0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 11
« Отговор #960 -: Януари 12, 2012, 10:33:00 am »
pvg  аз в момента правя проследяване за биопсия имах час за 10ти ден др.Персенска ме прегледа каза да си запиша час за 13 ли 14 ден за да се установи уволация и тогава ще ми каже за кога точно да си запиша час за самата биопсия,не се притеснявай рано е още да се знае в кой ден ще е биопсията...успех
*
« Отговор #961 -: Януари 12, 2012, 10:52:42 am »
"проследяване" = фоликулометрия, от това дали   ще установи овулация казват какво следва - ако има О. се насрочва биопсия, ако има проблем с О докторите изписват терапия и пак има биопсия
*
« Отговор #962 -: Януари 12, 2012, 13:10:09 pm »
pvg  аз в момента правя проследяване за биопсия имах час за 10ти ден др.Персенска ме прегледа каза да си запиша час за 13 ли 14 ден за да се установи уволация и тогава ще ми каже за кога точно да си запиша час за самата биопсия,не се притеснявай рано е още да се знае в кой ден ще е биопсията...успех

Благодаря за инфото. Успех и на теб.
« Отговор #963 -: Януари 13, 2012, 02:20:52 am »
При по-високо FSH как се процедира? Стойност 14 при максимум 12. Аз успокоявам близката ми, че не е притеснително, а аз самата се тревожа.
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
« Отговор #964 -: Януари 13, 2012, 11:39:12 am »
При по-високо FSH как се процедира? Стойност 14 при максимум 12. Аз успокоявам близката ми, че не е притеснително, а аз самата се тревожа.
Аничка,тази стойност не е много притеснителна (зависи и на кой ден от цикъла е правена), но по принцип това е показател за яйчниковият резерв.В клиниката при по - големите пациентки го изледват на трети ден от цикъла!Доктора на твоята позната ще прецени какво да изписва, чувала съм, че изписват Фемостон при по - високо FSH!Ако е много високо не се запчова процедура защото яйчниците не реагират добре на стимулацията!
*
« Отговор #965 -: Януари 13, 2012, 14:04:08 pm »
Аничка,тази стойност не е много притеснителна (зависи и на кой ден от цикъла е правена), но по принцип това е показател за яйчниковият резерв.В клиниката при по - големите пациентки го изледват на трети ден от цикъла!Доктора на твоята позната ще прецени какво да изписва, чувала съм, че изписват Фемостон при по - високо FSH!Ако е много високо не се запчова процедура защото яйчниците не реагират добре на стимулацията!
Също, ако жената не е в напреднала възраст, завишеното FSH не е толкова голям проблем. От значение е комплексната оценка на доктора за състоянието на жената, а не само стойността на FSH.

п.п. При мене процедират в двете крайности - много силна стимулация или напълно естествен цикъл.
« Последна редакция: Януари 13, 2012, 14:07:55 pm от bril »
*
« Отговор #966 -: Януари 13, 2012, 16:30:31 pm »
Прави се комплексна оценка, например изследва се Антимюлеров хормон - в Бодимед е около стотина лева изследването. Изчакайте да се произнесе лекар, потърсете второ мнение. Вижте други методи за оценка на яйчников резерв:  http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=995&Itemid=17
Ще се радвам да напишеш как са се развили нещата при приятелката ти, тъй като може би имам сходен проблем и продължавам да търся решения.
« Последна редакция: Януари 13, 2012, 16:33:20 pm от lili2011 »
« Отговор #967 -: Януари 15, 2012, 18:45:50 pm »
Здравейте, момичета!Вчера д-р Стаменов ми пусна сърцето на бебето!Благодарна съм на целия екип в клиника "Надежда"и на чудотворната ръка на д-р Персенска!Успех и щастие пожелавам на всички чакащи!
*

milokami

• 198
  • Това ще е нашата година!
« Отговор #968 -: Януари 15, 2012, 19:03:09 pm »
Чудесна новина, сигурно това беше най-хубавата мелодия, която си чувала през целия си живот! Пожелавам ти много спокойствие и повече усмивки през тези 9 месеца и накрая най- красивото бебе!
" Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен, най-злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез..."
*
« Отговор #969 -: Януари 15, 2012, 22:10:01 pm »
Здравейте, момичета!Вчера д-р Стаменов ми пусна сърцето на бебето!Благодарна съм на целия екип в клиника "Надежда"и на чудотворната ръка на д-р Персенска!Успех и щастие пожелавам на всички чакащи!
Чудесна новина! Сега да се пазиш!

Ние пък замразихме още 1 ембрионче и вече имаме 4. През февруари ще правим трансфер.
*

milokami

• 198
  • Това ще е нашата година!
« Отговор #970 -: Януари 16, 2012, 08:24:31 am »
Браво! Сега ще чакаме да се похвалиш с добри новини!
« Последна редакция: Януари 16, 2012, 08:26:34 am от milokami »
" Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен, най-злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез..."
« Отговор #971 -: Януари 16, 2012, 18:55:06 pm »
Здравейте момичета. За първи път пиша тук в тази тема. Аз ще съм следващата пациентка на клиниката. Записах си час за 01.02 - за първичен преглед за следобед и искам да попитам понеже ще съм със съпруга си възможно ли е той да си направи спермограма или трябва предварителна уговорка.

Beware those who know the price of everything and the value of nothing!
*
« Отговор #972 -: Януари 16, 2012, 19:46:35 pm »
За спермограма трябва да си запишете час,обади се в клиниката може да има начин да съчетаете нещата,да минете и двамата.Ние така направихме-аз на хистероскопия той на спермограма,с едно ходене направихме и двете изследвания!Успех!
« Отговор #973 -: Януари 16, 2012, 19:49:40 pm »
Здравей мила.Помниш ли ме,аз съм от раднево/Пишехме си преди тук на лични.
Много се зарадвах когато видях че пишеш още тук.Разказвай как си,виждам че си се насочила към софия.
*
« Отговор #974 -: Януари 16, 2012, 20:08:36 pm »
Здравей мила.Помниш ли ме,аз съм от раднево/Пишехме си преди тук на лични.
Много се зарадвах когато видях че пишеш още тук.Разказвай как си,виждам че си се насочила към софия.

Това към кого е насочено,че не разбрах нещо?
« Отговор #975 -: Януари 16, 2012, 20:20:50 pm »
Към мен е насочено. Да помня те. Благодаря pimi, утре ще пробвам да запиша час за спермограма.

« Отговор #976 -: Януари 16, 2012, 23:29:02 pm »
Забравих да попитам на кои от тези тел. мога за запазя час за спермограма: 0882 193970 или 4417970

« Отговор #977 -: Януари 16, 2012, 23:33:44 pm »
Здравейте, момичета! След закъснение на цикъла, като ми дойде не спираше 11 дена. Ходих на преглед и док ми изписа Естрофем, днес пак бях на преглед и док допълни дуфастон. Аз исках другия цикъл да направим икси на естествен цикъл, но док ми изписа Клостилбегит от 3 ден. Само не разбрах Естрофема въобще ли не го спирам, за Дуфастона каза спираш го като ти дойде, обаче и за него не уточни коко дена го пия? Някой пил ли е Клостил с естрофем или такова нещо не може?
*
« Отговор #978 -: Януари 17, 2012, 08:50:32 am »
Забравих да попитам на кои от тези тел. мога за запазя час за спермограма: 0882 193970 или 4417970

Аз звъня на мобилната линия.
*
« Отговор #979 -: Януари 17, 2012, 12:50:45 pm »
Аз и на двата телефона се свързвам с едни и същи хора, така че - който от двата си избереш.