Имам нужда от помощ и съвети.
Жорко от 2 седмици отказва да яде. Не иска нищо освен АМ.
Сутин така и не можахме да вкараме закуска. Отказа попара( правила съм я с чай, с вода, с АМ), отказа кус кус, отказа натрошени бисквити с АМ и плод. За обяд съм давала домашно приготвени пюрета, готови пюрета на различни марки - не, не и не. Изяжда 3-4 лъжички, стисва уста, извърта глава и започва да пищи.Съответно давам АМ. Следобед давам каша( млечна, немлечна, плодова и каквито се сетите там), отново получавам отказ. Плодови пюрета също не иска да яде.
Пробвахме да го храни друг човек освен мен, резултатът беше същия. Смених лъжици, смених мястото на хранене, слагах го в скута си на масата - пак нищо.
Реших да пробвам захранване водено от бебето - дадох му различни неща в чинийка и/или на табличката на столчето за хранене. Игра си с тях, но дори и не ги поднесе към устата си. Изобщо никакъв интерес към храната.
Бисквити, банан, солети, коричка хляб също не иска. Държи ги и ги гледа с някакво отвращение.
Не знам какво да правя вече, какво да опитам. Изпаднала съм направо в депресия от това, че детето не иска да яде и съм ужасно притеснена за него.
Съветвах се с 2-ма педиатри. Отговорът беше, че може би е заради зъбите, но да съм му давала да яде. Кака да му дам да яде като той като види лъжицата и извръща глава.
Извинете ме за дългата публикация.
Ще се радвам на всякакви съвети.
п.п.преди го хранех на 3-3,5ч. Сега гледам да са минали минимум 4 часа от предишното хранене.