0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ще приема ли пак документи НЗОК?
« -: Юни 06, 2006, 22:24:29 pm »
Здравейте момичета,
Откак разбрах, че и аз съм за ин витро, следя този форум. Но оставам с впечатлението, че тук всички вече са подали документи в НЗОК, и то много много отдавна. Не можах да намеря теми или мнения, където някой като мен да чака ЗК да благоволи да възобнови приема си на документи. Обаждам се периодично в кабинета на д-р Стаменов, но от там ми казват, че няма никакви новини или дори слухове. На 2 различни места прочетох 2 различни мнения: едното твърдеше, че от края на юни се очаква пак да започне програмата, а другото твърдеше, че се очаква това да стане септември.

Някой случайно няма ли по-актуална информация от сравнително достоверен източник :lol:  :lol:  :lol:
*

    kareliya

  • ****
  • 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #1 -: Юни 06, 2006, 22:38:00 pm »

     До мен пък стигна слух,че бройката е запълнена и едва ли ще приемат документи оттук нататък. :roll:
Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #2 -: Юни 06, 2006, 22:54:10 pm »
Нали уж в момента проучвали с какви лекарства могат да намалят разходите по инвитрото, за да може поовече жени да се възползват от програмата :roll:
Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #3 -: Юни 06, 2006, 23:25:58 pm »
Не се отказвай,като мен.Миналата година пак бяха спряли да приемат докумети за известно време и аз отидох и направих инвитро,оказа се обаче че после пак приемали документи.
Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #4 -: Юни 06, 2006, 23:35:18 pm »
Много ти благодаря за информацията, Дер! :D Със сигурност няма да се отказвам!
Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #5 -: Юни 07, 2006, 09:28:52 am »
Е аз чух, че се очаква да приемат документи пак към края на юни.
Благодаря ти, Бени!







*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #6 -: Юни 07, 2006, 10:42:29 am »
Цитат на: Grizkata
Нали уж в момента проучвали с какви лекарства могат да намалят разходите по инвитрото, за да може поовече жени да се възползват от програмата :roll:

Не, засега търсят начин как да си намалят разходите, но изобщо не става въпрос за нови бройки. Сдружение Зачатие е организацията, която настоява за сметка на спестените пари от лекарства, да се увеличат бройките по програмата.
Все още има картички за първия протест - проблемът продължава да е актуален, жалко, че толкова малко хора се включиха...
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3090


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    impreza_

Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #7 -: Юни 07, 2006, 11:18:59 am »
Момичета, как така са запълнени бройките!?!? Аз съм си приготвила комплекта с док-ти и чакам да започнат пак да приемат!?!? Преди това и лапаро ще правя! Не ме отчайвайте така! Сигурно ли е, че всичко е запълнено!?!?
Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #8 -: Юни 07, 2006, 14:49:33 pm »
Наистина, как така се запълват бройките още първите 3 месеца на годината? До колкото разбирам, ЗК е престанала да приема документи още в средата на март!

Импреза, и аз съм в подобна позиция, но както Дер е написала не трябва да се отказваме, защото нищо не се знае за до края на годината!
*

    minim

  • ***
  • 460
  • Сбъдната мечта !
Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #9 -: Юни 07, 2006, 18:41:29 pm »
и аз съм на изчаквателна позиция....
тъкмо бях подготвила всичко и др. Стаменов каза, стоп за сега...
здравната каса спира за момент...
каза ми да проверявам периодично...
и може би към края на юни ще има позиция по въпроса...
но и аз започвам да се отчайвам вече...
как толкова бързо се запълниха местата....
много сме...само, че само си чакаме...
не се отчаивай...не си сама в борбата...)
*
Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #10 -: Юни 07, 2006, 19:57:02 pm »
Момичета със сигурност ще има нов прием. Досега са приели само на 600. За останалите около 400-600 бройки ще започне приема около края на юни. Аз изтървах срока с 1 ден (за предните месеци). Най-вече ме притеснява факта, че си събрах документите март и не знам дали сега ще имат валидност?!?

http://www.nhif.bg/bg/optim_prog.phtml
Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #11 -: Юни 07, 2006, 20:39:35 pm »
Pink77, не се притеснявай за валидността - 6 месеца е. Мойте са от април и док ме успокои, че няма да им изтече срокът. Стига касата да почне пак да приема.
Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #12 -: Юни 07, 2006, 23:31:11 pm »
да ви кажа още нещо аз си бях нагласила документите още януари така ме посъветва доктора ми ходих при личния да го помоля да ми даде направление за гинеколог специалист да мога някои изследвания да ги мина по каса а той ме отряза трябвало да стартира програмата и тогава можели да дават направления за изследванията оплаках се на доктора където ще правя инвитро и той ме посъветва да си ги платя за да мога да ги подам веднага като стартира програмата но мислите ли че всички момичета имат 200лв излишни и да са се подготвили преди да стартира програмата
и още нещо програмата стартира от 01 февруари а в русе започнаха да приемат документи чак на 20 февруари аз бях първа на опаката но ме върнаха за кръвна група бях пропуснала след два дена си подадох документите една много компетентна дама нещо като началничка се намеси и започна да ми разглежда документите и разреши на момичето от деловодството да ги приеме дадоха ми входящ номер и да проверя след 45 дни за отговор да ама не след две седмици получих писмо от касата че от тази година имало изискване към док които прилагаш да има и снимка на малкия таз та правих снимка на малкия таз и така се забавих доста и ги подадох чак на 06 март
и по този повод си мисля че неможе да се е напълнила бройката защото не се знае как е било било и в другите градове в русе например са приемали само месец и десет дена и не вярвам много хора да са успели да подадат документи
извинявяйте ако съм досадила
Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #13 -: Юни 08, 2006, 08:15:46 am »
Дер, като гледам така - царя дава, пъдаря не дава... Изтормозили са те за нищо.

И на мен гинеколожката, при която отидох с направление, отказваше да ми даде за хормоните, защото според нея в Програмата си имало отделно пари за изследванията. Голяма глупост! Явно си търсят всякакви оправдания, за да не дават направления за хормони.
Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #14 -: Юни 08, 2006, 08:40:15 am »
да бе отвратителни са всичките изследвания до едно си ги платих сама . отвратена съм от тази държава каква е тази здравна система която те задължава на сила да плащаш здравни осигуровки а не можеш да се възползваш от ослугите и когато ти се налага
и това с нас в момента какво е игра на нерви или подигравка ще ме одобрят ли или не  ще получите отговор след 45 дена та те вече минаха 94 дена това си е чиста подигравка
или нас просто не ни имат за болни я да бяхме по на 60  70 с високо кръвно или диабет там има безплатни лекарства направлиния изследвания и какво ли не това го виждам пи свекърва си и в всяка една поликниника
а на нас здравите и психката ни разклатиха
Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #15 -: Юни 08, 2006, 11:10:35 am »
Дер, дори за тежкоболни се оказва, че не винаги се намират веднага лекарства :evil:  Една моя приятелка я диагностицираха с множествена склероза. Вече 8 месеца чака да получи лекарства от ЗК, като не се знае кога ще ги получи, тъй като имало огромен списък с чакащи, и тя била чак на края!

Вчера не можах да се стърпя и звъннах в НЗОК. Жената ми обясни, че са запълнили бройките само до юни месец - предполагам за това са спрели да приемат. Дано това да значи, че след юни пак ще почват.
*

    minim

  • ***
  • 460
  • Сбъдната мечта !
Re: Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #16 -: Юли 17, 2006, 19:03:30 pm »
някаква информация по въпроса...
то дойде и края на този месец...
днес звъняхме цял ден...ама кой да ти вдигне телефона :(
Re: Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #17 -: Юли 18, 2006, 14:09:44 pm »
Ето какво казват по въпроса от великата здравна каса на заинтересовано по случая  момиче:

Както доста жени, се вълнувам от следното: - кога ще започне приемът на документи за кандидатстванеи по програмата за ин витро. - Дала съм пари за всички нужни и непокрити от ЗК изследвания и искам да знам до кога ще са валидни и какво предлага НЗОК за компенсацията на тази сума, ако се окаже, че трябва да се направят наново. Благодаря предварително!

