0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Аз при такива гледки само чукам на дърво, че не знам вече колко мога да изперкам  8)
В очакване ....
*
Миналата седмица излязохме с приятелка българка и децата ни. Заведохме ги на заградена детска площадка с гумирана настилка, на която изрично беше забранено пушенето. То по принцип е отдавна забранено, но на тази беше и написано. Тя си изкара цигара и си запали.

Вчера бях на детска площадка, макар и без гумена настилка.
Полицай беше паркирал наблизо, по едно време излезе и по телефона прочете на някой забраната за пушене и номера на забраната. Със сигурност се следи и се глобява солено за пушене, да не говорим, че американските родители не биха я търпяли тази госпожа да им дими на тях и на децата им точно на площадката. Но те разбирам - и аз не бих намерила думи да я спра, заради приятелството.
...да не говорим, че американските родители не биха я търпяли тази госпожа да им дими на тях и на децата им точно на площадката....


а това кога ли ще го доживеем да се говори за бг родители...


*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Аз й посочих табелата, стана й леко неудобно, но продължи. Истината е, че всеки отговаря за себе си. Мен по- скоро ме е страх да не би моите деца да свикнат с мисълта, че е нормално  и по втория начин. Това ме кара да бъда още по- отговорна към собствените си постъпки.
*
Ще говорим, ще показваме, пък дано са ни добри децата :D

Днес имам две случки, които ме възмутиха. Знам, че сте ги коментирали доста, ама да си кажа.

На един паркинг в Банско семейство с бебе се кани да си тръгва. Майката се качи отпред с бебето в скута, бащата натовари количката в багажника и потеглиха :x
Трудно е да си родител, да взимаш правилни решения за доброто на детето си, но не е трудно да сложиш детето в кошница да му се не види...

Другата случка от детска площадка в София(разказа ми я снаха ми).
Племенницата ми се гушка с едно момиченце цял ден в градинката. В края на деня снаха ми разбира от трети човек, че момиченцето е болно. Разбира се пита майката, тя спокойно отговаря- Да, летен вирус 8O Снаха ми пита защо не казва, че детето е болно и онази скача, даже и още една се включва- Ама, ти не разбра ли, че цялата градинка мина през този вирус? Ти кво си мислиш, че като тръгне на градина няма да се разболява? 8O
Предстои ни заминаване на море(всички дружно), което въпросната дама знае и въпреки това не й пука, че детето може да отиде болно, а и да разболее други деца.
Питам се аз в тази ситуация как бих реагирала. Сигурно доброто ми възпитание ще се изпари.
Уффффффф, може и да не съм права, че се паля.
« Последна редакция: Юни 14, 2012, 22:44:44 pm от Ники »

*
Здравейте  :wink:

Ники, ми права си да се палиш. По принцип майките на нашата обща градинка зад 16 блок не са най-големите интелигентки, които съм срещала. Аз затова и не ходя там. То и нямам време за градинки откакто работя. Уикендите гледам да ги изкарваме на път, на село, на море, на вили на приятели, или ако сме в София ходим в големите паркове. В кварталната градинка не ми се стои откакто ти и другите ми две дружки не сте налични там  :wink:

Личният пример наистина е изключително важен. Аз лично не винаги успявам да давам добър пример. Имам изцепки ежедневно. Но, за важните неща, като да не се хвърля, да се гледа къде и как се пресича, да бъдем любезни и т.н. се старая да не давам лош пример. Това са неща, които се научават. Но, по-лесно е да се научиш да цапаш и да бъдеш груб, отколкото обратното. Дано повече хора се замислят като виждат капманиите по телевизията против пушенето, цапането и др.  :wink:

Напоследък установявам, че адски много деца имат проблеми с общуването и изобщо са психически нестабилни. Моята Ники е много дива, но е общителна. Дано си остане такава, че не знам накъде отиваме като общество иначе. Имам приятелка, която не си пусна децата на ясла и градина и сега тръгват на училище. Как ще се оправят там като и двете са свити и не говорят, не знам!  :?


*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Уффффффф, може и да не съм права, че се паля.
Изивнявай, сигурно ще ме оплюят, ама след като цял ден са си играли и не е разбрала, че му има нещо, значи какво толкова е станало, какво значи болно?   Сигурно някое сополче ( очевидно не много, след като не е видяла, а се е наложило трети човек да каже) без кашлица и температура. Това според теб болест ли е?  Аз не бих си спряла детето от игра с това момиченце.


