0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
днес пък, преминавайки покрай едно момче на 7-8 годинки на колело, моят син го попита "Как се казваш", а онова изскърца през зъби - "Ще те пребия!".

не постъпих никак педагогично, признавам.

и съм ужасно подтисната за кой ли път относно бъдещето на децата ни, бъдещето на страната и прочие. страх ме е и не искам детето ми да живее сред тия лайна, дето виждам, че плуват навсякъде.

(таман днес четох в един английски вестник припомняха стара история как две 10-годишни момчета отвличат, измъчват жестоко и умъртвяват 2-годишно съседче. нас това ни чака, явно - със съответното закъснение във времето)
На мен ги разправяй,аз още не мога да свикна със ситуацията около големият ми син.Винаги съм била със съветите"Не удряй","Не бъди нахален",никакво псуване или цинизми.Отиде в 1 клас и докрая на първия срок научи всички псувни.Добре че поне не ги използва.Целият първи клас ми отиде във висене в училището,защото го биеха на почивки понеже е по-кротък и по-свит.Особено едно момиче адски много го тормозеше и удряше и аз срам не срам тепърва започнах да му повтарям да се бие.А той ми отвръщаше " Ооо не,аз момиче няма да ударя".Тогава му казвам поне да се отбранява-и това не прави.Не знам,може би пък си е до дете и до характер?Бог да ги пази само...

*
...А това за бъдещето...не знам защо са такива децата сега... Едно детенце на съседка спря да излиза да играе в комплекса, защото много му се подигравали че е пълен. Което е глупост, но все пак още от сега детето е подтиснато и го е срам. Аз нямам спомен на 7-8 години да съм се замисляла колко кг тежа, как изглеждам или какви дрехи нося...А сега слушам разговори от рода на " ти знаеш ли нашия апартамент колко струва? знаеш ли тук колко струват апартаментите? а знаеш ли баща ми каква кола си купи? на мен ми дават по 20 лв на ден..."

Да ти кажа честно и едно време си имаше подигравки. Аз нося очила и честно казано още от детската градина имах какви ли не прякори. Просто децата понякога са жестоки, но като цяло в последните няколко години са изключително груби и жестоки. Направо се плаша като ги гледам по улиците - на по 10 години с бири и цигари в ръка, висят по кафетата и моловете. Но и те не са виновни. Едно време имаше къде да се играе, а сега и малкото свободно пространство е превърнато в паркинги. За съжаление няма да става по-добре.

*
Раиса, не знам дали за същите петна става въпрос - т.нар. милк енд коффи спотс.
В Гугъл можеш да намериш информация и да видиш дали говориш за същото.
Но не си пълнете от сега главите с ужасяващи мисли, има много хора, които са с такива петна, без това да е рак!
Има и по-мънички от 7-8 дечица болни от рак, и артрити, и други коварни болести, за съжаление :(  

Джам, това ми е много болна тема :( По-болна и от тази за всичките буклуци, които консумираме, вдишваме и т.н. И мен децата ми се виждат много лоши днес. И мен често ме побиват тръпки като погледна напред...
« Последна редакция: Юни 02, 2011, 22:06:05 pm от tzvetenze »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
ако са петна от тип "кафе с мляко" (cafe au lait spots или CAL spots) - до 5 броя се водят нормални. над 5 броя се предполага едно генетично заболяване, което не се лекува. но не и рак. и не се тестват с биопсия. Бърди беше пускал в темата си снимки по повод мое питане.
знам какво говоря, защото моят син има няколко петна "кафе с мляко" и съм изчела интернета като побъркана, плюс че е воден по сума лекари.

явно при познатите на Раиса не става дума за "кафе с мляко", щом искат биопсия да правят.
« Последна редакция: Юни 02, 2011, 22:10:18 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Джам, а аз не разбрах как си постъпила? Как обясни на детето си, че има егати тъпите парчета, които ще искат да го наранят, просто защото е хубав и възпитан.

Страх ме е от това което става, страх ме е да живея в България, страх ме е а гледам детето си тук. Не искам някой да го бие, защото е по-нисък или кротък. Не знам как бих реагирала на мястото на Парси.

И не са били винаги такива. Когато в 4ти клас сложих очила бях много притеснена, ревах 5 дни, защото щели да ми се с меят в училище. Моля, отбележете надежденско училище с всички надежденци в пълния смисъл да думата (една идея по-добри от люлинци в тъмните им времена). Та, отивам аз на училище с гадните очила (едни лупи, отврат) и моя приятелка каза на момчетата, че се страхувам от подигравки. Лично "тарторите" на класа казаха, че ако чуят някой да се подиграва за очилата ще го спукат от бой и че за недостатък не бива да се подиграваме. С това се приключи.

