0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Последна септемврийска седмица 26.09. - 01.10.
« Отговор #20 -: Септември 27, 2011, 19:19:19 pm »
И на нас ни зададе 300 въпроса, защо отиваме там, къде живеем, към кой район сме, не трябвало да ходим там, а в Терапията и т.н., но общо взето след това се държа нормално, макар в листа, който ни даде накрая, беше писал, че е прегледал детето от глава до пети, а той изобщо не го докосна, докато не го помолих да пипне поне удареното/на главата/ :x
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: Последна септемврийска седмица 26.09. - 01.10.
« Отговор #21 -: Септември 27, 2011, 20:50:42 pm »
в спешните кабинети обикновено остават лузърите на медицината, съжалявам да го кажа, но има и такива. така че - избягвайте ги по възможност, ако има друга опция.

а срещу Алибрахим - жалба с копие до всички инстанции, които посочих. най-вероятно няма да доведе до резултат (именно защото едва ли някой друг би се навил да работи за тия пари тая работа, освен някой като него), но е по-добре от никаква реакция.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Последна септемврийска седмица 26.09. - 01.10.
« Отговор #22 -: Септември 28, 2011, 10:55:42 am »
Добър ден  :)
Благодаря за пожеланията за годишнината ни  :D
Коки, съжалявам да прочета за това, което сте преживели.  :( Ужасно е. Отиваш да търсиш помощ за детето си, а да се отнесат така ... И това ми било лекар  :x И аз съм на мнение да подадеш жалба. Трябва да се търси отговорност, пък дори и да сме скептично настроени, че нещо може да се промени ...

При нас нещата също не са добре. Аз кихам, кашлям, боли ме гърлото, слава Богу температура нямам. Снощи почти не съм спала от кашлицата, че и детето и мъжа ми колко пъти събудих ...

Диляна също кашля малко, от онази вечер. Вчера мислех да я заведа на лекар, звъннах на педиатърката, обясних, че няма хрема, температура, само лека кашлица от време на време. И тя каза, да не я водя още, да давам по 1 ампула витамин С на ден, и 3 х 2,5 мл. Мукоплант на д-р Тайс. Ако кашлицата продължава, утре да я заведем. Чух я да кашля 3-4 пъти от снощи насам.
Досега никога не се е разболявала.

Сега имам един въпрос, извинявам се ако ви се стори смешен  :oops: Как мерите температурата на децата си? Диляна не мога да я удържа да я измеря, давам й да се занимава с нещо, но тя дърпа термометъра, върти се, направо в чудо се виждам  :? Меря с дигитален, уж за по-бързо и пак не успявам  :oops: А живачен е абсурд да изчакам 5 минути да отчита ...

Хубав и слънчев ден ви жевлая  :)
« Последна редакция: Септември 28, 2011, 10:57:59 am от Eли:) »
*
Re: Последна септемврийска седмица 26.09. - 01.10.
« Отговор #23 -: Септември 28, 2011, 11:46:52 am »
Ели, слагаш електронния термометър под мишницата, гушваш я към теб да е ръката с термометъра, за да използваш твоето тяло да притиска ръчиката и излизате на терасата, на прозорец, или й отвличаш вниманието с нещо инересно. Ако се заглежда по ТВ, реклами и т.н., книжка да й показваш да разглежда, ти си знаеш най-добре кое й харесва :)
*
Re: Последна септемврийска седмица 26.09. - 01.10.
« Отговор #24 -: Септември 28, 2011, 12:32:16 pm »
Стефи, много ти благодаря  :) Така ще правя вече :) Аз я гушвам като главата й лежи на лявата ми ръка, а меря под лявата мишница, щото така знам че се мери уж :oops:
*
Re: Последна септемврийска седмица 26.09. - 01.10.
« Отговор #25 -: Септември 28, 2011, 12:53:23 pm »
да, и аз знам че се мери под лявата :)
*
Re: Последна септемврийска седмица 26.09. - 01.10.
« Отговор #26 -: Септември 28, 2011, 13:14:31 pm »
Ааа, влязох в час  :lol: значи просто аз трябва да я държа с дясната ръка та нейната лява с термометъра да е към мен :)
ох, къде ми е акъла днес  :oops: извинете  :oops:
*
Re: Последна септемврийска седмица 26.09. - 01.10.
« Отговор #27 -: Септември 28, 2011, 13:55:28 pm »
На Боби като малък я мерех като седна и го взема в скута си, седнал и той но с гръб към мен. През това време му говоря, пея или пък го милвам.
Сега вече, след всичките болести няма нужда да правя каквото и да било. Детето и да спи, като види термометъра вдига лявата ръчичка и мирува докато не чуе звука   :?
Интересува се от лекарствата, които му давам и ако не се чувства добре сам си иска Нурофен или дори течен аналгин  :?