  
*
Уффффффф, може и да не съм права, че се паля.
Изивнявай, сигурно ще ме оплюят, ама след като цял ден са си играли и не е разбрала, че му има нещо, значи какво толкова е станало, какво значи болно?   Сигурно някое сополче ( очевидно не много, след като не е видяла, а се е наложило трети човек да каже) без кашлица и температура. Това според теб болест ли е?  Аз не бих си спряла детето от игра с това момиченце.
Не е въпрос за оплюване, Боби...
Въпроса е кое е правилно.
Майката можеше да предупреди, че детето е болно. И не мисля, че е работа на снаха ми да гледа сополите на децата в градинката. Температура е имало детето, както самата майка е споделила. Може би трябва да вадим термометрите и да мерим на всички деца в градинката :ask:
Майката спокойно е отговорила- Да, болна е. Цялата градинка мина през този вирус. Значи си се заразяват, не е като да не се.


Рашо, в друга градинка се развива действието, но явно си е масово :wink:
Скоро си идвам, пък дано успеем да се видим :D
« Последна редакция: Юни 14, 2012, 23:17:21 pm от Ники »

*
Аде, Ники, звънкай като си заидваш, а аз ще се постарая да се видим тоз път  :wink:


Боби, има и вируси с други симптоми...например разстройство. Да не говорим, че всяко дете по различен начин понася даден вирус. Нека все пак майката сама прецени дали желае да подложи на това детето си. Същото е и с постоянното черпене по паркчетата на чужди деца с разни боклуци. На мен лично ми е писнало да се разправям с майки дето ми обясняват, че нямало нищо да му стане като си хапнел и че по-лошо било да го ограничавам, щото после повече щял да ги яде тия неща /пък техните като ги гледам по-малко са почнали/. Моята теория е, че не може да иска детето нещо дето никога не го е опитвало, а и да поиска, винаги можеш да го излъжеш нещо :) Опита ли обаче, отказването става трудно. До скоро синът ми не знаеше какво трябва да прави с тия прословути крокита, той ги чоплеше с пръсти. Е, постараха се да го научат. После същото се случи с дъвките, с бомбоните /с тях си играеше на топчета :)/. Сега естествено като види друго дете да ги яде тия неща започва да си проси, а преди изобщо не му правеше впечатление кой какво набива около него.


*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Не е въпрос за оплюване, Боби...
Въпроса е кое е правилно.
:-) Няма абсолютна истина. На мен през ум няма да ми мине да ти кажа за нещо, което не смятам за болест. Не защото е умишлено. Виж като имаше Ивана конюктивит предупредих всички да не дават на децата си да си играят с моята първите 24 часа след антибиотика. Та... въпрос на гледна точка. Не е било, понеже иска детето  да се разболее. 

Джиджи, сравняването на вирусите с лоши навици ми е доста странно. Не мисля да се впускам в спорове, просто казвам, че има и такива, които мислят като мен , да си знаете, че не е само една гледната точка и няма едно мнение какво е правилно.
« Последна редакция: Юни 14, 2012, 23:31:39 pm от Bobbie »


  
*
Боби, след като този вирус е навестил доста деца от въпросната градинка, ти продължаваш да твърдиш, че не трябва да се уведомяват майките, така ли?
Пак ти казвам, майката знае, че е болно детето. Не е като да не го мисли за болест.
Четеш между редовете, май...


хеххее, аз няма да си отварям устата за крокитата, че ме хапнахте с парцалите, че съм нетактична предния път :lol: Но детето ми не посяга и не взима, когато посегне му ги взимам.

Апропо, пак няма да казвам, как АЗ реагирах, когато такава майка разболя Ники, след увещания, че е алергично детето и нищо му няма. Само да кажа, че ме заобикаля отдалече като ме види, тя и още няколко. Не съм викала, честна дума! Да дойда ли да превъзпитам вашите майки, много съм добра :lol:
А да, по подобни причини, обаче свързани с агресия и блъскане, определени деца сега са изолирани, защото аз на висок глас обяснявам, че не се бутат и бият малките деца, майката седи на пейката и после шушне обратното. Да се чуди човек, що не искат другите деца да си играят с тях, нали?

