0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Инсеминация на естествен цикъл
« -: Ноември 12, 2015, 15:48:48 pm »
Здравейте, момичета
искам да се допитам за една информация до вас -относно процедурата инсеминация. Имам направени две неуспешни инсеминации на естествен цикъл- на спукани фоликули и двата опита, но това което ме притеснява е преди самата процедура необходимо ли е да се следят нивата на хормоните ( напр. естрадиол и лх) преди овулацията ? Ако е ДА има ли значение дали е на стимулация или на ест.цикъл ?Проблема е, че когато попитах лекаря как се проверява дали е годна яйцеклетката и дали се развива правилно-те ми отговориха, че само при ин витро се вижда като се извади , но последствие разбрах за нивото на естадиола преди овулация  :oops:
Ще съм ви много благодарна за отговор. Благодаря ви предварително.
Re: Инсеминация на естествен цикъл
« Отговор #1 -: Ноември 12, 2015, 16:49:57 pm »
Здравей аз не съм много сигорна защото аз бях със стимулация но мисля че трябва да се следят
*
Re: Инсеминация на естествен цикъл
« Отговор #2 -: Декември 09, 2017, 20:28:49 pm »
Здравейте,
Предварително се извинявам ако питането не е за тази тема.
Днес е 12-ти ден от първата ми инсеминацията на естествен цикъл. Вчера си направих кръвен тест и резултата е 3.2 ;(
Не съм спряла хапчетата (утрогестан и дуфастон), тъй като доктора ми каза да направя теста на ден 17 и аз не посмях да му се обадя като е толкова рано.Въпроса ми е има ли смисъл да се надявам на чудо и да чакам 17ти ден или да звънна на доктора още в понеделник?
Също така от два-три дни имам болки ниско долу и в яйчниците. Днес са доста по-постоянни и интензивни. На какво би могло да се дължи това? Трябва ли да се притеснявам?
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Инсеминация на естествен цикъл
« Отговор #3 -: Декември 10, 2017, 18:08:35 pm »
Здравей, !

На 11 ден след инсеминация е наистина малко рано за тест. Разбирам нетърпението ти, но е редно да изчакаш, без да спираш лекарствата, и да си направиш теста в деня, посочен от твоя лекар.

Успех!


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу