0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Преди да ме наричаш неграмотна, вземи та си направи труда да видиш че никъде не препоръчвам нормално мляко за нейното дете, а само да приеме мисълта за попарата по-нормално.И за твое сведение, синът ми е достатъчно добре захранен. Тонът ти е нетърпимо обиден и не ми е приятно да се отнасяш така с мен.
*
Жаси, за подобни случки - не мисля, че има агенция която да те принуди да се държиш нормално. :? То и малко мозък трябва за тия неща. Най-елементарното да й беше минало през ума на тази майка - "редно ли е да се отнасям с детето си така, както не бих желала някой да се отнася с мен, само защото мога да го направя?" Все пак - това е голямо дете, всичко разбира вече, тя го унизи пред приятелка и още 20 човека непознати /то цялото кафене се обърна да види какво става/, не мислят ли тия жени колко лесно се травмира детската психика? А и в крайна сметка - ти си родителят да му се не види, голямото ти дете не е решило да имаш и друго дете /което явно ти идва в повече/ и на неговата глава да си изливаш нервите и да си прехвърляш родителските задължения и грижи. Мама - не е робот. И аз не съм робот, нищо човешко не ми е чуждо, но... като си имала късмета и имаш ОТГОВОРНОСТТА да бъдеш мама - ще стиснеш зъби, ще си мериш поведението и приказките. Трудно, лесно - децата ти никой не ти ги е натресъл насила все пак.

Ма тя била искала да пие кафе спокойно и да бистри клюките. Ми ОК. Ей бабата с вас, ами да вземе децата - пък ти си стой с приятелката и клюкарствай. Или идете на място с детски център - големите да играят, малкото да спи примерно. Ами и аз не си допих кафето, Дани се събуди, взе да мрънка, станахме и го возих докато заспи. Може би трябваше да му се развикам, че е говедо и от второ кафене ме вдига днес, понеже нещо е крив и да млъкне и от вида. :?
И да си призная, не съм на тези си позиции, защото ми е чакано повечко детето, бях си на тях и преди да пожелая да имам дете.

Мисля си за дългосрочните последствия обаче, от деца "възпитавани" като момиченцето днес, когато моето дете ще контактува с тях ежедневно. Аз ще му набивам в главта да не обижда, да е галантен, да е кавалер, да не се бие и от сорта, а него ще го малтретират ей така гледани деца и аз какво да му обясня тогава? Карай маме, ти яж бой на корем и понасяй обиди всякакви, защото си по-възпитан и готин. Хич не ми се вижда добра переспектива...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
   Има още една развръзка със сценария на това "възпитание".
   Пред очите ми са две деца /едното вече голям мъж/ отглеждани с шамари и психически тормоз. Едното, яло бой за какво ли не, сега е отличник, със спортни постижения и т.н. Ноооооо с ужасно държание към другите и забележете дори към майка си. Не смея и да си помисля какви неща му ражда главицата на това иначе умно дете. Майка му сподели, че се страхува някой ден да не й посегне  8O  И тук се сещайте, че тя напълно съзнава какво е направила /има второ дете и с него се държи така/. Тръпки ме побиват.
   Другият - както казах вече голям мъж, отглеждан още по-брутално, едвам изкласил училище, сега е човек нереализиран в живота, плах, страхуващ се да предприеме нещо сам, да изрази мнението си....Когато при разговор искам да създам някава дискусия, той веднага се съгласява с мен, даже и да не мисли така и да не съм права. Всички го тъпчат, а той горкия приема всичко само защото някой, който се мисли за родител се е отнасял така с него и го е унижавал в най-крехките години. :?
   Съгласна съм с Jbrul, че освен малко мозък и отговорност да бъдеш майка, трябва и да се сещаме за нещо, което лично на мен ми е останало в съзнанието от ученическите ми години и винаги съм се стремяла да го използвам в живота и на това уча децата си "Отнасяй се с другите така, както искаш да се отнасят с теб"


*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Аз съм чела много по повод физическия тормоз над децата и последствията, които биха могли да се проявят, учих възрастова психология преди години.
Но там става въпрос за бой, наистина тормоз.
Същото важи ли за шамар ? В смисъл къде е границата на физическия тормоз ?

Иначе имам позната - супер амбициозна майка ! При все че тя не е била добра ученичка, спортистка и т.н. - детето си го тормози здраво. Ходи на 2 вида спорт, на 3ма учители по математика и един по английски. Детето е на 10 год и няма минута свободно време...в тях е като на военен лагер.
Това за мен би било много по-затормозяващо, отколкото чат пат да изяждам по един шамар. Мен лично майка ми ме е шамаросвала  :) но аз направо си просех.
*
Ще излъжа ако кажа,че не съм  шамаросвала Мишо.Правила съм го и не се гордея с това,но понякога има ситуации в които така ме изкарва извън нерви,че не се замислям на момента.Митко също изяжда по някое потупване по дупето когато положението става нетърпимо.Но при него смятам че ще е и по-трудно,защото е голям инат и от дума много не разбира колкото и да пенясвам да обяснявам :?.
А това за частните уроци в толкова ранна възраст не го разбирам.Може би защото не ми се е налагало-не знам.Мишо ходи единствено на плуване,за друго време не остава.Все пак трябва и да се играе :).

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Преди да ме наричаш неграмотна, вземи та си направи труда да видиш че никъде не препоръчвам нормално мляко за нейното дете, а само да приеме мисълта за попарата по-нормално.И за твое сведение, синът ми е достатъчно добре захранен. Тонът ти е нетърпимо обиден и не ми е приятно да се отнасяш така с мен.

за пореден път се опитваш да раздаваш правосъдие и заради тона ти за пореден път ще я заключа
моята злояда дъщеря също не е яла попара, но за сметка на това сега се опитвам да я ограничавам, защото доста добре си хапва
надявам се да размислиш за тона, който държиш в седмичната тема
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит