pm »
Здравейте момичета.Присъединявам се към вас.С мъжът ми опитваме за бебе от 5 години и половина и до сега имам два спонтанни аборта.От няколко месеца ходя при д-рБързашки в инвитро центъра в Плевен и ще правим инсеминация.Мислех че ще е септември но може и да го прескочим месеца ,за направата на още изследвания.Откриха ми НК клетки и антиспермални антитела.Относно инсеминацията имам въпрос към вас и се надявам да ме приемете въпреки че няма да съм с инсеминация септември :).... та въпросът ми е , някоя от вас правила ли е инсеминация със стимулация и как е ....На мен май ми се иска нашата да е със стимулация , защото има по голяма надежда да се получи , отколкото само с една яйцеклетка .Благодаря предварително за отговора и стискам палци на всички за успехVПрегръщам Вии :)

« Отговор #44 -: Август 21, 2012, 22:07:16 pm »
Здравей deni88! Аз съм правила 2 инсеминации: първата беше със стимулация - неуспешна, втората беше на естествен цикъл - успешна (за съжаление не за дълго). И при двата опита направих само по 1 фоликул. Така че всичко е индивидуално и както виждаш броя на яйцеклетките не са гаранция за успех.

*
« Отговор #45 -: Август 23, 2012, 10:57:41 am »
Здравей deni88! Аз съм правила 3 инсеминации: първата на ест. цикъл - неуспешна, а другите  две със стимулация - едната от които неуспешна, а втората се надявам да е успешна. Аз винаги образувам по 1 домин. фоликул, само при последната имах 2 в левия яйчник, в десния от началото на стимулацията нямаше нищо. Наистина всичко е индивидуално, има момичета, които правят по 4-5-6 фоликула на естествен цикъл и пак нищо не се получава.
А за какво са тези НК клетки, на нас не са ни изследвани?
« Отговор #46 -: Август 23, 2012, 19:05:07 pm »
Благодаря ви за отговорите момичета.
katyaпожелавам ти да е успешна и да се похвалиш с две чертички на теста.
При мен изследваха НК клетките , може би защото имам спонтанни аборта.Както ми обясни докторката , всеки има Нк клетки.Те изхвърлят чуждото тяло в организма.Както и пъпките например..... Когато стане оплождане , то е чуждо тяло за организма и завишените НК клетки ( както при мен) изхвърлят зародиша.демек тези клетки са убийци.При забременяване НК клетките също се завишават , но си имат определена граница.Моите и без бременност са над нормата и като забременея още ще се увеличат и това е голям проблем.Дано да съм ти обяснила добре :)

