0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #160 -: Октомври 28, 2014, 12:40:15 pm »
Заделила съм към 200 лева, каква миялна ще ми препоръчате!

Втора употреба!
при положение, че цените им започват от 400 и стигат до 1000лв., това е правилния отговор.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #161 -: Октомври 28, 2014, 13:04:12 pm »
Имаш съдомиялна и я ползваш...чат-пат?  8O 8O 8O Ти ме срази, честно.
Jbrul, позамислих се след поста ти и почнах да я ползвам по-често (на 2 дни веднъж, само ако е нещо миризливо, като риба, пускам всяка вечер)  :lol:
Аз готвя лесни манджи, при които се цапа един основен съд (тенджера или тава най-често) и ги ядем по два дни. Бебо е малък и той още не цапа.
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #162 -: Ноември 09, 2014, 10:30:05 am »
Относно цената и за малко пари има какво да се намери. Моята е Мидеа, най-прост вид настолна, вече малко ни е малка за цялото семейство. Но си мие и не ми е правила проблеми вече десета година. Струваше малко над двеста лева. И на мен ми е вадила замъглени прибори, но сега просто цепя таблетката на две. Мия само на къса програма - 30 минути. На дълга съм я пускала един вид профилактично празна с препарат да се прочисти, но тези пъти мога да ги преброя на едната ми ръка. Неудобство е наистина - много е шумна и това дразни.
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #163 -: Ноември 14, 2014, 07:36:57 am »
*vera, наистина ли си доволна от Мидеа?
И аз имам Мидеа, малка за 6 комплекта. Затова я купихме навремето, че нямаме място в кухнята.
Ами не ми харесва как мие и това е. Ползвала съм различни препарати-таблетки,прахове, течни..Финиш, Сомат, на ДМ, на ЛИДЛ...
С времето се научих да не препълвам, изплаквам ги предварително, даже накисвам от вечерта и сутринта ги нареждам и пускам.
С една перка е и мисля, че това е проблема.Не знам.
Понякога се измиват, друг път- половината неща ги мия отново. Ако пусна на програмите за най-мръсни съдове и метне боклуци по чашите, така ги изпича, че нямат измиване.
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #164 -: Ноември 22, 2014, 22:42:43 pm »
Нашата Изаура май е още по-малка, може би за 4 комплекта се води. Поради това, че е с една перка отдолу много голямо значение има как са обърнати и разположени съдовете.
Ако са засъхнали остатъците по чиниите, гаранция и моята няма да ги измие и ще ги гипсира до живот, дето се вика. Забърсвам остатъците с влажна гъба преди поставяне, също и чаши примерно от айран и сок и ги слагам. С таблетки съм от най-евтините или от Кауфланд или Карфур, които са по 40-50 броя и ме карат месеци. Като сивеят съдовете, особено чашите - почнах да режа таблетката на две. Винаги мия на най-късата програма - 35-38 минути е при мен.
Обаче вече ми е тясна и че е ужасно шумна споменах и преди. За шума като си купувахме машината, изобщо не се бях сетила да гледам децибели и въбще, че ще е проблем. Но при мен са събрани в един ъгъл и миялна и пералня и печка и аспиратор и като като съм на ол инклузив имам чувството, че ще ми гръмне главата.
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #165 -: Ноември 24, 2014, 15:42:21 pm »
От 3 години се мъчим с тази миялна и преди 2 дни установихме, че като се сложат някои модели чинии увисват надолу и пречат на перката да се върти. Сега е машината е побългарена  и е  в тестов период. Китайски боклуци! :x
*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #166 -: Ноември 24, 2014, 16:01:10 pm »
Нашата е Мидеа за 8 комплекта по спомен (висока е като стандартните, но по-тясна). Купувахме я преди 5-6 г. и я използвам най-интензивно. Първоначално миеше перфектно, не че сега не мие, но има разлика, макар да не е голяма. Таблетките обаче не ги разтваря добре и сипвам препарат на прах или гел. При възможност ще я сменя обаче.
*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #167 -: Ноември 24, 2014, 16:09:46 pm »
Додич, виж да не са ти задръстени перките с варовик.
*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #168 -: Декември 13, 2015, 22:44:28 pm »
Почти съм убедена, че списващите тук не са правили това, за което ще попитам, то това само МЪЖ е способен да го сътвори. Разбира се.  :lol: Та...ако си достатъчно идиот, за да сипеш солите на съдомиялната в отделението където се сипва препарата за блясък и гордо да обясниш, че трудно се затворило капачето, ама си успял все пак... И после нали пускаш машината да си мие. Е, ли възможно да се повреди уреда от подобно действие, или понеже солите са водорзатворими (уж) - да не бера дерт?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #169 -: Декември 14, 2015, 00:27:18 am »
Джей, мисля, че няма как да се повреди машината от такова нещо. Не я мисли сега!

