0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #40 -: Април 06, 2012, 09:07:13 am »
Брулче, не всяко ядене става за замразяване, за това не знам колко идеята с кухнята е добра. Просто си направи едно меню с 5-6 манджи, сготви по две порции и ги замрази и готово :)
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #41 -: Април 06, 2012, 10:48:52 am »
Миналата година 3-месечния Кай беше с нас на Катарино (над Разлог), на база "закуска+вечеря". Храната там е отлична, няма проблем за деца; въпросителен може да бъде само обяда, т.к. ресторанта има доста 5*ни цени.
Принципно и самото Катарино не е евтино, но през летния сезон правят прекрасни намаления; специално за миналата година бяхме взели ваучер от сайт за групово пазаруване и излизаше ок. 220/човек за 5 нощувки, с храната. Има 2 басейна и СПА-зона, полянки, мини-зоопарк, 2 зони с пързалки, хамстери, рибки и папагали и т.н. и е директно посред планината. Лапетата умряха от кеф с басейните - вътрешния е топъл, идеален за малчовци, и като отворят френските прозорци към външния, не се чувстваш на затворено.
В стаите има ел.кана за вода и с вряла вода заливахме бутилките нна бебетио, за 5 дни толкова стерилизация видяха; самия Кай се къпеше в мивката, тя е колкото ваничката му у дома :-) В стаите има предостатъчно място за детско креватче, може би и второ, ако ги накарате да извадят креслото. Персонала е услужлив.
Вечер децата си заспиваха (бяхме с още 4), а ние сядахме в лоби бара да бичат белот и табла и само отвреме навреме някой от губещите питичваше да нагледа малките.
Аз бих повторила, определено...
А в края на Май ще претичаме до Гърция - на ол инклузив с малкия за 3 дни, и за да си набележим вила на Ситония за почивката с приятели Септември; ще докладвам!
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #42 -: Април 06, 2012, 10:50:43 am »
Мими, моля те питай за външни хора за Банско.
Единствено няма да мога да почивам преди ДРЗ, но от ДРЗ направо може да се запътим към Банско:)

Ирина, права си пак:) Изобщо не помислих, е септември тук вече си е хладно. Ще търся и ще проверя и линковете, които си дала. В крайна сметка мога да опитам и да сме в хотел по-далече от плажа, поне ще е на по-приемливи цени.
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #43 -: Април 06, 2012, 10:53:26 am »
Мими, моля те питай за външни хора за Банско.
Единствено няма да мога да почивам преди ДРЗ, но от ДРЗ направо може да се запътим към Банско:)
Нямаш грижи  :D
Като решим от коя дата ще ходим, ще се обадя да питам и резервирам - със сигурност ще е след ДРЗ. Ще се разберем с теб, естествено ако някой ден си вдигнеш телефона  :lol: :lol: :lol:
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #44 -: Април 06, 2012, 11:00:21 am »
Jbrul толкова ми липсва твоето "ореваване" и полезните ти постове мислех,че не влизаш изобщо,а то  :lol: :bighug:

много добра дестинация е това което предлагаш и наистина изглеждаш страхотно и Дани е невероятно дете,а за хотела знаем ли може и твоя да е :lol: :wink:

Предлагам да сформираме общ сборен пункт от Зачатски бебета кой на море кой балкан,че тогава веселбата ще е пълна  :party:
« Последна редакция: Април 06, 2012, 11:02:37 am от бина »
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #45 -: Април 06, 2012, 11:52:33 am »
Еххх бина, де да беше мой хотела... :cheerleader: :lol:  Пък и за всички в "Зачатие" щеше да е добре - яко промционални цени щях да обява, ама в някой друг живот ще е. Него предлагам, защото е лично проверен. Като съм ровила за почивки - и за море и за планина са ми попадали добре изглеждащи места, че и на прилични цени понякога, ама не смея да ги "оферирам", като не съм била там.

