0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Моята Графика -погледнете!
« Отговор #40 -: Октомври 18, 2011, 08:45:44 am »
Дидка,всъщност ти не си много далече от мен.... :P
Графиката е страхотна....а дано
Николай е на 2г.4м.5д.
Re: Моята Графика -погледнете!
« Отговор #41 -: Октомври 18, 2011, 10:04:04 am »
Как само се е заковала БТ на 37.00! Браво, стискам ти палци!
*

    dida771

  • *****
  • 1165
  • Да ни върви по вода! Дай Боже!
Re: Моята Графика -погледнете!
« Отговор #42 -: Октомври 18, 2011, 10:30:13 am »
Да си призная :oops: аз при меренето на БТ не спазвам правилото да е меря в точно определен час.Просто винаги като се събуда,пъхам термометъра и виждам как стоят нещата. Ако се събуда примерно в 4,5 или по рано за да пишкам, просто преди да отида е измервам-тази и записвам в графиката. Просто при мен играе повече правилото на около з часа непробуден сън или покой вечер през вечерта.Последните ми 3 мерени температури 37.00 са мерени така, а съм се събуждала по различно влеме. Смятам, че няма проблем и всичко си е реално.
« Последна редакция: Октомври 18, 2011, 10:48:26 am от dida771 »
Re: Моята Графика -погледнете!
« Отговор #43 -: Октомври 18, 2011, 10:40:46 am »
И аз съм на същия принцип...и мисля,че е правилно :sleeping: :bbt:
Николай е на 2г.4м.5д.
*

    dida771

  • *****
  • 1165
  • Да ни върви по вода! Дай Боже!
Re: Моята Графика -погледнете!
« Отговор #44 -: Октомври 18, 2011, 10:59:08 am »
Понеже и други като мен пият чайчета с надежда па си помогнат за един или друг проблем:
Билки при безплодие

 Добави в любими
 Коментирай
 Отпечатай
 Изпрати
Hera.bg

Искра Виденова
Не винаги желанието за дете се увенчава с бърз резултат. Някои двойки се налага по-дълго да чакат мечтаното чудо, а други изобщо изгубват надеждата, че някога ще създадат нов живот. Кога можем да говорим за безплодие? В нашата страна се приема, че ако след година опитите за забременяване не се увенчаят с успех, двойката има репродуктивен проблем. Този срок обаче е твърде кратък, а стресиращата диагнозата в случая по-скоро пречи, отколкото помага. Затова в повечето държави за безплодие се говори едва след две годишен редовен сексуален живот без предпазване. Дългото игнориране на проблема обаче също има негативен ефект – причините за безплодието се задълбочават, а двойката губи ценно време за лечение.

За съжаление универсално средство за зачеване не съществува. Причините за безплодието могат да бъдат различни и затова не бързайте да следвате рецептите и съветите, от които изобилства пресата и интернет пространството. Преди всичко си направете основните изследвания – анализ на половите хормони, спермограма, влагалищна микробиология за наличие на инфекции, фоликулометрия и оценка на проходимостта на тръбите. Едва след като знаете, в какво се състои вашия репродуктивен проблем, може да пристъпите към лечение.

В кои случаи помагат билките

Хормонален дисбаланс
Много билки съдържат фитохормони и още от древността са били използвани като средство за контрацепция или обратното – за подобряване на плодовитостта. Макар че са с растителен произход, тези вещества имат сходно действие с хормоните, които се изработват в нашия организъм и затова могат да повлияят на случаите, когато бременността не настъпва, заради нарушение на хормоналния фон.

Растителните хормони биват различни видове. Най-многочислена е групата на билките, които съдържат фотоестрогени – например салвията, хмелът, червената детелина, върбинката, женско биле. Те могат да помогнат в случайте на липсваща овулация или непълноценни яйцеклетки. Чай от тези билки се пият през първата фаза на менструалния цикъл (между 1-ия и 14-ия ден), когато зрее фоликула.