*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #170 -: Декември 14, 2015, 07:20:54 am »
Хаххаа уф, кой им казва да слагат сол, пък не обяснява къде. И аз предполагам, че нищо няма да стане, но може би трябва да се налее голяяяямо количество вода някак, дали на няколко пъти не знам, че все пак да излезе тая сол от там.
*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #171 -: Декември 14, 2015, 13:01:03 pm »
хахаах никой не им казва бе Марго. Оставила съм таблетки за миене, казала съм те къде се слагат и, че другото нужно за слагане аз съм го сипала. Ама кой да помни, че това другото - не се сипва при всяко пускане на машината ;) Или поне да попита първо къде, че тогава да действа...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #172 -: Декември 14, 2015, 13:29:38 pm »
Ами тъй то, всички чекмедженца трябва да са пълни  :lol: :lol: :lol:
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #173 -: Декември 17, 2015, 15:45:15 pm »
Здравейте на всички. Току що се регистрирах във форума, тъй като имам много голяма питанка относно съдомиялната ми машина. Ползвам за първи път и от съвсем скоро време, прочетох упътването няколко пъти, както и по-голямата част от коментарите във форума по темата, но пак има неща коите не разбрах и не ми е ясно, затова ви моля за съдействие.
Така.. съдомиялната е Мидеа за 6 комплекта. Купих си таблетки на Медикс All in 1, течен препарат отново на Медикс и гланц също. Солта е от марката на Кауфланд. Та сега таблетката трябва ли да я деля на 2 или не е необходимо, винаги след употреба остава пяна по дъното? От течния също остава, но не чак толкова. Пускам я винаги на една и съща програма - около 2 часа при 55 градуса.
И нещо много важно, в упътването пише, че има отделение, в което се слага препарат за предварително измиване, но до сега не съм слагала такъв. Какво представля този препарат и дали е задължително да се слага?
Аз всеки път след употреба я подсушавам с кухненска хартия и я оставам известно време отворена, но това ли е правилния начин за почистване? Четох нещо за оцет и препарати за почистване... За ароматизаторчета също.
Предварително ви благодаря за съдействието  :)
*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #174 -: Декември 17, 2015, 15:50:33 pm »
Не трябва да остава пяна в машината, явно и съдовете не са добре изплакнати. Вероятно е по-добре да чупиш таблетите и да наливаш по-малко препарат като използваш течен.
Това с препарата и предварителното измиване не го схванах, но моята машина е Сименс.

Абсолютно излишни упражнения са това с подсушаването и оставянето отворена. Тя мие на висока температура и после суши. остава евентуално по дъното мокро, не е проблем. Препарат за измиване на самата машина има в едни кошнички и се пуска самостоятелно, но също не виждам смисъл, не съм видяла и ефект от употребата му. Какво ще и чистиш пък с оцет?
*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #175 -: Декември 17, 2015, 15:59:58 pm »
Моята също е Мидеа, доста старичка вече. С времето установих, че най-добре мие и разтваря препарата като е течен или насипен на гранули. Таблетките в началото ги използваше добре, после ги намирах половината нерзтворени. За пяната просто намали количеството или пусни допълнително изплакване. Също не виждам смисъл да почистваш. Така или иначе тя мие на висока температура и с препарати.
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #176 -: Декември 17, 2015, 16:02:19 pm »
Ами това за препарата за предварително измиване и аз не знам за какво е и не съм слагала до сега, има го само на някои програми, включително и на тази която си полвам, но до сега не съм го ползвала, тъй като не знам какво да сложа вътре. Това отделение се намира до отделението, където се слага таблетката, но има отвори, през които явно излиза. Затова питах, ако някой е запознат с това да сподели.
*
Re: Съдомиялна машина ?
« Отговор #177 -: Декември 17, 2015, 20:55:21 pm »
При мен програмата първо накисва или изплаква един вид съдовете, може би при теб има възможност това да стане с повече преперат за по-мръсни съдове. Идея нямам.