StefiZ ,както го предлагаш става, мерси. Само да проверя кои манджи са подходящи за замразяване и проблемът е решен. :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #46 -: Април 06, 2012, 12:02:20 pm »
можеш всичко без да има картоф и ориз, че не са хубави след размразяване, например: супа топчета със зеленчуци и фиде, същия вариант пилешка супа, спаначена супа, само зеленчукова крем супа, набутваш вътре каквито зеленчуци се сетиш в различни вариации, крем супа от червена леща и така... :)
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #47 -: Април 06, 2012, 12:05:17 pm »
То хубаво Боровец и Пампорово ама много далече! Вики издържа максимум 2 часа път! :( Става и лошо, не спи в колата иска да спираме на 30 мин. Пътят ни се увижда. Дори лятото разделяме пътя за два дни за да отидем и ние на ведомствена почивна база в планината! :(
Някъде из Стара планина някой не е ли улучил читаво място с хубава природа и удобства?

Яна, това http://www.selo359.com/offer/2697/ изглежда добре, голям двор, катерушки, близо до Севлиево, не сме ходили (защото съм от Търново), но пък през тоя сайт сме резервирали за други къщи и не сме имали проблеми. Като гледам, само басейн би ми липсвало, ако е лято, но на децата сигурно може да се напълни надуваем басейн.

Jbrul, взех сериозно да се замислям, за хотела дето го препоръчваш. Аз така и така съм любител на южното черноморие, а на Царево на млади години ми беше най-хубаво ;), но си спомням, че ходехме на плажа на Арапя, че този на Царево не беше хубав. Как е плажа на този хотел, на снимка е ОК, но в действителност?


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #48 -: Април 06, 2012, 12:32:50 pm »
Все се чудя какво означава това ДРЗ където все го споменавате по темите?


*
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #50 -: Април 06, 2012, 12:37:21 pm »
Все се чудя какво означава това ДРЗ където все го споменавате по темите?

Ivanita, ДРЗ означава "Ден на репродуктивното здраве" - основното годишно събитие на сдружение "Зачатие", чийто сайт посещаваш :) провежда се за 7-ма поредна година.
ето тук има повече информация:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1157&Itemid=31

малко ми е странно, че активен потребител с почти 1000 постинга във форумите нито веднъж не е отворил началната страница на сайта и не е видял нищо за ДРЗ.

уважаеми администратори и уебмастери на сайта - обърнете внимание, явно популяризирането куца....

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #51 -: Април 06, 2012, 12:43:51 pm »
От тук насетне каквото и да се направи за да се обърне внимание се нарича спам и не го харесвам никак като форма на популяризиране на нещо (изскачащи прозорци или рекламни съобщения). През потребител като се скролне във форума се вижда тикер, има банери (които не остава време да се качат заради други неща по ДРЗ, но и други години сме ги качвали по-късно), има на първа страница анонс, във фейсбука анонс, тема във форума, както и голям банер на първа страница постоянен с картата на България, който води до страницата на ДРЗ. Всеки потребител може също да допринесе за популяризирането, като постави тикер във форумите, които посещава, или текстов линк към събитието. Освен да пращаме на всички ЛС или да им звъним по телефона не се сещам. Снощи единия администратор си е легнал в 2, а предната вечер в 1:30 но за банерите не е стигнало времето за съжаление. Днес е петък и ще си легне по-късно и ще се появят за утре и банери, да се надявам, че ще са по-ефективни.  Скоро ще се разпространят и първите анонси до медиите. Извинявам се ако звучи по-остро този път, но е трудно да се насмогне, защото тасковете са в редичка и се кара подред.
« Последна редакция: Април 06, 2012, 13:13:59 pm от cygnus »
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #52 -: Април 06, 2012, 13:39:17 pm »
Началната страница, и не само нея, съм ги отваряла много пъти и Деня на репродуктивното здраве съм го прочела.Просто не съм направила връзката ДРЗ и Ден на Репродуктивното Здраве.  :oops:
Май трябва си проверя IQ-то. (ако го има въобще)
« Последна редакция: Април 06, 2012, 13:41:49 pm от ivanita »