*
« Отговор #47 -: Септември 02, 2012, 10:20:08 am »
Здравейте момичета,къде се загубихте,как сте?
На мен ми е 16 ден след инсе-то, ни цикъл ни нищо, само корема ту се подува както преди МЦ, ту си се оправя, гърдите направо не мога вече втори ден да ги търпя, абе едни такива никакви - ПМС ли е какво е /по принцип съм с безболезнен и само подут цикъл :lol:/ - едва дочаквам 6.09. за теста и вече от нерви яхвам метлата :witch: Незнам възможно ли е да е от Прегнила да ми влияе по този начин и да ми се удължи примерно цикълът /посл. Прегнил 5000 беше в петък 31.08/, защото досега винаги съм била само на Утрогестан, който не ми е повлиявал на МЦ по никакъв начин?
*
« Отговор #48 -: Септември 06, 2012, 17:31:42 pm »
Такааааа....момичета трябва ми съвет за резултатите от кръвния тест. :ask:
Днес - 6 ден след последния Прегнил 5000 и 35 ден от МЦ /ПРМ на 3.08./ резултатът е: 20.66 mIU/mL Гестационна седмица: Референтни стойности при бременност : 3-5.8 – 71.2, 4-9.5 – 750, 5-217 – 7 138. Това какво означава, че съм боса в тези тестове, а съм на лекар чак в понеделник?
*
« Отговор #49 -: Септември 08, 2012, 14:27:33 pm »
Катя, според мен това е резултат от Прегнила. Ако вярно си спомням, всеки ден след поставянето му делиш единиците на 2, за да видиш колко са останали в организма. Така на втория ден са 2500 единици, на третия 1250 и т.н. А ти защо преди 6 дни си слагала Прегнил?
Надявам се все пак да не съм права и при теб този резултат да е положителен тест
*
« Отговор #50 -: Септември 08, 2012, 15:40:27 pm »
Коала, много благодаря за отговора, направо се побърках...Прегнил ми беше назначен след инсеминацията- на 17,22,27 и 31.08 заедно с Утрогестан 2х2 и Но шпа. Трябваше да си направя кръвен тест на 6-7.09. и го направих на 6.09, защото са почивни дни и само тогава имаше работеща лаборатория, иначе трябваше да чакам до понеделник, а след инсе чакането е мнооооооого лошо нещо. От лабораторията ми казаха, че при ст-ти над 5 е + и моя отговарял на 3-4 седм., а като звъннах в клиниката ми казаха, че бил нисък и да го повторя в понеделник и да продължавам с лекарствата. Затова и писах тук, че вие имате доста голям опит с тези неща.
Само че днес сутринта имах много слабо кафеникаво зацапване на бельото и едва сега започна мааалко да ме наболяват яйцата, незнам цикъл ли ще е това, ако тръгне или нещо друго, незнам какво да мисля, вече в такъв филм съм влязла, че.....само дето хонорар не ми плащат за това. :D
Според тези сметки в деня на теста 6 ден трябваше да е 156, на 7 ден - 78 и т.н., а при мен дори са по-ниски ст-те.
Офффффффффф и аз незнам вече. Много съм притеснена, момичета....как ще изкарам до понеделник незнам.
*
« Отговор #51 -: Септември 08, 2012, 16:31:18 pm »
Спокойно. Притеснението няма да помогне. А ако нещата са положителни и ЧХГ се увеличава, би трябвало и уринен тест да ти покаже 2 чертички, които да стават все по-ясни. При първото ми инсе на кръвния, 12 дни след 10000 единици прегнил, ЧХГ ми беше 25. Но нищо не стана после, просто след 4-5 дни ми дойде менструацията. За сметка на това, от второто инсе имам ей това прекрасното съкровище. А тогава на 11-ти ден от инсето ЧХГ ми беше 80.
И все пак, докато не ти дойде изцяло, надежда има. Пробвай уринен. Ако е било от прегнила, той може би вече съвсем се е изчистил. Успех ти желая! АКо с нещо мога да съм полезна - питай.
*
« Отговор #52 -: Септември 08, 2012, 21:44:46 pm »
 :( Моето зацапване от сутринта се позасили(надявам се да спре до тук), ама още не е тръгнало като за цикъл и болките си продължават(по принцип съм с безболезнен цикъл, даже не разбирам кога ми идва), затова се обадих да доки,  тъй като не му бях звъняла за резултата от теста, бях решила да изчакам до другата седмица, за да ме види на ехо. Каза, че ст-те били за начална бременност,не можело да е остатък от Прегнила и  такова кървене и болки били нормални в началото, да си продължавам с поддръжката и евент. другата седмица на ехо. А ако ми тръгне като МЦ-то тогава работата била ясна(това как да го разбирам - за спонт. аборт ли или какво?).
Утре, ако не пристигнала лелката ще направя един тест пък да видим. Стискайте палци момичета да не дойде гадината, толкова много искам този път нещата да се задържат поне 9 месеца :bighug:
ПП: Коала, много е сладка твоята принцеса.
*
« Отговор #53 -: Септември 09, 2012, 18:10:49 pm »
 :( Мисля, че при мен всичко приключи. Днес на обед течението се засили, като по-обилен МЦ с огромен тъмно кафявоо-червен съсирек, който изпадна като отидох в тоалетната. Сега продължава като цикъл с по-чиста кръв, болка почти няма, само на моменти краткотрайно придърпване. Незнам какво да правя, не съм звъняла на док., мисля направо утре да отида при него да ме види. Дали ще е късно момичета? Моля Ви посъветвайте ме нещо.
*
« Отговор #54 -: Септември 09, 2012, 23:23:10 pm »
Нека те види доки все пак. Но по-скоро ми прилича на цикъл. Има следващ път. Не се отчайвай! Само положителни мисли и нещата ще се случат. Доста сме тези, които успяхме с тази процедура, ще успееш и ти! Сигурна съм. Само не се отчайвай. Още този цикъл пробвайте пак. Отиди утре на преглед, за да подготвиш следващото инсе. Стиснати палци от мен и малката! И благодаря за хубавите думи за нея :) Скоро ще можем да казваме подобни и за твоето детенце
*
« Отговор #55 -: Септември 10, 2012, 09:17:51 am »
Коала, благодаря за подкрепата, вдъхваш ми кураж. Аз мисля този месец да го пропусна, малко почивка, а звънях и на доктора - каза ако и днес ми е така обилно да отида да ме види, ако ли не-след като ми свърши. Днес нещо почти го няма кървенето поне засега, ще изчакам до обед и ще видим какво ще правя.
*
« Отговор #56 -: Септември 12, 2012, 15:04:02 pm »
Какво става с теб, Катя? Как са нещата? Беше ли на лекар?
*
« Отговор #57 -: Септември 12, 2012, 16:15:35 pm »
Ами ходих на лекар, най-вероятно е било спонт.аборт в ранна бременност /по мои изчисления 5 седм./. Ако не бях правила кръвен, ами обикновен тест нямаше и да разбера даже, че съм бременна, и щях да реша, че е цикъл. Този месец ще си почина малко от хормони и да се поизчистя малко, пък ще видим дали ще правя 4-та инсеминация или ще чакам да ме одобрят за инвитро, още се чудя :ask: Все пак според последната спермограма от март месец сме с Astenoteratozoospermia І ст.с лоша морфология, а предната /правена февруари/ е олиготератозооспермия 1 ст, но при висок обем и висок общ брой.
« Отговор #58 -: Септември 17, 2012, 16:11:28 pm »
Здравейте момичета!
Бях във форума през месеците януари, февруари, март.
Март месец правих инсе.. много въления, на 14тия ден ви информирах, че теста ми е отрицателен и спрях да пиша, но ви следях. От следващия ден започнах с кръвните тестове. Показаха ранна бременност. Лекинко се зарадвах. Казвам лекинко, защото година и половина преди това имах спонтанно забременяване, но плода спря да се развива в 10та седмица (тогава видяхме пулс и оформено бебче).  А сега към 6-та седмица нещата се забавиха и така в следващите две-три седмици не излезе пулс. Изчаквахме, но на 7 май само се отлепи и се наложи да ме изчистят. В следващите 2 месеца минах на изследвания - антифосфолипиден синдром и тромбофилии - нямаме отклонение. Утре сме на цитогенетични с половинката. Иначе чакам да ми дойде поредния цикъл (не че сме спрели със секса, но не така интензивно). И след това ще видим накъде ще поемаме. Може би месец-два "самостоятелни" занимания, а ако се забави бебчо, ще отскочим пак за инсеминация. Че времето ми върви... тази година направих 43 и няма време за неуспехи :-). Та следя ви изкъсо. Съжалявам за неуспешните опити и стискам палци следващите да са успешни, а тези, които чакат резултати - нека има повече двойни чертички!!!!
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
« Отговор #59 -: Септември 25, 2012, 16:07:24 pm »
Здравейте,момичета,
чета ви от известно време,но тъй като не съм за това тримесичие,не се намесвам в темата ви  :D Времето за нашата инсеминация наближава,ще стартираме в началото на октомври(ще съм по-активна в следващата тема).Искам обаче да се подговя психически и финансово за някой неща,та възникнаха и някой въпроси,на които се надявам да можете да ми отговорите.
Въпросът ми е основно към момичетата ,които правят инсе в Щерев,защото аз ще съм там.Ще правим стимулирана инсеминация,аз настоявам за такава,за да увеличим щансовете.Та питането ми е,с какво правят стимулациите при инсе в нашата клиника?Знам ,че е индивидуално ,но те все пак имат някакъв стандарт,или просто наложена практика.Дали е Клостил или е нещо друго?
Мерси предварително за отговорите.А на момичетата в процедура,желая много успех и на всяка по един положителен тест до края на годината :)
*
« Отговор #60 -: Септември 25, 2012, 22:09:52 pm »
Здравей, Вилили, аз в Щерев вече две инсеминации правих - и двата пъти стимулацията  беше с клостилбегит. Но все пак няма как да ти кажа за всички дали са с клостилбегит. Моето впечатление е, че с това започват при първа процедура. Това първа инсеминация ли ти е?
« Отговор #61 -: Септември 26, 2012, 09:35:55 am »
Ще бъде първа стимулирана и първа там,но иначе преди години съм правила нестимулирани при друг лекар.Но тези предишните са правени толкова съмнително,че освен да ми разрушат вярата в този метод-друго не постигнаха.По време на инсето пускат ли ти хормони?
Опитвам се де преценя дали ще мога да се справя финансово другият месец,или да пропуснем един цикъл,за да съберем повечко парички.Защото така като смятам ще отидем към 650-700 лв,с реинсеминация,хормони,разни хапченца и други. :(Влязла съм в едни размисли и страсти ,но днес съм при Юнакова и ще го  обсъдя с нея.
*
« Отговор #62 -: Септември 26, 2012, 11:18:54 am »
Аз имам три инсеминации в Щерев и при трите стимулацията ми беше с клостил - просто реагирах добре. Образувах достатъчен брой фоликули. Хормони са ми пускали само по веднъж 1-2 дни преди инсето. Естрадиол и ЛХ. Ако не си от София престоят там и пътните инсето ще ти струва точно толкова колкото горе -долу ти си изчислила. 450 лв инсе , около 30лв хормони, ако има прегнил ще се разминеш леко, но ако няма приготви 80лв за овитрел, нощувки, пътни , храна. Успех ти пожелавам и стискам палци.  :crossfingers:
Арика а при теб как са нещата?

« Отговор #63 -: Септември 26, 2012, 16:18:35 pm »
ВиЛиЛи, моята стимулирана инсеминация беше с мерионал - явно е индивидуално. За хормоните, както е писала Веста :)

« Отговор #64 -: Септември 26, 2012, 18:42:21 pm »
Момичета,сега се връщам от преглед.С мъжки фактор сме,който обаче позволява инсеминация,а стимулацията ще е комбинирана между клостил и инжекции,не разбрах какви.Но аз реших октомври да направим още една спермограма и да подадем документи за ФАР.После така или иначе почва голямото чакане и ще имаме време да направим инсе-то,така че най-вероятно то ще е ноември.
И един въпрос,не съвсем на място към момичетата,които сте правили спермограми/не вие лично ,де  :lol:/на места различни от клиника Щерев.Каква е цената на разширената спермограма?Защото с тия 220 лв,направо ни закопават,а за кандидатстване по фонда,ни трябва още една потвърждаваща диагнозата.
Благодаря ви предварително!
« Последна редакция: Септември 26, 2012, 18:44:30 pm от ВиЛиЛи »