Обаче, връщам се в Каварна да уча и познайте - лоши хора навсякъде. Едно момиче два пъти ме разрева пред класа, но не заради очилата, а защото каза "Твоите родители са се развели заради теб и са те зарязали тук в Каварна, защото никой не може да те понасяи не те обича!" Два часа не спрях да рева.

Затова може би си е до хора - ето момиче, с висок успех, но злобно, ужасно злобно.
[/url][/url]
*
Да се върна малко на овчата кожа - съвсем сериозно пази хлад, колкото и странно да звучи. Космите на овцете са кухи и изолират перфектно, едно време (доживях да го използвам тоя израз) в училище като учихме за изолаторите ни показваха опит с 2 кубчета лед. Едното на бюрото, другото в овча кожа. Онова на бюрото се беше разтопило, а другото още не беше и започнало. Нещо като природен термос е... НО аз не бих го ползвала този метод за бебка.
Колкото до днешната младеж, едвам им се размина на едни 12-13 годишни тинейджъри. Застана ли сме 5 майки с колички в 14:30, а тия като надуват едни свирки, като пищят, все едно ги коли някой. Единна (от бъдещето на България) след забележка да престанат, ми казва да съм му довела Първанов, да му кажел лично какви били законите и добрите порядки. Е откачих, викам Първанов е на среща, ама Шамаров ми е близък, него да го водя ли!? Отгоре на всичко трябваше да обяснявам и закона за движение по пътищата и защо не е редно до същите тия колички със спящи бебета в тях, да надуваш клаксона и то в такт с бясната чалгия...
Вени, причината да имам проблеми с очите и да изпитвам ужас от мисълта да сложа очила, е факта че в първите класове ядох бой заради тях. Прибрах се физически и психически наранена и унизена, а родителското тяло реши, че нещо съм се заяждала, за очила никой не биел  :? След това ги носех само докато изляза от врата...
В какви времена растат децата ни, чудя се и моето ли ще е толкова жестоко... моля се да не е.

*
ако са петна от тип "кафе с мляко" (cafe au lait spots или CAL spots) - до 5 броя се водят нормални. над 5 броя се предполага едно генетично заболяване, което не се лекува. но не и рак. и не се тестват с биопсия. Бърди беше пускал в темата си снимки по повод мое питане.
знам какво говоря, защото моят син има няколко петна "кафе с мляко" и съм изчела интернета като побъркана, плюс че е воден по сума лекари.

значи аз съм в грешка, останала съм със спомена, че ставаше въпрос за рядко именно раково заболяване.
и Симона е с такива. с порастването някак се поразтеглят и като че ли тъмните (тя има няколко тъмни и едно светло, нови не са се появявали) поизбледняха малко. лекарите, с които съм се консултирала, са категорични, че няма проблем, но не сме правили някакви изследвания - вие правили ли сте, Джам? Бърди ми беше обърнал внимание на едно леко окосмяване над опашката при нея като бебе, но то също отдавна изчезна.
последствие срещнах здрав възрастен човек, който има такива петна - определено доста повече от 5 и над размера, който се описва - мисля, колкото стотинка беше.
« Последна редакция: Юни 03, 2011, 00:16:04 am от tzvetenze »
*
Меме, предполагам разбираш, че в случая със соленето който описах - никак не ставаше дума за нещо подобно на това, което ти правиш ;) "Съветите", които се сипеха бяха за по половин пакет готварска сол, или морска, в най-лошия случай 1/4 пакет на всяко къпане, триене със сол и н'ам какви безумия още. Да не споменавам, "особено важните и логични" причини, които се изтъкваха защо трябвало да се прави така. Та съгласна съм, че за разни практики съществували във времето - все има някаква логика и смисъл, но не и когато същите са крайни и криворазбрани, та и приложени от неграмотни хора - тогава вече могат да бъдат и опасни. :?

За кожа в количка - виждала съм, но не и да се ползва в топло време. 8O За моята количка, имаше опция да се купи като аксесоар /не знам дали беше овча/, но за "зимната облицовка" с все ръкавички за дръжката и пр. Но в България не става чак толкова студено и прецених, че не ми е нужно такова нещо. И това което казва aditoo е вярно, но аз не бих метнала малкия на овча кожа дори в това време, пък в жегите - абсурд.

