0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
сирене предпочитаме смес на маджаров, кашкавал и луканка също. от готовото мляко в магазина залагам на мегле и за кисело, прясно и сметана, че от другите марки не съм много впечатлена. :)
никога не отстъпвай на принципите си!
*
Факелман са боклуци, като цяло.
:good_post:
Купувам предимно на Бор-Чвор, но приятелка ми сподели, че не били качествени ...
Даваха такова от работата на мъжа ми, по това време нямахме хладилник, юли месец изкарва около 10-15 дни без да му се издуе капачката.
Друго любимо пак доставка от работата е киселото мляко на БМК, същата работа, в добавка не може да се изцеди, за цяла нощ беше изтекла 1 с.л. суроватка  :lol: такова чудо не бях виждала. Бях забравила кофичка, между останалите, със срок 28.08.11 отворихме я вчера... като току що подквасено изглеждаше  :?

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Аз за кисело мляко съм се спряла засега само на една марка Боженци, много ми харесва просто, нооо не е така въпроса с пресните млека, вс имат мирис и вкус на сухо мляко  8O


*
"Боженци" има в състава си сухо вещество - пише го на капачката.
*
От киселите млека най-много ми харесва Фибела 2% - доближава ми се като вкус на мляко.

А, ориз какъв ползвате? Напоследък все не улучвам, последния път имаше гадинки, а преди това бях взела един и ми миришеше на машинно масло.
*
Тара, аз съм много доволна от ориза "Крина" - за готвене Балдо, за гарнитури Жасмин и Басмати. И императорският им ориз е хубав, но ми се изчака чакането за поеме водата.

*
Напоследък най-много ни харесва киселото мляко Табу 3,6%
Прясно още не съм улучила това, което да ни допада
От скоро купуваме кашкавал Тертер, много е хубав, но цената е  8O
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
И аз ползвам предимно на Крина ориз-ите, последно взех тракийски :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
И аз купувам Крина - Европа и кафявия. Кисело мляко - Пършевица , сирене - Карловско за нас, Маджаров - за дечко  :).
Момичета от Варна- някъде виждали ли сте да продават рапично масло?
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Млечни купувам на "мизия милк". Кашкавал най-вече. Сирене взимах на една съединеска фирма, може и Съединение да се казва, ама отдавна не съм взимала и не помня. Взимам лидълското "Ливади" и "Софра" ако е на промоция, че 13лв. за сирене ми идват много. Но последно беше в малки разфасовки по 250гр за 1,80лв та добре ми се видя. Мляко - прясно и кисело на "Пилос" или от това което пуснаха за 11 РД на Била. Но да пише точно Била на него, че Кръстю ми взе веднъж от онази тяхната марка - ами айрянче честно казано.
Козметика не ползвам конкретна и не често (то си ми и личи де :wink:). За зимата имам два крема за лице на "Арома" - евтинки  и мазнички, но ми вършат страхотна работа.
Сега стана дума, че пак ни трябва крем за ръце - единстеното за което много се грижа зимата. Бях взимала на "Ейвън" един точно за зимата. Щом и мъжа ми го одобри, значи доста си го е бивало, че коконата не трае да усеща ръцете си мазни.
Малката я мажа с "Бюбхен" и "Бочко", а шампоаните и душгеловете ѝ са "Нивея". Но и тях ги сменям често.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
"Боженци" има в състава си сухо вещество - пише го на капачката.

Може, но на мен, ми харесва! ;) И поне си го пише, а на др марки и толкова не пише

Ели, крема здраве, който ползвам за лице е в голяма бяла кутийка, не е с цинк ;) Тези с цинк са лечебни един вид в малките сини кутийки, аз тях ги ползвам за ранички и разни кожни раздразнения. Много са добри! Същата работа преди ми вършеше и Пенатен крем, ама Здраве (синя кутийка) е в пъти по-евтино откъм цена!

