0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Първа помощ при бебето и детето
« Отговор #20 -: Май 17, 2012, 19:28:19 pm »
Какво се прави при изгаряне. Когато изгарянето е леко /без образуване на мехури, или направо открита рана/ и не засяга голям участък от кожата - в домашни условия засегнатата зона се облива единствено с хладка /не ледена/ вода за 10-15мин. Когато изгарянето е на място допускащо това /примерно крайник/, засегнатата зона се повдига, с цел да се намали отока. Ако се маже с нещо - маже се нещо купено от аптеката и предназначено за третиране на изгорена кожа, не с нещо предназначено за супа и салата.
Ако изгарянето е тежко, има мехури, или е направо открита рана - се отива при специалист възможно най-бързо. Ако се налага превръзка на изгорената зона - тя е суха, стерилна и хлабава. Когато третирате сериозно изгаряне с някакъв препарат - той реагира с увредената кожа, променя вида й и в последствие - затруднявате специалистът да определи точното състояние на увредената зона. Рискувате да вкарате инфекция и да се получат усложнения.

Оказване на първа помощ /не само на деца и не само при изгаряне/ и най-често допускани грешки. Позицията на БЧК и американската организация на Червения кръст.
http://otgovori.info/greshki-pri-okazvane-na-parva-pomosht/
Ето и сайта на БЧК: http://www.redcross.bg/first_help.html

"контакти" - как да изкарате и курс за оказване на първа долекарска помощ. Заповядайте: http://www.redcross.bg/firstaid6.html
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Първа помощ при бебето и детето
« Отговор #21 -: Май 24, 2012, 14:00:08 pm »
Само да вметна.
Гледам обсъждали се Урбазон със спинцовка.
А защо не по-лесния и удобен  вариант - свещичка Преднизолон напр.

На сина ми и за псевдокруп- а и при бронхита на 1м са му изписвали.