0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Анимация, филми, сериали за малчугани
« Отговор #20 -: Март 08, 2013, 09:26:01 am »
Тротро и ние скоро го открихме. Има го и на български http://vbox7.com/collection:1405831

За съжаление, Ния много се заглежда и вече много рядко пускам ТВ, обикновено ни е нужно детско, за да я нахраня  :oops: и вечер след като измием зъбите филмчетата вършат работа. През останалото време вече пускам само ако не наложи да я усмирявам.
Re: Анимация, филми, сериали за малчугани
« Отговор #21 -: Март 12, 2013, 23:53:26 pm »
Дора и Диего в Германия разбира се за преведени на немски и се учи английски, т. е. героите повтарят и на двата езика.
Така че,. явно е съгласувано с това в коя държава се излъчва и кой език ще се учи.

Барбаронче, моя син, противоположно на твоя, е голям ТВ фен /може би покрай сестра си/, което на мен не ми харесва....

Има плюсове, че учи немски и то доста успешно, т. к. все още не ходи на ДГ, а в къщи само Дара му говори на немски

*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Анимация, филми, сериали за малчугани
« Отговор #22 -: Март 26, 2013, 18:31:42 pm »
С Тереза открихме тази поредица на Animal Planet: http://www.youtube.com/watch?v=GaYjoJfd_Xo&list=PL5075BB69F757047E, не знам дали дават епизодите в България, но могат да се намерят откъси в youtube. И двете много се наслаждаваме на животинките  :D.
*
Re: Анимация, филми, сериали за малчугани
« Отговор #23 -: Март 26, 2013, 18:47:08 pm »
Барбаронче,да те успокоя...Митко се заглежда едва от  година  в телевизора.Любими са Домашните герои,Пингвините от Мадагаскар,Ну погоди и рибката Немо :)

*
Re: Анимация, филми, сериали за малчугани
« Отговор #24 -: Март 27, 2013, 00:57:54 am »
За немскоговорящите деца препоръчвам книгите и филмите на Janosch.

Re: Анимация, филми, сериали за малчугани
« Отговор #25 -: Март 27, 2013, 09:50:34 am »
Някой да е свалял от интернет "Ум белия делфин", дублиран на български? От къде?
Re: Анимация, филми, сериали за малчугани
« Отговор #27 -: Март 28, 2013, 13:19:46 pm »
Мими, благодаря ти за отговора! Ще ги пускам и аз от там, че много сме му говори с баща му за това филмеч и е любопитен малкия да го види.
Re: Анимация, филми, сериали за малчугани
« Отговор #28 -: Октомври 28, 2013, 15:21:42 pm »
Да споделя и нашите любими филмчета:
като беше под 1 г. гледаше "Хипо, хипо хей" по Бейби ТВ или други анимации там;
но вече гледаме почти само Дора, Маша, Франклин. Откакто Дора й стана любима, избираме и дрехите да са с нея и трудно се съгласява да гледа други.
Не знам как разбира, защото поняко й ги пускам непреведени, но преди няколко дни викаше: Мишкаааа, Мишкааа;  отваря вратичката на пералнята с "Абре" и брои "уно, дос, тес".

Много съм доволна - когато ми се наложи да й пускам филми и да й купувам книги, ползвам този подфорум. Страшно полезно!
:bighug:
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Анимация, филми, сериали за малчугани
« Отговор #29 -: Октомври 29, 2013, 08:32:30 am »
Голям успех жъне Пипи Дългото Чорапче, игралния филм, изтеглих го от замунда.
*
Re: Анимация, филми, сериали за малчугани
« Отговор #30 -: Април 02, 2016, 15:38:35 pm »