......................................................................................

Уважаема г-жо, В настоящия момент има открита процедура по договарянето на нов лекарствен списък. След като приключи договарянето и при направен финансов разчет на лекарствените продукти, които се отпускат по програми, включително и по Програмата за лечение на безплодие при жената, ако бюджетната рамка позволява, ще се приемат нови документи. Приемът вероятно ще започне през септември т.т. По въпроса следва да се информирате периодично в районната каса по местоживеене.

...................................................................................................
 
С други думи , ако няма пари, няма  нов прием.  :BangHead:
 
*
Re: Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #18 -: Юли 18, 2006, 15:47:18 pm »
Момичета, отново се приемат документи от понеделник. Информацията ми е от момиче от Варна, което вчера е подало своите. Звънете отново в НЗОК и питайте.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #19 -: Юли 18, 2006, 16:11:44 pm »
Току що звънях в клиниката на д-р Стаменов. Нямат информация за възобновяването на приема от понеделник. Отговориха ми същото както и от Здравната каса - евентуално от септември.

*
Re: Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #20 -: Юли 18, 2006, 16:20:25 pm »
Момичето се е с ник Ази и пише в "проблемно" в Бг-мама.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #21 -: Юли 18, 2006, 16:25:50 pm »
Да, и аз се интересувам кое е е това момиче и може ли да ни обясни тук какво точно са и казал и и как се е получило? А иначе цитираният по-горе от Ефирче въпрос е зададен от мен .... ядосах им се много. да му се невиди, ще спра да ям, но ще си плащам сама! по-добре, отколкото да разчитам на бюрократи!  :eating: :balk_154:
Re: Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #22 -: Юли 24, 2006, 17:37:27 pm »
Нещо ново по въпроса чу ли се :?
Благодаря ти, Бени!







Re: Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #23 -: Юли 24, 2006, 17:59:27 pm »
Аз звънях миналата седмица в НЗОК и казаха, че евентуално септември ще възобновят приема  :? Да се готвим за тогава, значи.

А дали Стаменов докато е в отпуска, в Клиниката му ще подготвят документи за касата?
*
Re: Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #24 -: Юли 24, 2006, 20:20:31 pm »
Клиниката на Стаменов почиват през август. На мен Стаменов ми каза, че евентуално септември ще мога да подам документи  :?
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
Re: Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #25 -: Юли 24, 2006, 22:08:06 pm »
Момичета, днес д-р Кацаров /андролог-уролог/ е казал на мъжа ми че вероятно тази година няма да има прием на документи. Не знам доколко има основания да го твърди, надявам се да греши.
Аз от известно време ви чета, понеже и при нас единственият вариант за бебче е ИКСИ. Все още обаче не сме решили да действаме. Желая на всички ви успех!
  09.11.2007
Re: Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #26 -: Юли 25, 2006, 09:40:05 am »
Честно казано не вярвам, че д-р Кацаров го е казал на базата на достатъчно информация. На мен от НЗОК ми обясниха, че до момента са приети документите на 600 жени, което е само половината от предвидените бройки за 2006. Почти съм убедена, че нов прием ще има. Не бързайте да се отказвате заради някакви си слухове.
Re: Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #27 -: Юли 25, 2006, 12:39:42 pm »
уф... а при условие, че моите документи бяха подхотвени още през април, макар и изследванията ми да са от март и февруари, дали през септември ще са още валидни...
Re: Ще приема ли пак документи НЗОК?
« Отговор #28 -: Юли 25, 2006, 15:32:36 pm »
Ами валидността на документите по принцип е 6 месеца  :( Не знам дали правят изключения, но всичко е възможно...