Мерки за безопасност: Приемайте тези билки само при доказано ниски нива на естроген, защото излишните количества на хормона също могат да станат причина за безплодие. Друго абсолютно противопоказание е наличието на миома, рак на гърдата или друго естрогенно зависимо заболяване. Не прекалявайте и с количеството (не повече от 1 чаша чай на ден), защото в малки дози фитоестрогените допълват действието на човешките хормони, но в големи могат да го блокират.

Много жени обаче имат пълноценна овулация, яйцеклетката се опложда, но не може да се прикрепи в матката или загива в някакъв следващ етап, заради недостиг на прогестерон. Както е известно, този хормон е най-важният за поддържането на бременността. Билката Витекс Агнус наричана още Аврамово дърво, без да съдържа прогестерон, стимулира прозиводството му като въздейства върху хипофизата. Най-често се приема под формата на таблетки, тъй като не расте в нашата страна

Кога не се препоръчва Витекс: В случай на прекалено дълъг менструален цикъл (над 35 дни), тъй като билката допълнително удължава лутералната фаза.
Други билки, които подобряват производството на прогестерон от жълтото тяло са шапичето и белият равнец. Препоръчва се да се приемат под формата на чай през втората фаза на менструалния цикъл (от овулацията до менструацията), най-добре в комбинация.
Искра Виденова
В много случаи обаче така желаното забременяване не настъпва не заради недостига на определени хормони, а поради прекалено високото им ниво. Например пролактинът, които има основна роля за лактацията при кърмачките, през останалите периоди на живота на жената трябва да бъде в ниски граници, защото подтиска съзряването на фоликулите и оттам води до безплодие. Знае се, че този хормон е в обратна връзка с прогестерона и естрогена, затова билките, които стимулират производството им, водят до нормализиране на хормоналния фон. В този случай отново се препоръчва прием на Витекс Агнус по време на целия мендтруален цикъл и салвия или червена детелина през първите 14 дни.

Друго препятствие по пътя към зачеването е повишеният тестостерон при жените. Този типично мъжки хормон пречи на нормалната функция на яйчниците и води до нередовен цикъл и липса на овулация. В зависимост от степента на хормонално нарушение повишеният тестостерон може да бъде коригиран с чай от джоджен. Тази билка освен, че намалява синтеза на мъжкия хормон, стимулира производството на естрадиол, фоликуко-стимулиращ и лутеинизиращ, необходими за успешната овулация.

При тънка маточна лигавица
В някои случаи оплодената яйцеклетка не успява да се имплантира в маточната стена, заради много тънък ендометриум и след това се изхвърля с месечното кръвотечение, а жената дори не подозира, че е била бременна. Донякъде признак на този проблем е оскъдната менструация, но точна диагноза може да се постави с ултразвуково изследване.

Какво може да помогне? Чаят от малинови листа. Запарката трябва да пие ежедневно от 1 до 14-ия ден на цикъла и да се спре до следващата менструация, защото при настъпила бременност може да причини маточни контракции. При редовна употреба се наблюдава съществено удебеляване на ендометриума.

Хронични възпаления на яйчниците и маточните тръби
Докато острите възпаления на вътрешните полови органи се лекуват успешно с антибиотици, то вече хронифизиралите трудно се повлияват от медикаменти. В този случай отново на помощ идват билките. Най-силно противовъзпалително действие имат блатният тъжник и белият равнец. Добре е да се използват в комбинация, а чаят приготвен от тях има и много приятен вкус. Като допълваща лечението може да използва една от следните билки – коприва, борови връхчета, полски хвощ, живовляк или жълт кантарион. Последното растение освен противовъзпалително действие, има и естествен успокояващ ефект върху нервната система. А това може да е разковничето в случаите на необяснимо (най-често психологическо) безплодие.

Основни принципи при лечението с билки

 Билките действат бавно и ще ви трябва търпение и постоянство. Повечето билки проявяват ефекта си след един месец от началото на лечението.

