0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета аз съм пациентка на Д-р Димов .Престоими лапороскопия при него.Кажете си вашето мнение.Благодаря ви предварително.
« Последна редакция: Юни 05, 2011, 21:02:21 pm от Кремка »
*

    ilka

  • *
  • 16
  • iskam bebe
Re: Пациенки на МЦ "Св. Иван Рилски "гр. Шумен
« Отговор #1 -: Юни 21, 2011, 17:29:29 pm »
zzdraveite  iskam  da spodelq  ce  d.r  dimov e  spiciqlist a s ekipasi e mnogo  dobar  ekip. momiceta   imaite doverie  na nego  za6toto  toi  povece jelae   dase  bori  s problemite  na   zravetovi
Re: Пациенки на МЦ "Св. Иван Рилски "гр. Шумен
« Отговор #2 -: Юни 21, 2011, 21:06:34 pm »
Благодаря ти Илка за информацията.Аз вече реших ще се подложа на лапорскопия при Д-р Димов.
Re: Пациенки на МЦ "Св. Иван Рилски "гр. Шумен
« Отговор #3 -: Август 13, 2011, 22:22:54 pm »
Извинявам се за въпроса ,но колко струва лапароскопията при него и от колко време  той прави лапароскопии в шумен?
Re: Пациенки на МЦ "Св. Иван Рилски "гр. Шумен
« Отговор #4 -: Август 14, 2011, 09:23:54 am »
Мисля че струва 700лв.+80лв. за изследвания.Много време прави такива операции.
Re: Пациенки на МЦ "Св. Иван Рилски "гр. Шумен
« Отговор #5 -: Август 14, 2011, 14:34:07 pm »
Здравейте мили момичета?Аз лично бих бягала надалече!Ще обясня защо:
1.Някякси ми беше странно това което ми каза още на първия преглед "Спокойно с теб ще завършим с бременност- било то и ин-витро" и това само след преглед с вагинален видеозон!
2.Започна с искането веднага да направя лапароскопия или цветна снимка и изследвания на хормони LH,TSH,FSH,Пролактин,Хламидия - добре взеха ми кръв първо за Пролактина и FSH и когато дойде време за другите попитах дали мога да ги направя в друга лаборатория(мога да си ги пусна безплатно,да не говорим,че може и по здравната каса да се пуснат 4 от тях), а не там и те ми казаха,че не може.Добре ама това са 5* 18 лв. всеки.
3.И на това отгоре  когато си поисках изследванията първо ми отказаха да ми ги дадат ,в последствие ми ги дадоха и след около месец видях,че едното не е мое-правено е месец по рано преди моят първи преглед там.
Когато одидох във Варна при д-р Козовски и той поиска да пусна хормони ,но ми каза ,че може където пожелая(въпреки че там съседната врата е на лаборътория Рамус с която работи Димов)за него не е от никакво значение.
Кремка за мен лично д-р Димов си те подготвя направо за поредното ин-витро.
Все пак ти си решаваш ,ама веднага лапароскопия........някакси не ми се връзва!
Аз лично пия Клостилбегит,Витамини  и ако не стане за около 6 мес. д-р Козовски каза ,че ще обмислим другите варианти!
« Последна редакция: Август 14, 2011, 14:36:06 pm от sismondi »
Re: Пациенки на МЦ "Св. Иван Рилски "гр. Шумен
« Отговор #6 -: Август 16, 2011, 21:55:45 pm »
Благодаря Sismonti за отговора.Д–р Димов ми направи цветна снимка на която се видя че дясната тръба ми е запушена    а лявата е силно накъдрена.Но аз си  взех снимкта и се допитах до Д-р Бойчев в Тутракан и той потвърди думите на Д-р Димов.Желая ти успех.
Re: Пациенки на МЦ "Св. Иван Рилски "гр. Шумен
« Отговор #7 -: Септември 01, 2011, 13:08:25 pm »
Ох, тъй като и при д-р Димов съм ходила ще си позволя да изкажа и моето неангражиращо мнение за него: смесени чувства, по-скоро положителни.
Според мен той е сравнително от скоро в областта и полека-лека набира опит (клиниката е сравнително нова), но той се старае много да е добър лекар (и като цяло според мен е много добър гинеколог), гледа да го кара по протокол (т.е. да не пропусне изследвание, което е много похвално), добър "ехографист" е (ако изобщо има такава дума) и има и много добър ехограф (много мощен апарат), опитва се да мисли и разсъждава (което също е много, много похвално за един лекар), явно че държи персонала под добър контрол (т.е. спретната е клиниката където работи) и има добра организация там, по принцип работи в тясна връзка със д-р Стаменов, НО (тук идва страшното НО) според мен при него се усеща желанието да "тика" пациентите към ин витро и явно той също вярва в това, че "неизясненият стерилитет" се "лекува" с ин витро процедура. Той също като другите гинеколози беше "заклещен" в представата, че задължително една жена трябва да има някакъв генерален гинекологичен проблем, за да не може да забременее - считам, че моят случай опроверга до известна степен неговите схващания.
Той се научи да казва: "не е от моята компетенция", "не е от моята сфера на дейност", "потърси еди какъв си лекар", което също е похвално, че е гъвгав и гледа бързо да се учи.
Аз също бях на крачка от лапарото при него, но ми се размина (и слава Богу), защото направих възпаление в малкия таз и д-р Димов горкия буквално се чудеше какво да ме прави - първо не ми вярваше, че ме боли (а аз дори и куцах тогава), второ като ме видя на ехографа се поуплаши малко и ме прати при ревматолог. От тогава се надявам, че му е за урок да не изписва на сляпо антибиотици, още повече при пациенти с алергични реакции към лекарства и данни за ставни проблеми и объркан имунитет.
Като цяло е готин лекар що се отнася до неговата специалност, стига да не предписва лекарства на сляпо.
« Последна редакция: Септември 01, 2011, 13:22:25 pm от Magdalena78 »
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
Re: Пациенки на МЦ "Св. Иван Рилски "гр. Шумен
« Отговор #8 -: Декември 08, 2011, 12:00:07 pm »
Димов е готин - обсъжда с пациента каква е ситуацията, дава му избор, има чувство за хумор и за разлика от много други лекари помни имената на пациентите си и иска те да са спокойни и уверени, че контролират това, което се случва.

При Димов можеш да направиш сума процедури по здравна каса, но няма отлагане и моткане, може би просто му пука дали крайния резултат ще е добър. Не разчита да печели от излишни посещения и от такси за прегледи. Пристрастна съм, но - повярвайте ми, при един специалист във Варна съм давала по 40 лв. само за РАЗГОВОР, защото в ценоразписа пише, че консултацията на инфертилната двойка е 40 лв. Следващия път - с тоя варненски специалист пак си "разговаряхме" за 40 лв., ехография ми направи чак на третото посещение, но вече за 60 лв. Общо над 100 лв. отидоха докато се изясни ситуацията.

Докато при Димов с направление - за пълен преглед дадох 2.70 както си е по Здравна каса, а това включваше и ехография, и преглед на магарето и почти един час обсъждане на стратегията за инвитро. Е, за мен парите имат значение, защото не ги печеля много лесно.
Re: Пациенки на МЦ "Св. Иван Рилски "гр. Шумен
« Отговор #9 -: Декември 08, 2011, 16:55:07 pm »
Съгласна съм с теб dantealigeri.1 .Целият екип на центара е прекрасен всички толкова отзичиви .Благодаря ви
*

    anni1981

  • ***
  • 334
  • Дошла съм си за правото на щастие.
Re: Пациенки на МЦ "Св. Иван Рилски "гр. Шумен
« Отговор #10 -: Април 03, 2012, 20:19:41 pm »
Здравейте, аз също искам да изкажа,моето мнение относно клиниката и д-р Димов,като цяло съм доволна от отношението на целия персонал,Два месеца подред ходих -правих изследвания, дори цветна снимка при Димов, макар , че накрая нямам положителен резултат, като цялостно отношението му е внимателно


Re: Пациенки на МЦ "Св. Иван Рилски "гр. Шумен
« Отговор #11 -: Април 07, 2012, 11:03:10 am »
Искам да изкажа и аз моето мнение за Др. Димов. В началото имах доста добро мнение за него внимателен,отзивчив.Направих всички изследвания при него хормони,цветна снимка,спермограмата при нас не е добра.В един момент ми каза,ще правим лапароскопия и след нея си забременяла веднага,защото имаш запушени тръби.Зададох му въпроса ,как ще забременея като е лоше спермограмата и сме с мъжки стерилитет.Нямало проблем ,мъжа ми ще пие добавки.Взех да търся и да питам на регистратура в клиниката им,не може ли по Здравна каса  да я направя тази лапароскопия.Навсякъде в клиниката ми отговаряте не можело,не знаели,както съм искала,ама ако е по здравна каса качеството нямало да е добро.Затова взех да търся и други варианти,обадих се в Тутракан,там ми казаха минава по здрвана каса,няма проблем и така реших,че ако трябва да правя лапароскопия то по-добре би било Тутракан.В последствие ми дойде часа за София и попаднах на Др.Персенска.Взе да ми разглежда документите и да обсъждаме стратегия за процедури.При,което тя ми предложи ИНСЕМИНАЦИЯ,което за мен вече беше шок,каква инсеминация при запушени тръби?Тя пак гледа снимкта и ми казва нямаш проблем с тръбите.Ето там в клиниката на Др,Стаменов изгубих доверие на Др. Димов,в последствие помолих и Др. Шефкетова да погледне снимката,без да знае какво са ми казали,и каза нямаш проблем с тръбите.От тогава приклчих с Др. Димов,благодарна съм му,че ме свърза с клиниката в София,но миналата година като забременях не ходих при него,предпочитах да пътувам през 2 демици до София.Това е моето мнение за него,то естествено не е миродавно,но ако поне на едно момиче помогна да се консултира и с други лекари преди да се подложи на операционната маса.
Re: Пациенки на МЦ "Св. Иван Рилски "гр. Шумен
« Отговор #12 -: Юни 28, 2012, 12:15:59 pm »
Искам да изкажа и аз моето мнение за Др. Димов. В началото имах доста добро мнение за него внимателен,отзивчив.Направих всички изследвания при него хормони,цветна снимка,спермограмата при нас не е добра.В един момент ми каза,ще правим лапароскопия и след нея си забременяла веднага,защото имаш запушени тръби.Зададох му въпроса ,как ще забременея като е лоше спермограмата и сме с мъжки стерилитет.Нямало проблем ,мъжа ми ще пие добавки.Взех да търся и да питам на регистратура в клиниката им,не може ли по Здравна каса  да я направя тази лапароскопия.Навсякъде в клиниката ми отговаряте не можело,не знаели,както съм искала,ама ако е по здравна каса качеството нямало да е добро.Затова взех да търся и други варианти,обадих се в Тутракан,там ми казаха минава по здрвана каса,няма проблем и така реших,че ако трябва да правя лапароскопия то по-добре би било Тутракан.В последствие ми дойде часа за София и попаднах на Др.Персенска.Взе да ми разглежда документите и да обсъждаме стратегия за процедури.При,което тя ми предложи ИНСЕМИНАЦИЯ,което за мен вече беше шок,каква инсеминация при запушени тръби?Тя пак гледа снимкта и ми казва нямаш проблем с тръбите.Ето там в клиниката на Др,Стаменов изгубих доверие на Др. Димов,в последствие помолих и Др. Шефкетова да погледне снимката,без да знае какво са ми казали,и каза нямаш проблем с тръбите.От тогава приклчих с Др. Димов,благодарна съм му,че ме свърза с клиниката в София,но миналата година като забременях не ходих при него,предпочитах да пътувам през 2 демици до София.Това е моето мнение за него,то естествено не е миродавно,но ако поне на едно момиче помогна да се консултира и с други лекари преди да се подложи на операционната маса.

Моите коментари са по повод мненията на dantealigeri.1 и emilia_k. Искам да кажа също, че изказвам моите впечатления без да ангажирам никой с тях. Пациентка съм на клиника Надежда и видимо бях доволна от отношение, от специалисти и т.н. Имах опит ин-витро с положителен резултат, последван от спонтанен аборт (имам замразени ембриони от опита). Преди това имам опит във Варна, без нито една оплодена от 8-те яйцеклетки. Започнах да ходя в Шумен по препоръка на докторите в Сф, тъй като ми е по-близо за фоликулометрия, тъй като ми предстоеше връщане на замразените ембриони. Също като dantealigeri.1 при запазване за час за 1-ви преглед от клиниката на Д-р Димов ме предупредиха, че работят по Здравна каса и мога да си взема направление за прегледа, така и направих. След като обсъдихме до тогава какво съм правила и какви са били резултатите, пуснахме по мое желание хормони за щитовидната жлеза, тъй като в Добрич при други проблеми ми бяха казали, че имам проблем с нея. В Сф съм пускала, всичко беше наред към момента.
Резултатите от хормоните бяха в норма. След коментар на цветната снимка, д-р Димов видя на нея хидросалпинкс (цветната снимка е от 2009 година във Варна, в Сф попитах да направя нова - казаха ми, че няма нужда тази е добра) и предложи да направим нова за да видим състоянието на тръбите, ако цветната снимка потвърди това - да последва лапароскопия. Но като цяло искаше да разберем причината за спонтанния аборт и несполучливия опит преди да върнем замразените ембриони. Връщането на замразените ще бъде отново в Сф. Прегледът в Сф трае точно 5 минути, съгласна съм, че има много пациенти, но при толкова път, мисля, че всеки пациент има нужда да седнеш и да отделиш малко време. Та мисълта ми е, отидох в Сф с големи надежди за това, което бях чела, че всеки случай се гледа като отделен. Поискахме да направим имунологични изследвания защото не бяхме правили, казаха ни, че няма нужда, нямали сме излишни пари. Апелът ми към всички е, не пестете пари, чувала съм, че в Плевен казват, че правят куп излишни изследвания - да, но не е така, няма излишни изследвания. След спонтанния аборт тогава ни накараха да пуснем имунологични, генетични и правихме биопсия. Тогава вече беше нужно и имахме "възможност". Не мисля, че всеки трябва да мине през няколко неуспешни опита, че да се гледа неговия случай отделно. Съгласна съм и с това, че винаги трябва да се иска и второ мнение преди да се предприеме каквато и да е операция. Ще пиша и след цветната снимка, надявам се ако това е бил проблема, (след лапароскопията ако се наложи) връщането на замразените заедно с една свежа оплодена яйцеклетка да е нашия успешен опит.
Съжалявам за объркания пост, надявам се, че не съм ви объркала.
Хубав ден! КРАСИВО ЛЯТО И УСПЕШНИ ПРОЦЕДУРИ НА ВСИЧКИ!
*
Re: Пациенки на МЦ "Св. Иван Рилски "гр. Шумен
« Отговор #13 -: Юни 29, 2012, 14:10:34 pm »
И моето мнение е , че д-р Димов е готин. Никой никъде не ми е обръщал такова внимание. След първата ни среща останах силно впечатлена от него и взех решение последния си 4-ти опит да направя при него , респективно клиника "Надежда". В Шумен си пуснах всички изследвания , сега ми предстои биопсия. За всяко изследване като излезе резултата лично д-р Димов ми се обажда по телефона да ме информира. Много ми допадна доктора , чувствам че ще направи всичко каквото може за нас и нашата мечта.
Re: Пациенки на МЦ "Св. Иван Рилски "гр. Шумен
« Отговор #14 -: Юли 05, 2012, 15:39:31 pm »
Поискахме да направим имунологични изследвания защото не бяхме правили, казаха ни, че няма нужда, нямали сме излишни пари. Апелът ми към всички е, не пестете пари,
Ох, danimarinova, това е причината, по която харесвам Димов - че изисква да направиш всички изследвания преди трансфера. Знам, че в "Надежда" чакането е много, а прегледът - кратък, но от 10 мои познати, които забременяха от ин витро, 8 забременяха именно в "Надежда", как да не се довериш на очевидните резултати. Така че схемата - фоликулометрия и изследвания в Шумен, пункция и трансфер в София е добре измислена. Поне не харчим за път толкова много. Дори да бъде неуспешен моят опит, ще знам, че Димов е направил всичко, за да се случат нещата. А колко ще съм щастлива, ако един ден можем да залепим на стената му снимки на нашите бъдещи бебета  :D
*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: Пациенки на МЦ "Св. Иван Рилски "гр. Шумен
« Отговор #15 -: Юли 07, 2012, 13:55:18 pm »
И моята снаха мина по пътя д-р Димов,клиника "Надежда".
Съвсем скоро ще ставам леля на близнаци :lol:


Д-р Стаменов,обичаме ви!
Re: Пациенки на МЦ "Св. Иван Рилски "гр. Шумен
« Отговор #16 -: Юли 07, 2012, 21:33:04 pm »
Според мен гледат да вземат само парите на своите пациенти. На всяка втора казват че има нужда от лапароскопия. Аз съм една от тях. Казаха ми че не се поема от здравната каса, а не е така в държавната болница и в другите градове. След преглед при други лекари се останови че тази операция не е била изобщо наложителна. 800 лв които дадох за операцията и иследванията изобщо не ми бяха излишни, но здраве да е....
Бъди дявол,за да не те пратят по дяволите!
Re: Пациенки на МЦ "Св. Иван Рилски "гр. Шумен
« Отговор #17 -: Юли 22, 2012, 21:54:46 pm »
Според мен гледат да вземат само парите на своите пациенти. На всяка втора казват че има нужда от лапароскопия.
На мен не са ми казвали, че имам нужда от лапароскопия. Напротив, имах нагласа за хистероскопия, но ми казаха, че няма да правим такова изследване, защото при мен не се налага.
Re: Пациенки на МЦ "Св. Иван Рилски "гр. Шумен
« Отговор #18 -: Януари 09, 2013, 11:49:29 am »
НЯКАК,НЕ МОГА ДА СЕ СЪГЛАСЯ С ВАС.Аз съм на 26 г.от 17 годишна съм пациентка в тази клиника.Първото си дете износих доста трудно,може да се каже ,че ако не беше д-р Кузманова,нямаше и да успея ,да го задържа/бяха ужасни болки,имах контракции от втория месец/,но благодарение на нейните усилия и усилията на  д-р Германов и д-р Димов успях да я задържа/приемаха ме без час,докато й се обадя,че имам болки,веднага ме поемаше някой от тях двамата ,ако тя отсъства/.В седмия месец се, задушавах и не можех да дишам,отидох в спешно от там почнаха да ми правят всякакви изследвания,като през това време Кузманова се обади на най-добрите специалисти,който да ме прегледат от а до я,като накрая се оказа ,че съм с бронхит,като през дните, в които бях в болницата,идваше почти всеки ден,ако не мине,минаваше Германов или Димов.В 8-мия месец бях с много силни контракции и с разкритие,а всички знаем колко е опасно в осмия месец да се роди бебе.Бяха решили да ме шият,но успяха с инжекции и лекарства в болница да задържат положението.Раждах при Германов,той беше на смяна,просто няма да ми стигнат думите да опиша какво внимание,имах много трудно раждане,беше постоянно при мен и другите две момичета, няма да вика да се запилее на някъде,НЕ, постоянно следеше и трите ни.Понеже малката беше много едро бебе,ми каза ,че трябва да ми направи секцио,всички акушерки викаха,че не може да се роди нормално,но аз казах,че отказвам да родя с операция и не давах да става дума за операция,когато го попитах ще боли ли,той се усмихна и ми каза"...да,но ще се справим,само бъди спокойна и не се плаши..."е макар с доста изтърпяна болка и усилия от страна на д-р германов,родих едно прекрасно и здраво момиченце 3.700кг. и 54см,беше много чиста и добре оформена,личната ми викаше,че рядко се виждало такова добре оформено и чисто новородено,без да се бели,без пъпчици и др.След раждането припаднах два пъти,и двата пъти той ме свестяваше  и вдигаше от земята.Тогава една от акушерките ми се развика,че съм била лигла,той се обърна и й се скара да не вика така,че не нужно да се стресират родилките,че колкото и да е едно раждане е трудно и секи организъм реагира по определен начин,закара ме до стаята и ми подреди нещата  в шкафчето ,не ми разрешаваше да ставам ,за да не ми прилошее.След 1год и 3 мес.се наложи да ми се направи лапароскопия,бях много зле,гънех се от болка и вдигах страшно висока температура,повръщах,правиха ми я кузманова и германов,естествено аз от страх преди операцията пак припаднах и се наложи Германов пак да ме вдига от земята,операцията беше доста успешна и сполучлива.Вече три години не мога да се оплача от проблеми с яйчниците.да,вярно е платих 780.00лв,но от здравето няма по важно,една моя позната реши,че същта операция ще си я на направи в хирургическия блок ,вярно без пари,но след това имаше големи усложнения и проблеми,беше направена доста нескопосано и беше разпрана цялата,а аз имам само три дупки и три дена болки,а тя с месеци не можа да се възстанови от същата операция но без пари.Миналата година личната ми имаше съмнения за апендисит,обаче първо ми каза да мина през гинеколог ,за да е сигурна да не би пак да имам гинекологични проблеми,домов веднага ме прие,направи ми всички нужни изследвания,и накрая ме прати при гастроинтериолог,лично той и се оказа ,че съм с остър колит,цистит и гастрит,като след това държеше да мина през него да види какво е станало,много внимателен и добър лекар,много съм доволна от него.Та ,че мисълта ми е ,че всеки лекар ,прави грешки,няма безгрешни хора,но ние българите,обичаме все някого да оплюваме и все на някого да намираме косури,затова според нас ние нямаме специалисти и затова нашите лекари предпочитат другите държави
Re: Пациенки на МЦ "Св. Иван Рилски "гр. Шумен
« Отговор #19 -: Февруари 25, 2015, 22:47:44 pm »
   Да освежа малко темата с информация, ако някой все още се интересува.
Попаднах при д-р Димов, поради няколкогодишни опити за дете. Освен, че много умело си служи
с името на д-р Стаменов от СоФия и е много убедителен и харизматичен, само ще загубите време
и средства. Сигурно е гледал как стават нещата, но все още е кръжочник, а екипът му е далеч от
представите ми за компетентност и професионализъм.
Нека уточня все пак, че коментирам за арт-процедурите, на които станах обект.