Почти съм готова с жалбата. Пиша я малко в свободен текст, и не очаквам да се случи кой знае какво, но пък не мога да оставя нещата така. Говорих с РЗОК, не можело да се прати по електронен път, и аз понеже съм на работа ме посъветваха да я пратя по пощата. Така ще направя и с останалите две.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Последна септемврийска седмица 26.09. - 01.10.
« Отговор #28 -: Септември 28, 2011, 15:27:05 pm »
, приеми и моите пожелания за щастливи и безоблачни дни!
Чудесни сте тримата, все така да е!Пропуснала съм  :oops:

Аз меря в ухото благодарение на Блу скай, която ми съдейства
да се сдобия със Браун за ухо на цена повече от разкошна!
Деси  :thankyousign:
А с дигитален - под мишница, както Стефи те съветва!
Дано ви се размине по-сериозно разболяване!

Кроки браво, дано има ефект!Как е Боби днес?

:D Взех листовите от двураз вчера!
Ама тези от ДАИ ме държаха в напрежение до тази сутрин,
защото имаше изпити и на нови и стари листовки!
Такъв камък свалих не е истина, че време за четене ЦЪК!
Следващия изпит щеше да е вече по новя чишит листови,
и да ми се види яко нанагорно!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Последна септемврийска седмица 26.09. - 01.10.
« Отговор #29 -: Септември 28, 2011, 15:52:34 pm »
Коки, браво, че пишеш жалба и съжалявам за преживяното. И Ние с Дани сме попадали на въпросния лекар преди почти година но тогава се държа добре.

Да са здрави децата и родителите им:)

Аз съм хремава и засега успявам да не разболея и децата.
Дано да не ги заразя, че в петък сме на комисия с Никол за насрочване на операцията за другата седмица.
Моля, кажете ми (който знае) дали куриерската фирма, която транспортира кръв от един град до друг, транспортира и друго, че трябва да намеря начин да изпратя биопсията до София. Или поне кои са куриерите за да звънна да питам?

Пристигнаха ни решетките за леглата от май тойс, или поне удълженията:):) дето ги обърках. Та от 3 решетки направих една и половина:) Много са хубави чаршафите им обаче. Дебели като бархетни но много меки и красиви:)

Мише, браво на теб:)
Смятам и аз да се възползвам от евентуални намаления за термометър за ухото, че нашите три дявола не дават когато са будни ни под мишница, ни на слепоочието вече:)
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Последна септемврийска седмица 26.09. - 01.10.
« Отговор #30 -: Септември 28, 2011, 17:19:46 pm »
Привет, да драсна 2-3 реда, че седмицата ще мине.
Аз от година имам проблем. Пих различни хапове и пробвах разни мазилца. Днес си направих снимка и се оказа, че имам травма на гръбнака, горе на шията. Разместване на прешлените. Та от там ми идва чернеенето и намаленото зрение. Утре ще ми тряснат първата инжекциика, после физиотерапия и т.н. А си мислех, че все настивам или от нерви и напрежение се схващам, то не че не е и така, но си имало причина да е точно там мястото. Преди години минах под един микробус, а както си знаем, всяко нещо носи след себе си поредица от преживявания...