« Последна редакция: Октомври 18, 2011, 11:01:04 am от dida771 »
Re: Моята Графика -погледнете!
« Отговор #45 -: Октомври 18, 2011, 11:13:37 am »
Дидка,страхотна е статията....сверих си часовника и за мое гооолямо учудване си пия всичко билки по правилния начин. osi_11само дето много ми е гаден вкуса от тях-даже и меда не помага,НО целта оравдава средствата
Николай е на 2г.4м.5д.
*
Re: Моята Графика -погледнете!
« Отговор #46 -: Октомври 18, 2011, 11:22:14 am »
Дидка, Т е страхотна, миличка! Още мъничко остана да чакаш  после  :bfp:  :crossfingers:
*
Re: Моята Графика -погледнете!
« Отговор #47 -: Октомври 18, 2011, 13:32:29 pm »
мила Т   ти е  4удна  нямам   търпение  да ни  зарадваш :goodluck:
<br /><br /><br /><br /><br /><br />  в о4акване на  третото  мишле!!!<br /><br
*
Re: Моята Графика -погледнете!
« Отговор #48 -: Октомври 18, 2011, 13:51:54 pm »
Дидка, Т е страхотна, миличка! Още мъничко остана да чакаш  после  :bfp:  :crossfingers:

 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :balk_21:
Re: Моята Графика -погледнете!
« Отговор #49 -: Октомври 18, 2011, 14:20:32 pm »
Скъпа, май ще е този месец :crossfingers: От сърце ти го желая :bighug:
Re: Моята Графика -погледнете!
« Отговор #50 -: Октомври 18, 2011, 14:28:38 pm »
 :balk_159:  тихо тихо стискам палцииии
Re: Моята Графика -погледнете!
« Отговор #51 -: Октомври 18, 2011, 14:59:26 pm »
Супер статия и супер графика, Дидке! Скоро май ще видим при теб  :bfp: ! Успех! :goodluck: :bighug: :bighug: :bighug:
Re: Моята Графика -погледнете!
« Отговор #52 -: Октомври 18, 2011, 17:37:39 pm »
 И аз се присъединявам към момичетата Диденце сладко :bighug:. Пу-пу да не ти е уруки. Супер графика и супер :heartbeat: . Дай Боже :crossfingers: . Гушкам те миличка :goodluck:
*

    dida771

  • *****
  • 1165
  • Да ни върви по вода! Дай Боже!
Re: Моята Графика -погледнете!
« Отговор #53 -: Октомври 18, 2011, 18:51:37 pm »
Благодаря на всички! Да ви се върнат пожеланията стократно! Много ще се радвам статията :bighug: :bighug: :bighug: :cuddle: :balk_104: която ви изнамерих и пуснах сутринта да  от полза и в помощ!
Re: Моята Графика -погледнете!
« Отговор #54 -: Октомври 19, 2011, 08:55:17 am »
как се е покачила....пу-пу да не ти е уруки.Дидка дано я задържиш  :cloud9: пък после ако ще да спада...цунки и прекрасен ден
Николай е на 2г.4м.5д.
*
Re: Моята Графика -погледнете!
« Отговор #55 -: Октомври 19, 2011, 09:24:02 am »
Браво , Дидка! Само така! Не знам ти как издържаш, но аз нямам търпение да направиш тестче!  :bighug: :crossfingers:
*
Re: Моята Графика -погледнете!
« Отговор #56 -: Октомври 19, 2011, 09:48:29 am »
Т ти е супер мила, дано да ни зарадваш с     :bfp:    :bighug: :balk_104:
Re: Моята Графика -погледнете!
« Отговор #57 -: Октомври 19, 2011, 11:05:51 am »
Прекрасна ти е графиката, миличка! Дано да е най-дългата и с най-хбавия край! Стискам ти палци и те целувам :balk_104:
Re: Моята Графика -погледнете!
« Отговор #58 -: Октомври 19, 2011, 12:24:09 pm »
Дидка мисля че този път сте сгащили яйчицето!Успех мила и ти стискам палци :goodluck: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Re: Моята Графика -погледнете!
« Отговор #59 -: Октомври 19, 2011, 18:02:37 pm »
Супер върви гафиката ти. Очаквам две чертички! Късмет!