0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Последна Юнска Седмица 25,06-30,06
« Отговор #120 -: Юни 29, 2012, 09:09:10 am »
Нуну,имаше подобна сестра в яслата на Митко,от която аз лично нямам грам оплакване.Една майка обаче каза,че й ударила детето и с една жалба до кмета я уволниха точно за 2 дни.

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Последна Юнска Седмица 25,06-30,06
« Отговор #121 -: Юни 29, 2012, 14:14:25 pm »
Нинко, много съжалявам!

Аз бих говорила с директорката!
Деликатно разбира се, това че Дари го повтаря непрекъснато
не е нещо което и е хрумнало в момента и е забравила за 5 минути,
с две думи щом помни е травма!Нека знаят!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Последна Юнска Седмица 25,06-30,06
« Отговор #122 -: Юни 29, 2012, 15:47:40 pm »
Нинка, аз бих говорила веднага. Любезно, но твърдо. И бих си взела и тате, само да присъства, без да се меси. Забелязала съм, че когато отида с мъжа ми, по съвсем различен начин се приема всичко, по-сериозно и официално им изглежда. (Хич не ме кефи това, на моменти ми докарва тих бяс, защото е много сексистко, но е факт, че мъжкото присъствие ми помага). Ако се притесняваш за Дари сега, поне говори с директорката, когато си тръгвате в края на месеца, да вземе мерки за следващите деца. Макар че според мен няма основание да се тревожиш, обикновено се стряскат при забележка и внимават в поведението си.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Последна Юнска Седмица 25,06-30,06
« Отговор #123 -: Юни 29, 2012, 16:25:07 pm »
Та незнам и аз какво да направя, дали да повдигам въпроса изобщо? Така или иначе ще ходи на ясла до края на месеца и после няма повече да я види тази леля, тъй като от септември сме на ДГ. Ако пък се оплачем да не се озлоби още повече и да  си го изкара после на детето...Все си мисля, че не би си позволила да удря дете! Но пък знае ли човек?!
Ама как няма да се оплачеш, оплачи се директно по каквато там си е процедурата. Не да говорите со мило и со драгце, че ще претупат случая и лелята сигурно пак ще ги върши такива неща. Да вярно е, че им дърпат ушите някои. От свекърва ми съм го чувала, че имат такава сестра, която им дърпа ушите.  Тя също е много възмутена, но не смее да каже нищо, защото е пенсионерка и я е страх да не си загуби работата, ако застане срещу нея. Обаче ако родител се оплаче вече е друго. Те тези които работят с лелята сигурно го знаят и си траят, но няма да имат против оплакването ти.
Друг е въпроса, че има деца които си измсилят. За нея така една детенце беше казало, че го била била, а тя не е. Като я знам каква е и на мравката път прави ( буквално - мести бръмбари от пътя да не ги смачкат :-) ) и съм сигурна, че никога не е направила нещо. Та детенцето после казало, че не било вярно, ама първоначално бая кофти е изглеждало. Но ако си сигурна, че е истина, мисля че трябва да се оплачеш.


  
Re: Последна Юнска Седмица 25,06-30,06
« Отговор #124 -: Юни 29, 2012, 16:48:16 pm »
Гери, надявам се с майка ти всичко да се подобрява.
Нуну, ако имаш и най-малки съмнения, че това, което разказва Дара е истина, не оставяй нещата така. Никой няма право да удря детето ти с или без причина.
Стефи, точно във вашата градинка имахме неприятна случка преди няколко дни. Там има една група особено неприятни "създания"-майки, които общуват с децата си крещейки постоянно. На свой ред децата им по същия начин общуват помежду си. Много ми е неприятно ходенето там, но Мия харесва пясъчника, та щем не щем ходим доста често. Обикаля си тя онзи ден в градинката и се доближава до нея едно момченце, на възраст вероятно по-малко от нея и започва да й говори грубо. Аз съм по-далеч, но виждам как агресивно й говори и тръгвам към тях, тя милата го гледа и не реагира. Той на свой ред я удари ей така, абсолютно без причина :x. Извиках го да ми обясни какво му направи, че я удари. Намеси се една друга майка, която извика неговата и го накараха да се извини. Много мъчно ми стана за Мия. С нищо не беше провокирала такова отношение, тя е толкова кротка навън...
Имам един въпрос за детските градини -на вас искат ли ви да платите 2 или 3 такси предварително за летния период? В нашата градина ме накараха да платя за юни и за юли предварително, искаха и за август, но им вдигнах страшен скандал. Имало наредба от общината -показаха ми някакво копие. Но поразпитах други майки и на никой не са искали такси предварително, та се чудя дали не е поредната им измислица. На всичкото отгоре никой не се сетил да ми каже, че трябва да попълня заявление, че Мия ще ходи през юли и не била записана... Полудях, аман от техните глупости -могат да се сетят да ми искат 3 такси наведнъж, а за другото -ама как така не знаете?! Ами, да не съм екстрасенс. Получих ценен съвет от касиерката да се оплача на директорката. Хубаво, ама аз тази директорка за толкова време, така и не съм я видяла. Никога я няма. Колко пъти съм я търсила по телефона, все я няма. Но учителката го отнесе. Мислех си да й, кажа, че ако не я вземат другата седмица, ще й я заведа лично у тях, та може би следващия път ще си свърши работата.
« Последна редакция: Юни 29, 2012, 16:49:50 pm от meshko106 »
<br />[link=http:
*
Re: Последна Юнска Седмица 25,06-30,06
« Отговор #125 -: Юни 29, 2012, 17:12:16 pm »
оф мешко, това вашите учителки са супер зле. на нас още в края на май ни раздадоха заявления, в които написахме за всички месеци - юни, юли и август дали ще ходят децата. иначе таксите да, предварително ги платих и аз.
а Мия от септември ще я местиш ли в другата градина?
*
Re: Последна Юнска Седмица 25,06-30,06
« Отговор #126 -: Юни 29, 2012, 17:28:48 pm »
оф мешко, това вашите учителки са супер зле. на нас още в края на май ни раздадоха заявления, в които написахме за всички месеци - юни, юли и август дали ще ходят децата. иначе таксите да, предварително ги платих и аз.
а Мия от септември ще я местиш ли в другата градина?
И при нас беше такава процедурата,с тая разлика че такси не съм плащала предварително-никой не е искал.Септември ще платя :lol:

*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Последна Юнска Седмица 25,06-30,06
« Отговор #127 -: Юни 29, 2012, 18:17:57 pm »
Мешко, много се радвам!

Честит ви Петровден  :D!

*
Re: Последна Юнска Седмица 25,06-30,06
« Отговор #128 -: Юни 29, 2012, 19:13:14 pm »
 
За - декларациите винаги са ни уведомявали, като наближи времето за подаването им - даже тази година ми се обадиха по телефона - понеже течал срока за подаване на декларации, обаче ние точно по това време имахме някакво пътуване и съответно Симона не беше на градина, та госпожата ми звънна по телефона да ме пита ще я водим ли лятото. Ужасни са във вашата градина, Мешко, стискам палци на есен да я прехвърлите!
*
Re: Последна Юнска Седмица 25,06-30,06
« Отговор #129 -: Юни 30, 2012, 21:27:15 pm »
При нас оставят списък пред групата с имената на децата и разбивка на летните месеци и ние пишем "да" или "не" и се подписваме, наместо да подаваме отделни декларации. А такси предварително, никога не са ни искали само тая за юли я плащаме в края на месеца защото август градината не работи. Мешко, дано успеете да преместите Мия!  :crossfingers:


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Последна Юнска Седмица 25,06-30,06
« Отговор #130 -: Юли 01, 2012, 06:58:57 am »
Момичета, днес малкото ми момиченце става на 1 годинка :D
Черпя ви с песента, на която пое първата си глътка въздух:
http://www.youtube.com/watch?v=qPOTEs_yTJo

Благодаря на всяка едно от вас, благодаря, че направихте дългия път в борбата по лек!
И не на последно място благодаря на Зачатие!

*
Re: Последна Юнска Седмица 25,06-30,06
« Отговор #131 -: Юли 01, 2012, 08:37:46 am »
Ники, честита годинка на малката София :-) Да ви е жива и здрава, много да ви радва и много да я слушате :-D

П.П. Ние пък ставаме на 10 м.



*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Последна Юнска Седмица 25,06-30,06
« Отговор #132 -: Юли 01, 2012, 09:39:14 am »
Мое мнение, когато мълчим, за да не тормозят децата ни, те ги тормозят в пъти повече, защото знаят, че отново ще мълчим. Аз не мълча. Не крещя. Обаче държа минимум 30 минути за сериозно конско!  :lol: Няма измъкване. След това обяснявам. Компромис правя веднъж, по преценка 2 път. Трети път човекът си го отнася и за първите два. За нервно болни хора без грам възпитание, пълен игнор. От такива хора  ми е писнало. Започва с крясък и крещи непрекъснато, само и само да не ти даде и дума да обелиш. Е намерих и цаката и на тях. Замълча за момента, но в следващия си го отнасят по мое желание и винаги се намира начин за това.  osi_4
С годините ставам все по-лоша  :lol:
Прощавам чужди грешки и аз греша, но за хора които си заслужава. Има много и са ми мили и скъпи  :) Всеки ден е дар за мен да съм сред тях. Имам нужда от това.

На София и желая прекрасно детство, да бъде здрава и да порасне голяма и умна девойка  :)

На Моника много вяра и нямам, защото послъгва. Обаче за сцената с нашата госпожа 3 деца ми потвърдиха случая. Нямаше къде да ми бяга госпожата... Нали е с две съседчета в групата и още едно ме уведоми още на вратата като я взимах  :) Та с моето 4 станаха. Така де, проверката е висша форма на доверието  :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0