*

    ansy

  • *
  • 3
  • Надежда
Re: Пациенки на МЦ "Св. Иван Рилски "гр. Шумен
« Отговор #20 -: Март 13, 2015, 22:24:40 pm »
Здравей Нанси, моля те обясни за какво става въпрос? :(
Почитай лекаря с чест според нуждата от него, защото Господ го е създал, и лекуването е от Вишния
*

    ansy

  • *
  • 3
  • Надежда
Re: Пациенки на МЦ "Св. Иван Рилски "гр. Шумен
« Отговор #21 -: Ноември 24, 2015, 15:21:52 pm »
Нанси какво се е случило
Почитай лекаря с чест според нуждата от него, защото Господ го е създал, и лекуването е от Вишния
*
Re: Пациенки на МЦ "Св. Иван Рилски "гр. Шумен
« Отговор #22 -: Май 02, 2016, 16:48:20 pm »
Колко време чакахте за час при д-р Стаменов след като ви прехвърлиха от Шумен?
*
Re: Пациенки на МЦ "Св. Иван Рилски "гр. Шумен
« Отговор #23 -: Май 02, 2016, 16:51:58 pm »
И моята снаха мина по пътя д-р Димов,клиника "Надежда".
Съвсем скоро ще ставам леля на близнаци :lol:
А бързо ли стана прехвърлянето от Димов към Надежда? четох по форумите , че след седмица  се обадили и нещата започнали-за съжаление без свършили без успех.