0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #480 -: Декември 06, 2014, 17:13:56 pm »
Много хубаво че вече си си вкъщи?:-)) аз незнаех че с инструмен през влагалището проверяват матката и тръбите,но ми беше странно че като ходих след операцията по малка нужда и като че ли нещо ми беше некомфортно ето защо е било:-) да така е мъжа ти е прав,колкото по малко знаем какво ни има толкова по добре,иначе психически си втълпяваме неща и за това не ни се получава,много жени има които незнаят че им има нещо и си раждат живи и здрави деца:-) но съдба такъв ни е късмета! И сега какво ще правиш? С инжекции 6 месеца или инвитро?
*
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #481 -: Декември 06, 2014, 17:22:11 pm »
аааа с моите заспали и без това яйчници - не желая никакви инжекции.  Ако док държи да мина през инжекциите и не се съгласи да започнем направо инвитро, мисля да ходя да си търся друг. Тази Магурска ми се видя изключително приятна лекарка. А Александров още преди лапароскопията ми намекна, че лекарствата за ендометриозата се поемали от касата. Хич не желая да ме вкарат в климактериум от който най-вероятно няма да изляза!!! Аз питах защо съм намазана до коленете след като уж работят върху корема и тогава ми казаха, че не било само през корема. Нали преди лапарото се чудех защо трябва да се обезкосмявам  :) явно си има причина.Хубавото при мен е, че тръбите са проходими, нямам хидросалпингси и подобни гадости, нямам сраствания - тоест мога да си започна директно пункция на яйцеклетки


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #482 -: Декември 06, 2014, 18:10:42 pm »
Аз относно желанието ми за инвитро нямах проблеми с моята лекарка,понеже тя е наясно че веднъж съм била подложена и то 6 месеца на инжекции,първо ми действаха мн зле психически и второ след 4 месеца след като свършиха пак излезе така че тя каза за по сигурно да почнем с стимулациите!
*
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #483 -: Декември 06, 2014, 18:55:37 pm »
я пак кажи коя беше твоята лекарка, ако имам проблеми с моя док ще си уредя час при нея да видим дали ще е по-отворена към моите идеи. Просто с моите изчерпани яйчници е много рисковано да се подтискат за дълго време - те от едни обикновени противозачатъчни хапчета едва се "събудиха" за цикъла, какво остава за тежката артилерия.


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #484 -: Декември 06, 2014, 19:03:59 pm »
Таня Тимева.незнам защо но от 2 прегледа и една лапароскопия вече и имам огромно доверие,предразположи ме по някакъв начин и силно се надявам да ми помогне :-) не мисля вообще да се местя от нея ще стоя докато не получа това което искам
*
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #485 -: Декември 07, 2014, 08:32:00 am »
Мерси Весита, ще видим какво ще се случи при мен, но и аз няма да се спра докато не намеря своя лекар и то в най-скоро време - още януари искам да започвам пункциите, нямам никакво намерение да чакам и да се въртя по клиниките.
За протокола - втори ден след лапарото вече съм доста по-добре, не ме "подпира" в ребрата както беше вчера - леле вчера щях да умра направо. Моя мъж нещо ме разсмя и като ме стегна под ребрата, не можех да дишам, болииии адски и от болка не мога да му кажа какво става. Пък той се притесни и продължава да ме пита какво става, на мен пък още по-смешно ми става от цялата ситуация и още повече ме стяга... Едва се завъртях че да ме отпусне. Извода - внимавайте да не стане от играчка плачка  :lol: този въздух в корема хич не е безобидна работа


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #486 -: Декември 07, 2014, 09:51:47 am »
Оооо ти един ден мен ме държа тази болка около 3-4 дена,неможех си намеря място да легна:-))) но вече всичко отмина даже вчера си махнах вече и лепенките да си дишат раничките.мога да кажа че почти са се заличили,най-неприятна ми е тази на пъпа,но ся надявам че и тя ще св скрие! Ти кога ще ходиш на преглед?в щерев ли ще ти махат конците?
*
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #487 -: Декември 07, 2014, 11:46:57 am »
Ами мисля в Щерев да си организирам един преглед и консултация и предварително ще питам дали вечерта ще има кой да ми махне конците. Предполагам тези конци могат навсякъде да ми ги махнат. А тази хистология кога излиза?


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #488 -: Декември 07, 2014, 11:52:43 am »
Да конците могат да се махнат в всяка една болница! Аз съм от Бургас и ги махнах тук,казаха ми че няма смисъл да ходя до София за едни конци,а хистологията излиза до 10 дни,обади се като минат и те ще ти кажат дали е готова ако не си от София могат да ти е пратят по куриер ако ти трябва,моята ще остане при тимева на мен не ми е нужда,така или иначе януари отивам няма смисъл да ми я пращат.
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #489 -: Декември 07, 2014, 20:48:58 pm »
Lilibell как се чувстваш днес? Искам да те питам като ходиш по малка нужда усещаш ли някакъв дискомфорт?
*
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #490 -: Декември 07, 2014, 22:31:38 pm »
Усещах дискомфорт първите няколко пъти и то най-вероятно заради катетъра. Честно ти казвам това беше може би най-гадното нещо след въздуха в корема. Като го издърпаха толкова ми беше гадно, добре че не съм била будна като са го слагали. Иначе днес мога да кажа,че съм доста добре, хвърлих си един душ, ходихме да пазаруваме навън и нямам никакви болки с изключение на някакви болки които изобщо не са свързани с корема. Примерно ми се схващат такива мускули, за които не съм подозирала че ги имам  :D Вероятно за да не натоварвам корема като ставам, инстинктивно напрягам други мускули - примерно страшно ме боляха мускулите на врата или пък отстрани на бедрата. При теб как са нещата? Абе да попитам с нещо мажеш ли белезите, за да се заличават по-лесно?