*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #53 -: Април 06, 2012, 13:41:48 pm »
Това е добре, защото искрено се притесних, че нещо съвсем куца в цялата система :lol:
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #54 -: Април 06, 2012, 13:44:14 pm »
Това е добре, защото искрено се притесних, че нещо съвсем куца в цялата система :lol:
да, и аз не мисля, че куца нещо в системата, тоест естествено, че винаги може да е по-добре, но до толкова успяваме...
Иванита, ДРЗ е съкращение, което се наложи помежду активните участници в събитието с течение на годините и много често се използва във форума за да не се изписва цялото име. Предположих, че точно така се е получило.
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #55 -: Април 06, 2012, 14:08:18 pm »
Никога не съм ходила в Сандански, но съм чувала много хубави неща за климата там и затова другия месец ще заведем децата. Избрах този хотел http://hotel-edia.com/bg/, предлагат пакети със закуска и вечеря, детски кът,басейн, намира се в самия парк. Предложиха ни студио, което е с 5лв по-скъпо от двойката (560лв ще ни струва за 7 нощувки). Надявам се да ни хареса.

За море сме избрали проверена дестинация, станцията на МС на Слънчев бряг - http://www.travel.government.bg/view_resort.php?id=53. Бяхме тук първото море на Габи (на 10месеца) и ни хареса. Не е лукс и няма ол инклузив, но за деца е чудесно място с градина, детски кът и собствен плаж. Много исках да ги заведем на гръцкото море, но съпруга ми категорично отказва за момента заради размириците които бяха, все някакви филми са му в главата, ако затворели границите и т.н. Но до есента има доста време, надявам се да размисли :)

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #56 -: Април 06, 2012, 14:24:10 pm »
Никога не съм ходила в Сандански, но съм чувала много хубави неща за климата там и затова другия месец ще заведем децата. Избрах този хотел http://hotel-edia.com/bg/, предлагат пакети със закуска и вечеря, детски кът,басейн, намира се в самия парк. Предложиха ни студио, което е с 5лв по-скъпо от двойката (560лв ще ни струва за 7 нощувки). Надявам се да ни хареса.

За море сме избрали проверена дестинация, станцията на МС на Слънчев бряг - http://www.travel.government.bg/view_resort.php?id=53. Бяхме тук първото море на Габи (на 10месеца) и ни хареса. Не е лукс и няма ол инклузив, но за деца е чудесно място с градина, детски кът и собствен плаж. Много исках да ги заведем на гръцкото море, но съпруга ми категорично отказва за момента заради размириците които бяха, все някакви филми са му в главата, ако затворели границите и т.н. Но до есента има доста време, надявам се да размисли :)

Мая, моля те сподели после и за Сандански.

Много ми хареса и станцията на МС на Слънчев бряг. Засега от всичко прегледано и разгледано тя най ми допада. Мая моля те, сподели по кое време сте ббили там, много ли е "натоварено", плажа достатъчно голям ли е ако станцията е пълна за да не са хавлия до хавлия почиващите. Резервацията свободна ли е или трябва да "си препоръчан" за да почиваш там?
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #57 -: Април 06, 2012, 15:01:47 pm »
Преди години организирахме семинар на станцията на МС в Слънчев бряг -  много ми хареса и цените бяха народни, но сега незнам как е. Тогава все още достъпа беше ограничен. Мисля, че Мая и тя по служебна линия ходи там, но нека тя да каже. Там имат достъп държавните служители доколкото съм запозната.
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #58 -: Април 06, 2012, 15:08:33 pm »
В сайта са обявили цени за всички бази на МС. Останах с впечатление, че всеки може да отиде.

*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #59 -: Април 06, 2012, 15:14:28 pm »
Всеки може да ходи там, предполагам техните служители са с предимство, но аз съвсем като външен човек съм резервирала. Плажа е само на станцията, още първия ден ти зачисляват чадър и шезлонги и до края на престоя си знаеш че това е вашето място. На обяд сме си оставяли хавлиите без проблем и късния след обед пак са били там :) Ние бяхме от 5-13 юли и беше съвсем спокойно, тази година ще сме от 16.07. Другото удобно е че има метално ограждение, където се прибират всички надуваеми играчки и вечер го заключват, не се налага да разнасяме и тях с целия останал катун :) Ето снимки https://picasaweb.google.com/103408518390605507479/2009

Пете, и за Сандански ще споделя после, но резервацията ни е от 13-ти май, дано не ви е късно, знам че лятото не е за предпочитане да се ходи заради жегите.