Мони е добре, ходи на градина. Преди два дни ми каза, че трябвало да нося тиква, ама де да я намеря. С отиването сутринта госпожата я видя без тиква и и каза, че ще пише двойка. Мони аха да ревне, викам хало девойката, в 8 вечер къде да ти търся тиква. И двойката остана за майка и.  :lol: Та днеска носихме морков, чушка, ябълка и т.н. купихме една малка тиква, утре майка и тиква ще влачи, щото си няма багаж нали... :lol:
Та така, здрави и усмихнати, аз си поправих двойката и съм спокойна вече  :lol:, внимавайте и вие, че вече оценяват и родителите  :lol: Така де, няма на стари години да се излагаме сега  :lol:

Мише, поздравления за изкарания изпит. Упоритостта се възнаграждава винаги  :)
Кроки, не се впечатлявай особено на разни персони. Как се вика ако седнеш все да се ядосваш, че някой станал на горе с трите букви, няма дълго да я караш. Днеска една тиква щеше да ме удари и едвам я избегнах, с най-голямото си нахалство спря и ми каза: Като не можеш да караш, къде си тръгнала  :lol:. Какво може човек да каже, освен да се засмее на простотията и да бяга далеч от нея. Последното ми ходене в исул беше подобно на твоето, ама здраве да е... Гледам да не помня лошите неща.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Последна септемврийска седмица 26.09. - 01.10.
« Отговор #31 -: Септември 28, 2011, 20:22:34 pm »
Мише, честито за листовките!!!  :D
Аз днес получих прелестна снимка на автомобила си, с която ме уведомяват, че дължа 150 лв. глоба. Заснели са ме някъде на пътя Бургас-Созопол, когато сме се прибирали от море с малкия. Виновна съм според буквата на закона и ще си платя, без да мрънкам. Вътрешно ме е яд обаче, защото ми е дошло до гуша на всеки що-годе добре направен път, на който може да се кара с нормална скорост, да нищят знак след знак с ограничения от вида 40, 50, 60 км/ч. Като ходихме до Ахтопол, дори видях на живо знак за ограничение на скоростта - 10 км/ч. Та в случая, къде съм бляла, та не съм видяла знак, който налага ограничение 60км/ч - моя си грешка. Пътното платно на снимката е с 4 ленти за движение и гладко кЪт джам, а аз съм карала с "безумните" 90 км/ч т.е. скоростта разрешена по закон за междуградски път в България. Вероятно подведена от този факт, не съм се оглеждала стръвно дали има табелка за някое "много логично" ограничение в скоростта, или още по-вероятно табелката е била овита в буйния летен храсталак...
Не защитавам рисковото, безумно бързо каране, особено на неподходящ, разбит, или тесен път. Но ако на 4-лентов път трябва да се движа с 60 км/ч...еми направо да зарязвам колата и да ползвам услугите на БДЖ егати, те с толкова се движат.

Лиско, дано опазиш Никол здрава за операцията! Лиде, на теб успех с физиотерапията и да се пазиш доколкото можеш!
Аз нещо не успях да се опазя този път  :? и съм на АБ на 8 часа, дископатията се обажда, но важното е, че бебето е здраво засега, дано си остане така!

Хубава вечер и да сте здрави!!!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Re: Последна септемврийска седмица 26.09. - 01.10.
« Отговор #32 -: Септември 28, 2011, 22:54:49 pm »
Лисе, на мен ми бяха пращали кръв от Плевен по Еконт. От лабораторията си бяха подредили и опаковали епроветките, а от Еконт бяха налепили доста етикети по пакета- чупливо, да се превозва вертикално, пратка с приоритет и т.н.Като и вземат биопсията на Никол ги питай дали работят с някоя куриерска фирма или ги помоли поне да ти го опаковат хубаво.В Терапията със сигурност пращат до други градове.
Успех, и дано всичко се нареди по най-добрия начин!
07.10.2009
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: Последна септемврийска седмица 26.09. - 01.10.
« Отговор #33 -: Септември 28, 2011, 23:14:50 pm »
JBrul, надявам се, че поне си излязла добре на снимката ;) като наближим камера по пътя, мъжът ми винаги предупреждава да се усмихвам  :lol:

ако оставим шегата настрана, обикновено ограниченията на скоростта по извънградските пътища са свързани с точно определени места - остри завои, кръстовища, отбивки или крайпътни обекти, към/от които отбиват/потеглят много автомобили. тоест, разумна причина обикновено има, но не винаги се забелязва.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Последна септемврийска седмица 26.09. - 01.10.
« Отговор #34 -: Септември 28, 2011, 23:40:38 pm »
Лиде, как мина под микробуса бре? Върху теб ли мина  :( Дано бързо ти мине травмата!