Re: Анимация, филми, сериали за малчугани
« Отговор #31 -: Април 12, 2016, 14:28:23 pm »
Марси, прекрасни са.
Барбаронче, по-добре, че не гледа телевизия на тази възраст. Нашето голямо момче на нея вече прекарваше доста време пред телевизора, предимно зимата, когато не излизахме много-много навън. Гледаше с удоволствие винаги, когато му се разреши, включително какви ли не глупави филмчета по телевизията. После взехме да му ги подбираме и лека-полека свикна да се съобразява и да пита какво може да гледа. Но ако искаш да гледа по причините, които споменаваш, опитай с хубавите пълнометражни филми на Дисни - "Цар лъв", "Аладин", "Красавицата и звяра", "Мулан" и други още има. Децата много ги харесват. Гледат ги по много, много пъти. Диалозите се научават наизуст и пак им е интересно. Имат и хубава музика в тях. Анимацията е красива, героите - интересни. "Колите" също е любимо филмче на повечето момченца, но там както спомена някой има и реплики, които съвсем не са за малки деца. Но тях мъниците като че някак ги пропуска покрай ушите си и си се вълнуват от подвизите на Макуин Сметкавицата и толкова.
Първото филмче, което Гошко гледа на диск обаче не беше на Дисни, а "Чебурашка и крокодилът Гена". Много му харесваше и за нас с баща му беше голямо удоволствие да се върнем по този симпатичен начин към нашето детство.
И Пипи е гледал -анимацията с удоволствие и Франклин, "Грижовните мечета" сестра ми изрови от някъде от нейните деца на диск, както и една много симпатична поредица "Малкото мече" - имаха дисковете от някакво списание, което са купували навремето. Оказаха се много приятни серийки за по-малките дечица. Но моето дете просто обичаше да си гледа филмчета. Но аз бях доволна, освен, че като по-голям си ги гледаше сам и ние можехме на свършим нещо в къщи или да си починем просто от игрите и заниманията с него, забелязвах, че обогатяваше и речника си /не се смейте/. Винаги следеше много внимателно диалозите и идваше да пита, ако е чул непозната дума или израз. Обяснявахме какво значи и кога се използва и той веднага ги вкарваше в употреба съвсем на място. За това много държах да не гледа тъпи филмчета по детските канали, а му подбирах тези от дисковете. В определен етап е гледал и Випо и Дора и Диего и какво ли още не. :)Абе киноман   :) Сега се надявам малките като са двама, а и батко имат за компания в игрите да не се зазяпват чак толкова в телевизора/компютъра. Но той нали едно дете в къщи и често се налагаше да гоним скуката с филмчета. Пак казвам обаче, не намирам да е имало вредно влияние върху него, но пък могат да се правят толкова други интересни и развиващи различни умения неща, вместо да се гледа дълго време телевизия.
*
Re: Анимация, филми, сериали за малчугани
« Отговор #32 -: Септември 20, 2016, 13:05:32 pm »
Темата не е много посещавана, но може би някой ще продължи да чете тук. Моите деца не са пристрастени към филмчетата и телевизията, но и те вече си имат любими герои. Освен изброените детски серийки много харесват "Героите на града". Има ги преведени и на български по някои от каналите, но те го гледат и на английски. Не им подбирам филмчетата по език, а по съдържание. Гледат и "Уми Зуми", "Пламъчко и машините" (Blaze and the Monster Machines". Много обичат "Пчеличката Мая" - красива анимация, поучителни истории, забавно.
Като се замисля, на мен едва ми остава време да гледам телевизия, камо ли да пускам детски филмчета :). Но... ще дойде време сами да си избират каналите и дисковете и е добре да им изградя някакъв вкус :).
*
Re: Анимация, филми, сериали за малчугани
« Отговор #33 -: Септември 28, 2016, 14:53:19 pm »
И аз да споделя по темата с филмите. Бях изненадана, когато 3-годишният ми син изгледа целия пълнометражен филм Замръзналото кралство без да мръдне от дивана. Беше от онези дни, в които сме заковани вкъщи, болни и скучаещи с ужасно време навън. Аз също не бях гледала филма и беше малко стрелба в тъмното. Първи дълъг филм, изнервено дете, пък и момичешки сюжет. Но се оказа голям хит. Хубавото на домашното кино е че можеш да повтаряш любими моменти и да прескачаш не толкова любими.



   La vita è bella
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Анимация, филми, сериали за малчугани
« Отговор #34 -: Декември 12, 2016, 09:05:43 am »
Я да ме"светнете "  за актуални  филмчета  за възрастта на Калоян  .

Понеже не гледаме телевизия -не съм в час какво ново  и интересно има  и се чудя какво да   пускам  вече .
Предпочитанията   са към филмчета с поука или образователен характер , а не  просто абсурдна анимация   .
 " Двай , Диего  " например много  ни допада  , но  вече  го  е гледал и омръзва ,а и е за по-малки .