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #491 -: Декември 07, 2014, 23:58:13 pm »
Ми не с нищо не се мажа! Иначе съм добре нямам болки,просто понякога имам мн лек дискомфорт като ходя по малка нужда имам чувството че имам мускулна треска на корема а уж не се напрягам:-)
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #492 -: Декември 08, 2014, 09:48:23 am »
Абе да попитам с нещо мажеш ли белезите, за да се заличават по-лесно?
По-добре е да се мажат. Аз не мазах с нищо, подцених проблема, защото дупката е малка. Да, ама сега пъпът ми е доста грозничък, а вече мина година и половина от операцията  :?
*
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #493 -: Декември 08, 2014, 09:51:49 am »
И аз не съм мазала.Имах 3 дупки, двете почти не се виждат а на пъпа вярно не е красива гледка ама голяма работа.Иначе може да си вземеш контратубекс, мисля беше против белези.

*
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #494 -: Декември 08, 2014, 10:08:33 am »
Аз имам 4 лапароскопии и кожата реагира всеки път различно, така че белезите ми варират от почти незабележими до доста груби. Освен Контрактубекса, с който се изисква много упоритост при мазането за ефект, мажех и с Джинджира Медикасол, мисля, че имаше по-хубав ефект. Има и кремове на силиконова основа, които са по-ефикасни, но доста скъпи. Домашен крем от мас и невен също върши работа. Но и аз не бих подценила белезите, защото както казвам имам и доста груби и това е било, когато съм ги пренебрегвала. За по-късен етап е възможно да се направи и физиотерапия с контрактубекс за по-голям ефект. Направление си взимате от джи пи-то.


*
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #495 -: Декември 08, 2014, 11:38:17 am »
Мерси момичета, ще взема мерки. Има хора, на които раните зарастват добре и не остават много белези. Аз за съжаление не съм от тях и по моята кожа остават видими следи дори от най-малките рани. Ще го пробвам това джинджира защото преди години за друга рана ползвах контрактубекс и май не помня да е имало ефект. И домашно мазило имам. И за тези силиконовите ще разпитам.


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #496 -: Декември 08, 2014, 12:48:23 pm »
Аз не съм се мазала с нищо и нямах видими белези от лапароскопията допреди да родя. Тогава за пръв път ми се показа дупчицата, през която са влизали откъм пъпа.
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #497 -: Декември 08, 2014, 13:20:34 pm »
И аз не съм се мазала с нищо при първата лапароскопия,те така се заличиха че с микроскоп да гледаш нищо няма да видиш,а сега незнам дали ще имам този късмет,те все още са ранички дано се заличат без мазане.
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #498 -: Декември 09, 2014, 12:53:49 pm »
Момичета ще помоля всички които разбират да ми разчетат епикризата от лапарото,ако поста ми не е за тука,кажете и ще пусна нова тема,мерси.
ЛАПАРОСКОПИЯ.ХИДРОТУБАЦИО.ИНТЕРУПЦИО ТУБЕ ФАЛОПИИ БИЛАТЕРАЛИС.БИОПСИЯ ТУБЕ.
Соматичен статус:без патологични отклонения,по органи и системи.Т-36,3°C;пулс88АН110/70
Гинекологичен статус:ВПО-бо.Влагалоще бо.PVCU-бо Екс утеро не кърви.Матка-АВФ,нормални размери.Аднекси-двустранно уплътнени.Кавум Дугласи-свободен.
БИОХИМИЯ:това ще пропусна....
УЗД: Матка с размери м норма/ендометриум 8мм,ляв и десен яйчник нормални размери Кав.Дугласи свободен.

Извадка от оперативния протокол:Черен дроб,стомах и жлъчен мехур-бо.Матка АВФ.подвижна.Субсерозен миомен възел по задната маточна стена,с диаметър 2см.Дясна тръба с хидросалпингс,занършваща на сляпо,десен яйчник с нормална форма и големина.Лява тръба с хидросалпингс,занършваща на сляпо,ляв яйчник с нормална форма и големина.Plica vesicouterina-бо Кавум Дъгласи свободен.
ХИДРОТУБАЦИО.Контрастната материя се въведе под напрежение в маточната кухина.Дясна и лява тръба с хидросалпингс,занършваща на сляпо.Предвид оперативната находка се извърши инеррупцио на маточните тръби двустранно.
ХИСТОЛОГИЧЕН РЕЗУЛТАТ:Маточни тръби-материал представляващ фиброзна и мастна тъкан с хроничен неспецифичен възпалителен процес.


*
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #499 -: Декември 09, 2014, 13:44:40 pm »
аз доколкото разбирам - нямаш ендометриоза, а само хидросалпингси


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети