0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Детски гинеколог
« -: Януари 13, 2012, 23:54:45 pm »
Здравейте, търся детски гинеколог в София, само да не е СИРАКОВ..

От около 2.5 години дъщеря ми ( сега 5годишна) има някакви проблеми. Какво ли не правихме...Преди 1 година бяхме при Сираков, НЕ СЪМ ДОВОЛНА ОТ НЕГО, погледна, каза че е чувствителна и нито взе секрет,нито препоръча нещо.
Отидохме на частно при др. гинеколожка, секрета показа масово Е.коли и малко кандида, пи антибиотик... В урина не е откривана бактерия, но имаше циститни оплаквания и на ехограф се виждало , че имало инфекция...

И сега на 31.12.2011 ни изби варицела, леко я изкара, но вече 2 пъти изтича жълто-зелен, сополив секрет от влагалищто В понеделник отивам при личната, но се съмнявам, че ще ни насочи, за нея има Сираков и други май не знае...
Re: Детски гинеколог
« Отговор #1 -: Януари 14, 2012, 10:58:45 am »
За Сф не мога да ти дам мнение.
Моята дъщеря миналата година имаше такива зацапвания, дори кървенисти. Появиха се след цистит и лечение с антибиотици. Лекарката каза, че това е е.коли без посявка. Вероятно заключи така, защото причината за цистита бяха е.коли. Мазахме с тридерм и дори не изкарах пълния назначен курс, защото тя се влоши. При което дет.гинеколожка заключи, че детото ми има глисти. Побърках се от изследвания и наблюдения и слава Богу детето нямаше.
Подобри се чувствително от мазане със судокрем и певарил. Макар да е голяма след всяко миене я мажа добре със судокрем или бочко и досега нямаме такива проблеми.
Ако са ти казали да правиш седящи бани с лайка или смрадлика, не е добра идея защото може да се получи замърсяване от ануса към влагалището.
Също свеждох до минимум ползването на мокри кърпи, мия след всяка голяма нужда веднага. За съжаление не винаги е възможно като са навън или в градината, но като се приберем задължително. Както предполагам вече си направила, научих я да се бърше сама правилно и следя как го прави в къщи.
Бельото й се съхранява и пере отделно, със сапун на 95 градуса, не съм гладила, макар такива да бяха препоръките. Стриктна хигиена на хавлии и т.н. Пликчетата й са сравнително обикновени, но са чист памук, широки за да не се впиват.
Избягваме тесни и плитки дънки и др. впити панталони.
Предполагам повечето неща ги знаеш, но пиша каквото се сетя и каквото въведох аз като ново.
« Последна редакция: Януари 14, 2012, 11:04:25 am от *vera »
*
Re: Детски гинеколог
« Отговор #2 -: Януари 21, 2012, 09:46:58 am »
Странното е, че сега покрай варицелата, като не я мих със вода всяка вечер, а с мокри кърпи сензитив, зачервяването е по спокойно,ще я мия със преварена вода, от билки се обрива.
Повече секрети не е имало.
За глисти се изследваме всяка година( по класическия начин )
Казуса е , че в урина никога не е изолирана е. коли, дори когато е имала циститни оплаквания, но пък на ехограф видяха песъчинки и възпаление.
Милите ни момичета от малки почват с женските проблеми....

Въпроса остава -  добър гинеколог , който работи с деца, висока хигиена в кабинета...