Джбрул, да поискаш снимката от КАТ и да я постнеш да те видим, хехе :)

И аз меря с дигитален термометър с ухото. Става по-малко от минутка. Много е удобно! Но, са доста скъпи!

Оздравявайте всички и никакви болни повече, ей :)


*
Re: Последна септемврийска седмица 26.09. - 01.10.
« Отговор #35 -: Септември 28, 2011, 23:54:24 pm »
Привет и от мен!

коки
, съжалявам за неприятната случка. Просто не знам какво да кажа. Сигурно щях да вдигна скандал, както не мога да си мълча. Не знам как такива хора могат да се наричат лекари.  :(

ДжБрул, тези снимки може и семейства да развалят.  :lol:

лис, да ти търся ли термометър? На мишето го бях намерила изгодно, но беше моментна оферта. Ще търся, ако ми кажеш. Ще намерим нещо в някой амазон или ибей.

мише
, честит половин взет изпит! Сега остава само практиката. Дано се падне някой благосклонен изпитващ! После трябва практика, много практика.

Ели
, честита годишнина! Още дълги години да се обичате!
Кога ли ще оженя и аз брат си? Нямате ли някоя готина и свястна приятелка между 25 и 30 г., по възможност да живее в София? Ергенът разполага със собствено жилище и добра душа.   :D

*
Re: Последна септемврийска седмица 26.09. - 01.10.
« Отговор #36 -: Септември 29, 2011, 00:03:46 am »
jam , чак толкова добра не е камерата, та...излязла е добре колата, аз не се виждам. Нарушението минава за сметка на г-н Павлов, защото г-жа Павлова държи на чистото си досие пред органитИ на КАТ.  :lol:
По принцип - съгласна, че често има разумна причина за подобни ограничения. Включване в главния път на някой второстепенен, вход/изход от някой обект... Макар, че не приемам последното за много разумна причина, защото всеки си нацвъкал офиси, представителства, разсадници и н'ам какво край главни пътища /извънградски/ и дай да караме с 40 всички, понеже някой идиот можел и да не догледа кога точно да се включи в движението от път без предимство...

Достатъчно пътувам извън БГ и съответно шофирам там. Еми няма друга държава, в която да има на всеки 5 км читав път - знак, ограничаващ скоростта до скорост изискуема в градска среда. Съжалявам много, но точно тези безумни знаци са предпоставка за изнервяне на шофьорите и създаване на предпоставки за ПТП, толкова, колкото и наличието на шофьори-камикадзета каращи с 200 и изпреварващи гьотьоре. Вместо да бучат знаци и табелки, да дебнат тези, които нарушават правилата за движение, да им налагат мазни глоби, да им взимат книжките, хванатите да карат без книжка да полежават в затвора, или поне да чистят градинки... а не да тормозят нормалните шофьори, зарди шофьорите -идиоти, дето не гледали къде тръгват да карат.

Позволявам си да го кажа, защото се старая да съм съвсестен шофьор, както съм и съвестен пешеходец и нямам гузна съвест, че да ме гризка когато пиша това. Не намирам за нормално през 2011, да изръся крупна сума за автомобил покриващ какви ли не стандарти за безопасност и екология /вкл. Евро 5, което още не е задължително даже за ЕС/, да плащам мазни данъци и застраховки за въпросния и от морето до Стара Загора - да се придвижвам с 60 км/ч с бебе на задната седалка н'ам колко часа. Не искам да обяснявам, как преди Сливен се влачих зад една "Лада" по-дърта от мен и почти разпадаща се на пътя, в която имаше поне 7 циганина и беше направила километри тапа. Патрулката на КАТ - не я спря обаче, не ги отби, че да пропуснат колоната, а си настройваха радара и точеха палката - да резнат тиквата на онзи, на който не му издържат нервите и тръгне да изпреварва рисково в тази ситуация. Ей за тези абсурди ми беше думата. Не да се оправдавам, че ме глобили като не съм видяла знака, да съм - сега ще си платя, пада ми се.