Момичета, някой може ли да даде мнение, насока, име на специалист/болница, които да препоръчам на позната за проблем с бебето й - засега установяват нефрокалциноза. Няма особена яснота в момента какво и защо се случва с детето и затова казвам само каквото се знае засега. С това бебе нещата тръгнаха зле от самото начало. Нашите "величия" в Стара Загора, хич не забелязали че майката е с гестационен диабет, "едричко било бебето просто"...оставиха я да преноси, та го вадиха със спешно секцио детето, замалко да не го извадят живо, две седмици беше в кувьоз. Пълна простотия и поредица грешки. Последно бебето спря да наддава и майката хукна за София, но ми избяга от ума в коя болница са... Но и там - нищо конкретно не казват, /освен нефрокалциноза/ вече 5-и ден и майката естествено е в истерия. Разбирам, че така отправено питането е адски неконкретно, но повече не знам и аз, че и майката към днешна дата. Ще съм благодарна за всякакви съвети как да постъпи. Бебето е на 2,5 месеца.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Благодаря за информацията.
Приличат на такива петна, но не са съвсем същите. Онези някак бият на по лилави, а не кафяви . А и са се увеличили с времето, повече от 5 са със сигурност.
Разказаха ми за дъщеря на Фатик ( или някаква друга мутра...) на 13 год й излязли някакви петна по краката - оказало се левкимия. Детето починало преди да влезе в ремисия и да я оперират.  :( И от там родителите нищо не искат да четат в нета, за да не се плашат още повече...иначе аз им предложих да ми дадът снимки, да питам Д-р Бърди.
Както и да е, днес ще е биопсията...не знам за колко време стават резултатите.

( сега гледам Звездев, моето училище навършва 40 год  :) ( СМГ ) . Ако се чудите къде да учат децата ви - с две ръце го препоръчвам ! Просто...точно това което коментирате, средата е много много важна ! А "издънките" там са много малко. )
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
цветенце,

причината за петната тип CAL (cafe au lait или кафе с мляко) може да е генетично заболяване, наречено неврофиброматоза тип 1 и тип 2, а може и да няма причина.
има и други петна, които приличат на CAL, но не са, и се дължат на разни други причини - гъбички и пр. доста хора имат по 1-2-3 такива петна.
за неврофиброматоза се подозира, когато петната са над 5. тук Бърди е дал снимки:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=22516.msg745724#msg745724

Марти засега има 4 петна. водила съм го при двама кожни лекари, д-р Дурмишев младши и една лекарка в Токуда, за която бях издирила, че има публикации по темата. и двамата не намериха да има нещо притеснително. Бърди (по снимки) - също. изследвания не са правени.
така или иначе, това нещо се поставя като диагноза чрез натрупване на симптоми, първият от които са тия петна, после има и други, или чрез кръвни тестове, каквито в Бг не правят. а и ако се определи диагноза - нищо не се променя от това.
това е, което аз съм изчела за петната тип "кафе с мляко".

на вас какво ви казаха различните лекари? какви са петната?

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Заговорили сте на тема, върху която и аз мисля напоследък. Вчера четох това:

Жестоки и зли момичета на осем години

Тук, в Естония, децата са някак по-възпитани. Мони има проблем само с едно момче в детската и то защото се съревновават за вниманието на една от възпитателките :)
Има и невъзпитани и груби деца по детските площадки, но те са много малко на общия фон и определено правят впечатление като изключение. За почти две години тук Симеон научи само една лоша дума на естонски и тя не е толкова страшна. Та засега не мога да реша дали да се връщаме в България за първи клас или да започне образованието си в чужбина...


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Момичета, имам една молба, правим последните две странички на брошурата - те ще са за фонда, общинските програми и благотворителните инициативи. Съответно искаме да има снимка на по 1-2 а ако има и повече желаещи бебета, но не повече от 3-4 от всяко. За общинска програма ще ни прати снимка барбарончето, за благотворителна инициатива - Пеш и Лиса, но за фонда ни трябват поне 2-3 снимки на красавци или красавици. Моля ви ако някоя мама иска да се включи в брошурата на Зачатие за ДРЗ с красив фотомодел - да ми пише ЛС - като пише към коя секция - фонд, общинско финансиране или иниициатива на Зачатие:)
Благодаря ви! :)
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Да допълня нещо за естонската бюрокрация. Преди време ми трябваха едни документи за бременността. Понеже не знаеха как точно да попълнят европейските образци, а искаха все пак да помогнат с нещо, ме провериха в системата и ме питаха защо не взимам детски за Симеон. Казах им, че не съм имала информация и те ми изплатиха веднага за 6 месеца назад полагаемите суми. Единственото, което искаха беше номер на сметка в банка, никакви други формалности. Това, разбира се, се дължи на е-услугите им.
Ходих наскоро да регистрирам раждането на Боби, че и там ми се полагат пари по 4 различни параграфа. За да ги получа, трябва да извадя естонска лична карта на бебето, което аз все се помайвам да направя. Вече два пъти ми звънят от социалното, разтревожени, че съм била останала без пари за месеца, щото още не съм им занесла документ. Освен това се държат изключително любезно и правят всичко възможно да ти спестят разкарването. Дори се усмихват, докато разговарят с теб...