Ако Джама е много деликатна, аз съм пряко неделикатна и за нея. Но днес май отказах едно дете завинаги от близалките. Идва момченцето и с онзи гаден глас почва да обяснява на Ники:
"Моят тати сега ще иде и ще купи на мен и на кака близалка, а на теб не, шот не е твой баща и си нямаш тати" Така лииии :lol: :lol: Последвал отговор:

"Ами той не знае какво е близалка, аз не давам такива боклуци. Но той ще има здрави и бели зъби, твоите ще изгният и ще миришат лошо, ако ядеш близалки". Пригва детето:
"Ама те не са боклуци, те са полезни, като вафлите".
"Да, ама човек става дебел и му излизат пъпки като яде вафли".

Имам усещането, че съм най-злобното същество като ви чета.
[/url][/url]
Джиджи, сравняването на вирусите с лоши навици ми е доста странно.

Не става въпрос за лошите навици на децата, а за съобразителността на майките...



*
Вени, ама много си лоша! Ще вземеш да отнемеш титлата по деликатност на джам-а.

джам, на този татко да му бяхме събрали парички за четка и паста на детето. Не знам как е при вас, но тук си имат всички деца четки и пасти в яслата и преди обедния сън си мият зъбите.

сия, хубаво е, че сте намерили лекар, който се харесва на детето. Щом и проблемът е ясен, ще знаете вече как да действате.

Момичета, стискайте ни палци да ни приемат в желаната детска градина! Уж засега изглеждат добре нещата. Дано да имаме късмет!  :)

*
Вени, извинявай ама това за гнилите зъби и дебелината твои думи ли са?
Аз така го чета, прощавай ако не е така, но ако е така ми се струва адски грозно да се разправяш така с дете. То все пак е дете и до голяма степен копира, фука се или еди си какво, но ти нямаш никакво извинение за това, което си казала на дете, а и напълно излишно.
« Последна редакция: Юни 15, 2012, 00:16:34 am от shanoar »
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
...след като цял ден са си играли и не е разбрала, че му има нещо...

И аз това си помислих. Да не говорим, че ми е чудно болно дете да има сили да играе толкова време...

Деси, стискаме палци!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Четеш между редовете, май...
Хм.. не ме познаваш май ...:-).

 Майката знае, че има вирус, но очевидно като мен не го смята за болест. Не чета между редовете аз.


Вени, 'що се разправяш с деца?
« Последна редакция: Юни 15, 2012, 07:11:06 am от Bobbie »


  
*
Деси, стиснати палци  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Боби, аз и ти смятаме различни неща за болести явно.
Аз предпочитам майките да ме уведомяват, пък аз да реша детето ми ще играе ли или не!

...след като цял ден са си играли и не е разбрала, че му има нещо...



И аз това си помислих. Да не говорим, че ми е чудно болно дете да има сили да играе толкова време...
По този повод за болестите понеже аз имам 2 момчета - едното на 2, а другото на 4.. Та наскоро баткото донесе от градината варицела. Той я изкара малко по-тежко-имаше темп. над 38 и не се чувстваше много добре. Иначе е страшно буен. Малкия изкара варицелата също с много пъпки и темп. около 38. Той обаче си беше жизнен почти непрекъснато и не му личеше особено.. Баткото след варицелата се наложи да пие АБ заради хрема, която му лепнаха в ДГ.. Беше 2 дни след варицелата на ДГ и започна зверска кашлица. Малкия изкара същия вирус, но без АБ.. Когато са ми болни децата и съм навън с тях винаги предупреждавам.. Не понасям майки, които са си пуснали сополивите деца и не им дреме. Баткото се заразява винаги от такива деца и като започне кашлицата и се стига почти винаги до повръщане. Няма как да си мълча и не спестявам нищо на никой. Директно заявявам, че детето като е с хрема е болно и изчезвам. Изобщо не ме интересува за каква ще ме мислят!
И ще ви дам пример за една такава майка с 3 деца. В момента нейните са на 1, 3 и 5 г. Тя редовно ги пуска сополиви/болни/ да играят с другите деца в градинката. Когато я поканих на РД на баткото, но я предупредих, че малкия вече е изкарал варицелата и вече ще е контактен на РД, тя ми заяви, че нямало да дойде, защото малкия не бил карал варицела, а другите 2 деца са изкарали и според нейната педиатърката детето било заразно 10 дни след последната пъпка 8O!! Това е невярно и по тази логика баткото не е трябвало да го пускам на градина цели 15 дни от началото на варицелата. Та по повод болестите някои майки някак си се кефят да си оставят болните деца да играят с другите..
« Последна редакция: Юни 15, 2012, 08:49:40 am от Tutto_bene »