Въпросът е доста по-обширен просто и доста НАД моята глобица в случая.
Ама...така ще е докато съм жива аз поне, нямам надежди по въпроса  :?

И нещо друго се сетих по темата. Стара Загора стана непроходима от напляканите навсякъде гърбици /легнали полицаи/ със всякакъв размер и височина /явно няма стандарт, или не се прилага/, заради които втори път ремонтирам броня примерно, за СВОЯ сметка. Пазели пешеходците с тях. Ами моите уважения, но идиотът - не можеш го опази от него самия с гърбици, само трошиш хорските коли с тях и толкова. Издрапвам над някоя от въпросните с колата все пак и 200 метра по-нататък - някоя леля притичва между колите, често влачейки дете за ръка... :x, а примерно 10 метра по-нататък има пешеходна пътека. И какво праИм? Нищо не праИм - праИм гърбици и съсипваме Хасвалта и колите на хората.
Аз съм посещавала часове по "безопасност на движението" в училище, бяха задължителни, бяха много и до ден днешен "пешеходствам" по начина, по който ми е било набивано, че се прави тогава и там. Отделно, че и родителите ми са ми набивали същото в главата, то ти става условен рефлекс в един момент, като се започне навреме.
Та вместо да струпват гърбици, да вземат да разчертаят едни полигони за учениците във всеки училищен двор и да им оползотворят с нещо смислено часовете по физическо, в които сега и без това нищо не правят тези деца. Безумните ограничения, с цел да бъдат пазени идиотите, просто защото били идиоти - стимулират въпросните да продължат да бъдат такива т.е. не водят до никакъв позитивен резултат в крайна сметка.

П.П. Нашият термометър за ухо отчита много точно и мери за една секунда, но...при мен и тати. При дребния звяр - не става работата, защото не стои неподвижно дори нужната една секунда и мерим по 10 пъти, след което изкарваме средноаритметичен резултат и мислим дали да се тревожим, или не  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Последна септемврийска седмица 26.09. - 01.10.
« Отговор #37 -: Септември 29, 2011, 00:07:42 am »
Кога ли ще оженя и аз брат си? Нямате ли някоя готина и свястна приятелка между 25 и 30 г., по възможност да живее в София? Ергенът разполага със собствено жилище и добра душа.   :D

Търсиш си белята с такава обява, да знайш...

Шегата настрана, майка ми с подобни мераци тръгна да се сватосва с колежки и дъщери на колежки. В крайна сметка резултатът е вече почти двугодишна връзка на брат ми с прекрасно момиче.
Пожелавам ти същия късмет!
Re: Последна септемврийска седмица 26.09. - 01.10.
« Отговор #38 -: Септември 29, 2011, 00:12:25 am »
Кога ли ще оженя и аз брат си? Нямате ли някоя готина и свястна приятелка между 25 и 30 г., по възможност да живее в София? Ергенът разполага със собствено жилище и добра душа.   :D

Имам само една свободна в момента приятелка. Да го беше написала това няколко месеца по-рано, когато имах свободна колежка-слънце, на 25, умна, че и руса :lol:

П.С. За половината приятели на Кало се оглеждаме за девойки, те са над 30те и искат преди набор от 86 (не знам защо). И за една наша роднина, ама мноого пълничка търсим мъж. Тук вече няма критерии.
[/url][/url]
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Последна септемврийска седмица 26.09. - 01.10.
« Отговор #39 -: Септември 29, 2011, 00:13:00 am »
Джбрул, не мой да се ядосваш
онзи ден патрулка тръгва без мигач и без сигнализации от входа на районното да се включва вдясно, при мой включен мигач за ляв завой :) Ако беше станала белята съм убедена, че аз щях да го отнеса
най-обичам да ми влязат в улица срещу знак влизането забранено, спирам по средата на платното, изключвам двигателя, слизам и вдигам капака на колата :)))))))) дано другия път да помислят, дали пак ще влязат срещу знака /улицата до 2ро районно визирам/
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит