0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #320 -: Август 07, 2012, 12:58:45 pm »
Това е tinea pedis.
По принцип е добре да направите при дерматолог препарат за гъбички изследване, и ако се окажат гъбички, според вида им, да подберете нужното.

Иначе "на сляпо" може да ползвате Дактарин или Ламизил, или Певарил.
Но не е за препоръчване.
Ставащото е от гумени, или неподходящи обувки, задържащи влага.
Сложете адекватни обувки на детето, или ако са сандали- качествени.
« Последна редакция: Август 07, 2012, 13:05:15 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #321 -: Август 07, 2012, 14:39:24 pm »
Благодаря Ви,
Да, посявка ще направя.Не е носил чужди обувки, но понякога си играе с домашните чехли.Според Вас заразил ли се е от някой, нямаме гъбички в семейството. Обувките, които носи това лято са маратонки (от велурен плат, имат и дупки, за да диша обувката)   на Nike, а сандалите на Adidas - каучукови или не знам как да го обясня/ не са гумени. Аз не съм почитател на марките, съпругът ми е, но не съм предполагала, че са некачествени. Бихте ли ми препоръчали марка подходящи обувки. Майките с опит, моля също за съвет.
Благодаря Ви :)
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #322 -: Август 08, 2012, 14:59:42 pm »
Благодаря ти Елена вчера и днес давам круши и сини сливи и положението е по добре :D

Каква може да е причината едно дете да повръща без други видими симптоми?
Въпросното дете със запека за 10-тина дни повръща вече 4-5 пъти
Единият път го отдадох на това,че му става лошо когато пътува с кола,но си мислех,че така само на дълги разстояния,а то и от нас до центъра на града 2-3км.и като го сложих в количката се почна,така разбрах,че и на къси разстояния пак му прилошава.
Преди 4 вечери след като се нахрани вечерта АМ 190мл.+ 5-6 лъжички от на братчето му супа се започна игра в кошарата и като се хванал за нея с ръце(дървена)прав и напред-назад и стомахчето му се пада точно на дъската и след няколко от тези упражнения и пак повърна.Предположих ,че е от това дето се притиснал стомаха.Днес един път сутринта след АМ 190+кус-кус 5-6 лъжички пак от на брат му и след 5 мин.повърна и последно ходихме на разходка с количката 1-1,5км. и по средата на пътя пак повърна.
Какво му е може да му е на детенцето?Утре сме при личната,но ще бъда благодарна и на Вашите мнения
А и преди 5-6 вечери след едночасова разходка с количката след като се прибраха ме пак повърна,но почти през целия път нещо имаше в устата си плодове,солети,царевични пръчици.

Извинявам се,че стана толкова дълго
« Последна редакция: Август 08, 2012, 15:10:33 pm от бина »
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #323 -: Август 08, 2012, 15:38:20 pm »
Бина като повръща без да е активен може би преяжда. Някой деца нямат мярка, ядат докато даваш, а и е жега може да му става тежко.
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #324 -: Август 08, 2012, 18:46:38 pm »
бина, не знам при вас какво е положението, но ади така повръща два дена няколко пъти без видима причина, доктора каза, че е възможно да е от запека. когатосе опитва да се изака, след това повръщаше. но според мен, ако е добре, нищо не можеш да направиш, виж като се регулира ходенето до тоалетна дали няма да спре да повръща.

м-и, благодаря за рецептата за кашлицата, извинявай, вчера пропуснах, не съм намерила дюли тук, но ще продължавам да търся да я направим. някой да е давал чай с мед или лимон с мед, тя е над годинка и се питам дали да не пробвам?
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #325 -: Август 08, 2012, 21:07:15 pm »
Елена пробвай без дюли, аз не знам кое е най-лечебното в рецептата  :D За лимони-не бих дала.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #326 -: Август 08, 2012, 21:41:54 pm »
някой да е давал чай с мед или лимон с мед, тя е над годинка и се питам дали да не пробвам?
след годинка може, по-скоро с  вида на чая внимавай, да не е с кофеин


