0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

аз също подадох началото на ноември. не ми се обадиха кой номер сме, затова ние звъннахме в София и ни казаха номера, одобрени сме, сега чакаме ред ;) още началото на декември знаехме номера, обадете се и вие
Отлагане на заповед
« Отговор #661 -: Май 16, 2016, 09:28:26 am »
Здравейте,

Имам следния казус. Получих си заповедта преди 1 месец. Все още не съм я занесла с клиниката. Имах лек конфликт с лекарката ми и се разколебах дали да не сменя клиниката. Проблемът е, че ще мога да започна опита чак към края на годината поради лични причини. Та се чудех има ли вариант след като съм взела заповедта да я върна и да я отложа или трябва да я ползвам в срок от 1 година и ако не я, я губя?
Аз ще се обадя и във Фонда, но все пак ако някой е имал подобен казус моля да сподели опит.
Благодаря!
Не съм сигурна,но мисля,че няма да ви удължат срока ,дори и да се опитате да върнете заповедта
*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
До колкото знам от моята лекарка , срока за съжаление не може да бъде удължен, преди , когато заповедите са важали по 6 месеца е можело , но с тези с по 1 година- не.
*

    Dragica

  • ***
  • 499
  • Няма невъзможни неща
Здравейте момичета, ние ще подаваме за 2-ри опит по фонда. 1-ия опит за щастие беше успешен и сега е на 4,5 г;-)))
Но сега ме интересува защо ми искат от Надежда спермограма за мъжа, като имам там епикриза, че са ми премахнати тръбите. Не е ли безсмислено, но така ми каза жената оттам.
И това ФСХ може ли да е принтирано или задължително трябва да има печат от лабораторията?
*
Здравей Dragica :)
Много се радвам, че и вие се решихте на втори опит :) Успех :)
Когато миналата година и ние подавахме документи за фонда - отново всичко трябваше да е на лице - ние сме с мъжки фактор.
СГ може би ви искат, защото е минало много време от последната, знам ли?
А ФСХ-то, мисля че без печат не може! Ако имаш оригинала, копирай си го за теб, а оригинала прати в ЦАР
Здравейте,
Не знам дали тук е мястото да попитам, но ...
Имам 2 неуспешни инсеминации след които едно успешно инвитро? Сега правим опити за второ детенце и имаме 2 неуспешни инвитро опита.
Мога ли да кандидатствам към фонда по 4-та точка (неизяснена причина) след като сумарно имам 4 неуспешни опита?


*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Здравей, amisa, точно тук е мястото да попиташ. :)

Мисля, че не можеш да кандидатстваш с неизяснен стерилитет, независимо от това, че имаш 4 неуспешни опита, защото между тях имаш родено дете. А едно от изискванията на ЦАР е: г) за индикации по чл. 26, ал. 1, т. 4 - данни за безплодие в период най-малко две години, лекувано чрез конвенционални методи, вкл. с реализирани минимум четири цикъла с вътрематочни инсеминации(IUI);

Реално в твоя случай процедурите преди раждането на дете не могат да се включи в тези рамки. Но най-добре да попиташ там, където правиш ин витро процедурите или директно във фонда. Може и да не съм права.

Всъщност, ти защо правиш ин витро?


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Правя инвитро, защото по друг начин не ни се получават нещата. Преди години след сумати изследвания ми казаха че всичко е ок и тъй като имах вече и 2 неуспешни инсеминации пробвах с инвитро и взе че стана :) Надявах се че след една успешна бременност ще успеем без чужда намеса да имаме и второ детенце, но уви.
*
Драгица, от Фонда си искат сг независимо у кого е проблемът.
Успех за новия опит!  :goodluck:

амиса
, не се натъжавай! И аз се надявах втория път да стане без чужда помощ, но не се получи. Затова пък първият ми опит за второ дете беше успешен. Желая ти го и на теб!

Малко със забавяне се включвам, ама...
Питах в клиниката, която съм и всъщност в документите, които се подават към фонда, не се споменава за успешна бременност (от инвитро). Лекарят издава епикриза (или нещо такова), в която описва неуспешните опити (4бр.). Това което ме притеснява, че първия неуспешен опит е 2010-2011 година някъде... доста разчекнато във времето. Нещо се притеснявам да питам директно фонда...
*
Момичета, имам питане, което утре ще отправя към Фонда, но ако някоя от вас е била в тази ситуация, моля да сподели. Бебата е почти на 3 месеца. От втори опит по Фонда. Искам да подадем отново документи за трети опит. Аз обаче кърмя и реално нямам цикъл, та не знам как да направя изследване на ФСХ. По спомен, искат такова за всеки опит. Така ли е или греша? 
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Здравейте!
Имам следния въпрос

За трети опит бяхме одобрени преди 5 години, но отложихме.
Миналата година подновихме наново документите и ни одобриха за месец, като преди това трябваше да платим 40 лева за някакво становище на андролог.

Ако решим да отложим започването на опита, кога трябва да заявим това, преди изтичане на 1 година ли, и какво трябва да направим.И след това пак ли се плаща за това становище.

Благодаря!
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
Някой има ли информация относно промените от май 2017г.?
*
Няма никакви промени към момента.Премиера излезе и каза едни неща по телевизията, към момента няма законово уреждане на тези негови думи.

Надявах се нещата да се случват по-бързо и съответно броя на опитите да се премахне :( По колко време се чака за заповед?
*
Около 10 месеца, към момента.

*
Ето инфо от ФБ групата на Фонда: "Номер 35525 от 20.12.16.отива за заповед на 23.08 успех на всички:wink:
Това са си 8 месеца  :wink:
До нашето номерче има около 300  :D
Здравейте,
Подадох си документите за инвитро на 1.08 и бих искала да ви попитам, дали знаете, горе долу след колко време трябва да се даде заповедда ? Виждам че в сайта ще получат одобрение   заявителите с вх.№  35 600  включително.. .. като реално преди нас има 2,416 заявления..

Питам, тъй като се колебая дали да почнем да събираме пари и да финансираме ние инвитрото...

Благодаря ви и успех на всички!
« Последна редакция: Август 24, 2017, 14:02:22 pm от niki_to »
« Последна редакция: Август 24, 2017, 14:02:41 pm от niki_to »