0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Има ли детски "безопасен" гел?:) И ако няма, опасен ли е гела за тях? Утре сме на рожден ден и мисля да ги направя малко на таралежи:)

Ани, и на теб пожелавам успешно и безболезнено лечение.

Благодаря ви на всички за подкрепата, за мен е безценна :balk_5:
Ани, стискам ти палци всичко да е наред :) Аз мислих, че вече си в по-топлите страни :lol:

Лис, аз ползвам крема му за лице и тяло - А-Дерма. Намазвам малко на ръцете си и му правя рогчета :D Много е трайно така -поне три часа държи :D
[/url][/url]
*
Вени, дано всичко мине по най-лекия начин.
Лис, аз им подреждам къдриците със спрея им за разплитане на косите  :wink: Малко като лак фиксира.
*
Вени, стискам палци всичко да мине по най-благоприятния начин!
За "безопасния" гел и аз съм за кремче.
*Имам приятелка дето бира слага на косата нейния син,но не бих го препоръчала, по-скоро в бисерите отива :)

*
Вени, стискам палци да минеш най-безболезнено през това изпитание.
Наистина, най-важното е Ники да има здрава майка. Потърси 2-ро и 3-то мнение, понякога и капацитетите грешат.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Аз знам вода с малко захар - пак фиксира като лак.

Да ви попитам за нещо, че се колебая... Още от сега ми е жал за сладкиша  :lol:
Мислех си, дали след кръщенето да не я подстрижа с машинката ?
В моето семейство сме с калпави коси и ако помага наистина - бих жертвата 2та см коса. Тя даже само отгоре е 2 см...иначе голям плешо.
Та въпроса ми е - има ли смисъл ? Имате ли наблюдения, дали ще помогне за по-гъста и здрава коса ?
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
.
Та въпроса ми е - има ли смисъл ? Имате ли наблюдения, дали ще помогне за по-гъста и здрава коса ?

Раиса, според няма смисъл.Генът за косата вече е заложен :)
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Да...и аз това си мислех като "против" .
Защото дали ще я подстрижа сега, много ниско, или леко след няколко месеца - все тая. Само ще подсиля питанията - момченце или момиченце е ?  :)

Но преди години много се хвалеше този метод. Даже миглите режеха, с идеята че растат дълги и хубави  :) А после четох някъде, че миглите се подменят изцяло за много кратко време...
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
То не пречи да си подстригваш детето, не е проблем.Просто няма да помогне да сгъстяване на косата.За мъглите също.
Моя приятелка държеше дъщеричката си с почти нула номер коса до 5 годишна, познай дали има промяна :D.Даже ми се обади веднъж да пита дали да не подстриже миглите, наложи се малко да й се скарам.

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
 :lol: Няма да забравя една съученичка в 10-и клас как дойде без никакви мигли и наранен клепач - така до дъно ги беше рязала, че за малко да си извади окото... Е, излишно е да казвам, че не й станаха по-дълги, или гъсти миглите след тази процедура. По мое време имаше и други моди за мигли - мазане със зехтин и някакви витамини, които се купуваха от ветеринарните аптеки, ама не помня какви бяха. Неефективно естествено.
Та и за косата - същата работа. Какъвто ти е гена... Аз не знам от коя фамилия ме е полазил калпав ген за "ранно побеляване", ама ей на - коса бол, подстригвам не ми дреме, хората правят къдрици - аз изправям, обачИ на 24г - няколко бели косъма, понастоящем 40% бяла коса...еми - здрави да сме само. :D Има бои, екстеншъни - кой каквото му душа иска, все ще го докараме на вид с малко "фокуси" ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Жбрули, витамините бяха Тривитаминол / що шишенца ми отнесе главата :lol:/Та и аз си мисля, че всичко е до ген. Мойта коса е много, ама тънка и лети навсякъде- ужас. За това пък вече ударих 30 и нямам нито един бял косъм. Баща ми му се появи първия около 50 8O
Раиска, не помага стригането, Кристина я постригах миналата година, и понеже не съм фен на розовото, я обличах в по - неутрални цветове, и постоянно я мислеха за момченце. Някои бая сериозно си го отнасяха/като ме уцелеха във фаза/.
Оня ден, обаче подреждах снимки, и какво да ти кажа- момченце от всекъде :? Тогава с някакви други очи явно съм  гледала.
Та недей прави детето на "Иванчо"-за твое удобство ОК, ама не очаквай сгъстяване.
*
Фифа - баш! Тривитаминол. :lol: То не, че нещо вреди де, ама от ползващите го - не видях някоя с избуели мигли, или коса. Аз в гимназията като бяха тия моди, маски и мазилца, да не остана по-назад - реших да си правя маска за коса. Домашна. Основата - мас и н'ам к'ви ампулки с витамини и три жълтъка... Супер, ама чула-недочула, жълтък ли било, яйце ли - забърквам цялата смес с 3 цели яйца и мажа. Помотах се няколко часа омацотена и влизам да се къпя, с яко гореща вода, че тая мас как се мие... Вие си представете как се свариха на главата ми белтъците от яйцата които намацах  :lol: Чудна картинка бях - коса до кръста, гъста, къдрава и в актуалния за онази година червен цвят и на всеки косъм - полепнали по няколко добре сварени капчици белтък. Няма такова пощене и ресане после, докато свалим всичкУтУ яйце.:D Оттогава, ползвам мазилаца в кутийка и с инструкции за идиоти /като мен/.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Raissa777 , подстригването, ако изобщо има някакъв ефект,
може би трябва няколко пъти, но аз не бих...а на момиченце пък, изобщо!