  
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #327 -: Август 08, 2012, 22:33:24 pm »
м-и, какво им е на лимоните? моята девойка се оказа, че много ги обича, яде ги, с кората и се кара ако опиташ да й го вземеш, няма проблем с обрив или такива неща, тя цитруси хапва от началото на захранването. или ти друго имаш предвид? на мен логиката ми е свързана с вит С-то и успокояващите свойства на меда.
боби, няма да й дам ърл грей, той както и шардонето не влизат в менюто на захранване, водено от бебето :)
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #328 -: Август 08, 2012, 23:02:21 pm »
Мисля, че е кисел лимона и не знам дали не дразни стомаха. Вит. С няма да спре кашлицата, а и на мен ми е странно лечение с лимон  :) :oops: виж шардонето е друга работа  :lol:, Щом си го хапва е добре.
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #329 -: Август 09, 2012, 10:57:46 am »
Да пиша и тук :wink:
Нашите неволи с еколите имат развръзка. Вчера бяхме при доц. Буева, която категорично отхвърли проблем с бъбреците и пикочния мехур. Според нея също става въпрос за външно замърсяване. И в нашия случай Панцефа е бил безмислен. Предписанията са да се слага детето на гърне, максимално време без памперс, сироп от червена боровинка и ще правим баня със смрадлика. За мой късмет майка ми се справя идеално с гърнето(работила е 20 години в ясла), а и детето не се дърпа.
Време е да оставя детето на спокойствие, както ми препоръча една мила дама :wink:

Докторе, благодаря и на Вас за безценните съвети, които ми дадохте!

*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #330 -: Август 09, 2012, 18:22:25 pm »
ДА се отчетем,детенцето което повръщаше намалих храната от снощи и за сега е добре,но другия от снощи с Т 38,до 39 вечерта късно.Днес при личната и диагноза Гнойна Ангина,изписа АБ КСИМЕБАК
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #331 -: Август 09, 2012, 19:13:14 pm »
бина, дано се оправи бързо детето, че гнойната ангина звучи доста плашещо. ние се борим с един прост вирус и животът ни е значително по-труден, пък не знам при нещо по-сериозно как ще е.
м-и, за съжаление още едно известно време ще трябва да пазя в тайна от нея магичните способности на шардонето и другите от компанията, особено в съчетание с шоколад, но родителстването трябва да идва с известни привилегии.  :P

не мога да намеря изследването, поради което се препоръчва да не се дават сиропи за кашлица и други лекарства за настинки на малки деца, ще съм благодарна ако някой има линк да ми даде. всичко, което намирам е, че не работели и имало опасност. ще ми се да разбера малко повече, за да знам какво да правя. благодаря.

пп, благодаря за рецептата м-и.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #332 -: Август 09, 2012, 20:04:28 pm »
Д-р Бърди, здравейте,

Пак съм аз, за което се извинявам. Два дни изпражненията бяха почти истински, както шеговито ги наричам. Днес сутринта също. Два дни не скача от леглото рано сутрин, за да ака. Но, сега, преди около половин час, акото беше отново неоформено и светло на цвят. Жълто. Яде всичко. Не съм дала единствено сладолед, торти и тн сладкиши, както се разбрахме. Плодове също не давам, с изключение на ябълка, банан и малко пъпеш. Домати не е яла също... Днес сутринта правих палачинки, като прясното мляко разредих с вода на половина. Къде греша?! Какво не правя както трябва?!
« Последна редакция: Август 11, 2012, 22:31:32 pm от Birdie »
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #333 -: Август 10, 2012, 14:12:51 pm »
Лорче, дай време. Ще се оправи.
За мен е нормално в летния период да има промяна в консистенцията.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #334 -: Август 10, 2012, 14:28:21 pm »
 Д-р Бърди, здравейте и от мен.