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Ани, статията от линка е по-лоша от най-лошите ми сънища. в кварталното училище - утайка от гамени, в скъпото училище - утайка от сноби, а ние къде да отидем?

аз си мисля, че ти си на добро място за израстване на деца сега. спокойна, неразглезена северна нация, не голям град, добра социална среда, сравнително нивелирана...

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Ами ще трябва да си направим училище на Зачатие, поне сме се събрали отговорни родители тук.

а за Естония - трета зима тук няма да ни понесе психически - 6 месеца нонстоп сняг са твърде много...
« Последна редакция: Юни 03, 2011, 11:47:56 am от ultra »


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Идва Юни-нека се радваме на живота и децатk
« Отговор #155 -: Юни 03, 2011, 11:54:04 am »
Ани, звучиш ми така:
http://www.youtube.com/watch?v=jWSxev7eJvs
Да Естония наскоро слушах как сработило виртуалното им правителство, или четох. Но извода беше, че хем е по-евтина реализацията му, хем и работи - представете си. А нашите май потрошиха една камара пари и .... последиците са ясни. Все се чудя из цялата администрация, че и полиция що се блещят разни лелки срещу компютрите, пък накрая - "иди тук, па после там, ама и на още 5-6 места". И това все в техни служби, че и в същата сграда биля.
*
Джам, гледайки снимките, които Бърди е дал - Симона има едно, което е по-светло от кожата й (като на първата снимка, която е показал) и няколко (едно малко по-голямо и мисля още 2-3 съвсем миниатюрни) от по-тъмните - като на снимките, които е дал за CAL петната. Всичките петна са с малък рамер, с израстването й просто леко се разтеглиха - и аз не знам как да го обясня, но не смятам, че растат. Досега нови не са се появили.
Показвала съм снимки на Бърди ии от него разбрах за CAL петната.
Лекарите, с които сме се консултирали също не откриха нещо притеснително и при нея - а и както ти казваш, става въпрос за комплекс от симтоми, за да се постави диагноза.
Последствие забелязах, че племенниците на съпругът ми също имат такива петна - както от по-бледите, така и от по-тъмните - нямат много, а по 2-3 също.

Ултра, това, което описваш за тяхната бюрокрация ми звучи като от друга планета, честно. Тези толкова нормални и логични неща на нас ни изглеждат като нещо невероятно.

« Последна редакция: Юни 03, 2011, 12:03:08 pm от tzvetenze »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
за майките от Младост - прочетете това:

http://news.ibox.bg/news/id_1335904047
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=587737.0;all


на 5-ти юни общината смята тържествено да прави първа копка. предлагам да отидем с децата и протестни плакати, и да им покажем, че за нас това не е тържество, а лошо решение.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Привет!
При мен новините не са много добри.
Шийката на матката е била разкъсана и зарастнала накриво до влагалището, близо до два кръвоносни съда, които кръвостабдяват благалището и пикочния мехур. За съжаление точно там е заразената част.
Онзи ден доц. Златков се хвана за главата като видя и каза, че дори и лип не може да рискува да направи, камо ли конизацио, поради риск от износване за следваща бременност. Предложи само изгаряне.
Днес бях на второ мнение в онкодиспансера, където също се хванаха за главата, но са категорични, че изгарянето никаква работя няма да свърши, защото то е повърхностно и гори само горния слой, а от долу може да се развиват клетките и да прерастнат в карценом. Те предложиха конизацио, с изрязване на част от влагалището и последваща пластика за изграждане на изрязаната част.
Ще ходя и на трето мнение в Тина Киркова, в Патологията, но честно не знам какво да правя. Гинекологът не препоръчва бременност преди изрязването, защото тогава заради хормоните много бързо прерастват нещата в карцином.
Следващо забременяване и износване ще бъде много трудно.

Често, не знам какво да правя.
[/url][/url]
*
Вени, много засъалявам да прочета това :(
Освен да потърсиш още няколко мнения, незнам какво друго да те посъветвам.