Калина имаше три косъма на вашата възраст и
често Митака обясняваше, че няма братче, а Калина!
Щом и поникнаха повече от 3 косъма вързах малка опашка
и се опитах да я дефинирам полово, но нямаше бог знае какъв ефект!
След годинката нещата коренно се промениха
е, не е гъста като на баща й и брат й, но е по-дълга и с къдрици!
И косата ми е взела, аз на нейната възраст точно следвайки такива съвети
съм подстригвана не еднократно, но ефект цук, витална си ми е косата.
А дали съм имала къдрици няма как да се знае,
защото все съм била късо подстригана,
още едно доказателство, че този приом не работи!

Жбрулче, гледката е била потресающа, как изобщо си измила
този омлет от главата си!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
 :lol: Точно - омлет !

И аз съм се мазала с Тривитаминол и съм доволна. На мен косата доста ми пада, а когато се плесках редовно с въпросното мазило беше доста по-добре. Но тогава живях сама и имах възможност - плесках се и спах с намазана коса.
И ! в Сливен си купувам шишенцето за 5.50 лв, в София го взимах първоначално за 6 лв. , после изведнъж - 15 ! Видяха че много жени го купуват за маска и бам - нова цена .

Окончателно е решено - няма да обезобразявам детето  :lol:

Бяхме на Кръщене на момченце на 2 год. Постоянно го стрижат 0-1 ви номер, само за Къщенето я бяха пуснали леко ( и за момченце е грозно гола глава...за момиченце да не говорим ). Майката каза, че му се е сгъстила косата, но явно е от възраста, а не от стригането...В смисъл и без да е бил с гола глава е щяло да е същото, разбрах от вас. На мен ми направи впечатление че косата е доста твърда...като бодлички.
*
Раиса, детето ти е чудесно, не прави глупостта да го острижеш с машинката.
*
До годинката моите бяха с много рехава и перушинеста коса. След годинката обаче като тръгна една коса, едни къдри... Постригах ги преди двете годинки и си мислех, че ще се изправят, но не. Сега са пак на масури (до утре може би). Вече за момиченца ги взимат. Родиха се с черна и права коса като баща си. А сега са копия на мен като дете.
Така, че Раиса, може след годинката и при вас да се оправят нещата, като смени косата.
А за това дали действа стригането - сестра ми до пубертета беше с 2 косъма на главата и винаги като момче постригана. Сега не може да си събере косата в една ръка, толкова гъста и дебела е. Аз винаги с къдри и коса до кръста, след пубертета права, тънка... По скоро зависи всичко от пубертета. Моя приятелка като дете ревеше за мойта коса, сега аз рева за нейната  :lol:
*
Всякакви подстригвания, маски и т.н. са полезни за вече израстнал косъм. Но да се очаква, че след подсригване до корен на мястото на един косъм ще поникнат три (примерно) е нелогично, според мен.

А от личен опит и наблюдение, мнението ми е, че състоянието на косата на детето до 1-годишна възраст въобще не е показателно за това каква ще е в бъдеще, ако и на мама и тати да са с гъсти косите или обратно. Нашето дете, например, не наследи гъстите ни и рошави коси  :lol: Освен това до 1 год. беше с ангелоруси къдрици, сега е с чисто права светлокестенява коса (с мъжа ми сме тъмни, моята направо черна).
« Последна редакция: Юни 04, 2011, 13:19:32 pm от Елфи »
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
И Моника е с перушинка на главата като моята, преживях го някак си.
 За 1 юни искаше колело голямо, без спомагателни, подарихме и и за два часа се научи да го кара. Сега е много горда, но понеже не стига педалите хубаво, а на пръсти, деликатното и място е протрито и синичко на места. Снощи порева достойно и два дни решихме да оставим колелото, докато отшумят нещата. Сложихме дунапрен на рамката, за да не се удря, обаче седалката е свалена до долу и няма как да компенсираме двата пръста дължина, която не и достига да седне и да върти педалите. Днес цял ден мрънка, за колелото, ако и дам ще реве довечера, като не и давам, сега реве...изобщо, взех, че го намразих това колело. Хубавото е, че за 2-3 дни свалих две кила с крос до нея и продължавам, защото кара, но тръгването и спирането още не сме ги осъвършенствали...С две думи, с нас е весело както винаги  :)

Едно дете хулиганче, говори за изключителния провал на родителите му...Рано или късно, те си го отнасят и горчиво съжаляват за което, но вече е късно за каквото и да е. Това мисля аз. Основно агресивните деца са с проблеми в къщи и копират надмощието и боя които търпят..или имат други основни проблеми...Как да се опазим ли? Според ситуацията и реакцията. Дай боже по-малко такива хора и срещи с тях...
Мисля, че децата ни трябва да са подготвени и да знаят как да реагират при различни ситуации...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
lidia , опитвам се да си "гледам в моята паничка" и за родителството и за каквото се сетиш, да не съдя, да не квалифицирам, на ничие място не съм и не знам на човека отсреща какъв му е зора, че да се държи по определен кофти начин.
Днес обаче, срам не срам наум се възмутих от една майка, знам че не ми е работа и нямам право, но много ми стана криво.

Сядаме с майка ми и малкия на кафе, той си спеше и на съседната маса - две госпожи с около 5-6 годишни момиченца, една друга девойка под година в количката /спяща/ и бабата на две от децата. Големите момиченца ядяха сладолед, говореха си за нещо тяхно /май случка в ДГ/, едното се развълнува и взе да обяснява на по-висок тон така някакви неща на другото дете. В този момент, бебето в количката на тяхната маса се събуди и почна да реве. Еййй като скочи майката на бебето и на високо говорилото момиченце, като взе да ги сипе едни към голямата щерка. 8O Като изблъска количката към голямато дете и вика: "Ето лигло, пак събуди сестра си, втори път днес, аз колко пъти да ти казвам, ти я успокоявай сега, пък аз да си пия сока. Говедо такова! Счупи ми нервите, ти малоумна ли си, колко пъти да казвам едно и също...". И не спира бе! Бабата на децата, за да прекрати грозната сценка явно - скочи от масата и хукна с количката да успокоява ревящото дете, това на което майката се караше - стои като статуя готово да ревне всеки миг, мама обаче - не спира да бълва змии и гущери. За финал - дръпна купичката със сладолед на дъщеря си и заяви, че "Няма да ядеш повече, да се научиш да пазиш тихо." БраУс!

Аз разбирам сега, че всеки може да се изнерви, да е уморен, да се подразни че милон пъти е казал нещо на детето си и то без да се усети просто - пак го е направило. Ама такъв панаир, обиди, "наказания" - вече ми дойдоха в повече. Честно.
Това момиченце, което майката навикваше така днес, утре ще се държи така със съученичките си - просто това е виждало и то така ще прави. Вероятно. И тази майка - едва ли ще си мисли, че "има заслуга" по въпроса. Сигурно ще й казва, че е лоша, простачка и само й създава проблеми да я привикват учителите да се оплакват...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Ужасно! Защо нямаме читави служби за закрила на децата, защо???
Аз като видя майка да шамари 3/4/5 годишно дете и ми става едно тегаво, едва задържам сълзи и се питам защо го правят, кому е нужно.
[/url][/url]
Раши, струва ми се че си противоречиш-хем злояда щерка ти, хем никой не слушаш...все пак не откриваме ние топлата вода. Може да ти е от полза и ако послушаш понякога-например за попарата. Детето ти не е малко вече,  за да е на разните му схеми без еди си какво си. Поздрави


Напротив, прекалено малко е. Особено, ако иде реч, както казваше д-р Бърди, за глутен, нормално мляко и т. н.

Шаноар, ти не си ли се ограмотила малко поне, по захранването на бебето???