Обръщам се към Вас с молба за помощ по следния казус:
Момченце на 2 годинки. Преди повече от две седмици го заведохме за пръв път на море. Не сме го хранили с нищо непознато, давах Коластра сутрин за всеки случай и Био Баланс вечер, когато не се изходи 3 дни и всичко беше ОК в продалжение на 5 дни. На 6тия се събуди с диариа, къркорене не стомахчето, повърна 2-3 пъти. Т нямяше- така и не я качи над 37- 37.2.
Започнахме Хидрасек 30 мг. 3 пъти + Хидратин Алфа електролитен разтвор и Вомитусхиййл за повръщането. Яде само солетки.
Овладяхме нещата за още 2 дни, като го храних само с ориз, картофи варени и солети + гореописаната терапия за лечение. Имаше по едно рядко, кашаво изхождане на ден и това е
После пътувахме обратно към София в доста екстремна жега, но нямахме проблеми в колата. И на другия ден се почна- диария на фонтан- 8-9 изхождания на ден...
Продължих лечението, като включих и Линекс /2 ден/, а за ядене само лечебна Хумана и нищо друго и така 3 дни. Не се повлия въобще и спрях Хуманата след 4 дни хранене само с нея.
Отидохме междувлеменно на доктор, пуснахме фекални проби и излязоха отрицателни.
Кръвта и урината ОК, е изключение на ниския хемоглобин- едва 86 /за него давам само Ферум Металикум и сокче Герисан/. Обясниха го с продължителната диета.
Вече 2 седмици сме така- като дам Ре- Комфорт изпражненията стават като гъста каша, с парченца несмлята храна и слуз, спра ли го- пак чорбести и със силна, остра миризма. Давам и капки Гаразон за зачервеното гърло, което откриха преди 3-4 дни и Изопринозин вече 1 седмица.
Захраних го във Вторник с пилешко и жълтък и това е- друго не смия да давам .

Благодаря в аввас за отговора и се извинявам за дългия пост,
Ина
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #335 -: Август 10, 2012, 17:33:45 pm »
Лорче, дай време. Ще се оправи.
За мен е нормално в летния период да има промяна в консистенцията.

Вера, миличка, никога не е било така досега. Освен това, освен притеснението ми, не мога да я пратя на градина, болничния свърши, отпуската също...
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #336 -: Август 11, 2012, 10:29:13 am »
Здравейте д-р Бърди,
включвам се с въпрос и аз - от седмица дъщеря ми на 5 г. без няколко дни е с налепи по гърлото, няма температура, за болка казва, че има лека като преглъща слюнка, но пие течности без проблем(не я боляло като пие :lol:), храната е леко намалена, но го отдавам на горещото време, защото тя по принцип не е злояда. Пуснахме кръвни изследвания, при които утайката е 9, левкоцитите са 13 (докторката каза, че за тази възраст са ОК), диференциално броене без отклонения. След изследването казаха, че няма как да е бактериална инфекция и в момента сме само на Дактарин 4 пъти в денонощието по 2,5 мл. Според лекуващият в момента лекар (нашият педиатър е в отпуск и извън града) е гъбична инфекция. Дали е адекватно това лечение? Благодаря предварително!
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #337 -: Август 11, 2012, 22:32:02 pm »
Д-р Бърди, здравейте,

Пак съм аз, за което се извинявам. Два дни изпражненията бяха почти истински, както шеговито ги наричам. Днес сутринта също. Два дни не скача от леглото рано сутрин, за да ака. Но, сега, преди около половин час, акото беше отново неоформено и светло на цвят. Жълто. Яде всичко. Не съм дала единствено сладолед, торти и тн сладкиши, както се разбрахме. Плодове също не давам, с изключение на ябълка, банан и малко пъпеш. Домати не е яла също... Днес сутринта правих палачинки, като прясното мляко разредих с вода на половина. Къде греша?! Какво не правя както трябва?!

Мисля, че Ви бях писал, да оставите детето на спокойствие.. както виждате- оправя се.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #338 -: Август 11, 2012, 22:38:46 pm »
Здравейте д-р Бърди,
включвам се с въпрос и аз - от седмица дъщеря ми на 5 г. без няколко дни е с налепи по гърлото, няма температура, за болка казва, че има лека като преглъща слюнка, но пие течности без проблем(не я боляло като пие :lol:), храната е леко намалена, но го отдавам на горещото време, защото тя по принцип не е злояда. Пуснахме кръвни изследвания, при които утайката е 9, левкоцитите са 13 (докторката каза, че за тази възраст са ОК), диференциално броене без отклонения. След изследването казаха, че няма как да е бактериална инфекция и в момента сме само на Дактарин 4 пъти в денонощието по 2,5 мл. Според лекуващият в момента лекар (нашият педиатър е в отпуск и извън града) е гъбична инфекция. Дали е адекватно това лечение? Благодаря предварително!
И защо да е гъбична инфекция?
Има и вирусни ангини... .
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #339 -: Август 11, 2012, 23:43:27 pm »
А вирусните ангини без темп ли протичат? И как се лекуват по принцип, да питам в понеделник за лечение друго?
Благодаря ви!