Душ гел ползвам напоследък един от Лидъл за 0,87 или 0,78 лв ( не съм мн убедена, коя из двете цени е 8O)марката е FINALE, с cucumber и Aloe vera, но съм доволна и от лилавият с лавандула мисля, че беше  :wink:
« Последна редакция: Октомври 16, 2011, 11:03:17 am от krasavicata »


*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Вси4ки мле4ни продукти на "Ситово" са по наш вкус и Гого яде само от това кисело млако :wink:


Д-р Стаменов,обичаме ви!
Ориз- на "Оберон"- "Лидо" или "Ларго", както и насипен от щанда в Халите.
Сирене- за детето "Маджаров"- козе или краве, за нас-" Маклер" от Фантастико- преди се казваше "Родопско", сега е "Родопино".
В началото, когато захранвах детето със сирене взех козе на "Хармоника"- беше изключително,но понеже продават само в опаковки от по 400гр. ми идва много скъпо.
Кашкавал купувах "Елена", на последният беше воднист и отвратително солен.Понеже в общи линии веднъж в месеца пътуваме до Брезник, кашкавал взимаме от там- в центъра има един магазин на местна мандра- по 10лв. е обикновеният, а с люти чушки, ким, пипер или други подправки е 12лв.за килограм- магазинът се познава по опашката от софийски коли пред него. Правят и сирене и кисело мляко, но сиренето ми идва скъпичко по ок. 10 лв./кг.
Напоследък останах много доволна от балсам на Балеа- евтината марка на ДМ.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Пешек, като каза крем за ръце и се сетих да похваля един  :D. Аз също съм с много проблемна кожа на ръцете и пробвам различни мазила. В края на миналата зима намерих много добър крем. В СЗ има дрогерия Lilly, от типа на ДМ. Та там го намерих, произведем за тях в Сърбия, на него пише само Therapy и Lilly. Като цена беше лев и нещо, ако си спомням правилно, но върши много добра работа. Не оставя мазни ръце и помага при вече разранена от студа кожа.
« Последна редакция: Октомври 16, 2011, 17:17:42 pm от dani_ j »
     
*
На мен кремовете за ръце на Балеа са ми любими.  :D

*
Деси, ползвала ли си други продукти на Балеа? ДМ имаме наблизо, но оттам само на Пуфа храна купувам, че много я харесва  :) Та все ги мяркам тия продукти, но не съм си купувала нищо от тях, или в момента нямам нужда, или просто когато ми трябват, забравям да купя оттам  :oops:

Крем за ръце миналата зима ползвах един на Dulgon, ето този :
Никога не бях ползвала на тази марка, беше на промоция в Пикадили и го купих оттам, че ми трябваше спешно. Много ми хареса, попива бързо, не е мазен и остава тънък филм на ръцете. Съпруга ми в един момент също започна да го ползва и на него му хареса  :). Отзад на БГ превода, мисля че пишеше нещо от сорта нощен крем, и аз се мажех вечер, преди лягане, че то иначе през деня ред не остава  :)

Ориз и аз ползвам на Крина, или Иззи. Много ми харесват и двете марки.
Има един в кутии "свари в пликчето" - различни видове са. Ползвам го, когато правя зеленчуци с ориз, кебап върху ориз и др.  :)

Обаче установих /преди години още  :wink:/, че на различните видове ориз и на различните марки, трябва да се добавя различно количество вода  :lol:
Та до този извод стигнах след като една вечер имах гости и чаках ориза да се опече незнам колко часа, след като бухнах обичайните 4 чаши вода/бульон на 1 чаша ориз  :lol: Ама кой да погледне, че пише съотношение 1:2  :oops:
Тасега редовно гледам дали има "упътване" отзад на пакета  :lol:
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Аз ориз ползвам този на Инком бисерен и съм доволна, понякога по-големите разфасовки от 5 кг примерно или 2.5 кг са на промоция често в Метро та оттам. :)
Кажете марка с хубаво прясно мляко? Но, като го свариш да не ухае на сухо мляко  :(


*
Ели, ползвала съм душ-гелове, сапуни, кремове. Може и друго да съм, но не помня. За детето купувам от там козметика и памперси, както и понякога дрехи и спални чували. Много съм доволна.
Сега съм си купила шампоан. Ще ти кажа по-нататък дали ми харесва.

*
Ние в къщи купуваме кисело и прясно мляко Конуш.
А сиренето е "Елена" вакумирано. Аз където не обичам сирене сега не мога да му се наситя.
Маслото е на Милмекс.
От саламите и луканките купувам само на "Орехите"
Иначе и аз ползвам продуктите на Крина - ориз, боб, царевичен грис и т.н
*
И аз съм "за" "Крина".
Кремове ползвам на Клоран и съм страшно доволна.И за Митко и за мен.